Şimdi Ara

İstanbul'da kadınlara pembe metrobüs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden otobüs sayıları artırılmıyor, ayakta yolcu sayısı sınırlamasına gidilmiyor vs vs, gibi insancıl bir çözüm bulmuyoruz da,

Tüm erkek yolcuları tacizci sapık yerine koyan bir yol izliyoruz?

Çünkü bunların zihniyeti böyle.

Ya dindarsın ya tinerci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Trafiktede haremlik selamlık başlıyor, yakında kadınlar ve erkekler için 2 ayrı şeritte yapılır pembe çizglili şerit siyah şeritli otoyol.

Adamlar zamanında çıplak çizilmiş "karikatür" leri de yasaklamışlardı. Adamlar karikatürden bile zevk alabiliyorlar, o derece... Beyin, bacak arasında olunca bunlar normal tabi. Bir de ülkenin yönetimini üstlenmek istiyorlar, düşünsene...

Bi kız çocuğu düşünelim..

Sadece belaltı esprilerin olduğu ve çıplak karikatür barındıran bir dergiyi, tv programını veya gösterileri okuyarak-izleyerek büyüdü.
    Büyüdüğünde bu durumların utanılması gereken şeyler olmadığını düşünecek ve çok rahat edecek.
    facebookta karşıma çıkıyor 15-16 yaşındaki gencecik kızlar seks hakkında her şeyi biliyor ve birçoğu da bunu tecrübe etmiş. Nerden biliyorsun diye sorabilirsin, bende 21 yaşındayım ve gençlere hitap eden onbinlerce üyesi olan bir sayfam var oradaki muhabbetlerden görebiliyorum bunu.

Arkadaşım, cinsellik beyinde başlar. Bu doğal bir dürtüdür. Ancak kız çocuğunun düzgün bir eğitim ve kültür alması önemli olan.

İnsan doğasında olan yasaklara karşı koyma eğilimi, her insanda vardır, sen ben de dahil. Kız çocuğunun üzerine sadece cinsellik yasağıyla gidersen, durum senin sitendeki kızların durumundan farklı olmaz.

Çoğu kız çocuk sahibi, kızının erkek arkadaşı olmasını istemez. Halbuki olacaktır, karşı cinsi tanıyacak, erkeklerin nasıl düşündüğünü, ne istediğini öğrenecek. Bu yatacak anlamında değildir tabi, sosyal olarak bu olmalı.

Sen böyle konuşunca, türbanlı kızlar namus timsali, açık olanlar da ..ospu gibi algılanıyor. Maalesef katılamıyorum.

Kadınları, erkeklerden soyutlayarak onların namusu koruyamazsınız. Sadece anti-sosyal olurlar.

• O pembe olmayan otobüslere binen kadınların dinciyim diye geçinen sakallı adamlar yada kadınlar tarafından ne tür eleştirilere mağdur kalacağını sanıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: savash123

Neden otobüs sayıları artırılmıyor, ayakta yolcu sayısı sınırlamasına gidilmiyor vs vs, gibi insancıl bir çözüm bulmuyoruz da,

Tüm erkek yolcuları tacizci sapık yerine koyan bir yol izliyoruz?

Çünkü bunların zihniyeti böyle.

Ya dindarsın ya tinerci.

Otobüs sayısı yeterli hatta fazla bile nüfüs kalabalık iş gidiş ve çıkış saati edirnekapıdan dakkada bir neredeyse metrobus kalkıyor bunların yarısından çogu önler yatıyor fazla diye ...
  • Bu ne be böyle nereye doğru gidiyoruz...
  • quote:

volkman

Erkekleri tanımak adına 10 erkekle sevgili olan kız 11. seferinde hataya düşecektir buna eminim.
    Kız dediğin ; evlilik çağına geldiğinde aileler tarafından onay alıp saygı çerçevesinde erkek arkadaşıyla birbirlerini tanımaya uğraşmalı.
    Görüştüğü erkekle sevişip acaba ten uyumunu yakalayabildik mi? diye bir teste gidemez, gitmemeli. O zaman nerede kalır örf ve adetlerimiz?

Bir kız sevgili olmadan da erkekleri tanıyabilir, onlar hakkında fikir edinebilir.
  • şeriat yavaş yavaş geliyor acıtmadan!
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

O pembe olmayan otobüslere binen kadınların dinciyim diye geçinen sakallı adamlar yada kadınlar tarafından ne tür eleştirilere mağdur kalacağını sanıyorsunuz

mantıklı bi yorum
  • Yetmezzz. Şoförü de kadın olsun isterük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yetmezzz. Şoförü de kadın olsun isterük.

Otobüsüde kadınlar yapmalı erkek elinin değdiği otobüse bayan değecek haram
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Yetmezzz. Şoförü de kadın olsun isterük.

Otobüsüde kadınlar yapmalı erkek elinin değdiği otobüse bayan değecek haram

Durakları da ayrı olmalı. Pembe durak. Erkeklerle birlikte normal durakta bekleyip sonra pembe otobüse binmek acayip kaçar çünkü. Durakları da ayırın.

• Hiç metrobüs kullanmadım fakat sıkışık bir otobüste istemedende olsan bayanlarla istenmeyen olaylar olur. Bunu kız kardeşim veya annemi o durumda görmek istemem başkalarınında olmasını istemem.

Uzaktan hoş gözükmesede uygulanması yararlı
  • Cinsel Ayrımcılık Anayasa da SUÇ'dur yapmasyın etmeyin yahu
  • Yavaş yavaş iyice bölüyorlar bu nedir yahu ? Bir de destekleyecek miyiz ? Ayrım yanlıştır! GEREKEN EĞİTİMDİR !
  • ülkemizde çok rahat her saatte her yere rahatça ulaşım sağlayan bir toplu taşım sistemimiz varda, faztezi yapıyoruz artık saçmalamışlar resmen .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Hiç metrobüs kullanmadım fakat sıkışık bir otobüste istemedende olsan bayanlarla istenmeyen olaylar olur. Bunu kız kardeşim veya annemi o durumda görmek istemem başkalarınında olmasını istemem.

Bu durum şunu da ortaya çıkaracak. Bayanın biri sıkışık otobüse binecek. Şereften yoksun biri bu bayana sürtecek. Bayan tepki gösterince adamdan alacağı cevap %100 şu olacak.

-Ne işin var bu otobüste. Rahatsız oluyorsan pembe otobüse binseydin.

Peki bayanlardan rahatsız olan erkekler yok mu hiç. Mutlak vardır. Onlar için de mavi otobüs uygulaması başlatsınlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Hiç metrobüs kullanmadım fakat sıkışık bir otobüste istemedende olsan bayanlarla istenmeyen olaylar olur. Bunu kız kardeşim veya annemi o durumda görmek istemem başkalarınında olmasını istemem.

Bu durum şunu da ortaya çıkaracak. Bayanın biri sıkışık otobüse binecek. Şereften yoksun biri bu bayana sürtecek. Bayan tepki gösterince adamdan alacağı cevap %100 şu olacak.

-Ne işin var bu otobüste. Rahatsız oluyorsan pembe otobüse binseydin.

Kesinlikle.

Keşke insanlarımız insan olsa, gençlerimiz adam olsa da böyle düşünceler aklımıza hiç gelmese.

Yukarıda ki yorumlarda şeriat diyenede hak veriyorum, yerinde bir uygulama diyenede.

Yalnız unutmayalım ki ülkemizin gerçekleri bunlar arkadaşlar minibüslerde otobüslerde iett ve eshot araçlarınıda fazlaca kullanmış bir çok şeye şahit olmuş biri olarak benim yorumumsa, pembe otobüs fikri kulağa hoş geliyor. Bu fikrin en büyük eksiğide topaz arkadaşın dediği gibi pembe otobüse binmeyene bilmem ne gözüyle bakacak bazı kendini bilmezler diyelim.

• zamanla pembe otobuse binmeyen bayanlarada ne gozle bakilacagi malum. erkek ADAM olursa bursey olmaz. bunu savunanlar kendilerine hakim olamayanlar. once kafada cozeceksin cehaletin onune gececek kadini et parcasi olarak gormekten vazgececeksin
  • Twitter da filan çağ dışı olarak adlandıranlarda olmuş.
    ben gayet çağdaş görüşlüyüm. evet bu olay avrupa toplumuna göre çağdışı gözükebilir ama bizim insanlarımız çağdışı olduktan sonra hakkındanda böyle gelinir.
    Bence olmalı.
  • Peki hanımıyla kızıyla otobüse binen bir vatandaş ne yapacak. Hanımını kızını bazı olumsuz gözlerden korumak için pembe otobüse binebilecek mi? Sanmıyorum. Heralde çözüm şu olurdu. Adam hanımını kızını pembe otbüse bindirirdi önce. Sonra da kendisi normal otobüse binerdi. İnecekleri durakta tekrar buluşurlardı.

Bence bu pembe otobüs fikri daha doğmadan ölmeye aday.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.