![]() diyarbakir in en iyi araba ustası arap ustadan en iyi ve kötü arabalar . #sanayi #sanayigünlükleri #eniyiaraba #enkötüaraba #alınacakaeabalar #satılacakarabalar #otomobil #opel #otopazarı #otomobil #arabapazarı https://www.youtube.com/watch?si=wsF2mPqnjuPyA0DF&v=S8YEtIbAe4I&feature=youtu.beYıllardır sanayi ustası olarak çalışan Arap usta Diyarbakır’daki tamirhanesinde merak edilen soruları yanıtladı. Ekonomik fiyatlı ve masrafsız araç satın almak isteyenlerin merakını gideren Arap ustaya göre uzak durulması gereken bazı markalar var dedi. UZAK DURULMASI GEREKEN 3 MARKA Arap usta sanayiden çıkmayan ve sanayi ustalarının en sevdiği 3 modeli açıkladı 1- VOLKSWAGEN 2- RENAULT 3- OPEL SANAYİ YÜZÜ GÖRMEYEN OTOMOBİL MARKALARI Arap usta sağlam ve dayanıklı modelleri açıkladı 1- TOYOTA 2- HONDA 3- MAZDA Arap ustaya göre tamiri en kolay otomobil Renault olurken en zor tamir edilenler ise Japon grubu oldu. Japon grubunun kolay arıza vermemesi ise bu durumda avantaj olarak görülüyor. Arap usta Volkswagen, Renault ve Opel’in kronik sorunu en fazla olan markalar olduğunu söyledi. En sorunsuz iki markanın ise Toyota ve Honda olduğunu belirten Arap usta masrafsız ya da masrafı çok yüklü olmayan markaların ise Toyota ile Renault olduğunu söyledi. Yukarıda yayımlanmış videosu da var izleyebilirsiniz. Muhtemelen çoğu kişi bunu internete okumuş yada görmüştür ama görmeyenler olabilir diye düşündüm ve çoğu kişinin katıldığı sağlam vede dayanıksız markalardan bahsetmiş. |
Sanayi ustasının gözünden alınacak ve alınmayacak otomobiller

-
-
ya şundadır ya bunda diye parça değiştirip tamir yapan adamlar araba beğenmiyor. la olm siz önce kendinizi bi eğitin.
-
cahille etme muhabbet küstürürsün diye boşuna dememişler
-
Hadi vw opel tamam da renault öyle çok da kronik sorunları olan bir araba değil piyasa aracı parçası bakımı uygun kaporta yalıtım zayıf olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Renaultun olduğu listede pejo-citroen nerede acaba :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşin özü şu. Biz ustalar zır cahiliz, elektroniği bol araçtan anlamıyoruz. Az özellikli japon araçları tamiri kolay onu alın. Corolla der her usta mesela. Lan bir şey yok ki bozulsun. Zaten olunca o da diğerleri kadar bozuluyor. Her milletin aracına sahip oldum sanırım. Parçası bulunmayan araç vardır kabul ederim ama tamir olmayan araç demek düzgün usta görmemiş demektir. Biri 40bin sorun çıkarmaz biri 100bin o ayrı. Ama 10binde bir yüksek masraf çıkıyorsa aracı değil ustayı değiştirmek lazım. Zaten uzun süre sorun vermeyen araç ya donanımsızdır ya da ikinci eli ve sıfırı diğerinden çok pahalıdır. İkinci el Yaris parasına sıfır C3 alırsın gibi.
Opel sahibi olarak. Opeller cidden benzinliyse hele bir de lpg yediyse daha düzen tutmuyor. Bir ustam var ne zaman gitsem ya bir vectra ya bir insignia benzinli düzenli motor yaptırıyor oluyor. Bu iki araç fix içteki liftde bekliyor oluyor hiç şaşmaz. 2010 sonrası da benzinli astralar çok görüyorum. Ivırı zıvırı bobini subabı silindiri kesin bir şeyi oluyor.
Bu adam okumamış olabilir ama cahil demek doğru bir şey değil.
Adam 30 küsür yıldır sanayide çalışan çıraklıktan ustalığa kadar neler görmüş ve geçirmiş tecrübe sahibi biri.
Yaşadığı tecrübelerden dolayı bu markaları söylemiş.Söylediği markalar az yada çok sorunlu markalar ve söylemediği Fransız otomobil serileri.
-
Benzer bir videoyu Amerikalı ustalardan izlemiştim.
Onlar da Alman arabalarının aşırı mühendislik yüzünden arıza potansiyelinin yüksek olmasından ve tamirinin zorluğundan bahsediyorlardı.
-
aynen öyle yalıtım dahil hiç bir şey olmadığı için bozulmuyor . sanayideki gerizekalılar dğerlerinden anlamadığı için yine gidip alıyor millet işte.
-
O sırada sıradan bir çırağın usta olurken gördüğü şeyler ;
- Hm eli yüzü düzgün bir beyefendi / hanımefendi = kazıklamak için mükemmel tercih.
- Hm bu parça mı o parça mı rastgele sök tak kır biç
- Silecek suyu bitmiş. Yaz ordan oğlum motor inecek
- Test sürüşüne çıktı usta = senin arabayla geziyoruz
- 10 liralık sanayideki parçayı 100 lira yaz gidere
daha neler neler yazılır da işte.
Standart bir eğitim yok, bilgi yok, senden önceki adamdan ne öğrenirsen o, çakalın puştun birisiyse yandın ondan gelen çıraktan hayır bekleme
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunların konuyla ne ilgisi var? Sonuçta adam kendisine ve komşu esnafa en çok ve en az tamire gelen markaları saymış. Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Ha, denilebilir ki, "onun gözlemleri sonuçta anekdotal, istatistiki bir anlam taşımaz", eyvallah derim lakin yazdıkların konunun özüyle ilgili değil.
-
Eline telefon alan bir şekilde fenomen olup hayatının değişeceğini sanıyor.
2015 astra kullanıyorum periyodik hariç sanayiye gitmedi. motorda sadece radyatör su fazlası kabı değişti geçen yaz. 8 senede gevremiş artık bir de kartel tapası bu sene değişti. bu işin marka modelle alakası yok bence çünkü bu aracın A14NET euro5 full kronik revizyonu var bir de B14NET euro6 sıfır kronik versiyonu var. yani aracın kendisidir hatta flex stil vs bir paketle almışsındır o araçtır sorunlu ya da değil. tutup astra j problemli demeyi bırak 2015 astra j hb sport benzin otomatik lpg yok sorunlu bile diyemezsin işte bir A14 B14 bir rakam farkı olur sonra şöyle olur:
-
Lexus, Acura, Infiniti gibi üst düzey araçlar veya Land cruiser gibi daha lüks Toyota'lar da son derece sorunsuz.
Japonların aracı daha sade yapması ile birebir ilgili değil. muhakkak etkisi var ama sadelik şart değil, ustaca ve planlı üretim yapmak, vasat bir otomobil bile üretsen o otomobili nasıl en iyi şekilde üreteceğini bilmek çok daha önemli.
Ayrıca normal günlük otomobilin uzay mekiği gibi 597 tane ıvır zıvır sensörle, bilmemkaç tane ayrı konfor beyni ile aşırı karmaşık elektroniklerle çıkması marifet değil.. övünülecek bir şey değil bu. bu planlı eskitme ile hazırlanmış kompleks otomobiller gelecekte dar gelirlinin baş belası olacak.
-
son paragraf için kesinlikle aynısını düşünüyorum.
alman araçları yeniyken, uzakdoğulular çok daha uzun süre sorunsuz oluyor. ülkemizde, usta, parça, yollar, ekonomik nedenlerden dolayı erken yoruluyor almanlar.
Bazı arkadaşlar ustaların eğitimine takmış durumda.
Konumuz kişilerin eğitim durumu değil ülkemizde satılan otomobillerin ne kadar sorunlu yada sorunsuz olduğudur.
Burada ki ve ülkemizde ki diğer ustalarda benzer otomobilleri sorunlu vede sorunsuz gösterecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 25 Eylül 2024; 19:54:38 > -
Togg alınmaz dememis mi hayret
-
Seneler önce LPG' li aracın orasını burasını kurcalayıp hararet sorununu çözmeye çalışan ustaya evden kaçan kadının hikayesini anlattım.
Bana "Kadını detektif gibi takip edip bilgi toplamalı, benim bir arkadaş var bu işi ucuza halleder" dedi, kabul ettim.
Birkaç gün sonra Çekmeköy' de bir kafede buluştuk, ustanın yanında sarışın mini etekli alımlı bir hanım vardı.
Kadın bana "Senin olayı arkadaş anlattı, ben bu kadının ağzından girip burnundan çıkar bilgi toplarım zira onunla arkadaş olabilirim, bu iş sana 3.000 TL' ye patlar" dedi.
Yanımda sadece 1.000 TL olduğunu söyleyip kalanını daha sonra vermeyi teklif ettim ama kabul etmedi.
Çaresizlikle "Bankada param var onu çekip veririm" deyince usta bunun üzerine "O halde ne duruyoruz en yakın bankamatiğe gidelim" deyip hesabı bana ödettirdikten sonra kalktık.
Arkada kadın ile samimi bir şekilde oturan usta "Sen bizi Sarıgazi' ye bırak yol üzerinden nevalemizi de alırız" dedi.
Sarıgazi' ye doğru giderken yol üzerinde bankayı görüp aracı durdurdum, para çekmeye gideceğimi söyledim, usta "Biz araçta seni bekliyoruz" dedi.
Bir an aracımda dikiz aynasının arkasında duran ve kabin içinden görülemeyen araç kamerası aklıma geldi.
Bunların gerçek niyetini öğrenebilmem için ses de kaydedebilen kameranın açık kalması gerekiyordu.
Kontağı kapatmadan bankaya gidip parayı çektim ve 5 dakika sonra arabaya döndüm.
Nakit parayı ustaya verdim, sayarak aldı ve devam ettik.
Onları Sarıgazi' de bilmediğim bir sokakta bırakıverdim, neşeli bir şekilde araçtan inerken usta "Senia arayacağım" dedi.
Akşam eve gitmeden araç kamerasının görüntü kaydını telefonuma indirdim:
Bankaya para almaya gittiğim an araçta bunlar benim hakkımda konuşuyorlardı, usta kadına "Aşkım biz bu kazı iyice bir yolacağız" diyordu, kadın da "Sen merak etme biz bundan bir araba parası alırız" şeklinde cevap veriyordu.
2-3 gün sonra usta söz verdiği gibi telefonla aradı ben onun lafa bile başlamasına fırsat vermeden "Savcılık duruma el koydu, sen artık bu olayla ilgilenme, aleyhine olur, daha fazla bilgi veremem" deyip yüzüne kapattım.
Ardından telefonunu engelledim ve bir daha hiç bir sanayi ustasına inanmadım...
ya şundadır ya bunda diye parça değiştirip tamir yapan adamlar araba beğenmiyor. la olm siz önce kendinizi bi eğitin. |
Renaultun olduğu listede pejo-citroen nerede acaba :) |
O sırada sıradan bir çırağın usta olurken gördüğü şeyler ;
- Hm eli yüzü düzgün bir beyefendi / hanımefendi = kazıklamak için mükemmel tercih. - Hm bu parça mı o parça mı rastgele sök tak kır biç - Silecek suyu bitmiş. Yaz ordan oğlum motor inecek - Test sürüşüne çıktı usta = senin arabayla geziyoruz - 10 liralık sanayideki parçayı 100 lira yaz gidere daha neler neler yazılır da işte. Standart bir eğitim yok, bilgi yok, senden önceki adamdan ne öğrenirsen o, çakalın puştun birisiyse yandın ondan gelen çıraktan hayır bekleme |
cahille etme muhabbet küstürürsün diye boşuna dememişler |
Lexus, Acura, Infiniti gibi üst düzey araçlar veya Land cruiser gibi daha lüks Toyota'lar da son derece sorunsuz. Japonların aracı daha sade yapması ile birebir ilgili değil. muhakkak etkisi var ama sadelik şart değil, ustaca ve planlı üretim yapmak, vasat bir otomobil bile üretsen o otomobili nasıl en iyi şekilde üreteceğini bilmek çok daha önemli. Ayrıca normal günlük otomobilin uzay mekiği gibi 597 tane ıvır zıvır sensörle, bilmemkaç tane ayrı konfor beyni ile aşırı karmaşık elektroniklerle çıkması marifet değil.. övünülecek bir şey değil bu. bu planlı eskitme ile hazırlanmış kompleks otomobiller gelecekte dar gelirlinin baş belası olacak. |
Benzer içerikler
- lpg göstergesi sürekli kırmızı yanıyor
- otomatik vites s ne demek
- üzerimde icra var araba alabilirmiyim
- araba çalışırken benzin doldurulur mu
- hyundai i20 1.4 crdi
- q4 e tron fiyat
- kia ev4
- byd atto 2
- lexus gx
- c5 aircross 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X