ben de jasper x box var ama ürün buz gibi her gun 4 5 saat oynuyorum suan sorun yok bence bu kadar sorun edilmemeli tabiki her elektronik ürün de arıza cıkabilir ama hemen tüm seriyi kotulememk gerekir diye dusunuyorum .. yoksa kendimimi avutuyorum ama sunuda soyleyeyim arkadasımda 1 aylık falcon var bende 4 aylık jasper var yanyana koyup calıstırdığımızda onun makinasının üst ve arka kısmına dokunamıyorsunuz ama benim ki resmen buz zerre sıcaklık yok tabiki içini açmadık oralrı bilemeyeceğim..
arkadaşının falconunda bi sorun olabilir bence benimde falcon saatlerce açık kalsa bile arka tarafından hep ılık bir hava geliyo bence makinayı koyduğunuz yerde çok önemli hava açısından, dik kullanılmasıda bence son derece faydalı hep diyorum korkarak oynamak tam bir işkence olur onun için sallayın gitsin
Jasper larda da 3K sorunu olacağını düşünenlerdendim ama bu kadar çabuk da beklemiyordum açıkçası. Zaten M$ için 3K problemi kesinlikle bir nimettir, neden derseniz kullanıcılarını orjinal oyun kullanmaya teşvik edebilmesi için çok iyi bir yol. Eğer xbox garantili bir şekilde satılsaydı ülkemizde eminim ki forumdan bir çok kullanıcı da konsolunda orjinal oyunlar kullanır, ne ban tehlikesi ne de 3K korkusu yaşardı
quote:
Orjinalden alıntı: quaran
Jasper larda da 3K sorunu olacağını düşünenlerdendim ama bu kadar çabuk da beklemiyordum açıkçası. Zaten M$ için 3K problemi kesinlikle bir nimettir, neden derseniz kullanıcılarını orjinal oyun kullanmaya teşvik edebilmesi için çok iyi bir yol. Eğer xbox garantili bir şekilde satılsaydı ülkemizde eminim ki forumdan bir çok kullanıcı da konsolunda orjinal oyunlar kullanır, ne ban tehlikesi ne de 3K korkusu yaşardı
kesinlikle haklısın. ps3 de böyle sorunlar olmuyor ama onunda orjinal oyunları çok pahalı. ps3 kırılsa bir dk beklemeden alırım. ama x boxun ps3den kötü oldugu için degil. ben agresif insanım, hergün 3k korkusuyla oyun oynayamam
quote:
Orjinalden alıntı: spike3001
@decxal
senin xbox vardı. noldu? sattınmı, 3k mı gördü?
nakit ihtiyacımın olması ve oynayacak oyun kalmamasından dolayı sattım.. mw2 çıkınca tekrar alacağım
quote:
xbox oyunlarını orjınal oynayınca 3k olmuyormuymus guldurmeyın beni
Bi sorum olucak Şimdi gpu değişimi oluyordu falconlarda.Şimdi jasperda gpuda sorun olunca gpu değişimi nasıl olucak.Çünkü jasperin gpusu 65nm falcon gpusu takılabilirmi takılırsa ekstra güç harcıyacağı için o ekstra güç nerden alınır
quote:
Orjinalden alıntı: el_turco_06
quote:
Bir yanlış anlaşılma var !!! Ben orjinal kullanınca 3k olmuyor demedim ! Orjinal kullandığınızda 3k gördüğünüzde servise yolluyorsunuz sorun çözülüyor
quote:
quote:
sanırım arkadaşın demek istediği ,kopya oyun oynıyınca makinenin garanti dışı kalması.
Eğer Microsoft TR'de ürünü garantili satsaydı , herkes orjinal oynardı diyor ve haklıda. Hiç kimse ne 3K dan nede başka bir sorundan korkardı. Sonuçta Garantisi var..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: _2FAST4U_
quote:
quote:
sanırım arkadaşın demek istediği ,kopya oyun oynıyınca makinenin garanti dışı kalması.
bence orjınal oyun oynayınca 3k olmuyor sanıyor
adam orjinal kullandıgında servise gönderiyorsun, sorun çözülüyor diyor, sen hala orjinal oynayınca 3k olmuyor sanıyor diyorsun. 2 mesaj yukarıyı okumak bu kadar mı zor?
microsoftun x box için vermiş oldugu garanti hizmetinin ne kadar iyi oldugu ortada. hemen degişim gerçekleştiriyorlar. ancak kapıma bile bıraksa şu 3k denen illet çözülmedikçe kolay kolay almam. benim çok fazla param yok aleti 1 sene kullanmak için 500 tl veremem.
şu ana kadar ps1, ps2 kalın ve slim modeli, ps3 hepsini kullandım ve hepsini zaman zaman günde 8 saate kadar açık tuttum.
slimlerde sogutma sorunu var diyorlardı, aldıgım yaz her gün en az 5 saat oynadım hiçbir şey olmadı. sony sogutma işini iyi yapıyor. 3k sorununu çözmek microsoftun elinde ama çözmüyorlar. fw yaptırıp 3k gördügünde konsolu yenileyen sadece bu forumda bile birçok kişi var. ben ps3 ninde x box 360ında fanatigi degilim ama microsoftun bu sorunu çözmeyi istemesi gerekir artık. belkide ps3 kırılınca(ki kırılacaga hiç benzemiyor) çözmeyi isteyebilirler.
konsolturk, cyc, atik 3k ya çözüm üretebilirken microsoftun yıllardır bu sorunu çözememesi ne kadar ilginç degil mi?
Microsoft bu olaya Çözüm üretemeyecek kadar aciz değil tabikide..
Nedensiz iş yapmaz Bill.. denen adam..
Sorun kullanıcı kaynaklıda olabilir. Cpu ve gpu 65 değil 35 nm bile olsa cihazı serin bi yerde kullanmayıp, kapalı bi yere tıkarsanız, cihazın bozulması normal olmazmı? Jasper diye bu konuya dikkat etmeyenler bu sonuçla karşılaşabilirler.
@linkin_park20
ps2 slimler fazla ısınıyor lafını bende duydum. bende mavi kutulu 9004 serisi ps2 var. dün hiç kapamadan 12 saat boyunca Burnout Takedown oynadım. oyun memory cardı görmediği için save edemiyordum bu yüzden hiç kapatmadan 12 saat boyunca oynadım. cihazı kapatıp arkasına ellediğimde makine ılık bile değildi. sanırım o ısınma sorunu 7004 serisi anakartlı sarı kutulu ps2 slimlerde var.
Evet benim PS2 70004 serisi. Isınma sorunu olarak görülebilir mi bilmiyorum ama cihazın güç ünitesinin üzerine dokunduğumda hatırı sayılır miktarda ısındığını söyleyebilirim. Tabi hiç bir zaman sorun olmadı.
Jasper bile bozuluyormuş,birde bana falconu sorunsuz diye sattılar Neyse Can iyice rahatsız oldum yarın gelebiliyor muyuz sogutma yaptırmaya?
quote:
Orjinalden alıntı: rds
Evet benim PS2 70004 serisi. Isınma sorunu olarak görülebilir mi bilmiyorum ama cihazın güç ünitesinin üzerine dokunduğumda hatırı sayılır miktarda ısındığını söyleyebilirim. Tabi hiç bir zaman sorun olmadı.
adaptörmü çok ısınıyor yoksa kasanın arkasımı?güç ünitesi diyince tam anlayamadım
quaran yanlış düşünüyorsun, eğer xboxın 3k hatası olmasa bence birçok kullanıcı orjinal oyun alır, ama adam nasıl olsa 3k görecek diyip, görene kadar ne kadar oynasam kardır deyip korsana dönüyor. Ama türkiyede orjinal olarak satılmasında ki fikrine katılıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: cagrık
Jasper bile bozuluyormuş,birde bana falconu sorunsuz diye sattılar Neyse Can iyice rahatsız oldum yarın gelebiliyor muyuz sogutma yaptırmaya?
Malesef hocam hem pazar günleri çalışmıyoruz (haftada bir gün tatilim :)) hemde elimizde fan kalmadı hafta içi elimize ulaşır bi telefon açarsanız sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: deliyimbiraz
quote:
Orjinalden alıntı: rds
adaptörmü çok ısınıyor yoksa kasanın arkasımı?güç ünitesi diyince tam anlayamadım
Konu dışına çıktık biraz ama kusura bakmayın. Güç ünitesi dediğim ps2 nin kendi içindeki bölüm. Adaptörde ayrı ısınıyordu.
Allah'ım yarabbim, nasıl bir cihazsın sen ya. bu kadar çürük bir elektronik cihaz görmedik, duymadık