Şimdi Ara

Instagram, herkesin konumunu açığa çıkardı! Konum paylaşma nasıl kapatılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Instagram'ın Arkadaş Haritası özelliği, kullanıcıların -Snapchat’in Snap Haritası gibi- belirli arkadaşlarıyla gerçek zamanlı konumlarını direkt mesajlar aracılığıyla paylaşmalarına olanak tanıyor. Friend Map özelliği, buluşmaları ve paylaşılan deneyimleri kolaylaştırmak için tasarlanmış olsa da, herkes için gizlilik ve olası kötüye kullanım endişelerini artırıyor. Şimdi bu özellik Türkiye’deki kullanıcılara da açıldı. Instagram konum paylaşma nasıl kapatılır merak konusu oldu. Instagram harita üzerinden konum paylaşımını kapatmak için yapmanız gerekenler burada.

Ayrıca Bkz.İnstagram hesap silme linkiyle Instagram hesabı kapatma (2025)

Instagram konum paylaşımını kapatma nasıl yapılır 📍

Instagram, herkesin konumunu açığa çıkardı! Konum paylaşma nasıl kapatılır?
    Instagram'ın yeni Arkadaş Haritası özelliği, paylaştığınız gönderiler veya hikayeler aracılığıyla hem arkadaşlarınızın hem de sizin nerede olduğunuzu gösteriyor. DM üzerinden anlık konum paylaşımını kapatmadıysanız, bu büyük bir sorun. Çünkü, Instagram, tam konum bilgilerini gösteriyor ve uygulama her açıldığında konum güncelleniyor. Peki, Instagram haritasında görünmemek için ne yapılmalı? Instagram anlık konum paylaşımı nasıl kapatılır? İşte Instagram konum kapatma adımları 👇🏻

1. Instagram uygulamasını açın

2. Sağ üstteki üç noktaya dokunun

3. Ayarlar ve hareketler’e girin

4. İçeriklerini kimler görebilir kısmına gelin

5. Hikaye, canlı yayın ve konum’a dokunun

6. Konum paylaşımı seçeneğine dokunun

7. Ayarları aç’a dokunun

8. Konum’u “Asla” olarak ayarlayın

Bazı profillerde Instagram DM’de en üstte “Harita” gösteriliyor. Harita’ya dokunup “Konumunu kimler görebilir” ekranında “Hiç kimse” olarak ayarlayın. Instagram haritada konum paylaşımı kapatılacaktır.

• Bu tür uygulamaların asıl amacı zaten istihbarat.
    Diğer türlü daha maliyetli iken bu şekilde uygulama ile arkaplanda neredeyseniz telefonunuz wifi ye bağlı iken bile mesela evin WC sinde iseniz ana bilgisayara evin zaten krokisi gitmiş onu bile wifi sinyali ile gorebiliyorlar.
    Bunları yapanlar paylaşım yapmazken kullanıcılar nerdeyim ,nereye gidiyorum, ne yedim, ne yapıyorum hepsinin bikgisini veriyor bunlar sunucularda data olarak saklanıyor.Reklam amaclida istisbarat amaçlı da kullanılabiliyor.
    Uçtan uca şifreli olduğu soylenen mesajlaşma uygulamaları bile herşeyi görüyor okuyor.
    İstemedikleri bir insansan seni zaten buluyorlar.
  • Instagram, herkese konumunu paylaşma seçeneğini getirdi. Konum paylaşma nasıl açılır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

https://forum.donanimhaber.com/prism-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey-nsa-in-esi-benzeri-gorulmemis-gozetleme-programlari--161794257

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu uygulama dan bir hayır gelmesi beklenemezdi zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Diğer türlü daha maliyetli iken bu şekilde uygulama ile arkaplanda neredeyseniz telefonunuz wifi ye bağlı iken bile mesela evin WC sinde iseniz ana bilgisayara evin zaten krokisi gitmiş onu bile wifi sinyali ile gorebiliyorlar.
    Bunları yapanlar paylaşım yapmazken kullanıcılar nerdeyim ,nereye gidiyorum, ne yedim, ne yapıyorum hepsinin bikgisini veriyor bunlar sunucularda data olarak saklanıyor.Reklam amaclida istisbarat amaçlı da kullanılabiliyor.
    Uçtan uca şifreli olduğu soylenen mesajlaşma uygulamaları bile herşeyi görüyor okuyor.
    İstemedikleri bir insansan seni zaten buluyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Darius Widdershins kullanıcısına yanıt
    çok büyük iş başardın bravo sana.

• Konumdan rahatsız olan foto bile çekmez video da çekmez yani niye paylaşsın ki ?!

Hatta bu tür uygulamaları hiç yüklemez!

Ama kullanıyorsan da herhalde konum bilgileri de paylaşılır.

Terörist veya hırsız filan bunlar rahatsız olur.

Mahremiyet ile alakası yoktur.

Senin nerede olduğun devlet görevlileri zaten bilmek zorunda bundan rahatsız olanlardan şüphelenilir.

Neşter hayat kurtarır ama bir katil kullandı diye de yasaklanamaz ...

Teröristleri de ülkeler kendisi yetiştiriyor genel olarak ama neyse başı da Amerika çekiyor. Telefonlar da istenirse zaten dinlenebiliyor, gerçekte insanların yerlerini bulmak için de sadece saniyeler yetiyor ama filmlerde yalandan konuşmaya tutuyorlar. Özetle hepsi hikaye, istendiğinde Devlet herkesi yakalar, kimse de kaçamaz bizdeki durum ise tamamen farklı ne desek boş o yüzden yazmak bilr gereksiz. Adalet çürük, adamlar 50 kere aynı ve benzer suçtan girip çıkıyor. Niye salıyon ki bu adamları!

İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Temmuz 2025; 9:30:11 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

Acilen fotoğrafın ya da videonun konum bilgisi içermesiyle, anlık konum paylaşımı arasındaki farkı araştırmanız ve öğrenmeniz lazım.

Yüklediğiniz medyanın konum bilgisi içermesi başka, uygulamanın anlık konum bilginizi paylaşması bambaşka.

Artık sahte konumlardan paylaşımlar engellenmiş olacak.

EXIF bilgileri zorunlu olmalı ...

Çok dert ediliyorsa eski takoz tuşlu telefonlar sırf GSM 1G de bile 3 leme yöntemiyle konum bilgisi gps veya akıllı telefon olmayanlarda bile tespit ediliyor. Günümüz de baya gelişti ... UWB falan filan ... Harici kameralar CCTV filan dolaylı da her türlü takip yapılabiliyor.... Yetmedi sensörlerden bile sesten bile analiz hatta bazı materyal türlerini de hiç ummayacağınız sensörlerle dokunma gibi tespit edilebiliyor yani ortamınızda ne var bilinebiliyor...

Insta da foto / video çekilmişse orijinallik için de konum bilgisi detaylıca gereklidir.

Anlık konum paylaşımı özellikle pazarlama için de anlamlıdır. Bulunduğun gerçek konuma göre içerikler ( reklamlar da ) üretilebilecektir.

Acilen temel bilgi ve kapsamlı bakış açısına haizlik nasıl olunur buna kafa yorlamalısınız çünkü benim öyle bir derdim yok çözümünü de tam olarak bilmiyorum sizler içinç..

En tehlikeli cehalet yarım bilgililerden gelir...

Ben açığım aksini kaygılanacak bir mevzu varsa mümkünse akademik formatta makale seviyesinde en az birkaç kaynak ortaya atmanızı beklerdim.

Cehalet biliyorum dediğin anda başlar ... Prof dahi olsan cahil bile olabilirsin ...

• İnstagram size zorla üyelik açın demiyor.
    Zorla beni kullanın demiyor.
    He kullanacksan da benim kurallarıma uyacaksın diyor.
    Kendimi bildim bileli sosyal medyam yok. Konum şu bu vs olayı da değil. Akıllı telefon varsa gizlilil yoktur zaten.
    Kullanmıyorum çünkü insanlar itici geliyor. İnsanlar bir telefona bir uygulamaya bağımlı olmuş. Kim ne paylaşmış, dur bi görsel atayım kim görecek vs vs. Gereksiz bir sürü triplere giriyor insanlar. Saatlerce kısa video izlemek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Konu dışında uzunca ancak alakasız bir cevap yazmışsınız ancak;

Instagram'da paylaşılan medyanın sadece Instagram uygulamasının kamerası ile anlık çekildiği gibi bir hata içerisindesiniz.

Paylaşılan medya çok daha önce farklı bir uygulama, kamera ile çekilmiş ve paylaşımı yaptığınız anda bulunduğunuz konumdan çok daha farklı bir konumda olabilir.

Medya konum bilgisi içeriyorsa ki buna çekim sırasında kullanıcı karar verir, paylaşılırken bu konum bilgisinin Instagram tarafından çeşitli amaçlarla kullanılabileceğine ya da medya ile birlikte paylaşılabileceğine yine bizzat kullanıcı izin verir.

Dolayısıyla mümkün olup da haberin özüne ve mesajınıza dönersek;

Alıntı

metni:
    Acilen fotoğrafın ya da videonun konum bilgisi içermesiyle, anlık konum paylaşımı arasındaki farkı araştırmanız ve öğrenmeniz lazım.

diye bulunduğum naçizane önerimde hala ısrarcıyım.

Ama mesajınızın "benim öyle bir derdim yok" ve "En tehlikeli cehalet yarım bilgililerden gelir..." kısmına canı gönülden katıldım.

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

Ayen. Bazen de sırf mecbur kalınıyor bir şeyler için açıyorum. Bence boş ve orayı farklı amaçlar için kullananlar çok. Özellikle kadınları aşırı olumsuz etkiliyor bağımlık gibi ... İlgi noksanlığı vs başka sorunları gün yüzüne çıkartıyor da . Eminim bazı uygulamalar gibi belli ülkelerde veya coğrafyalarda da kullanılmıyordur. WhatsApp in Amerika da pek kullanılmaması gibi ...

her sosyal medya haberinin altında da bu şekilde kendini tatmin edenler çıkıyor nedense

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.