Şimdi Ara

Reşit olma yaşı Türkiye'de en az 21-22 olmalı (Tartışalım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok ciddiyim ülkemizde böyle bir şeyin olmasını canı gönülden istiyorum. Sebebi belli görüyorsunuz, yeni nesil çok kötü; çok sapkın, saf bir nesil doğuyor. Ben çok mu büyüğüm? Hayır değilim 95 doğumluyum ama gerek çevremden gerekse sanal ortamdan gördüğüm bütün benden küçük tipler 95-96-97 neslinden çok ama çok kötü bir durumda. Hala hiçbir şeyin farkında değiller.

Yani şöyle diyeyim bundan 10 sene önceki 18 yaşındaki birinin yapısı ile şimdiki 18 yaşında birinin yapısı çok farklı bana göre. Eski 18 yaşındaki biri şu anki 30 yaşındaki 25 yaşındaki kişiye denk geliyor. Umarım anlatabilmişimdir. Şuan ki dönemde 16 yaş ile 18 yaş arasında kafa olarak hiçbir fark yok. Eskiden 16 yaş ile 18 yaş arasında yine belirgin birkaç fark olurdu şimdi dediğim gibi o yok. bu yüzden reşit olma yaşının ülkemizde yükseltilmesi gerektiğinü düşünüyorum. Çünkü 18 olan sapıtıyor, "reşitim bana karışmayın" kafasıyla çıldırıyor, ne yaptığını bilmiyorlar, gerçekten reşit olmanın verdiği bir olgunluk yok. Tamam bu dönemler blue çağı dediğimiz ergenlik dönemleri ama blue çağındaki bir kişide bile azıcık olgunluk vardı bu yeni nesilde yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 27 Nisan 2015; 20:05:00 >

• 18inde düzelmeyen 21 yaşında mı düzelcek ne farkeder

Orijinalden alıntı: Sylora

18inde düzelmeyen 21 yaşında mı düzelcek ne farkeder

22 olur 23 olur, maksat birazcık ağırlaştırmak bir şeyleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their
    parents, chatter before company; gobble up their food and tyrannize their teachers.” - Socrates

"Şu anki gençlik lüxüne çok düşkün. Görgüsüzler, otoriteye hiç saygıları yok, büyüklerine saygı duymuyorlar egzersiz yapmak yerine başkaları ile konuşmayı tercih ediyorlar. Büyükleri odaya geldiğinde ayağa kalkmıyorlar. Ailelerine karşı çıkıyorlar. Öğretmenlerine aldırış etmiyorlar ve önlerine konan her şeyi yiyorlar."-Socrates MÖ 399
    Kaba bir şekilde çevirdim şimdi ama mesaj açık gibi. Herkes kendinden 4-5 yaş küçükleri sapıtmış ve hiperaktif görür ancak bu tarih boyunca hep bu şekildeydi sen 18 iken büyüklerinde senin hakkında aynı şeyleri diyorlardı büyük ihtimalle.Ben şu an 18 yaşında biri olarak kendi kararımı kendim verebilceğimi düşünüyorum. artı 18 yaşında sapıtmış olan 21 yaşındada farketmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kersif -- 27 Nisan 2015; 20:07:54 >

• Reşitliğin hiçbir önemi yok ki.Banka hesabı ve mekana veya geneleve girerken kimlik gösterebilmek dışında.Hatta bir dünya olumsuzluğu var.Sigorta v.s
    Özenilcek bir tarafı yok yani

Orijinalden alıntı: Kersif

“Our youth now love luxury. They have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for their elders
    and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their
    parents, chatter before company; gobble up their food and tyrannize their teachers.” - Socrates

"Şu anki gençlik lüxüne çok düşkün. Görgüsüzler, otoriteye hiç saygıları yok, büyüklerine saygı duymuyorlar egzersiz yapmak yerine başkaları ile konuşmayı tercih ediyorlar. Büyükleri odaya geldiğinde ayağa kalkmıyorlar. Ailelerine karşı çıkıyorlar. Öğretmenlerine aldırış etmiyorlar ve önlerine konan her şeyi yiyorlar."-Socrates MÖ 399
    Kaba bir şekilde çevirdim şimdi ama mesaj açık gibi. Herkes kendinden 4-5 yaş küçükleri sapıtmış ve hiperaktif görür ancak bu tarih boyunca hep bu şekildeydi sen 18 iken büyüklerinde senin hakkında aynı şeyleri diyorlardı büyük ihtimalle.Ben şu an 18 yaşında biri olarak kendi kararımı kendim verebilceğimi düşünüyorum. artı 18 yaşında sapıtmış olan 21 yaşındada farketmez

Mesajını ben de artıladım ama şunu da unutmayalım. Çok iyi hatırlıyorum benim dönemimde 11-12 yaşındaki çocuklar 30'lu yaşlardaki abilerle Knight falan oynar onlarla seviyeli bir şekilde anlaşırdık oynardık, (Sadece Knight olarak düşünmeyin o bir örnekti, ben KO oynamadım pek eskiden, tüm oyunlar olarak düşünün) şimdi olsa sürekli bir cıvıtmalar, trollemeler, küfürlü-argo konuşmalar, lakayt saygısızca hareketler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne 22si mümkünse 30-40 olsun hatta teste ve mülakata tabi tutulsun. Duruma göre reşit olsun. Olgunluk sınavı gibi... Konuşması, giyimi, hayat tarzı standardı olmalı ama tabi bunu maddiyatla ölçmemek gerekir. Yani demek istediğim öyle bir sistem olmalı. Ki gariban genç sokakta yol keseceğine kendini geliştirmek için uğraşmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Denize bir dakika durup bakmaya vakitleri olmadığını söyleyen bu insanlar, ne zevksiz mahluklar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.