Şimdi Ara

İş buldum ama bir tek babam sevinmedi. (18+) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bayanmıssınız bu durumda babanızın o sekıl davranması tamamen sızın ıyılıgınızı ıstemesınden kaynaklı bı durum bıraz zaman verın babanıza umarım hersey cok guzel olur.
  • Babanızın büyüdüğünüzü kabullenememesinden kaynaklanan küçük bir sorun, önemsencek bir şey değil. O da zamanla bu tepkisini kaldıracaktır. Üç gün için 800 TL ise harika bir rakam, işi bırakmanız layıkıyla aptallık olur... Hayırlısı.
  • Babanı al işyerine götür patronla tanıştır sonra hak verecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

@LE10, sadece teknik uygulama sorumlusu olarak imza atayım diye aylık 2000 tl teklif ettiler. Ama tecrübesizim, bu yüzden kabul etmedim risk almamak için. İnşaat firmasındayım şu an.

yardımcı denetçi isen çok sorun yok.ama şantiye şefi olmak biraz risk almak demektir üzerine
  • Baban gereksiz bir gurur yapmış sanırım. Ama yeni üni mezunu böyle güzel, sanırım rahat da bir iş herkesin ayağına gelmiyor. Neler, ne teklifler görüyoruz çoğu insan ilk 6 ay para alamıyor bile. Bence çok yerinde bir karar vermişsin. Umarım bir sıkıntı yaşamazsın da başarılı bir şekilde gider işin. Bu arada şu aileden para alma konusunda gururuna katılıyorum. Üni okuyorum henüz kendi paramı kazanma gibi bir imkanım yok fakat şu an ki halimle bile dokunuyor para alması, nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Baban gereksiz bir gurur yapmış sanırım. Ama yeni üni mezunu böyle güzel, sanırım rahat da bir iş herkesin ayağına gelmiyor. Neler, ne teklifler görüyoruz çoğu insan ilk 6 ay para alamıyor bile. Bence çok yerinde bir karar vermişsin. Umarım bir sıkıntı yaşamazsın da başarılı bir şekilde gider işin. Bu arada şu aileden para alma konusunda gururuna katılıyorum. Üni okuyorum henüz kendi paramı kazanma gibi bir imkanım yok fakat şu an ki halimle bile dokunuyor para alması, nedense.

Haklısın. Ben de farkındayım bunların. Ama sen daha öğrencisin, ben mezun olduğum için elimdeki fırsatı değerlendirmek istiyorum. Yüksek lisanstaki sınıf arkadaşlarımdan da çalışan var bir sürü. Hayat zor, madem bunca yıl okuduk bir meslek edinmek için, boş durmak saçma.

@winchester, ben de isterim gelsin tanışsınlar ama dediğim gibi şu anda konuşmuyor benimle. Zamanla alışınca olur artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 30 Ekim 2010; 23:55:25 >

• Öncelikle bende aynı semtte ikamet ettiğim için ulaşım koşullarını biliyorum , otobüs-metro-vapur tahmini 1 saat civarı yol çekersiniz ama İzmir gibi iş olanakları kısıtlı olan bir yerde o olanaklarla part time iş bulabildiğiniz için şanslısınız , full time çalışanlara o ücreti veriyorlar anca :) . Babanızın tepkisine gelince , babanız onu tabiki kötü niyetle yapmıyor . Babalar özellikle kız çocuklarına fazla düşkün olduları için bu tarz konularda öncelikle kendine danışılmasını isterler . Koruma içgüdüsüyle ofisteki ortamdan rahatsız olmuş olabilir fakat zaten öyle bir sıkıntı olsa siz orada çalışmazdınız , zamanla alışacaktır . Hayırlısı olsun ve iyi çalışmalar
  • hayırlı olsun . babanızin yaptığı ( her baba için geçerli değil ) bence normal
  • Hayat senin hayatın.23 yaşına gelmişsin kendi kararlarını kendin verebilecek yaşı çoktan geçmişsin bile.Sen başkalarının ne dediğine bakma.Yoluna devam et.

Hayırlı olsun bu arada.
  • quote:

Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

@LE10, sadece teknik uygulama sorumlusu olarak imza atayım diye aylık 2000 tl teklif ettiler. Ama tecrübesizim, bu yüzden kabul etmedim risk almamak için. İnşaat firmasındayım şu an.

2000 fena bir rakam değil ama şantiye tecrüben yoksa 1 ay bile barınamssın.sanırım sen akedemik kariyer yapacaksın ozaman sen yolunda devam et.Yok hayır ki ben olsamda böle yapardım, girerdim bi mimarlık ofisine arasıra şantiyelerede giderdim ne nedir diye öğrenirdim 3-4 yıl sonrada açardım bi mimarlık ofisi alırıdm elaman kendi işimin patronu olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 31 Ekim 2010; 0:12:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

hayırlı olsun . babanızin yaptığı ( her baba için geçerli değil ) bence normal

Sağolasın ama nesi normal? Kaç zamandır fazla para veremediği için arkadaşlarımla çıkıp gezemedim bile. Ona kalsa problem yok. Gönlümce para harcamak, kendi paramı kazanma duygusunu yaşamak istiyorum. Ofis stajımda para almıştım, ufak tefek işlerden de para kazandım ama bir meslek edindiysem artık ondan faydalanmak istiyorum, bu en doğal hakkım. İhtiyacım olmasaydı çalışmazdım. Ama var. Bunu o da bal gibi biliyor ama saçma sapan davranıyor. Sorun bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 31 Ekim 2010; 0:18:02 >
  • İşiniz hayırlı olsun part time iş için çok güzel şartlar aslında ve kanımca babanız duruma zamanla alışacakdır. Birşeyler sölesede fazla üstelememeye çalışın.
  • quote:

quote:

Sağolasın ama nesi normal? Kaç zamandır fazla para veremediği için arkadaşlarımla çıkıp gezemedim bile. Ona kalsa problem yok. Gönlümce para harcamak, kendi paramı kazanma duygusunu yaşamak istiyorum. Ofis stajımda para almıştım, ufak tefek işlerden de para kazandım ama bir meslek edindiysem artık ondan faydalanmak istiyorum, bu en doğal hakkım. İhtiyacım olmasaydı çalışmazdım. Ama var. Bunu o da bal gibi biliyor ama saçma sapan davranıyor. Sorun bu.

bazı durumlarda iç güdüyü dinleyip mantıklı olanı göz ardı edebiliyor insan. o yüzden normal dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

cok sevindim inan cok cok tebrık ederım seni... ben 2008 mezunuyum evde oturmanın ne demek oldugunu cok ıyı bılıyorum allhım bunu sana yasatmamıs cok sanslısın inan.. keşke bu yazdıklarımı babanda okusa da benim neler çektiğimi anlasa..bekle diyor sana ama nereye kadar bekliyceksın sen..bende ılk mezun oldugum sene kılıçtan teklif gelmiştı ( su ürünlerı muhendısıyım) istanbulda..ıstanbul diye babam cok uzak zaten sehır dısında okudun bari işin ızmırde olsun demıstı..bende tamam dedım..şimdi nasıl pişman solediğinden ve de ben kahroldum o teklifi gerı cevırdım dıye..2 senede evde piskolojım bozuldu balkona bıle cıkmadıgım zamanlar oldu odama kapattım kendımı ( bunun tabıkı işten hariç farklı sebeplerı de vardı.. hepsi üstüste geldi anlıycan )

beklemek kadar kötu bişey yok inan allh kımseye yaşatmasın..ben okul hayatım boyunca hıc bos durmadım süreklı bıseler yaptım o kadar dolu hayatın bı anda bıtmesı vede evde oturmak ınan ınsana cok koyuyor..en ıyısını yapmışsın bu kararınla..şimdi sana tavır alıyor ama bıkac zaman sonra senı anlıcana eminim..

şu da olabılır benım babamdada vardı artık küçük kızının büyüdügünü ayrıcada para kazanmaya basladıgını kabul edemıor bu kadar:)sen hep gözunun önunde ol ıstıyor hala onun gözünde 2 yasındasın:))..bunu zamanla kabul edıcek sakın üzülme..

ve de ayrıca haftada 3 gun gıdıosun yemek ordan 800 maas bence cok cok ıyı..yuksek lısansını da yapıosn ve de derslerıne de engellemıyor bu harıka bısey..

allhımm yolunu acık etsın arkadasım ınan cok sevındım..akademık karıyer düşündugunu solemişsın ama hayat bu belli olmaz eger olurda akademık karıyer yapamazsan bu senin ıcın bı deneyım olacak.. akademık karıyerınde bu işten edindiğin tecrübeler belkıde sana yol gösterıcek..

aha yakaladım seni demek adın flame imiş...nasıl gözükmüyor arkadaş rumuzun ya : D yönetici falanmısın nesin (:

konuyu açan arkadaş:
    belki babanıza işe girmeden önce bu durumdan bahsederek girseydiniz kırılmazdı...yine de zamanla düzelir...insan ne kadar küssede ne kadar kırıcı konuşssada zamanla eskisi gibi oluyor...bunu hep ilginç bulmuşumdur..x-mendeki volverine gibi...ne kadar yara alsada birkaç saniye içinde yaraları yok oluyor...(çok sıradışı bir olay olmadıkça)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 31 Ekim 2010; 2:41:59 >

• Zamanla duruma alışır aranızdaki buzlar çözülür.
  • o kadar sene okuyup 800 liraya işe başlaman kızdırmıştır babanı. aslında 3 gün işe göre normal, ha 1000 tl olsa daha iyi olurdu. adam ona içerlemiştir.
  • bu tür başlangıçlarda, eğer başarılı olursan kısa sürede sürpriz zamlar gelecektir. babalar kızlarını en iyi yerde görmek isterler,,mimar kızına ki ( kızlara en yakışan meslektir) 800 tl maaşı yakıştıramamıştır. Ama zamanla çabanı gördükçe seni destekleyecektir. ilk maaşınla babana şöyle şık bir hediye de aldın mı. tekrardan mutlu baba-kız görüntüsü sağlacaktır...
    hayırlı olsun ve güzel günler sizleri beklesin:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

cok sevindim inan cok cok tebrık ederım seni... ben 2008 mezunuyum evde oturmanın ne demek oldugunu cok ıyı bılıyorum allhım bunu sana yasatmamıs cok sanslısın inan.. keşke bu yazdıklarımı babanda okusa da benim neler çektiğimi anlasa..bekle diyor sana ama nereye kadar bekliyceksın sen..bende ılk mezun oldugum sene kılıçtan teklif gelmiştı ( su ürünlerı muhendısıyım) istanbulda..ıstanbul diye babam cok uzak zaten sehır dısında okudun bari işin ızmırde olsun demıstı..bende tamam dedım..şimdi nasıl pişman solediğinden ve de ben kahroldum o teklifi gerı cevırdım dıye..2 senede evde piskolojım bozuldu balkona bıle cıkmadıgım zamanlar oldu odama kapattım kendımı ( bunun tabıkı işten hariç farklı sebeplerı de vardı.. hepsi üstüste geldi anlıycan )

beklemek kadar kötu bişey yok inan allh kımseye yaşatmasın..ben okul hayatım boyunca hıc bos durmadım süreklı bıseler yaptım o kadar dolu hayatın bı anda bıtmesı vede evde oturmak ınan ınsana cok koyuyor..en ıyısını yapmışsın bu kararınla..şimdi sana tavır alıyor ama bıkac zaman sonra senı anlıcana eminim..

şu da olabılır benım babamdada vardı artık küçük kızının büyüdügünü ayrıcada para kazanmaya basladıgını kabul edemıor bu kadar:)sen hep gözunun önunde ol ıstıyor hala onun gözünde 2 yasındasın:))..bunu zamanla kabul edıcek sakın üzülme..

ve de ayrıca haftada 3 gun gıdıosun yemek ordan 800 maas bence cok cok ıyı..yuksek lısansını da yapıosn ve de derslerıne de engellemıyor bu harıka bısey..

allhımm yolunu acık etsın arkadasım ınan cok sevındım..akademık karıyer düşündugunu solemişsın ama hayat bu belli olmaz eger olurda akademık karıyer yapamazsan bu senin ıcın bı deneyım olacak.. akademık karıyerınde bu işten edindiğin tecrübeler belkıde sana yol gösterıcek..

aha yakaladım seni demek adın flame imiş...nasıl gözükmüyor arkadaş rumuzun ya : D yönetici falanmısın nesin (:

konuyu açan arkadaş:
    belki babanıza işe girmeden önce bu durumdan bahsederek girseydiniz kırılmazdı...yine de zamanla düzelir...insan ne kadar küssede ne kadar kırıcı konuşssada zamanla eskisi gibi oluyor...bunu hep ilginç bulmuşumdur..x-mendeki volverine gibi...ne kadar yara alsada birkaç saniye içinde yaraları yok oluyor...(çok sıradışı bir olay olmadıkça)

:d:D yönetici falan değilim..bende anlamadım acıkcası ilk üye oldugumda hiç görunmüyordu..şimdi görunuo ama.. sen mobilden yazıosan eger ordan görunmuo yıne haklısın..:d

sanırım adımı < > işaretlerı arasına aldıgım ıcın görunmuo galıba:d:D

• quote:

quote:

Babanız kız başınıza başka şehire gittiğiniz için endişe ediyor, gözünün önünde olmanızı istiyor. Bazı babalar böyledir, babanızla aranızı bozmayın. Durumlar zamanla normale döner. Sizin gibi evinden uzak çalışan bir çok bayan var neticede. İş hayatı bu, işin olduğu heryerde çalışılır.

Mimarlık önü açık bir meslek, işiniz hayırlı olsun.

• anlattığına göre bu şirket seni işe almak için her türlü tolerans tanımış hatta kabul etmen için ısrar bile etmişler bence bunu biraz düşünmelisin sonuçta iş hatayında bi tecrübende yok kaldıramayacağın yükleri üzerine yüklemesinler bunlara çok dikkat et ayrıca kız evlat olduğun için babanın bu şekilde davranması bnce normal ona bu sebepten kırılmamalısın zamanla o da alışacaktır onun gönlünü rahatlatmalısın bunun için onu çalıştığın yere götürebilirsin öncelikle
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.