Şimdi Ara

İstanbul'da kadınlara pembe metrobüs (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi otobüsdemi taciz oluyor yolda sokakda hastanede toplumun heryerinde bu akılla ayırmak lazım e sonuç malum
  • Kadınlar hiç evden çıkmasın, pembe metrobüse hiç gerek kalmaz, bu daha iyi bir çözüm bence.
  • Düşünce güzel, ama hem çok eksik hemde çözüm değil.

Kadınlarımızı rahat seyahat ettirmeyi düşünüyoruz belki ama uygulamanın yan etkilerini de hesaplamak lazım.

Böyle bir uygulamada Pembe otobüste olanlar için sorun yok. Ama normal otobüse binen bir bayan sanki "aranıyormuş" gibi algılanacak. Bu daha da kötü sonuçlar doğurabilir.

Geçen gün telefon aldım 2. el. Adam format atmadan bırakmış Gsm Shop'a aldım içinde ne var diye bakayım dedim bir video çekmiş arkadaş. Otobüste telefonla oturan diz boyu etekli bayanın etek altını çekmeye çalışmış.

İşte bu dallamalar yüzünden bu tip önlemler alınmaya çalışılıyor ama çözüm değil. Daha iyi çözümler bulunmalı.
  • İyi o zaman hepsi pembe otobüse binsin benimde kafam rahat etsin.Bizim otobüslere bayan binmesin.Akşam vakti 2 salak kız biner çenesi hiç kapanmaz yol boyunca bunları dinle dur.Bazen ağır parfüm sıkmış biri gelir otobüsten inene kadar başım ağrır.İyi olur bence pembe otobüse binsinler birbirlerini yesinler.
  • zaten bi metrobüste taciz oluyor nerde bunun pembe vapuru banliyo treni

bi de şirinlik olsun diye pembe demişler

yakında bayan doktorlar erkekleri muayene etmez

hatta eşini sadece yatarken görebileceksin
  • Bu daha başlangıç.
    Daha ne yobazlıklar göreceğiz kimbilir?
  • yazılanlara bakıyorum da bazıları teklifi beğenmiş.. çok ama çok yazık.. bu zamanda bu zihniyet.. gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kemikleri sızlıyor.. bu durum aynı şu fıkraya benzedi..

yaşlı bir amcayı yolda durdururlar ve sorarlar:

'amca laiklik hakkında ne düşünüyorsun?!

amca cevap verir.. evladım layıklık çok güzeldir iydir..

nasıl yani der soruyu soran kişi..

yan der amca layık olan camiye.. layık olan ise*****
  • cumhuriyet değerlerine inanan bir aileden geliyorum ama empati yaptığımda özellikle iş giriş-çıkış saatlerinde metrobüse sevgilimin, eşimin, kız kardeşimin binmesini istemem gerçektende. bunun çözümü pembe metrobüs müdür bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki sokakta çok fazla pislik var. kısa zamanda da bunların adam olması mümkün değil. belki çocuklarını adam edebiliriz. e o zamana kadar şeriat gelecek korkusu ile bu pisliklerin fordçuluk yapmasına göz mü yumalım. kaldı ki kadınlar diğer metrobüslere de binebileceklerse bu haremlik-selamlık olmayacaktır, pozitif ayrımcılık olacaktır.
  • Önce halkımız bilinçlensin kendine gelsin metrobüste geçen gün ön taraflarda kadın adama çıkışıyor neden taciz ediyorsun diye kimse müdahale etmiyor bide üstüne susda yolumuza gidelim dediler Bende devam edelim diyen adam yarın senin karın kızınıda taciz ederlerse devam edersin dedim... Cevap dahi veremedi gerçi bir verse ah bir verse...
    Pembe metrobüse gerek yok, biraz insanlık hani o hor görülen insanlarına cahil denilen ucra ilçe veya köylerdeki ulaşımı sağlayan minibüslere binin yer yoksa binen bayana yaşlı genç olması fark etmez yer verilir hemen...
    Eğer zorunlu bişeylar yapılacaksa bu konuda şu yapılabilir metrobüslerin körüğe kadar olan ilk bölüm koltukları (sadece koltukları) bayanlara ayrılsın, bayanlar ister bu koltuklara oturur yada beklemek istemezlerse ayakta dururlar..

• Birgun boyle seyler olur diyordum sonunda oldu

Yakinda bir sonraki iktidarda kadinlarla erkekler ayni anda sokaga cikamiycak benden soylemesi
  • Fazladan 1 tane metrobüs ekliyebiliyorsan ekle, sıkışıklık azalsın herkes rahat etsin. Devlette sadece bayanlar rahat etsin diye bir anlayış olabilir mi? Heleki toplu taşıma gibi bir konu da. Üstü kapalı olarak gelen şeriat zihniyeti bunlar. Bu zihniyeti bu forumda farkında olarak ya da olmayarak destekleyen insanlar var. Modern Türkiye mi istiyorsunuz? Gelişmiş Türkiye mi istiyorsunuz? Her zamdan sonra oraya buraya sövmeyi biliyorsunuz ama hiç bir şey yapmamayı bırak üstüne bu zihniyete arka çıkıyorsunuz. Kusra bakmayın çok beklersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Destekleyeceğim uygulama.

Bu uygulamayı da desteklemeyen bayan maşalar çıkacaktır. Yok bizim sevgilimiz var, karı - koca binmek istiyoruz falan ama hikaye..
    Ben pek metrobüs kullanmıyorum fakat iş saatleri içerisinde ne kadar sıkışık olduğunu hepimiz biliyoruz. Rahat etmek isteyen bayanlar kullansın pembe olanını.. Bundan kime ne zarar gelebilir?
    Bayanların bu uygulama için teşekkür bile etmeleri lazım onlara ayrıcalıklı davranıldığı için.
    Bu insanları ayırmak yada haremlik/selamlık yapmak değil, bayanların rahata kavuşması için toplu taşımalarda olması gereken.
    Metrobüslerde arkasına dayanmış pos bıyıklı leş gibi sigara kokan adamdan rahatsız olanlar buna binecek bu kadar basit.

Genç fordçular rahatsız olması mümkünse..

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Destekleyeceğim uygulama.

Bu uygulamayı da desteklemeyen bayan maşalar çıkacaktır. Yok bizim sevgilimiz var, karı - koca binmek istiyoruz falan ama hikaye..
    Ben pek metrobüs kullanmıyorum fakat iş saatleri içerisinde ne kadar sıkışık olduğunu hepimiz biliyoruz. Rahat etmek isteyen bayanlar kullansın pembe olanını.. Bundan kime ne zarar gelebilir?
    Bayanların bu uygulama için teşekkür bile etmeleri lazım onlara ayrıcalıklı davranıldığı için.
    Bu insanları ayırmak yada haremlik/selamlık yapmak değil, bayanların rahata kavuşması için toplu taşımalarda olması gereken.
    Metrobüslerde arkasına dayanmış pos bıyıklı leş gibi sigara kokan adamdan rahatsız olanlar buna binecek bu kadar basit.

Genç fordçular rahatsız olması mümkünse..

Bence de olumlu bir uygulama. İsteyen normaline binsin, isteyen pembesine. Zorlama yok..

Pembe olanına yetişemedin mecburen gri olanına bindin bir bayan olarak. O zaman arkana adam yasladigi zaman bu ford meşru mu olacak. O yaratık pis pis sırıtıp pembe olana binseydin mi diyecek sana ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar istenmediğimiz yerden gideriz hadiyin japonyaya gidelim kıymetimizi belki onlar bilir oha filan oldum otobüse binmesin bayanlar biz binin demiyoruz
  • Kesinlikle olumlu bir uygulama.
  • 3. Dünya Ülkesi olma yolunda güzel projeler.... haydi bakalım daha neler görcez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Bu tür uygulamalar masum görünüşlüdür ve 4-5 otobuste bir kadınlar rahat etsin diye denerek başlar. Ancak çağdaş toplumlarda örneği görülemiycek , ayrımcı ve haremlik-selamlık benzeri bir uygulamadır. O otobuste kadınlar rahatsız oluyorsa erkeklerde rahatsız oluyor. Bunun çözüm yolu cinsiyete göre ayrım yapmak yerine mevcut sistemi düzeltmektir. Kimse o otobüslerde sıkış gitmekten hoşlanmıyor ve kimsenın orda kadınları ellemeye çalışıcagını da düşünmüyorum. kendisi böyle istekler içinde olanların başlarınında böyle şeyler istediğini sanması doğal tabiki. Böyle zihniyetlerden arınmak şart. Bunlar genelde herşeyi yasaklayanlar ve bu yasakları destekleyenler oluyor zira kendileri herşeyden cinsel çıkarım yapıcak kadar sapiklar. Herneyse, Böyle bir uygulamayı Türkiyede yürürlüge koymak sıkar biraz. Ben bile bukadar sinirlendiysem böyle bir sistemin yururluğe konması durumunda neler olur kimbilir.

+53774423698643356

• Böyle birşey bana hakaret, bazı hemcinslerim öküz diye herkese aynı muameleyi yapamassın, o zaman herkes zamanla öküz olur..
    Bayanları da bugün abazalardan korursun, yarın gözlerden korursun, en sonunda eve kapatırız kurtuluruz.
    Böyle şeylere kafa yoracaklarına daha medeni ulaşım şartları üstüne çalışsalar, eğitime ağırlık versinler, birbirine güvenen insanlar yetiştirsinler...
    Bide akşamları 3 saat halı saha maçı yapsınlar, enerjilerini boşaltsınlar..Karşı cins ile ilgli daha az fantezi kursunlar..
  • Kız çocuklarınızı belli bir yaştan sonra kucağınıza alıp sevmeyin diyen sapık zihniyetli adamlar varken. Bunların sözleri itibar görürken bu abaza hayvanları hadım etmekten başka çare yok.
  • 2 Sayfa mesaji okumadim zira kisir tartisma oldugundan suphem yok.

-Kadina pozitif ayrimcilik mi? Hangi cagda yasiyoruz, silkinin artik yahu. Bu adi gecen parti metrobuslerin neden bu kadar sIkIsIk oldugu hakkinda 2 dk dusunmus mu acaba?

-Bilet basina 2 kusur tl almasini biliyor belediye, neden daha fazla otobus koymuyor?

-sabah ve aksam trafigini karsiladiktan sonra fazla bos metobus olur, atil kalir diyecekse belediye bi zahmet onun da altyapisini hazirlasin, gun icinde atil kalan otobusleri de metrobus hatti disina cikartip diger sehir ici hatlara kaydirsin. Hicbirsey imkansiz degil ama once niyet olacak. Kimsede bana imkanlar bu kadar demesin sakin.

-Kadin erkek degil insana insan olarak bakmali yonetimler, yil olmus 2012 ,pes!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.