Şimdi Ara

iPhone X'in yapıp Xioami mi5/6'nın yapamadığı (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
649
Cevap
6
Favori
39.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Michael Townley

Aklı olan F/P telefonu alır, afyon afyon diye dolaşmaz zaten. En iyisini yapmışsınız iOS 11'e zorlaması saçma Apple'ın zaten ne kadar paragöz bir şirket olduğunu gösteriyor.

+1 hocam.

İşin kötüsü ne biliyor musun, teknolojiden anlamamasına rağmen bizzat babam her yıl 3GS'ten beri çıkan tüm iPhone'ları alıyor. Durumumuz o kadar iyi de değil. Gel de kafayı yeme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 16 Ekim 2017; 19:41:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Townley

Aklı olan F/P telefonu alır, afyon afyon diye dolaşmaz zaten. En iyisini yapmışsınız iOS 11'e zorlaması saçma Apple'ın zaten ne kadar paragöz bir şirket olduğunu gösteriyor.

+1 hocam.

İşin kötüsü ne biliyor musun, teknolojiden anlamamasına rağmen bizzat babam her yıl 3GS'ten beri çıkan tüm iPhone'ları alıyor. Durumumuz o kadar iyi de değil. Gel de kafayı yeme.

Buyrun burdan yak, benimde ablam sürekli iPhone değiştiriyor. Geçen 6S'i vardı sattı şimdi hat üstüne 7 Plus almış, yaptığı tek şey app yüklemek. Gelde çıldırma

• Pek fark yok konusuna katılamıyorum. Fark çok ama gerek var mı onu tartışabiliriz. Bence 4000lira verilmez.

Orada wide color gamut ekran ve HDR desteklerini unutmuşum. Ekran görüntü kalitesi de daha kaliteli oluyor desteklediği görüntülerde.

İkisinde de çoğu özellikle aynı ve var ama iPhone X’dekilerin çoğu kalite olarak daha üst seviyede. İhtiyaç var mı? Bence yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abattage

quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

iPhone'u savunanlarla AKP'yi savunanlar aynı kefedeler. İkisi de en çok tercih edilendir. İkisini de savunanları ikna edemezsiniz. Ama ne oldukları ortadadır.

Not: Telefon: general mobile, parti: sadece REİS

Ben ömrümde bu kadar beyin kullanılmadan yapılan yorum görmedim iphone u savunup tercih etmekle akp nin ne alakası var

Bazen bir şeyi daha iyi anlatmak için örnekleme yoluna gidilir. Buradaki anlatılmak istenen de iPhone kullananların yobaz olmaları. Parasına değecek -yaklaşık fiyatlı diğer telefonlara oranla- teknolojik bir özelliği olmadığı halde hala iPhone daha iyi diyenler var. Tartışmalarda söyleyecek bişey bulamadıklarında da "fakirler, alamıyorsunuz işte zaaa" veya "ama o ayfon" derler. Ben bu gerçeği desteklemek için misal verme metodunu kullandım. Lisede dil ve anlatım dersinde görürsünüz. Daha işlemediniz sanırım

iPhone'u sahibi: "ama o ayfon kamerası süper"

AKP'li: "ama köprü yaptı, duble yol yaptı"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet iphone daha stabil ama hala arama geldiğinde cevap verebilmek için yüz kez ekranı kaydiriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Hep aynı konu.. Gına getirdiniz şu görüşlerinizle artık. alan alır, alamayan da alamaz yahu. Bu kadar saçma bir bakış açısı görmedim. O halde siz söyleyin bana Audi’ nin yapıp da, hyundai’ın yapamadığı ne var ? Milletin cebindeki para ile yapacağı şeyler sizi ne çok geriyor böyle!

Onceki sayfalarda yazdik onu, keske okusaydin.

Okuyunca ne olacak ? İşim gücüm yok bütün mesajları tek tek okuyacak mıyım ? Al birini vur ötekini.. forum çocuk yuvası galine gelmiş yahu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 16 Ekim 2017; 19:20:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayatimda gordugum en sacma sorularin basinda gelir :)

bu nedir ya ?:)

fiat egea. in yapamayim da bmw 116nin ya da mercedes in yapamayim da daha ust segment bir arabanin yaptigi nedir?

ikisinde gidiyor. hep 200 km hiz ile mi gidiyorsunuz? hayatinizin yarisi trafikte geciyordur, kazalarda tamamen allaha kalmissin, evet ust segment araclarda biraz daha iyidir guvendesindir. o zaman herkes poloya binsin, iyi gidiyor araba alman mali :)

konu iphone olunca milletteki kafa gidiyor :)

belli ki ya fakirsin ya cimrisin, sal sen birak daginik kalsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 16 Ekim 2017; 20:33:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

hayatimda gordugum en sacma sorularin basinda gelir :)

bu nedir ya ?:)

fiat egea. in yapamayim da bmw 116nin ya da mercedes in yapamayim da daha ust segment bir arabanin yaptigi nedir?

ikisinde gidiyor. hep 200 km hiz ile mi gidiyorsunuz? hayatinizin yarisi trafikte geciyordur, kazalarda tamamen allaha kalmissin, evet ust segment araclarda biraz daha iyidir guvendesindir. o zaman herkes poloya binsin, iyi gidiyor araba alman mali :)

konu iphone olunca milletteki kafa gidiyor :)

belli ki ya fakirsin ya cimrisin, sal sen birak daginik kalsin

Tanidigim cok zengin bir insan var adam istese bmw filosu satin alir fakat bmw nin vergisine benzinine verecegim para ile 2 tane ogrenciye burs veriyorum diyor.2010 model toyota corolla kullaniyor.İnanmayacaksiniz ama iphone kullanmiyor :).

Tamamen anlayis meselesi kimi insan bir telefona 6 bin tl gomebilirken bazilari o parayi cok cok daha yararli isler icin harcayabiliyorlar.Olay gercekten vizyon meselesi.S

• Hala aynı sorular..iş makinesi değil bu..

Reno nun yapamayıp bmw nin yaptığı birşeyi söyleyin demek gibi..

Çok saçma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Hep aynı konu.. Gına getirdiniz şu görüşlerinizle artık. alan alır, alamayan da alamaz yahu. Bu kadar saçma bir bakış açısı görmedim. O halde siz söyleyin bana Audi’ nin yapıp da, hyundai’ın yapamadığı ne var ? Milletin cebindeki para ile yapacağı şeyler sizi ne çok geriyor böyle!

Onceki sayfalarda yazdik onu, keske okusaydin.

Okuyunca ne olacak ? İşim gücüm yok bütün mesajları tek tek okuyacak mıyım ? Al birini vur ötekini.. forum çocuk yuvası galine gelmiş yahu..

Okumayınca ne oldu peki?
    Büyük adam mı oldun okumadan cevap verince?

Hakikatten forum çocuk yuvası olmuş.

• Basitçe cevap vereyim. Kim Amerika'da yaşamak ister kim Çin'de yaşamak ister? Veya Amerika diyince aklınıza ilk neler geliyor, Çin diyince aklınıza ilk neler geliyor? Türkiye'de yaşayan nesiller Amerikan'ın üstünlüğü ile büyüdü. Amerika diyince akıla okullar, silah sanayi, filmler, diziler geliyor. Çin diyince akla taklit, çalıştırılan çocuk işçiler, kanserojen ürünler geliyor.

Pr çalışması yıllarca böyle yapıldı Türk nesline. Doğrudur yanlıştır birşey demeyecem. Ama olay telefon olayı değil. O fiyatı Amerika'ya veriyorsunuz diğer fiyatı Çin'e veriyorsunuz.
  • Son 4 senedir iPhone kullanicisi olarak, bir daha mumkun degil. IOS11 ile 16 aylik 6s plus telefonum bildigin cacik oldu.
    Ayni durumlar daha az siddetli sekilde 5s'ten 6'ya 6'dan 6s plusa gecerkende olmustu. Yeni cikardiklari telefonlari kakalayacaklar diye her seferinde IOS ile telefonu gebertme modu artik yemez. Az buz para odenmiyor!

Bundan sonra en guzel telefon 1000-1500 TL arasi Xioami, Huawei gibi markalarin telefonlaridir.
  • Konuyu biraz takip etmiştim , hepsini okuyacak vaktim yok. Üstelik, aynı sorular sorulup duruluyor defalarca.

Sıkıntı şurada, en büyük sıkıntı. 3 bin , 4 bin , 7 bin lira telefona verdikten sonra

Instagram,WhatsApp,Twitter,Facebook,Snapchat,Tinder...

Başka bir şey yaptığınız yok. Bunu 500 liralık android telefonlar da yapabiliyor ve bu gerçeği kabul etmek istemiyorsunuz.
  • arkadaşlar iki modelin de birbirine göre üstünlükleri vardır. telefonları elinize alıp bir iki ay kullanmadan bilemezsiniz. fakat şunu söyleyebilirim Xiaomi fiyat performans olarak iphone' dan her şekilde üstündür.
  • iphone alanlar aletle atom parçaladıkları için ios in androidden 0,00001 saniye daha hızlı olması büyük önem taşıyor
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Bu fotoğraf makinasını her dakika cepte taşımaya gerek yok.xiaomi ve iphone kameralari arasinda dağlar kadar bir fark yok ki zaten yazilimsal geliştirmeler var.Asıl anlatmak istediğimiz aynı parayı daha verimli şeylere yöneltebileceğimiz.Kameraya önem veren insan zaten cep telefonu almaz bunu herkes bilir.

• Konuya olabildiğince tarafsız yaklaşmaya çalışayım.
    Şöyle ki, yüksek lisanstaki tez konum itibariyle bilişim ve yazılıma dair yüksek teknolojilere erişen ve kullanan küresel şirketleri inceliyorum. Dolayısıyla Apple ürünlerinin takipçisiyim. Bir tüketici olarak değil; bir inceleyici olarak. Açık söyleyeyim, herhangi bir Apple ürünü alacak kadar harcama limitim yüksek değil.

Bilinçli tüketici şunu hesap etmeli:

1. Iphone'un bu modelinde olup da diğer markalarda olmayan ne var?
    2. Iphone'da olup da diğer markalarda olmayan bu şeyler, benim için ne kadar gerekli, bunlara ihtiyacım var mı?

Iphone 8 ve Iphone X'i önceki modellerinden ayıran birkaç temel farkı var. Bunlar, Face ID ve en hızlı işlemci.
    Iphone 7 Plus'ın ise, bir önceki modellerinden en büyük farkı, fotoğrafçılığa dair pozlama teknikleriydi.
    Bunlar 1. sorunun cevabıydı.

Gelelim 2. soruya. Bunlar benim için gerekli mi? Yeni olmasa da var olanın açık ara en iyisi olduğundan Face ID ve hızlı işlemci, evet benim için gerekliydi. Iphone 7 Plus'ın pozlama teknikleri ise, fotoğraf hobisi olan benim gibi biri için gerekliydi.
    Dolayısıyla, bunlara ihtiyacım var.

Eğer sizin bu iki soruya cevabınız olumsuzsa, o ürünü almak sizin için rasyonel olmaz. Ancak benimki gibi cevaplarınız olumluysa, kendinize iki soru daha sorun.

3. Bu ürün estetik mi?
    4. F/P oranı iyi mi?

Estetik olayı şahsa münhasır. Iphone X şeklen hoşuma gitmedi. Ancak 7plus ve 8 estetik olarak piyasanın en iyisi olmasa da, alınabilirdi.
    Ve dördüncü soru; tüm özellikleri ve yukarıdaki ayırt edici özellikleriyle değerlendirildiğinde bu ürünler bu fiyatlara alınmaya değer mi? Bu soruyu kendi aylık gelir-giderinize göre kendiniz cevaplayın.

Yukarıdaki üç modeli benim için değerli yapan özellikler sayılıydı.
    Ve bu özelliklere o denli para vermek yerine bu özellikler hariç geri kalan her şeyi karşılayan ve F/P oranı olarak piyasanın en iyisi Xiaomi Mi 5'i seçtim.
    Sanırım yıllar evvel aldığım Asus N56VZ notebook'un ardından yaptığım en iyi teknolojik hamle oldu.
    Tavsiye ederim.

• Gidip Iphone 6 alın 1800 civarına sıfır. Ben kullanıyorum gayet iyi yani. Eğer fotoğrafçılığı meslek olarak yapıyorsanız zaten bunu cep telefonuyla yapmazsınız.
  • Androide ben güvenemiyorum. Sistem eyvallah güzel hoş fakat işletim sistemi hemen hemen herşeye müsaade ettiği için yanında bir çok kapatılamayan güvenlik açıkları geliyor.

Android cihazlar bence teknolojinin ehli kişiler için tasarlanmış. Bu cihazları kullanırken çart curt hemen her şeyi yapmaya çalışırsanız o cihaz gümler.

iPhonede ise öyle birşey yok. Her ne yaparsanız yapın yetkiler çok kısıtlı olduğu için Androide oranla cihazın gümleme olasığı çok az.

Android cihazlara bence ayrı ayrı direk çekirdekten OS yazılmalı. Bu gün cihazlara baktığımızda çoğu evrensel tip Android OS kullanıyor. Bir Android cihazında süper çalışan bir özellik diğerinde verimli çalışmıyor. Bunca yıllık yaşamımda bir kere olsun hatasız süper verimli bir Android göremedim. iOS ta bu gidişle Androide benzemeye başladı.

Adam akıllı bi tane OS yapamadılar şunca yılda.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

lenovo p2 den sonrası gereksiz

Aynen hocam.Bende p1 kullanıyorum.Batarya kapasitesi olarak Lenovo dışında 5000mA'e çıkabilen marka pek yok.Benim için batarya 1.önceliktir.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.