Şimdi Ara

iPhone X'in yapıp Xioami mi5/6'nın yapamadığı (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
6
Favori
39.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    İphone ile Xiaomi kıyaslamalarını okuyan ve General kullanmaya devam eden tek kişi ben olmadığımı görünce sevindim.
  • herşey de aşırı pahalı marka var ve bu markalar kesinlikle İSRAFTIR.net

ihtiyacın belli internete 3g-4g ye girsin,seri olsun,her oyunu oynatsın problem çıkarmasın dersen xiaomi mi5-mi6-samsung c9 pro-lenovo p2 gibi f/p denilebilecek birsürü telefon var.
    Kamerası iyi olsun dersen hadi nokia ile zeiss lensli, Huawei ile leica lensli güzel kameraları seçenekler var.

Ama 2-3.000tl maaş varken iphone x-8 plus alınmaz.
    Ayda 10000 tl kazanıyorsan tabi al iphone x 256gb ını güle güle kullan.

mesela evde filtre kahve içiyorum 250gr ı ortalama 20-30 arası değişir kalitesine göre ama gidip nescafenin dolce gusto kapsül kahve makinasını almadım çünkü makinası 300tl artı 7 adet kahveye 25tl çok bana göre.

• insanlar gerçekten çok komikler. iphone x’in fiyatı pahalı diye şikayet ediyorlar ciddi ciddi. arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama, telefon pahalaı falan değil. biz fakiriz ve fakir bir ülkenin vatandaşıyız. ayrıca fakir olduğumuz kadarda salağız. ıphone 4s çıktığında çıkış ücreti yanlış hatırlamıyorsam 899 euro’ydu. geçen senelerde iphone telefonuna sadece 100 euro zam yapmış demek oluyor buda. yani siz 2012’de 2700 tl’ye satışa çıkmış aynı fiyattaki telefonu şu anda 6500 tl ye alıyorsunuz. paranızın değeri yok. 5 senelik enflasyon ve vergi zammını iphone x’i pahalı zannederek unutuyorsunuz. hatırlatmak istedim!

• Elalemin 900 dolara aldığı telefon burada 6000 liraya satılıyor ve adam çıkmış konuyu dolara vergilere bağlamayın falan demiş

• quote:

Orijinalden alıntı: hasannkarabulutt

insanlar gerçekten çok komikler. iphone x’in fiyatı pahalı diye şikayet ediyorlar ciddi ciddi. arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama, telefon pahalaı falan değil. biz fakiriz ve fakir bir ülkenin vatandaşıyız. ayrıca fakir olduğumuz kadarda salağız. ıphone 4s çıktığında çıkış ücreti yanlış hatırlamıyorsam 899 euro’ydu. geçen senelerde iphone telefonuna sadece 100 euro zam yapmış demek oluyor buda. yani siz 2012’de 2700 tl’ye satışa çıkmış aynı fiyattaki telefonu şu anda 6500 tl ye alıyorsunuz. paranızın değeri yok. 5 senelik enflasyon ve vergi zammını iphone x’i pahalı zannederek unutuyorsunuz. hatırlatmak istedim!

Tamam da hocam orası zaten bilinen bir gerçek. Mevcut şartlar üzerinden konuşmak gerekir sanırım ?
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    hahaha :D
  • Biraz gereksiz ve boş bir konu olmuş kardeşim. Xiaomi 6 2000TL, iphone 8+ 256 GB ise 3400 TL. aradaki 1400 tl yi neden ödedim sana detaylıca açıklayayım.

1-) İşletim sistemi.
    2-) 60fps 4k video çekmek. (DİKKAT EDİN 60FPS)
    3-) Güvenlik.
    4-) Aradığında seni insan yerine koyup, sohbet edermişcesine sorununu çözmek için elinden geleni yapan bir müşteri hizmetleri desteği.
    5-) İnanılmaz bir ses kalitesi.
    6-) Fazladan 128 GB alan.
    7-) Sorun yaşadığında muhattap olabileceğin bir çok merci.
    8-) Kıyaslanamayacak derecede sağlam bir iskelet. (xiaomi) nin ne kadar sıkıntılı bir kasası olduğunu hepimiz biliyoruz.
    9-) Daha söylenecek birçok şey var.

Bu şöyle bir şey, ya ben Asus Rog alacağıma aynı özelliklerde Monster alırım abi, gibi bir şey.

İyi Günler.
  • Bu konuda ki mesajların çoğunu okudum.

Benim önerim şu ;

Konuda yorum yapıp 6000 tl telefona vermeyin diyen güruh içerisinde sigara içen varsa ağzına kürekle vurun.

Faraza konuşuyorum, sigara içen birinin gelip burada iphone x şöyle pahalı note 8 böyle pahalı deme lüksü yok.

Karşılaştırmalı analiz iki telefonu kullanan biri tarafından yapılabilinir.

Ben bu telefona bu parayı verirmiyim evet. Çünkü her yıl bazı takıntılı arkadaşlar gibi telefon değiştiren biri değilim.

O yılın amiral gemisi hangi telefon ise onu alır etinden sütünden faydalanır artık iyice sıkılmaya başlayınca (ki bu zaman dilimi 3-4 yıl falan oluyor) telefonu değişir gider o yılın amiral gemisini alırım.

Note 4 kullanıyorum 3.5 yıl oldu telefonu alalı. Zamanının amiral gemisiydi telefonu biraz hor kullandım ve birazda samsung'dan sıkıldım. İphone x çıkınca onu alıcam bir sonraki telefonum da ya iphone 11 yada 12 yada note 11-12 olacaktır :)

Tabi telefona birşey olmazsa... (kırılma,kaybolma vs.)

Hee vergi ve döviz kuru eleştirisi yapan arkadaşlara sözüm yok.

• 6000 tl iphone x e para verecek olana neden tepki gösteriliyor anlamıyorum, bunlar ödediği 2500tl vergi ile memur işçi maaşı ödenmesine ve itibar için yapılan saray vs harcamalarımıza destek oluyor, biliyorsunuz itibardan tasarruf yapmayan bir ülkeyiz zaten tebrik etmek lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Bizim isyerindeki arkadasin durup dururken telefonunun wi-fi si calismamaya basladi, servise verdi. Servisteyken garantisi doldu. Bugun haber verdiler, "5S'inizin tamirati mumkun gozukmuyor, isterseniz size kapali kutu iPhone SE verelim, onu da ucretsiz olarak adresinize kargolayalim" seklinde, eleman uctu tabi.

Apple bosu bosuna dev olmadi. Karalamak, camur atmak yersiz. Bu musteri tutma ve kollama olayini asla cayna markalarinda goremeyeceksiniz. Apple seneye trilyon dolar kiymetini gectigi zaman digerleri nal toplamaya devam edecekler. Apple sinifinin Rolls Royce'udur.

Moto X PE kullanmam, androidden vazgecemeyecek olmam tarafsiz olamayacagim anlamini tasimiyor. Isteyen istedigini alabilir, kimseye karismak ve aptallikla suclamaya hakkimiz yok.

Basta bir arkadas cayna mallarinin SAR degerlerinin yuksekligini yazmis, dibine kadar hakli. Cayna mallarinin verilerinin kullum carpitma olduguna inaniyorum. HTC, Samsung ve LG'yi dandik cayna mallariyla ayni kefeye koymadigimin da bilinmesini isterim.

Iyi forumlar...

LG'nin çok kaliteli bir firma sanılması yanılgısı var Türkiye'de.
    Daha ilk 7'de yok sanırsam akıllı telefon satışında

• ben alacam arkadaşlar, konuyu okuyunca daha çok alasım geldi inanın.bu fiyatların sorumlusu ben değilim.alacak olanlara hakaret etmeyi bırakın artık.7 yıldır aynı telefonu kullanıyorum şimdi değişme zamanı geldi, sırf siz hakaret ediyorsunuz diye daha sar değeri bile belli olmayan çin malına para veremem.parasını veririm "heves ettiğim" neyse alıp kullanırım.bir defa geliyorum dünyaya ders çalışmaktan dirseğim çürüdü yıllardır.İnsanın bazen kendini ödüllendirmesi lazım

hala telefonu almayın fiyatı düşsün ki biz de alabilelim muhabbeti çeviren arkadaşlar var.Yahu birlik olunma zamanı alışveriş'de değil ülkede seçim olduğu zamandır.seçim sandığına gidince ayakkabı kutusundan milyon dolarlar çıkanlara oy vermeyi bırakırsanız belki bir şeyler değişir.

onun dışında avatarında imzasında osmanlı tuğrası olup da bu fiyatları eleştirenleri görünce beter olun diyorum

• aynı konular belli aralıklarla açılıyor. teknik özellikleri bi yana iOS ve MacOS kullanmayan o rahatlığı bilemez. Bilgisayarımda windows kullanıyorum sebebi mac'in pahalı olması ve her programın yüklenmemesi fakat telefonda kesinlikle iOS rakipsiz. O rahatlığa alışan biri android kullanamaz kolay kolay. iPhone X cidden pahalı bir telefon orası ayrı fakat andorid kullanan cihazları şu kadar ram var şöyle işlemci var diyerek iphone ile kıyaslamak komik bir durum. Donanım ne kadar iyi olursa olsun yazılım ile olan uyum kötü ise hiç bir işe yaramaz malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasannkarabulutt

insanlar gerçekten çok komikler. iphone x’in fiyatı pahalı diye şikayet ediyorlar ciddi ciddi. arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama, telefon pahalaı falan değil. biz fakiriz ve fakir bir ülkenin vatandaşıyız. ayrıca fakir olduğumuz kadarda salağız. ıphone 4s çıktığında çıkış ücreti yanlış hatırlamıyorsam 899 euro’ydu. geçen senelerde iphone telefonuna sadece 100 euro zam yapmış demek oluyor buda. yani siz 2012’de 2700 tl’ye satışa çıkmış aynı fiyattaki telefonu şu anda 6500 tl ye alıyorsunuz. paranızın değeri yok. 5 senelik enflasyon ve vergi zammını iphone x’i pahalı zannederek unutuyorsunuz. hatırlatmak istedim!

Iphone 4s zamaninda 629 Euro (16 GB) ile basliyordu. Yanlis hatirlamiyorsam diyip yanlis bilgi vermektense 10 saniye arastirip bi bakin.

• İphohe x'e o para verilir mi tartışılır ama apple çok iyi bir marka olduğunu ve ürününün arkasında durduğunu 2.5 senelik batarya problemi çıkaran telefonumu yenisiyle değiştirerek gönlümü kazanmıştır nokta. Diğer hiçbir cep telefonu üreticisinin bunu yapmayacağına kalıbımı basarım

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

quote:

Orijinalden alıntı: xxsavasxx2

Xiaomi mi bir daha asla mi6 128gb aldım. Ekranda ışık sızması gördüm alalı 2gün oldu servise verdim. Kullanıcı hatası deyip geri gönderdi 2000tl oldu çöp sana telefon alırken sırf özellik değil telefonun arkasında duran firma sağlam mı kullanıcısı çok mu piyasada nasıl rağbet görüyor. Bunlara bakıcan yoksa uğraşırsın.

Senin zaten gönlünde iPhone varmış, boşuna Xiaomi almışsın. Senin gibiler genelde paraları yetmediği için Android alıyorlar ve sonra en ufak birşeyde veryansın etmeye başlıyorlar.

iPhone alsan ve 2 gün sonra onda da sorun olsa "keşke android alsaydım" mı diyecektin? Resmen takıntı olmuş sizde, kölesi olmuşsunuz Apple'ın.https://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Bir-iPhone-8-Plus-daha-patladi.htm

Haklısın ışık sızması gözarda edebilecek problem bu kadar marka fanboyluğu olmaz ya ben sıfır aldım telefonu niye problemli telefon kullanım 2.gun servise veriyorum suçu bana atıyo. Ben daha ne diyim gitti 2000tl benim gözümde akşam telefonun ekranda film izlerken bariz bi şekilde belli oluyor. Vede benim ne kullanıp kullanmadiğimi bilmeden yorum yapma hem iphone 7, mi6, s7 edge sahibiyim her konuda eksiklerinden bahsediyorum. Yaptığın bu yorum kendi yaşını ve fanboyluğunu yeterince belli etti. Ben şimdi düşünüyorum. Bende telefon var. Bazı arkadaşlar belki zor alıyorlar telefonu adam zar zor biriktirdi aldı xioami mi5 veya mi6 şimdi servis böyle bi durum geçse başına ne olcak insan üzülür. Keşke 500 veya 1000tl fazla vereydim. En azından malın arkasında duran firma olur. Şimdi telefona verdim 2000tl bide ekranami masraf yapıcam. Sen şimdi inanmazsın resimde atabilirim sana telefonlarımın sorun değil.

• Ne olursa olsun bu aç gözlü firmalara paramı kaptırmayacağım.

• 3400 e 256 8plus bulursan soyle alayım Apple bayiı acayim en az 5000 lira

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphonekullanicisi -- 17 Ekim 2017; 3:25:2 >
  • Elemanın biri yazmış 256 iPhone 8 3400 1400 lira fiyat farkına değer mı sayiyorum diye zaten 3400 olsa stok bulamazdin 3400 e 256 8plus bulursan soyle alayım Apple bayiı acayim en az 5000 lira 32 lik bile en az 4700 e satılıyor muhtemelen 5.5 6 lira gibi olacak yaklaşık 2 buçuk 3 kati fiyat demek o kadar güvenliği falan önemsiyorsan 3000 e bir tane de 7 32 alırsın 4k mı istersin ses mı dersin hepsini yaparsın hiç yoktan düzgün atıp tutarsın

• Biraz gereksiz ve boş bi mesaj olmuş kardeşim. Xiaomi Mi6 2000 TL, iPhone 8+ 256 GB ise 5499 TL.
    Saydığınız özellikler arasında kamera, ses ve müşteri hizmetleri konuları dışındakiler ya tercih meselesi ve tartışmaya açık ya da yanlış. Kamerasının ve ses kalitesinin daha iyi olduğunu, daha fazla özellik sunduğunu herkes kabul ediyor zaten. Sorulması gereken soru ise bunlar benim için ne derece önemli. Ha tüm bunların dışında ben bu fazladan özellikler gereksiz bunu alan salaktır demiyorum. Türkiyede ki fiyatlar uçuk olmasaydı ben de almayı düşünebilirdim, tamamen tercih meselesi ama bu fiyat farkına ve performans değerlerine bakarak iPhone almayı; bu saydığın özellikler çerçevesinde daha mantıklı bir seçenek olarak sunman tamamen saçma olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.