Şimdi Ara

İnsanları yanlış tanımış olmak yaş 28

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçimi dökmek istiyorum şu yaşıma kadar demek ki insanları net tanıyamamışım. Sosyal biri değilim, hayatımda hiç sevgilim olmadı. İnsan kendi kendine,benliğine yetebilmeli ve kimseye güvenmemeli bunu felsefe edindim. Çünkü karşındakini ancak ama ancak zor gününde tanıyorsun. Paran yokken, işini kaybettiğinde veya çok ağır hastalanınca. Lafı fazla uzatmadan 14 yillik yakın bir arkadaşım var, annem deyince bugün farkettim. Annem 1960 doğumlu ve öğretmen emeklisi kısaca az çok insan sarrafı olmuş. Ufak tefek detayları kaçırmıyor, ben pek dikkat etmem. O arkadaşına dukkan actiginda sen ufak tefek televizyon,sehpa,esyalar vesaire ona verdin... karşılık beklemeden fedakarliklar yaptin para pul istemeden para senin 2.planinda. Senin araban bozuldu, sanayide ve bugün için sana 1 gunlugune araba lazım oldu. Çocuk işine servisle gidiyor yakin mesafeye kadar araçla gidip sonra servise biniyor. Bindiği araba 140-150 bin tl lik araba evvela ben onun arabasını istemedim annesinin ucuz arabası var onu ver dedim hanesinde 3 adet araba var...

Geçiştirdi mi ? Yoksa vermek mi istemedi ? bilemem, işe arabayla gidip gelecem dedi. Veya gerçekten işinde yoğun çalışıyor beyaz yakali personel servisi yerine arabayla git gel yapıyor ediyor. Gece vardiyasinda arabayla gidiyordu gunduze gecti gunduzde servis.kullaniyor. Anlatmak istediğim insanlar eğer isterlerse karşındakine zaman yaratabilir veya kendi keyfinden feragat ederek geçici süreliğine karşındakine maddi ya da manevi olarak yardımcı olabilir. Ufak veya büyük boyutta orası onlara kalmıştır. Eğer kendinize hayat arkadaşı( eş) seçip yola devam edecekseniz veya dost edineceksiniz onları en iyi yağmurlu,fırtınalı günde tanırsınız. Yüzünde maske var mı ? Yoksa yok mu ? Dilerim ki size şu hayatta maddi ve manevi kimseye muhtaç olmayın. Gerekirse aç kalın, cebinizde otobüs parası olmasın gene olmayın. Dünya malı dünyada kalır para harcanır yerine konur gider gelir. Net insanları hayatınıza sokun, ağzı ayrı gönlü ayrı oynayanları değil. Bizim ülke bundan dolayı kaybediyor, İngiltere böyle değilmiş.

Edit: Ozet arabayi versin vermesin mesele bu degil, teneke parcasi fakat zor durumda kaldigin zaman seni dusunmemesi ve dost gorup guvendigin daglara kar yagiyor olmasi... Askeriye de durum farkli, yzb. vardi arac nissan qq2 zor durumda yardimci oluyor ediyor 3 e 5 e takilmiyordu...sivil hayatta boyle degilmis. Belki bundan dolayi bana garip geldi bilemiyorum. Adamin canini al baska biseyini alma kultur ve toplum boyle marksistmis  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 18 Kasım 2020; 20:28:34 >

• Dostum birinden de araba istenmez ya

Hadi istedin vermeyince bu kadar alinganlik yapılmaz

28 yaşındasın ama yeterince olgun değilsin hayatta çok üzülürsün böyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Dogrudur, mesele araba mal mulk degil mesele yanlis tanimis olmak. Demek ki materyalist dusunce hakim piyasada ve bu ulke duzeni boyle. Ben veriyorum istenince guvendigim insanlar metal parcasi sonucta bir avuc civata.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Dogrudur, mesele araba mal mulk degil mesele yanlis tanimis olmak. Demek ki materyalist dusunce hakim piyasada ve bu ulke duzeni boyle. Ben veriyorum istenince guvendigim insanlar metal parcasi sonucta bir avuc civata.

Abi millet canindan cok seviyor arabasini sen ne saniyorsun

Kimisi de emanet alinca gavura biner gibi biniyor bozup atiyor o yuzden vermek istemiyorlar

Ben 5 6 sene once denesin diye 10 dakikaligina arkadasa verdim bisikleti herif 10dakikada on tekeri donemez derecede yamulttu

Var yani boyle hiyarlar o yuzden kimse araba vermez birbirine

Anladim, mali degerli insanlarin. Km hesabi bile yapiyorlar demisti birisi   Emanete hiyanet ediyor bizim millet sirket araclarinin halini goruyoruz ama herkes bir degil. Dayimdan ornek vereyim adam emanet araba alir hep cevresinden, polis basmufettisi kendisi. Bir keresinde ak partili milletvekilinin arabasi range rover evoque ile gelmisti, ilk defa benim totos 500 bin tl lik arabaya binmisti kullanmistim... o adamin maasi o zaman simdiki parayla max. 7-8 ya var ya yoktur. Az cok ne demek istedigimi anlamissindir, benim araba sanayide.

Km hesabi olayi da soyle oldu gene yakin cevreden birisine soyledim adamin 2006 ford fusion i var eski dedim beni suraya getir gotur senin gazini cayini corbani cekeyim. Sehirici git gel 50 km mesafe mirim kirin etti soyle boyle. Demek istedigim gun gelir muhtac olur, o zaman ayni lafida ben carparim emanet istemedim.bak adama dedim bir urun alinacak acil evde sicak suyumuz akmiyor 1 haftadir elektrikli termosifonu alip gelelim kadin milleti laftan anlamiyor hakli da... soyle.boyle bilmem.ne tamam kalsin bana net insan lazim veremem kusura bakma kirilma ama ben kullaniyorum gunluk kari gibi kivirmasinlar yeterli

• Kusura bakma dostum ama çok saçma bir konu. Bomboş alınganlık yapmışsın. Girdiğin tribe bak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

Bu adamla benim 12-14 yil gecmisim var taaa okul zamanindan. Ben demek ki yanlis tanimisim, gecmiste ben televizyon, sehpa, baska biseyler vesaire maddi degeri dusuk veya cok esyalar falan verdim ettim. Isim dustu ricada bulundum mirin kirin etti icerledim.bos konu degil hayat arkadasini secerken bile senin kariyer ve maddiyatina mi geliyor yoksa karakterine, insanligina mi ? Her zihniyet ayni ise o zaman yaradilisa ters bir nukse oluyor, gorunusler farkli fakat icler ayni.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğretmen olmak ayıp mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adamı çok eski tanıyorsun ama işe nasıl gidip geldiğini bile bilmiyorsun. Asosyalsin, kendine abuk bir şeyi felsefe edinmişsin insanlardan kaçıyorsun kusura bakma. Sevgilinin olmaması önemli değil ama bu alınganlıkla arkdaş çevrenin de olmaması gayet doğal.
    Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama arabayı vermedi diye bir insan bu kadar alınılmaz. Kiralayabilirsin mesela, taksi tutabilirsin. Eskisi gibi değil, imkanlar geniş...

• konuyu açan arkadaşım;

insanlar her zaman: "bu kişi bana şunu şunu verdi, ben de şimdi ona arabamı ödünç vermek zorundayım" gibi detaylı düşünemeyebilirler. arkadaşınız size burada bir haksızlık yapmışsa bile bunu mazur görmek gerek, çünkü dediğim gibi yani insanların çoğu bu kadar hesap yapmaz. bu onların kötü oldukları anlamına gelmez.

Türkiye'de insanlarla iyi geçinebilmenin bir numaralı yolu bu tarz konularda şu hatayı yapmamaktır:

1- karşılıksız iyilikler yapıp durmak
    2- karşılık beklemek
    3- yeterli karşılığın gelmediğini düşünüp sinirlenmek

Türkiye'de insanlarla ilişkilerinizde (bu insanlar öz kardeşiniz bile olsa) bu yoldan giderseniz, sorun yaşarsınız. yapmayın bunu. çünkü bu olayda siz karşı tarafı yönlendirmiyosunuz. karşı tarafa onun belki talep bile etmediği kadar iyilik yapıyosunuz. karşı taraf bunu algılayamaz.

insanlarla sağlıklı ve sürekli ilişki sürdürmenin yolu, karşı tarafı da inceden inceye yönlendirmektir. ilişkide tek taraflı değil "karşılıklı" eylemlerin gerçekleşmesi gerekir ve bunun gerçekleşebilmesi için siz de karşı tarafı yönlendirebilirsiniz. bu söylediğim şey ilk başta abzürd gibi gelebilir ama aslında etrafınızda sosyal ve iyi ilişkiler kuran kişileri incelerseniz bunu yapabildiklerini görürsünüz.

birçok kişi bu "beklentiye girme" hatasını kız arkadaş mevzusunda yaşar. kıza karşı çok "iyi" davrandığını düşünür ancak aslında kıza karşı gereksizce fedakarlı kyapmaktadır. kız bunu algılayamaz. sonra da erkekte beklenti oluşur. kız ise normal takılıyordur. sonuçta erkek kızdan yeterli "karşılığı" yani yeterli "geri dönüşü" alamadığını düşünür. ve dellenir.

aslında ilk baştan beri kız ile karşılıklı faydacılığa dayalı bir ilişki kursaydı, hatta kıza bile müdahale edebilip kızı böyle bir ilişkiye yönlendirebilseydi, hem kendisi hem de kız kazanırdı.

---

araba gibi pahalı malların konusu günümüzde hassas konu oldu artık, çünkü arabalar çok pahallandı. şu anki araba sahiplerinin %95'i arabalarını en az 2-3 sene aldılar ve çok ucuz fiyatlardan aldılar. bu süreçte arabalar o kadar pahallandı ki, artık alamayacak duruma geldik. ben 2018'de 85 bin'e almıştım otomobilimi, şu anda 200'den fazla fiyatı var. ne yazık ki böyle bir durumda "civata yığını" diyemiyosunuz.

quote:

Kimisi de emanet alinca gavura biner gibi biniyor bozup atiyor o yuzden vermek istemiyorlar

isteyen kişiler ciddiyetsiz şekilde isteyebiliyolar. ben otomobilimi memlekete giderken kullanırım genelde, şehir içinde pek kullanmam. yürümeyi ve bisiklet kullanmayı severim (araba ile istanbulda şehir içi kullanım demek park yeri işkencesi demek) şimdi biri gelip arabamı istese ister istemez bir: "cidden ihtiyacı var mı" sorgulaması olur bende.

quote:

Ben 5 6 sene once denesin diye 10 dakikaligina arkadasa verdim bisikleti herif 10dakikada on tekeri donemez derecede yamulttu

dolar arttığı için bisiklette de pahallanma durumu var. ben zamanında yurt dışından 1200$'a karbon kadro yol bisikleti aldım, o zamanlar dolar kuru düşük idi ve ucuza gelmişti, bisiklete gözüm gibi bakıyorum ve zevk alarak kullanıyorum ama bu bir yarış bisikleti yani sonuçta, "bakkala gitme" bisikleti değil. şu anda bu bisiklet kırılacak olsa yenisini almak için 12.000 TL vermem gerek, ve bu parayı vermek istemem, yenisini almam, alamam. şimdi, arkadaşım bu bisikleti benden gündelik bir ihtiyaç için (bi yere gitmek için) istedi, vermedim, bisikletin normal bir bisiklet olmadığını söyledim, drop-down gidonun normal kullanım için üretilmediğini ve alışmadan asla kullanılamayacağını söyledim, sonuçta: "pinti" oldum. karşımdaki için bu "altı üstü bir bisiklet" ama aslında öyle değil işte. ben kendim de bu bisikleti gündelik bir ulaşım için kullanmıyorum, sadece pazar sabahları sahilde spor sürüşü için kullanıyorum çünkü bunu başka türlü kullanmak çok zor zaten. (karbon kadrolarda bir de şöyle bi problem var, bisikleti bakkala götürüp direğe bağlayamazsın çünkü kardoya yandan bir darbe gelirse anında kırılır, yandan darbelerde cam gibi hassas bunlar, kırılınca tamiri yok, çünkü fırında tek parça üretiliyo bunalar, bi kırlırsa bisiklet çöp oluyo, yeni kardonun fiyatı 10.000 TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Kasım 2020; 10:36:36 >

• Özet geçiyorum, dostum aramıza hoşgeldin.

Daha yiyeceğin kazıklar yasayacagin hayal kırıklıkları var.

• Arkadaş çevrende kolay kolay vazgecilmez olmadigin için asosyallikten dolayi umursamamiştir.Belkide istediğin kişinin kötu huyundan biri arabasini istemek vesaire bazi insanlarin pis huylari var.Arkadaşlikta yöneten tarafta olman lazim asosyal oldugundan insanlarla samimi olamiyorsun belki karsidakide senle olamayinca ilerleme olmuyor tanidik grubuna giriyorsundur.Kendini degistirmen lazim yoksa kimle arkadas olsan ayni sonuc cikabilir.Biraz girisken samimi olsan sorun çözülür.Ne insanlar var ağzi laf yapiyor diye her işini yaptirabiliyor onlari iyi incele neyi dogru yaptiklarini.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Anladim, mali degerli insanlarin. Km hesabi bile yapiyorlar demisti birisi   Emanete hiyanet ediyor bizim millet sirket araclarinin halini goruyoruz ama herkes bir degil. Dayimdan ornek vereyim adam emanet araba alir hep cevresinden, polis basmufettisi kendisi. Bir keresinde ak partili milletvekilinin arabasi range rover evoque ile gelmisti, ilk defa benim totos 500 bin tl lik arabaya binmisti kullanmistim... o adamin maasi o zaman simdiki parayla max. 7-8 ya var ya yoktur. Az cok ne demek istedigimi anlamissindir, benim araba sanayide.

Km hesabi olayi da soyle oldu gene yakin cevreden birisine soyledim adamin 2006 ford fusion i var eski dedim beni suraya getir gotur senin gazini cayini corbani cekeyim. Sehirici git gel 50 km mesafe mirim kirin etti soyle boyle. Demek istedigim gun gelir muhtac olur, o zaman ayni lafida ben carparim emanet istemedim.bak adama dedim bir urun alinacak acil evde sicak suyumuz akmiyor 1 haftadir elektrikli termosifonu alip gelelim kadin milleti laftan anlamiyor hakli da... soyle.boyle bilmem.ne tamam kalsin bana net insan lazim veremem kusura bakma kirilma ama ben kullaniyorum gunluk kari gibi kivirmasinlar yeterli

Karı gibi kıvrak konusmayinca da etrafinda insan kalmiyor

Benim dilimin kemigi yok o yüzden etrafimda adam kalmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

isteyen kişiler ciddiyetsiz şekilde isteyebiliyolar. ben otomobilimi memlekete giderken kullanırım genelde, şehir içinde pek kullanmam. yürümeyi ve bisiklet kullanmayı severim (araba ile istanbulda şehir içi kullanım demek park yeri işkencesi demek) şimdi biri gelip arabamı istese ister istemez bir: "cidden ihtiyacı var mı" sorgulaması olur bende.

quote:

dolar arttığı için bisiklette de pahallanma durumu var. ben zamanında yurt dışından 1200$'a karbon kadro yol bisikleti aldım, o zamanlar dolar kuru düşük idi ve ucuza gelmişti, bisiklete gözüm gibi bakıyorum ve zevk alarak kullanıyorum ama bu bir yarış bisikleti yani sonuçta, "bakkala gitme" bisikleti değil. şu anda bu bisiklet kırılacak olsa yenisini almak için 12.000 TL vermem gerek, ve bu parayı vermek istemem, yenisini almam, alamam. şimdi, arkadaşım bu bisikleti benden gündelik bir ihtiyaç için (bi yere gitmek için) istedi, vermedim, bisikletin normal bir bisiklet olmadığını söyledim, drop-down gidonun normal kullanım için üretilmediğini ve alışmadan asla kullanılamayacağını söyledim, sonuçta: "pinti" oldum. karşımdaki için bu "altı üstü bir bisiklet" ama aslında öyle değil işte. ben kendim de bu bisikleti gündelik bir ulaşım için kullanmıyorum, sadece pazar sabahları sahilde spor sürüşü için kullanıyorum çünkü bunu başka türlü kullanmak çok zor zaten. (karbon kadrolarda bir de şöyle bi problem var, bisikleti bakkala götürüp direğe bağlayamazsın çünkü kardoya yandan bir darbe gelirse anında kırılır, yandan darbelerde cam gibi hassas bunlar, kırılınca tamiri yok, çünkü fırında tek parça üretiliyo bunalar, bi kırlırsa bisiklet çöp oluyo, yeni kardonun fiyatı 10.000 TL)
    Verip kötü olacağına vermeden kötü ol abi en temizi bizim millete güven olmuyor

Dedim ya 10 dk bindi gözümün önünde gerizekalı ne yaptıysa bozuldu on teker aylarca yaptiramadim

• bence senin durumun çok basit. materyalist olduğunu bildiğin adamdan bunu aşmasını bekliyorsun, burada yaptığın bencillik oluyor. kendi iyiliğin için başkasının konforundan feragat etmesini bekliyorsun. bunu arkadaşına yapmaman gerektiğini düşünebiliyor olman lazımdı ki adam aktif kullanıyormuş. mesela sen onun için materyalist dünyada ne yaptın da böyle bir şey bekliyorsun ? hiç.

• Millete ağız eğecegine gıt araba kırala veya taksıye bın,arabayı sana vermek zorunda degıl sırf 2-3 yardım ettın dıye,o ısteyınce sende ona vermek zorunda degılsın .

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Bana bir isik tuttunuz cok tesekkur ederim. Siz psikolog musunuz ? Oyleyse bana bir randevu ayarlayin   Bu konudaki en ama en yararli yorum. Gelen gecen isin incigini cincigini bilmeden elestirmis durmus yok adam servisle mi gidiyor bilmem ne... adam bir yere kadar arabayla gidiyor sonra servise biniyor neyse ne kardesim.ben adamdan 1 gunlugune zor durumdayim isim var annemi hastaneye goturecegim, evde sicak suyumuz akmiyor sicak su isini cozecegim ne yapabilirim ? Kirala diyebilir al arabami diyebilir ne bileyim iste aklima gelmeyen baska seyler... bizim millet gotunun uzerinde oturup elestiri yapmayi sever ama elini tasin altina koymaz. Mesela Avrupa da insan ayrimi yapmazlar, bizde s.a dersin sagci der merhaba dersin solcu der. Sunuda farkettim mesela gariban, isci emekci kesimde bu kulturde bu durum pek yasanmiyor. 18 yasinda basladim ilk is hayatima, asgari ucretle calistim cok yerde. Adam ekmegini boler, zora dustun mu yardim eder. Arabasini veya motorunu verir eder, paketci arkadasim vardi. Fakat is beyaz yakaya geldi mi orada isler.degisiyor paraya tapiyorlar doyumsuzluk basliyor.

Yukarida soyledigin 3 maddeyi yapmak hata mi ? O zaman onlari hayatimim temel noktasina yerlestiriyorum. Bakalim ne olacak gamsiz, vurdumduymaz kisaca makine gibi yasayayim bakalim.

• sleepydragon S kullanıcısına yanıt

Sleepycigim asil mesele ben onu materyalist bilmiyordum aktif kullanmiyor haftaici.personel servisi var. Mesela ben onun yerine olsam 1 gunlugune beni idare et derse ederdim. Sabah 7 de personel servisim.var beni oraya otobus duragina kadar birak aksamda getir arabayi mazotunu koy geri getir sana emanet zimmetli... evin tek arabasi olsa evvela hanesinde 3 adet araba var.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. yok ben psikolog değilim, sadece deneyimlerime dayanarak çıkarttığım sonuçlar bunlar. ben de geçmişte sizin yaşadıklarınızı çok kişi ile yaşadım. baya bi sinirlendiğim oldu bu kişilere. bahsettiğim kişilerin kimisi arkadaşım idi, kimisi kardeşim idi, kimisi de çok sevdiğim yaşlı bir komşu teyze idi. sonuçta, gerek yaşadıklarım, gerekse diğer kişilerin arasında yaşananlardan gözlemlerim ile, şu sonuca vardım; ben biraz hatalı davranmışım. yani hata derken, karşı tarafı zor duruma düşürmüşüm. karşı taraftan beynini kullanıp bazı çıkarımlar yapmasını ve buna göre aksiyon almasını belkemişim. halbuki, etrafıma baktığımda şunu gördüm, başka insanlar da kendi aralarında benzer durumlara düşüyolar, ancak, benden farklı olarak, bazı kişiler bu tarz durumların yaşanmasını en baştan engelleyebiliyolar (karşı tarafı yönledirmek ve ilişkiyi çift taraflı yürüterek sağlıklı sürmesini sağlamak dediğim buydu) ve hatta eğer engelleyemiyolarsa bile bi noktada bazı şeyleri görmezden geliyolar.

tabii ki şark kurnazlığı yapma hırsıyla yaşayan işgüzar kişiler çıkabilir karşınıza, enayi gibi böyle insanlara karşı kendinizi kullandırım demiyorum asla. ancak, kurnaz olmasalar da, kötü niyetli olmasalar da, ülkemizde insanlar dalgın ve biraz düşüncesiz oluyolar. insanların çoğu böyle. bu tarz insanları böyle durumlara sokarsan, karşılık alamazsın. ve, bizler sosyal canlılarız. illa ki insanlarla ilişkiler kurmalıyız. arkadaşlarımız olmalı, kardeşlerimizle ve komşularımızla geçinmeliyiz. işte bu noktada bazı şeylerin bilincinde olursak, bu kişilerden "beklentiye gireceğimiz" durumlar yaratmazsak, daha sağlıklı ve uzun ömürlü ilişkiler kurabiliriz.

• Arkadaş penise benzer fazla oynarsan kalkar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.