Şimdi Ara

Ilk Arızalı Jasper;Yine Gpu (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
22.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru dostum örnek verirsin illaki ama bu örnek soğutmanın faydası olmadığını göstermez. Yine söylüyorum eski falconumda soğutma yoktu fanların üflediği hava serindi. Jasperimde soğutma var ve fanları falcondan çok daha sıcak üflüyor. Bu bir kanıttır. Yani amiyane tabirle fanlar kendine değil makinaya çalışıyor. Soğutma modsuz o sıcak hava içerden kendini atamıyor. Soğutma modlu sıcak hava dışarı atılıyor. Bu bir sanma olayı değil gerçeklik. Tabi tüm bunlar eldeki konsolun kötü malzemeden yapıldığı ve bir gün mutlaka bozulacağı gerçeğini ortadan kaldırmaya yetmiyor. ""Jasper testi yaptık,"halen ısınıyor bize verin soğutalım".Jasper hata verdi,"bize getirseydiniz böyle olmazdı"" tabiri doğru değil. Bu tarz bir yaklaşımı yok bu işi yapan arkadaşın. Ben tanıştığım günden bu yana gayet düzgün davranışlar gördüm. Şöyle olsaydı böyle olmazdı demiyor. Söylediği sadece "bir önlem alınsa daha iyi sonuç alınır." Hadi yapalım hadi soğutma yapalım diye ava çıkmış değil yani. Zaten kullanılmış uzun yol almış makinaya tavsiye etmiyor. Ben istedim böyle birşey. Bana verdiği cevap netti. "Siz illa ki isterseniz yapalım ama şu durumda soğutma ile çok iyi bir önlem alacağımızı zannetmiyorum." oldu. Yani dediğin gibi olsa soğutma için hemen siparişi kabul ederdi. İşini bilinçli yapanlar var. Bilmeden yargılamayalım.

quote:

Orjinalden alıntı: Bloodchiefsong

Ben size makina 0 ken, soğutma yapılmış,yinede pert olmuş konsol örneği verebilirim.
    Kusura bakmayın ama bana samimi gelmiyorsunuz;Jasper testi yaptık,"halen ısınıyor bize verin soğutalım".Jasper hata verdi,"bize getirseydiniz böyle olmazdı"

Gelecek cevabınızıda tahmin edebiliyorum;"size iyilik yapmaya çalışıyoruz".Her mesajınızın içinde kendi soğutma modunuzdan bahsederken,iyilikten ziyade reklam yapıyorsunuz gibi geliyor bana.

Elbette jasperlarda sorunlu,elbette iyi düzeyde bir soğutma uygulanırsa fayda sağlayabilir,ama ona rağmende alet rahatlıkla bozulabilir.Hele elektronik aletlerin konuşulduğu bir forumda "ilk arıza" tabiri çocukça geldi bana,hiç arıza beklemeyen biri varmıydı xbox konusunda?

• quote:

Orjinalden alıntı: Bloodchiefsong

Ben size makina 0 ken, soğutma yapılmış,yinede pert olmuş konsol örneği verebilirim.
    Kusura bakmayın ama bana samimi gelmiyorsunuz;Jasper testi yaptık,"halen ısınıyor bize verin soğutalım".Jasper hata verdi,"bize getirseydiniz böyle olmazdı"

Gelecek cevabınızıda tahmin edebiliyorum;"size iyilik yapmaya çalışıyoruz".Her mesajınızın içinde kendi soğutma modunuzdan bahsederken,iyilikten ziyade reklam yapıyorsunuz gibi geliyor bana.

Elbette jasperlarda sorunlu,elbette iyi düzeyde bir soğutma uygulanırsa fayda sağlayabilir,ama ona rağmende alet rahatlıkla bozulabilir.Hele elektronik aletlerin konuşulduğu bir forumda "ilk arıza" tabiri çocukça geldi bana,hiç arıza beklemeyen biri varmıydı xbox konusunda?

Gpu ya yönelik etkin bir sogutma yapılmış ve bu sıfırken uygulanmış bir konsolda gpuda lehim hatası yaşanan bir konsol henuz görmedim olabilir mi evet ama çok daha düşük ihtimalle...
    Bu lafların hiçbiri bize ait değil kendi görüşlerinizi bizim ağzımızdan yazmanız da bana samimi gelmiyor

Çalışmak araştırma yapmak bilgi paylaşmak bunlar bence övünülecek şeyler ,Biz bir yazı yazarken her ne kadar size öyle gelmesede insanlara yardımcı oluyoruz
    Sadece jasper diye aynı ürüne yüzlerce lira fazla vermeye razı bir çok insan bizim yazılarımızdan sonra neye para vereceğini anlıyorsa bu da bir yardımdır
    Hem jasperın sıcaklık sorununu çözmemiş olması hem arızalı jasperların gelmeye başlaması oldukça büyük haber değeri taşımaktadır ki alınan tepki bunu doğruluyor

Xbox standart haliyle çok ısınan bu ısının oluşturdugu durumla çok bozulan bir konsoldur türkiyede garantiden de yararlanamadıgınıza göre mantıklı olan bu cihaza sogutmaya yönelik birşeyler yapmanız yapamıyorsanızda bir yerlere yaptırmanızdır
    Forumda bir çok kullanıcıya kendi mod çalışmaları için yardım ettiğimizi biraz araştırsanız görebilirdiniz.
    Soğutma modu öyle ahım şahım bir kar ile para kazandıgımız bir işlem değil emin olun sorunsuz xbox çıksa artacak satışlar yüzünden biz daha çok sevinirdik

İlk yayınlanan arızaya ilk demek mi hata?
    ki bir çok üye paylaştı bir çok servisede kronik sorunlardan jasperlar gelmeye başlamış ki ülkedeki sayısı çok az olan bir üründen bahsediyoruz
    Bırakın Jasperı falconda bile satıcılar sorunsuz model diye fahiş karlarla satmadılar mı?
    İnsanlarda bunları gözü kapalı almadı mı?
    Şimdi biz bunun testiyle araştırmasıyla örneğiyle ulaşabildiğimiz insanların kazıklanmasını engellediğimiz için samimi olmuyorsak öyle kalmaya razıyız zaten

• bu ilanı veren siz değil misiniz konsoltürk?

http://urun.gittigidiyor.com/Turkiye-de-Ilk-Jesper-boardli-XBox-360-arcade_W0QQidZZ16041831

dikkat çekici cümleler...

"Jesper boardlar diğer xboxların aksine daha gelişmiş bir gpu'ya sahiptir dolayısıyla çok daha az sorun çıkartırlar.

Kısacası xbox 360 almayı düşünenlerin kaçırmaması gereken bir ürün"

üstelik ntsc bir arcadedi de 580 tl ye sattınız.

yukarda yazdıklarınızla örtüşmüyor.

• Neden Microsoft bu sorunu çözmüyor peki bunu merak ediyorum bi yorum okuyorum xbox360 almak istiyorum bi yorum okuyorum ps3 alasım geliyor o dakika bana bu konuda bilgi verebilecek varmı lütfen ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: starks

bu ilanı veren siz değil misiniz konsoltürk?

http://urun.gittigidiyor.com/Turkiye-de-Ilk-Jesper-boardli-XBox-360-arcade_W0QQidZZ16041831

dikkat çekici cümleler...

"Jesper boardlar diğer xboxların aksine daha gelişmiş bir gpu'ya sahiptir dolayısıyla çok daha az sorun çıkartırlar.

Kısacası xbox 360 almayı düşünenlerin kaçırmaması gereken bir ürün"

üstelik ntsc bir arcadedi de 580 tl ye sattınız.

yukarda yazdıklarınızla örtüşmüyor.

Ürün bize ait evet

Yazıda yanlış bir şey var mı?
    Bu konuda bile alınabilecekse en son modelin alınmasını tavsiye etmiyor muyuz?

Üstelik bu ürün 520 tlden fwli olarak satılmıştır gitti gidiyor payı dusuruldugunda 470 lira
    ilan verildiği tarihteki falcon arcade fiyatlarına göre bile oldukça düşük bir fiyat yani

Kendimede konsol alacak olsam yeni anakart için bir miktar fazlasını veririm bu doğal ama bu miktar makismum 40-50 liradır ki verdiğiniz örnekte de bunun aksini gösteren bir durum yok aksine daha ucuz fiyattan verilmiş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 14 Mayıs 2009; 17:35:16 >

• Üzücü bizi bu 3k sorunlarından kurtaracak bir Xbox 360 modeli çıkmayacak gibi hepsi sorunlu.
  • arkadaşlar can ve arkadaşlarını çakal tahtakale esnafı ile karıştırmayalım bu çocuklar sözünde duran okumuş kaliteli insanlar .
  • quote:

Orjinalden alıntı: iorfa

arkadaşlar can ve arkadaşlarını çakal tahtakale esnafı ile karıştırmayalım bu çocuklar sözünde duran okumuş kaliteli insanlar .

sonuna kadar katılıyorum bu yoruma.
  • NE YAPIYORSUNUZ BU XBOXLARI HAVLUYA SARIP MI OYNUYORSUNUZ?

ANLAMIYORUM NEDEN BU KADAR ÇABUK 3K VERDİ BU JASPERLAR?
  • ARKADASLAR BU BENİM KENDİ DÜSÜNCEM VE FİKRİM. BİLDİĞİNİZ GİBİ XBOX360 KONSOLLARIN EN BÜYÜK SORUNU ISI PS3 XBOX A NAZARAN DAHA FAZLA ISINMASINA RAĞMEN PS3 için dizayn edilmis harika bir soğutma sistemi var xbox gibi basit bir soğutma bulunmuyor. BEnce sorunun ana teması gpu.Gpu nun bulunduğu bloğa istediğiniz kadar fan bağlayın bir sonuç alamazsaınız bunun 2 temel nedeni var...

1.neden dvd nin gpu bloğunun üstünde olması ve kendi basına ısı yayması
    2.hdd nin gpu nun bulunduğu bölgede hava almasını engellemesi ve hava alacak bölümün oldukca daralması

Kimse bana yandaki ufacık deliklerden o hava alıyor demesin yeterli hava alamıyor bence hdd den ferakat edip hdd nin bulunduğu bölgedeki plastik aparatları çıkarıp oraya 3 adet 8 cm fan bağlarsanız gpu nun ısınma sorununa çözüm bulursunuz zaten cpu da ısınma sorunu yok . Ben böyle yaptım ve cihaz en ağır oyunlarda bile dısarıya ılık bir hava çıkardı eksoz fanlarından.Böylelikle hem dvd nin ısı sorunu hemde gpu nun ısı sorunu çözüldü.

• Bir soru: HDD'ye oyunları attığımız zaman DVD'de ısınma ve alette fazla bir sıcak hava çıkışı gerçekleşmiyor. Bunu denediniz mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: alattin_nuri

ARKADASLAR BU BENİM KENDİ DÜSÜNCEM VE FİKRİM. BİLDİĞİNİZ GİBİ XBOX360 KONSOLLARIN EN BÜYÜK SORUNU ISI PS3 XBOX A NAZARAN DAHA FAZLA ISINMASINA RAĞMEN PS3 için dizayn edilmis harika bir soğutma sistemi var xbox gibi basit bir soğutma bulunmuyor. BEnce sorunun ana teması gpu.Gpu nun bulunduğu bloğa istediğiniz kadar fan bağlayın bir sonuç alamazsaınız bunun 2 temel nedeni var...

1.neden dvd nin gpu bloğunun üstünde olması ve kendi basına ısı yayması
    2.hdd nin gpu nun bulunduğu bölgede hava almasını engellemesi ve hava alacak bölümün oldukca daralması

Kimse bana yandaki ufacık deliklerden o hava alıyor demesin yeterli hava alamıyor bence hdd den ferakat edip hdd nin bulunduğu bölgedeki plastik aparatları çıkarıp oraya 3 adet 8 cm fan bağlarsanız gpu nun ısınma sorununa çözüm bulursunuz zaten cpu da ısınma sorunu yok . Ben böyle yaptım ve cihaz en ağır oyunlarda bile dısarıya ılık bir hava çıkardı eksoz fanlarından.Böylelikle hem dvd nin ısı sorunu hemde gpu nun ısı sorunu çözüldü.

• Hocam peki PS3'lerin sıcaklık durumları nedir? Xbox'tan çok daha düşük olduğunu tahmin edebiliyorum da sizin uyguladığını Soğutma modlu Xbox ile PS3 arasındaki sıcaklık farkı ne durumda oluyor acaba ?

• bunlar da ps3 testleri

• evet benim izlenimim de budur.

quote:

Orjinalden alıntı: iorfa

arkadaşlar can ve arkadaşlarını çakal tahtakale esnafı ile karıştırmayalım bu çocuklar sözünde duran okumuş kaliteli insanlar .

• quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

Hocam peki PS3'lerin sıcaklık durumları nedir? Xbox'tan çok daha düşük olduğunu tahmin edebiliyorum da sizin uyguladığını Soğutma modlu Xbox ile PS3 arasındaki sıcaklık farkı ne durumda oluyor acaba ?

Zaten cevabı verilmiş ve bizim henuz ps3 konusunda çok bilgi birikimimiz yok(sarı ışık tamiri için araştırmalara başlayacağız ama ayrı konu tabi :))
    ama şunu söyleyebilirim denk sayılabilecek 2 sistemde xboxınki kalitesinde sogutma yapmanın maliyeti normal bir kullanıcı için 25 dolarsa ps3 ün ki kalitesinde sogutmayı 60-70 dolara ancak yapabilirsiniz
    Fabrikasyon maliyetler çok düşük bile olsa sonynin soğutmaya xboxa göre çok daha fazla para harcadıgı ortada

• Geçmiş olsun mu diyim,Hayırlı olsun mu diyim[2007 sahibi arkadşalara] ne diim bilmiyorum :D tek bildiğim Tarih Tekerrür etti
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadheerjahn

En büyük Falcon başka büyük yok

2006 PREMİUM'A NOLMUŞ HALA ÇATIR ÇATIR :D :D GÜYA TORUNLARI GELDİ AMA HALA AYAKTA 4 NALA DEVAM :D :D
  • @powerring ve @Konsolturk;

Sağolun hocam değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için.
  • arkadaşlar selamlar elimde hem 2006 üretim hemde jasper resident evil bundle var inanın 2006 üretimi artık 3k yaptırım diye zorluyorum ancak olmuyor günde 5 saat ynuyorum yanmıyor allaha şükür daha jaspera bişe olmadı zaten arkadaşlar birde birşey sormak istiyorrum acaba aralıksız kaç saat oynamayla 3 k görürüm ona göre çok oynamıyım teşekkür ederim iyi forumlar
  • İşte bir microsoft klasiği daha
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.