Şimdi Ara

İş buldum ama bir tek babam sevinmedi. (18+)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Mimarlık bölümünden haziranda mezun oldum. Yazın dinlendim, eylülde yüksek lisansa başladım. Haftada 2 gün dersim var, bu yüzden kalan günlerde çalışabileceğim parttime bir iş aramaya karar verdim. Çeşitli kariyer sitelerine üye oldum, mesleğim harici işlere bile başvurdum. Fakat en çok talep İzmir Mimarlar Odası'nın websitesindeki insan kaynakları bölümünden geldi. Oradaki ilanım için telefonlar ve e-postalar aldım.

Birtakım görüşmelerim oldu, fakat bir türlü istediğim şeyi bulamadım... Geçen hafta bir bey telefon etti, Karşıyaka'dan. Ben de Hatay'dayım, biraz uzak. Cv mi istedi, verdiği adrese yolladım. Gelip görüşmem için adresi verdi ama çok uzak diye salladım. Sildim falan.

Bir hafta sonra tekrar aradı, ısrar etti, ben de maili sildim diyemeyeceğim için, tekrar yollayın teknik bir hata oldu gibilerinden konuştum. Sağolsun gönderdi, ben de gidip görüşmeye karar verdim. Görüşmem iyi geçti, ücrette de anlaştık, pazartesi çarşamba ve perşembe çalışmam şartıyla 800 tl, yemek onlardan şeklinde. Bazen cumartesileri yarım gün olabilir dedik. Ama önceliğim tabi ki derslerimde, bir de akademisyen olmak istediğim için.

İşi kabul ettim, eve geldiğimde annemler çok sevindiler. Ama babam kızdı. Ben onlara sormalıymışım. O benim velimmiş. ''Ne velisi, mimarım ben artık. Üstelik ihtiyacım var.'' dedim. Hiçbirşey demedi. Uzak olmasını bahane etti, parası az dedi, beklememi söyledi ama bekleyecek durumda da değildim, iş arayanlar, maddi sıkıntı çekenler bilirler, babamın birtakım borçları var ve uzun zamandır doğru dürüst para veremiyor bana. Ben de çalışmak istemem, okulum var zaten ama şartlar bunu gerektirmekte. Üstelik 23 yaşında üniversite mezunu insanım, bir yerden sonra aileden para istemek de rahatsız edici bir durum, başlığa 18+ yazmamın nedeni bu, genç kardeşlerim bunu anlamayabilirler.

İlk günüm çok iyi geçti çok şükür. Derslerime engel olmayacak, güzel rahat bir iş. İş verenlerim de iyi insanlar. Babam gün boyu erkeklerin içinde çalışacağım diye annemi sıkıştırmış, telefonum çalıp durdu. Akşam yaşadıklarımı anlattım anneme, babam hiçbirşey demedi tekrar. Kim duyduysa iş bulduğumu tebrik ederken, babam hayırlı olsun bile demedi. ''Madem merak ettin, neden kendin sormuyorsun?'' dedim, ''Sen evlat değilsin. Velin yokmuş baksana.'' dedi. Çok kırıldım.

Şu anda da konuşmuyor. Annem boşver diyor ama anlayamıyorum. Sanırım onun istediği bir yerde çalışmadığım için kızıyor. Kendisi inşaat sektöründe uzun yıllar çalıştı, ben iş ararken mimar tanıdıklarına iş aradığımızdan bahsetti ama parttime istediğimden çok zor bulunur falan demişler. Yine de kendi çabalarımla güzel bir iş buldum çok şükür ama sevindiremedim onu. Artık ondan para istemek zorunda olmayacağım için komplekse mi girdi bilemiyorum. Annem de sana destek olacağına köstek oluyor dedi falan... Ama üzülüyorum. Yani o mutlu olsun diye güzel bir işten mi olayım?

Bu durumu paylaşmak istedim sizlerle. Seviyeli yorumlar gelirse sevinirim. Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 30 Ekim 2010; 18:14:38 >

• o kadar yolu gidip geliyor musun anlamadım
  • Kız başına bişeyler yaptığın için üzülmüş,kızmıştır. Keşke gidip söyleseydin baba böyle böyle diye. Ama sende haklısın sonuçta kötü birşey yapmıyorsun. Dediğim gibi onun fikrini almadıgın için kızmış işte. Olmazsa babanı çalıştıgın yere götür birgün. Ordaki insanları görünce yumuşar belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

o kadar yolu gidip geliyor musun anlamadım

Evet, önce otobüsle Konak'a iniyorum, ordan vapura... Sonra Karşıyaka iskele'den tekrar otobüse biniyorum. Konak'tan direk otobüs de var ama vapur daha çabuk gidiyor diye öyle yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

Evet, önce otobüsle Konak'a iniyorum, ordan vapura... Sonra Karşıyaka iskele'den tekrar otobüse biniyorum. Konak'tan direk otobüs de var ama vapur daha çabuk gidiyor diye öyle yapıyorum.

uzun sürmüyor mu ya bu kadar yol

• quote:

quote:

quote:

1.5 saat falan... Ama önemli değil, istediğin zaman gel git dediler çalıştığım yerden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.5 saat falan... Ama önemli değil, istediğin zaman gel git dediler çalıştığım yerden.

istanbul da olduğum için direkt yol ve saat bakımından düşünüyorum işi malisef

bence fikirlerini alıp danışsan iyi olabilirdi biraz ona bozulmuş sanki baban ama gönlünü bir şekilde alsan fena olmaz gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 yarım gün çalışmaya 800 almana baban az mı dedi?
  • arkadaş yazana kadar anlamamıştım bayan olduğunuzu.babalar kızlarına düşkün olur ve erkek evlat gibi eziyet çekmesini pek istemezler...
  • @Einstein, 3 yarım gün değil, 3 tam gün... Yani ayda 12 gün olacak. Ama arkadaşlarım falan gayet iyi dediler. Bence de normal bir ücret. Üstelik yeni mezun ve tecrübesizim. Bana sordular, söylediğim rakamı itirazsız kabul ettiler.

@ax, haklısın ama zorunluluktan çalışıyorum. Yoksa akademisyen olmak istiyorum. O da şu anda mümkün olmadığından bir şekilde para kazanmam lazım. Burslara da başvurdum ama belli değil tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 30 Ekim 2010; 18:41:31 >
  • Öncelikle tebrik ederim. Gerçekten harika bir fırsat! Hem iyi bir ücrete çalışıp hem de master yapmak herkese nasip olmaz.

Babanıza gelince şu açıdan kırılmış olabilir: "Formaliteden de olsa bize danışmadı. Kendi başına hareket etti. Küçücük kızım artık kendi başına kararlar alıyor."

Ne yazık ki ebeveynlerin bizlerden böyle beklentisi var. Babam geçen ay ev aldı. Her şey bitti. Yalandan dedeme evi gösterip, "Nasıl baba? Alayım mı sence? Bir de sen gör" falan diyerek ona danışmış gibi oldu. Dedemi görsen bir hafta boyunca herkese anlattı. "Bana danışıp aldı " diye. Böyle bir şey beklemiş olabilir.

Diğer bir ihtimal ise 'baba ile kız' arasındaki özel ilişki olabilir. Babalar kızlarını daha bir özel seviyor ya da benim ailemde böyle. Büyüdüğünü, yetişkin olduğunu kabullenmekte zorluk çekiyor olabilir.

Bir de şunu sormam gerek: Üniversitesini ve bölümünü kendi başına mı seçtin yoksa ağırlıklı olarak babanın yönlendirmesiyle mi?

• @Uygurca, çok teşekkür ederim. Zaten ben de şükrediyorum bu iş için. Allah herkese nasip etsin böyle fırsatlar.

Soruna yanıt vereyim, mezun olduğum üniversite o dönemde uzun süredir aklımdaydı. Yani ben seçtim. Ama bölüm hiç aklımda yoktu, babam bu işlerin içinde olduğundan o önerdi, ben de yazdım. Ama önerdi sadece, zorlamadı kesinlikle. O açıdan bir sorun yok.
  • ayaklarının üzerinde durmak gerekliydi,doğru olanı yapmışsın..
    babanız için bence tek problem işinin uzak bölgede olması.
  • Anlattığınıza göre gurur duyulacak bir iş yapmışsınız, babanızın tavrına şaşırmamak elde değil.İlk maaştan sonra kıymetinizi anlayacaktır muhtemelen biraz daha sabır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Permanent.

Anlattığınıza göre gurur duyulacak bir iş yapmışsınız, babanızın tavrına şaşırmamak elde değil.İlk maaştan sonra kıymetinizi anlayacaktır muhtemelen biraz daha sabır.

Çok teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum biraz.
  • Hayırlı olsun.
  • fernsehn öncelikle cesaretiniz için sizi tebrik ederim.Çünkü mezun olupta kendisini ifade edemeyen bir çok insan var.
    Babanızın bu ilk tepkisini sizin iyiliğinizi düşünerek verdiğini zannediyorum.Onlara kesinlikle ön yargı ile davranmayalım.
    Bence mezun olmak yetmiyor iş deneyimi de önemli.3 yıldır makine ve kaynak müh. olarak çalıştığım iş hayatında size bunun ne kadar gerekli olduğunu söyleyebilirim.
    Sizin davranışınızı destekliyorum.Yolunuz ve şansınız açık olsun.
  • @GöKHaN
    @sinan1005, çok teşekkürler.
  • Tebrikler öncelikle. Anlattığınız duruma göre çok akıllıca bir hareket yapmışsınız bence. Bu durum babanıza biraz ağır gelmiş -ki bu sadece sizin durmunuz için değil tüm babalar genelde böyledir, kızlarını korumaya, kanatları altına almaya çalışırlar.- olabilir ama zamanla alışacaktır.
  • eğer kendi ayakların üzerinde durcağına inanıyorsa en iyisini yapmışsın. baban kızmış olabilir ama bir atak yapmadan durmak oldukca kötü. 800 lira ayda hiç yoktan iyidir. ancak babanı düşünürsek tüm babaların (en azından babalık yapabilenlerin) bir düşünceleri vardır. "evlatları onlardan bir adım önde olsunlar". bu yüzden belkide alt kademeden başlamana itiraz etmiştir. yani benimkide bir tahmin sadece. umarım hedeflerine ulaşıp iyi bir hayat geçirirsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.