Şimdi Ara

İstanbul'da kadınlara pembe metrobüs (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Aklıma bu vidyo geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Kadın fordçularda var 2 kez tacize uğradım ben bizim içinde özel metrobüs yapılsın

Taksime gidecegim tarlabaşında inmek zorunda kaldım bende bir gün..
  • İşin özüne bakılırsa, aslında mantıklı ve güzel bir uygulama; Desteklerim normal şartlarda;
    Ancak bizim ülkemizde hiçbir zaman normal şartlar oluşmuyorki;
    Zira yapılacak bir işin altında mutlaka siyasi bir rant; halkta da bunu idrak edememe veya kendi çıkarına göre yorumlama olacak. Ve gerçek amacına hiçbir zaman hizmet edemeyip, farklı tarafların çıkar savaşlarına alet olup gidecek..

Biz bu halkın zihniyeti ile, değil 3. dünya ülkeliğinden kurtulmak, hızla 4. hatta 5. dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. 10 km duble yol görüp, bankadan aldığı kredi ile ev araba sahibi olup, aslında bankanın malları ile ekonomiyi iyi görerek medenileştiğini, geliştiğini sananlarla; veyahut her fırsatta Atamın kemikleri sızlıyor deyip sızlanmaktan başka hiç bir iş yapmayanlarla daha çoook geriye gideriz biz. Sömürge olmaktan kurtulamayız. Çünkü ülkede 'BİZ' kavramı 1980 lerde hastalandı, 1990 larda öldü. Artık sadece 'BEN' kavramı var, BEN kavramı olan ülkeler sömürülmeye mahkum olup, BİZ diye düşünenler, ABD gibi, gelişip dünyada at oynatır, sömürürler....Fark bu....

Sözün özü, bana göre güzel düşünülmüş bir uygulama, ama bizim ülkemizde uygulanması, asla hayır getirmez...

• Herturlu pozitif ayrımcılık anayasaya aykiridir.
    Kadın erkek eşitliği ilkesi cignenmemelidir.
    Kadına ayrıcalık olacak olan bu uygulama bu ülkede olacaksa savcılar uyumaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir uygulama yapılmasının ardından çok büyük sorunlar doğacaktır.

Birincisi pembe otobüse binmeyip normal otobüse binen kadınlara kötü gözle bakılacaktır,taciz eğilimleri daha fazla artacaktır.

İkincisi otobüste ayrıma izin verildikten sonra başka alanlarda da kadınlara ayrı bölümler ayrılması talep edilecektir. Spor salonlarında kadınlar-erkekler ayrı yerde izlesin,hastahanelerde kadınlara-kadın doktor baksın vb gibi.

Toplumda böylece kadınlar ayrıştırılacak,kadınların sosyal yaşamları,toplumdaki yerleri,aktifleri etkilenecek. Erkeklerin egemen olduğu bir toplum kurulacak,kadınlar susturulacak.Bu pembe otobüs uygulaması bunun başlangıç noktası.

Metrobüslerdeki sıkışıklığa çözüm arıyorlarsa ya otobüsleri büyültsünler ya otobüs sayısını arttırsınlar ya da otobüse binen kişi sayısını sınırlandırsınlar.Ayrımcılıkla çözüm getirilemez,çözüm arıyorlarsa bu pembe otobüse kadar sayısız çözüm var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaki83

Herturlu pozitif ayrımcılık anayasaya aykiridir.
    Kadın erkek eşitliği ilkesi cignenmemelidir.
    Kadına ayrıcalık olacak olan bu uygulama bu ülkede olacaksa savcılar uyumaz.

Kesinlikle bu pembe metrobus olayini destekledigimi sanmayin sadece sunu belirteyim:

Kadina pozitif ayrimcilik anayasaya aykiri degil anayasada madde var. Bence bazi konularda olmali zaten.

Bu metrobus olayi zaten hepimizin de bildigi gibi bosa soylenmis bir sey asla olmaz. Yil olmus 2012. Taciz edileni ayiracagimiza taciz edeni adam etmek gerek.
  • madem kadınların namusuna çok önem veriyorlar ozaman o pembe otobüsleri pembe yapacaklarına normal otobüslere katsınlar ve sayıyı çoğaltsınlar ozaman onların o dediği sıkıntıda kalmaz. Hem metrobüs yaptık diye dolaşıyorlar hemde bekleki boş araç gelsin okadar vergi haraç para pul topluyorsunuz turnikeden geçen insanlardanda paralar alıyorsunuz yapsanıza şu araçları zibille insanlar püfür püfür evlerine rahat rahat gitsin gelsin.
    hem araç sayısını yetersiz yap insanları türlü şekillere sok sonra toplumun ahlak bekçisine soyun kafandan kural geliştir renk ayrımı yap insanları birbirinden ayrıştır. Birazcık dürüst olsalar toplumu ayrıştırmak yerine mevcut durumu çözmeye kafa yorarlardı.
    bugün otobüsle başlarlar yarın başka ipsiz bir öneriyle gelirler.
  • Yasaları uygulamada aciz bir ülke başka açıklaması olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

İşin özüne bakılırsa, aslında mantıklı ve güzel bir uygulama; Desteklerim normal şartlarda;
    Ancak bizim ülkemizde hiçbir zaman normal şartlar oluşmuyorki;
    Zira yapılacak bir işin altında mutlaka siyasi bir rant; halkta da bunu idrak edememe veya kendi çıkarına göre yorumlama olacak. Ve gerçek amacına hiçbir zaman hizmet edemeyip, farklı tarafların çıkar savaşlarına alet olup gidecek..

Biz bu halkın zihniyeti ile, değil 3. dünya ülkeliğinden kurtulmak, hızla 4. hatta 5. dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. 10 km duble yol görüp, bankadan aldığı kredi ile ev araba sahibi olup, aslında bankanın malları ile ekonomiyi iyi görerek medenileştiğini, geliştiğini sananlarla; veyahut her fırsatta Atamın kemikleri sızlıyor deyip sızlanmaktan başka hiç bir iş yapmayanlarla daha çoook geriye gideriz biz. Sömürge olmaktan kurtulamayız. Çünkü ülkede 'BİZ' kavramı 1980 lerde hastalandı, 1990 larda öldü. Artık sadece 'BEN' kavramı var, BEN kavramı olan ülkeler sömürülmeye mahkum olup, BİZ diye düşünenler, ABD gibi, gelişip dünyada at oynatır, sömürürler....Fark bu....

Sözün özü, bana göre güzel düşünülmüş bir uygulama, ama bizim ülkemizde uygulanması, asla hayır getirmez...

-Tamam toplum donusuyor, tespitleriniz tartisilabilir ama bu konunun ozelinde ilgi alaka kuramiyorum. Hala metrobuste tacizden bahsediliyor, herhalde yorum yapanlarin cogu is cikisi binmemisler hic bu metrobus dene seye.

-Kadini birak adama bile taciz yapilir o kalabalikta igne atsan yere dusmuyor yahu.

-Madem adi gecen parti de yakiniyor metrobusten arttirsinlar %50 otobus sayisini. Ben insan degilmiyim neden sadece kadinlar?

-Pembesi denk gelince binemeyecegim ama arkasindan gelen tursu kavanozuna binmek zorunda kalacagim oyle mi?

-Yukarilarda dendigi gibi "guzel uygulama, zorlama da yok" madem beni de zorlamasinlar, ben pembeyle gider gelirim. ferah ferah...

• bu kadar da saçmalık olmaz irandan beter duruma getirecekler güzel ülkemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Bu tür uygulamalar masum görünüşlüdür ve 4-5 otobuste bir kadınlar rahat etsin diye denerek başlar. Ancak çağdaş toplumlarda örneği görülemiycek , ayrımcı ve haremlik-selamlık benzeri bir uygulamadır. O otobuste kadınlar rahatsız oluyorsa erkeklerde rahatsız oluyor. Bunun çözüm yolu cinsiyete göre ayrım yapmak yerine mevcut sistemi düzeltmektir. Kimse o otobüslerde sıkış gitmekten hoşlanmıyor ve kimsenın orda kadınları ellemeye çalışıcagını da düşünmüyorum. kendisi böyle istekler içinde olanların başlarınında böyle şeyler istediğini sanması doğal tabiki. Böyle zihniyetlerden arınmak şart. Bunlar genelde herşeyi yasaklayanlar ve bu yasakları destekleyenler oluyor zira kendileri herşeyden cinsel çıkarım yapıcak kadar sapiklar. Herneyse, Böyle bir uygulamayı Türkiyede yürürlüge koymak sıkar biraz. Ben bile bukadar sinirlendiysem böyle bir sistemin yururluğe konması durumunda neler olur kimbilir.

emin değilim ama bildiğim kadarıyla Japonya, Filipinler, Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, İtalya, Mısır, Amerika ve Güney Kore gibi ülkelerde sadece kadınlara ait, tren, otobüs vb. toplu ulaşım araçlarının, ayrı lokantaların ve otellerin hizmeti veriliyormuş

• her metrobüse 2 tane güvenlik elemanı koysunlar magandası fordçusu yada tinercisini bulup anında atsınlar pembesine moruna gerek kalmaz.
  • Bayanlar için pembe ok
    Bir de eşli binilen yani damsiz girilmez yazan metrobus istiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersoyesra -- 22 Şubat 2012; 0:18:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

quote:

Kadın fordçularda var 2 kez tacize uğradım ben bizim içinde özel metrobüs yapılsın

Vallahi benim başıma da geldi. Kadının tacizine uğradım. Seneler önce oldu. Bağcılar'dan otobüse bindim. Eminönü'ne gittim. Kadını da tesadüfen otobüste gördüm. Eminönü'nden koşa koşa vapura gidip Haydarpaşa'ya geçtim. Bi baktım. Kadın da vapurda. Haydarpaşa'da yine koşarak gara girdim. Gebze'ye giden trene bindim. Vagona oturdum. Bir kaç dk. sonra kadın da bulunduğum vagona geldi. Ne tesadüf. Demek ki aynı istikamete gidiyoruz dedim içimden.

Bir kaç istasyon gittikten sonra bilet kontrolcü geldi. Biletimi kontrol etti filan. Diğer yolcularınkini de kontrol etti. Sıra o kadına geldi. Kontrol etti derken bidakka dedi kadın. Adamın kulağına bir şey derken eliyle beni işaret etti. Adam yanıma geldi tebessüm ederek. Şu kadını taciz ediyormuşsun dedi. Bu arada kadın bana hakaretler etmeye başladı. Polise verecem. Seni yakalatacam. Ahlaksız filan demeye başladı. Şok oldum.

Adam kulağıma dedi ki: Arkadaşım sen ilk istasyonda in. Vagon değiştir. Bu kadın rahatsız. Bunu sürekli yapıyor. Gözüne kestiriyor birini. Böyle şikayet ediyor. İlk defa olmuyor bu. Bu kadını tanıyorum. dedi.

İlk istasyonda indim. Tekrar başka vagona gelebilir diye o trene binmedim. Ondan sonra gelen trene bindim.

• Yorumları okuyunca arkadaşların yaşadığı çelişkiler aklıma geldi.
    %50'lik kısmı potansiyel değil doğrudan yobaz görürler.Ancak yanlarından geçen bayanın bir saat kritiğini yaparlar. Ama onların kalbi temizdir. Zaten önemli olan da niyettir.
    Şeriatın geleceğinden öyle korkarlar ki doktorların tam gün yasasını bile bir şekilde buna bağlayıp eleştirirler.
    Allah aşkına siz bu kadar yüksek kaygı ile nasıl yaşıyorsunuz. İşini gücünü bırakıp ülkenin en büyük tehlikesi olarak şeriatın gelme ihtimalini halka inandırmaya çalışan bir takım örgütlerin ve medya kuruluşlarının etkisinden neden kurtulamıyorsunuz. Neden hepiniz aynı kalıp cümlelerle kendinizi ifade ediyorsunuz.
    Konya ve Kayseride bir kaç yıl önce Kanal D tarafından gece gündüz işlenen haberlerin tamamen yalan olduğu emniyet güçleri tarafından açıklandı. Ama nedense bazı çevrelere devletin emniyetinin değil de Kanal D 'nin haberleri daha güvenilir geldi.

Hal böyleyken tek tesellim oranlarının %25'i geçmemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fztturgay -- 22 Şubat 2012; 8:10:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: mert107

quote:

Vallahi benim başıma da geldi. Kadının tacizine uğradım. Seneler önce oldu. Bağcılar'dan otobüse bindim. Eminönü'ne gittim. Kadını da tesadüfen otobüste gördüm. Eminönü'nden koşa koşa vapura gidip Haydarpaşa'ya geçtim. Bi baktım. Kadın da vapurda. Haydarpaşa'da yine koşarak gara girdim. Gebze'ye giden trene bindim. Vagona oturdum. Bir kaç dk. sonra kadın da bulunduğum vagona geldi. Ne tesadüf. Demek ki aynı istikamete gidiyoruz dedim içimden.

Bir kaç istasyon gittikten sonra bilet kontrolcü geldi. Biletimi kontrol etti filan. Diğer yolcularınkini de kontrol etti. Sıra o kadına geldi. Kontrol etti derken bidakka dedi kadın. Adamın kulağına bir şey derken eliyle beni işaret etti. Adam yanıma geldi tebessüm ederek. Şu kadını taciz ediyormuşsun dedi. Bu arada kadın bana hakaretler etmeye başladı. Polise verecem. Seni yakalatacam. Ahlaksız filan demeye başladı. Şok oldum.

Adam kulağıma dedi ki: Arkadaşım sen ilk istasyonda in. Vagon değiştir. Bu kadın rahatsız. Bunu sürekli yapıyor. Gözüne kestiriyor birini. Böyle şikayet ediyor. İlk defa olmuyor bu. Bu kadını tanıyorum. dedi.

İlk istasyonda indim. Tekrar başka vagona gelebilir diye o trene binmedim. Ondan sonra gelen trene bindim.

Valla babacan bir kadının göz yaşı en büyük silahıdır !
    O seni otobüste metroda ya da bir başka yerde ırzına bile geçce ,ayyy manyak sapık herif diye bir bagırsın boku yedin............ o yüzden uzak durcaksın :)

• 1. aşamada kadınlara özel otobüs yapılır.

2. aşamada normal otobüse binen kadınlar taciz edilir, polis tacizcileri haklı bulur, işlem yapılmaz, ayak direnir.

bir süre sonra kadınlar sadece pembe otobüse binebilir hale gelir.

demokrasi metrobüsü son durağına bir adım daha yaklaşır böylece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkmania

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Bu tür uygulamalar masum görünüşlüdür ve 4-5 otobuste bir kadınlar rahat etsin diye denerek başlar. Ancak çağdaş toplumlarda örneği görülemiycek , ayrımcı ve haremlik-selamlık benzeri bir uygulamadır. O otobuste kadınlar rahatsız oluyorsa erkeklerde rahatsız oluyor. Bunun çözüm yolu cinsiyete göre ayrım yapmak yerine mevcut sistemi düzeltmektir. Kimse o otobüslerde sıkış gitmekten hoşlanmıyor ve kimsenın orda kadınları ellemeye çalışıcagını da düşünmüyorum. kendisi böyle istekler içinde olanların başlarınında böyle şeyler istediğini sanması doğal tabiki. Böyle zihniyetlerden arınmak şart. Bunlar genelde herşeyi yasaklayanlar ve bu yasakları destekleyenler oluyor zira kendileri herşeyden cinsel çıkarım yapıcak kadar sapiklar. Herneyse, Böyle bir uygulamayı Türkiyede yürürlüge koymak sıkar biraz. Ben bile bukadar sinirlendiysem böyle bir sistemin yururluğe konması durumunda neler olur kimbilir.

emin değilim ama bildiğim kadarıyla Japonya, Filipinler, Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, İtalya, Mısır, Amerika ve Güney Kore gibi ülkelerde sadece kadınlara ait, tren, otobüs vb. toplu ulaşım araçlarının, ayrı lokantaların ve otellerin hizmeti veriliyormuş

Yavas yavas iste oralarada seriat gelck :) ne ka sig bi dusunce ortada bi dayatmami var yorum yapanda istemeyende hep erkek :)
    Amerikada cogu sirket ofislerde kadin erkegi ayirdi verimi %25 arttirdi .. burda verim icin boyle bir sey olsa hmn sokaga dokulurler seriat gelio sessiz kalmayin diye .. kizlar diken uzerinde geziyor sokaklarda annm kiz arkadasim aklim cikiyor bisey olacak diye cunku yasalar yetersz .., boyle seyler tartissak neler yapilabilor ?? Nedense hep elestri hep karsi cikma .. arkadas yilbasi tacizleri icon bir sey uret bi cozum sun yook her seye karsi iclerine carsi kacmis gibisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Destekleyeceğim uygulama.

Bu uygulamayı da desteklemeyen bayan maşalar çıkacaktır. Yok bizim sevgilimiz var, karı - koca binmek istiyoruz falan ama hikaye..
    Ben pek metrobüs kullanmıyorum fakat iş saatleri içerisinde ne kadar sıkışık olduğunu hepimiz biliyoruz. Rahat etmek isteyen bayanlar kullansın pembe olanını.. Bundan kime ne zarar gelebilir?
    Bayanların bu uygulama için teşekkür bile etmeleri lazım onlara ayrıcalıklı davranıldığı için.
    Bu insanları ayırmak yada haremlik/selamlık yapmak değil, bayanların rahata kavuşması için toplu taşımalarda olması gereken.
    Metrobüslerde arkasına dayanmış pos bıyıklı leş gibi sigara kokan adamdan rahatsız olanlar buna binecek bu kadar basit.

Genç fordçular rahatsız olması mümkünse..

Bence de olumlu bir uygulama. İsteyen normaline binsin, isteyen pembesine. Zorlama yok..

Pembe olanına yetişemedin mecburen gri olanına bindin bir bayan olarak. O zaman arkana adam yasladigi zaman bu ford meşru mu olacak. O yaratık pis pis sırıtıp pembe olana binseydin mi diyecek sana ?

Cevabı bu konuya attığım 2. postta, lütfen konuyu sonuna kadar okumadan cevap yazmayın..

• Bı pembe bus boş geçerse ben sıkışık metrobusde gidersem dava ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.