Eveeet, malumunuz Dünya'da enerji fiyatları tavan yapmış durumda özellikle spot piyasada gaz fiyatları rekor kırıyor. Avrupa'nın çoğu ülkesi elektrik üretimini fosil yakıtlardan karşılıyor. Bu ülkelerden biri de Almanya. Sağda solda eklem bacaklı aktrolleri görmüşsünüzdür, Almanya'da enerji enflasyonu %5000000 miş, insanlar elektriğe aylık 5000 euro ödüyor vs vs gibi. Bugün 2022 yılı için yeni kontratım geldi, enerji piyasasında yüksek enflasyona rağmen kWh ücreti artmamış aksine ufak bir düşüş bile mevcut.
2021 yılında kWh: 30,42 cent
2022 yılında kWh: 30,32 cent

Buna ek olarak geçen yıl aylık 30 euro ödediğim sabit fatura, tüketimim göz önünde bulundurularak aylık 18 euroya düşürülmüş. Bununla birlikte 2022 yılında aylık ödeyeceğim faturalar şöyle.
(2+1 - 80 metrekare - 2 kişi)
Elektrik: 18 euro
Isınma: 90 euro
Aidat+Su: 90 euro

2017 13 inç MBP klavyesinde ve aydınlatmasında ufak tefek elzem olmayan sorunlar mevcuttu. Bu programı gördüm, modelim de uyumlu. Şansımı denedim ve adamlar hiç sorgulamadan cihazı alıp üç gün içinde top case (batarya dahil) değiştirip teslim ettiler :) Cebinizden para çıkmadan neredeyse sıfır cihazınız oluyor. Ben bu hizmeti Almanya'da kullandım fakat global olarak geçerli. Tek sorun cihazı aldıktan itibaren 4 yıl geçmemesi gerekiyor.
Edit: Yeni klavye ile eski klavye arasında da çok büyük fark var, hassasiyet ve kalitesi bariz artmış.
En iyi batarya performansı: iPhone 13 Pro Max
En iyi ekrandan sonra en iyi batarya da geldi (12 Pro Max'de en iyilerdendi). Muhtemelen en iyi kamera da gelecek. Kör android fanları için üzücü.

En iyi ekran: iPhone 13 Pro Max
DXOMARK ve displaymate incelemeleri geldi. DXOMARK`a göre rekor kıran telefon, Displaymate testinde de en iyi kategoriye girdi.

Major platformlarda envanterin hali içler acısı. Alt sistem ve mühimmatlarda gelişme mevcut fakat 20 yıl önce bölgedeki en genç ve en büyük donanmaya sahipken şu an Mısır'a bile imrenir hale geliyoruz. GM Fırkateyn projesi bile belirsizlikler, tutarsızlıklar ile şimdiden 2 yıl gecikti. IHA ile eşek seven terörist avlayarak Dünya lideri olacağız inşallah. Titre Yunan.

İstanbul'daki kiraların Almanya ile yarışması
Şu an Potsdam merkezde 2+1 70 metrekare evde oturuyorum ters dublex, küçük bir de terası var. Her şey dahil 750 euro ödüyorum. Ataşehir'de buraya gelmeden önce oturduğum 1+1 daire şu an 4000 ve aidat, ısınma, elektrik, su, internet vb. 6000'i buluyor. Akıl alır gibi değil. Hele Kadıköy, Göztepe taraflarını söylemiyorum bile. Berlin östkreuz, charlottenburg civarında yine her şey dahil 1+1, 2+1 evlere 700-1100 arası kira veren arkadaşlarım var. Evet konu başlığı biraz abartılı ama gidişat onu gösteriyor ki 1-2 yıl içinde Avrupa'yı yakalayacağız. Milletin haline çok üzülüyorum.
"Almanya'da asgari ücret 1300 euro ama 1000 euro kira var yeğenim" diyen cahil gurbetçiler ve forumdaki avaneleri ne düşünüyor acaba bu konu hakkında.
..
..
--
--
Buyrun 2800 mAh iPhone 12'nin 4500 mAh Note 20 Ultra ve OnePlus 8 Pro'yu mal etmesi. iPhone 11 Pro Max'in şov yapması. Bu veriler ışığında 12 Pro Max'in inanılmaz bir süre vereceğini düşünüyorum. Appla A14 gerçekten oldukça ekonomik.
|

Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.586
İkinci El Bölümü Mesajları: 38
Konularının görüntülenme sayısı: 91.915 (Bu ay: 1.622)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9.296 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası