Şimdi Ara

İş buldum ama bir tek babam sevinmedi. (18+) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu kadar iş teklifi alması imkansız demiştim
    meğer konuyu açan bayanmış
  • belki büyüdüğünüzü kabullenemiyordur
  • babanız sadece kız başınıza uzakta olmanızı istemiyordur bence. zamanla düzelir umarım. hayırlı olsun
  • Kendi ayakların üzerinde duruyorsun bundan daha güzeli ne olabilir ki.
    İşin güzel hayırlı olsun
  • Babanızın tahsili nedir ne iş yapıyor bilmiyorum ama sanırım kendisi birazcık dar kafalı.Bu devirde iş bulabildiğin için sevineceğine bize sormadan iş yapmışsın diye düşünüyor.Tamam anne babanın sözü dinlenir ama bayan da olsa 23 yaşında olan bir kişi artık kendi kararlarını verebilmelidir bence.İşiniz hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 30 Ekim 2010; 19:59:38 >
  • Herkese tekrar teşekkürler.

@erdenar, babam makine müh. terk, lise mezunu yani. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum bu konuda ama işte.
  • Bence olayın özü şu; Biz erkekler genelde güçlü olan tarafızdır, sevdiğimiz kadınların hep arkasını kollarız onlara akıl fikir veririz yardım ederiz ıvır zıvır yaa. İşte artık dengeler yavaş yavaş değişiyo fakat baban bunun farkında değil. O senden şunu beklerdi bence "babacım bana iş bulurmusun, babacım bana çikolata alırmısın, babacım işte bana şöyle şöyle dediler bak haberin olsun" yani kontrolün kendisinde olmasını isterdi. Yarın kahvede gidip kızı işe soktum demek isterdi fakaaaaat artık işler öyle yürümüyo artık Babanla bunu oturup konuşman lazım fakat bence barışmak istiyosan biraz safa yatman lazım. Baba sen evin reisisin ben de hala küçük kızıyım ayaklarına yat biraz

• İnşallah bu sene bende güzel bir yer kazanırım insan bir süre sonra özgür yaşamak istiyor erkek olunca daha da hür olmak istiyor kızlara göre
  • @Cumhuriyet. , güzel yazmışsın da babam iş aradı benim için. Bulamazsın çok zor demişler. Bu yüzden kendim aradım yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

@Cumhuriyet. , güzel yazmışsın da babam iş aradı benim için. Bulamazsın çok zor demişler. Bu yüzden kendim aradım yani.

İşte olayın özü de o zaten. Baban erkekken evin reisiyken iş bulamadı sana fakat sen evin küçük kızıyken kız başına iş buldun. Babanın parayla koşullarla ilgilendiği falan yok sadece baban senin kendi ayaklarının üstünde durabilceğine inanmıyo daha
  • öncelikle işiniz hayırlı olsun. RABB'im maaşınıza bereket versin.
    ben istanbuldayım 33 yaşında ve bir şirketin muhasebe sorumlusuyum.
    bugün sekreterimiz işten ayrıldı. sebebide yeni evlendi ve yeni evinin uzak oluşu ama
    en büyük sorun patronumuzdu tabi. haftada c.tesi yarım gün olmak üzere
    5,5 tam gün çalışıyordu ve sizin 3 günde aldıdığınız parayı alıyordu.
    tabiki para herşey değil ama bir yerde de önemli. üstelik kızcağızın çekmediği eziyet kalmamıştı.
    hoş konumuma rağmen ben de benzer eziyetler çekiyorum.

maalesef ebeveynlerimiz bu ilgi alaka olayını biraz abartıyorlar. sizin babanız neyse
    benimde annem öyledir. tabi şimdi onların bu davranışları belki bize tuhafa geliyor ama
    yarın bir gün bizlerde yuva kurup, çocuk sahibi olunca onları daha iyi anlayacağız eminim.
    bence ilk maaşınızla babanıza seveceği güzel bir hediye alıp, ona sürpriz yapın.

• Yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler arkadaşlar.
  • bencede iyi yoldasın hocam. kendi paranı kendın kazan az cok deme bi yerden başlaman ve özverili olman cok guzel. tabrik ederim seni !
  • quote:

Arkadaşlar merhaba. Mimarlık bölümünden haziranda mezun oldum. Yazın dinlendim, eylülde yüksek lisansa başladım. Haftada 2 gün dersim var, bu yüzden kalan günlerde çalışabileceğim parttime bir iş aramaya karar verdim. Çeşitli kariyer sitelerine üye oldum, mesleğim harici işlere bile başvurdum. Fakat en çok talep İzmir Mimarlar Odası'nın websitesindeki insan kaynakları bölümünden geldi. Oradaki ilanım için telefonlar ve e-postalar aldım.

Birtakım görüşmelerim oldu, fakat bir türlü istediğim şeyi bulamadım... Geçen hafta bir bey telefon etti, Karşıyaka'dan. Ben de Hatay'dayım, biraz uzak. Cv mi istedi, verdiği adrese yolladım. Gelip görüşmem için adresi verdi ama çok uzak diye salladım. Sildim falan.

Bir hafta sonra tekrar aradı, ısrar etti, ben de maili sildim diyemeyeceğim için, tekrar yollayın teknik bir hata oldu gibilerinden konuştum. Sağolsun gönderdi, ben de gidip görüşmeye karar verdim. Görüşmem iyi geçti, ücrette de anlaştık, pazartesi çarşamba ve perşembe çalışmam şartıyla 800 tl, yemek onlardan şeklinde. Bazen cumartesileri yarım gün olabilir dedik. Ama önceliğim tabi ki derslerimde, bir de akademisyen olmak istediğim için.

İşi kabul ettim, eve geldiğimde annemler çok sevindiler. Ama babam kızdı. Ben onlara sormalıymışım. O benim velimmiş. ''Ne velisi, mimarım ben artık. Üstelik ihtiyacım var.'' dedim. Hiçbirşey demedi. Uzak olmasını bahane etti, parası az dedi, beklememi söyledi ama bekleyecek durumda da değildim, iş arayanlar, maddi sıkıntı çekenler bilirler, babamın birtakım borçları var ve uzun zamandır doğru dürüst para veremiyor bana. Ben de çalışmak istemem, okulum var zaten ama şartlar bunu gerektirmekte. Üstelik 23 yaşında üniversite mezunu insanım, bir yerden sonra aileden para istemek de rahatsız edici bir durum, başlığa 18+ yazmamın nedeni bu, genç kardeşlerim bunu anlamayabilirler.

İlk günüm çok iyi geçti çok şükür. Derslerime engel olmayacak, güzel rahat bir iş. İş verenlerim de iyi insanlar. Babam gün boyu erkeklerin içinde çalışacağım diye annemi sıkıştırmış, telefonum çalıp durdu. Akşam yaşadıklarımı anlattım anneme, babam hiçbirşey demedi tekrar. Kim duyduysa iş bulduğumu tebrik ederken, babam hayırlı olsun bile demedi. ''Madem merak ettin, neden kendin sormuyorsun?'' dedim, ''Sen evlat değilsin. Velin yokmuş baksana.'' dedi. Çok kırıldım.

Şu anda da konuşmuyor. Annem boşver diyor ama anlayamıyorum. Sanırım onun istediği bir yerde çalışmadığım için kızıyor. Kendisi inşaat sektöründe uzun yıllar çalıştı, ben iş ararken mimar tanıdıklarına iş aradığımızdan bahsetti ama parttime istediğimden çok zor bulunur falan demişler. Yine de kendi çabalarımla güzel bir iş buldum çok şükür ama sevindiremedim onu. Artık ondan para istemek zorunda olmayacağım için komplekse mi girdi bilemiyorum. Annem de sana destek olacağına köstek oluyor dedi falan... Ama üzülüyorum. Yani o mutlu olsun diye güzel bir işten mi olayım?

Bu durumu paylaşmak istedim sizlerle. Seviyeli yorumlar gelirse sevinirim. Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler.

daha güzel bir dille anlatsaydın, belki seni anlardı. Biraz kabaca bir tavır sergilemişsin bu sözünle. Bana öyle geldi.

• @BMNR, haklı olabilirsin ama onun tavrı da farklı değildi.
  • quote:

@BMNR, haklı olabilirsin ama onun tavrı da farklı değildi.

:) o kim ? sen kimsin ? böyle düşün birde hocam, beni anlarsın. Yaptığın doğru ama dediğim kısım biraz kabaca olmuş o sana bağırsa bile..
  • Evet iş çok güzel aldığınız maaş baz alındığında, babanızın kızdığı taraf bir bayan olarak tek başınıza hareket etmenizdir birde yol olarak çok uzun bununda etkisi var tabi yakın bir yerlerde olsaydı belki bu kadar tepki vermeyebilirdi. Babanız sizin artık büyüdüğünüze ve kendi ayaklarınız üzerinde durabileceğinize kanaat getirememişdir ve sanki ben yokum eve para getiremem gibi düşüncelerde de olabilir. Öncelik ile anneniz ile babanızı yumuşatın daha sonra kendiniz tatlı dil ile gönlünü almaya çalışın.
  • cok sevindim inan cok cok tebrık ederım seni... ben 2008 mezunuyum evde oturmanın ne demek oldugunu cok ıyı bılıyorum allhım bunu sana yasatmamıs cok sanslısın inan.. keşke bu yazdıklarımı babanda okusa da benim neler çektiğimi anlasa..bekle diyor sana ama nereye kadar bekliyceksın sen..bende ılk mezun oldugum sene kılıçtan teklif gelmiştı ( su ürünlerı muhendısıyım) istanbulda..ıstanbul diye babam cok uzak zaten sehır dısında okudun bari işin ızmırde olsun demıstı..bende tamam dedım..şimdi nasıl pişman solediğinden ve de ben kahroldum o teklifi gerı cevırdım dıye..2 senede evde piskolojım bozuldu balkona bıle cıkmadıgım zamanlar oldu odama kapattım kendımı ( bunun tabıkı işten hariç farklı sebeplerı de vardı.. hepsi üstüste geldi anlıycan )

beklemek kadar kötu bişey yok inan allh kımseye yaşatmasın..ben okul hayatım boyunca hıc bos durmadım süreklı bıseler yaptım o kadar dolu hayatın bı anda bıtmesı vede evde oturmak ınan ınsana cok koyuyor..en ıyısını yapmışsın bu kararınla..şimdi sana tavır alıyor ama bıkac zaman sonra senı anlıcana eminim..

şu da olabılır benım babamdada vardı artık küçük kızının büyüdügünü ayrıcada para kazanmaya basladıgını kabul edemıor bu kadar:)sen hep gözunun önunde ol ıstıyor hala onun gözünde 2 yasındasın:))..bunu zamanla kabul edıcek sakın üzülme..

ve de ayrıca haftada 3 gun gıdıosun yemek ordan 800 maas bence cok cok ıyı..yuksek lısansını da yapıosn ve de derslerıne de engellemıyor bu harıka bısey..

allhımm yolunu acık etsın arkadasım ınan cok sevındım..akademık karıyer düşündugunu solemişsın ama hayat bu belli olmaz eger olurda akademık karıyer yapamazsan bu senin ıcın bı deneyım olacak.. akademık karıyerınde bu işten edindiğin tecrübeler belkıde sana yol gösterıcek..

• Okuduğuma göre bayansın Babana hak vermen gerek biraz sonuçta seni düşünüyor veya kendi psikolojisi bakımından bazı şeyler ağrına gidiyor olabilir.

Ayrıca çalıştığın yer ne tür bi firma mimarlık mı yoksa inş. firmasımı.Bak şunuda yapabilirsin misal benim diplomamı bi yapı denetim firmasına şantiye metrekaresi belli ölçüde kiraladım bu ek işim mimarlar içinde geçerli bu.Ayrıca çizimlerin iyise fason çalışabilirsin kendi evinde bu konuda yardımcıda olabilirim.

Dikkat etmen gereken bir şey daha var.Diplomanı Şantiye şefi olarak kullanıyorlarsa kaç m2 ve ne tür çalışma koşullarında bir şantiyede kullanıyorlar buda önemli çünkü bir vukaatta ilk sen sorguya çekilirsin iş güvenliği yasalarına uymaları önemli vs.vs...

he ben niye verdim ticaret risktir.Para kazanmak lazım:).umarım herşey gönlünce olur.iyigünler
  • Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

@LE10, sadece teknik uygulama sorumlusu olarak imza atayım diye aylık 2000 tl teklif ettiler. Ama tecrübesizim, bu yüzden kabul etmedim risk almamak için. İnşaat firmasındayım şu an.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.