Şimdi Ara

Ilk Arızalı Jasper;Yine Gpu (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
22.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Orjinalden alıntı: 2n4...4Life

millet falconları sattı yeni anakart daha iyidir diye o da gümmmmmmmmmmm....

hep söylerim eskisini satıp yenisi almak akıl karı değil patlayana kadar kullan işte

Elimdeki elite makinayı 660TL'den satmak için neredeyse 1 ay ilan verdim ve satılırsa niyetim 1-2 ay sonra jasper anakartlı
    xbox360 almaktı ancak piyasa öyle bir hal aldı ki konsollar jasper yüzünden satılmaz oldu.

Şimdi ise aylardır beklenen jasper 3k ile yeniden karşımızda.

Bu microsoft'un avrupa standartları gereği kurşunsuz lehim kullanmaya devam etmesi ve bu kadar basit bir iç dizayn ile yoluna
    devam etmesi daha çok canlar yakmaya devam edecek.

Aslında çözüm yolu belli, nasıl ki kendimize bilgisayar sistemi toplarken gidip işlemci alıp "socket" yapısında olan bu işlemciyi anakartımıza
    montajlıyorsak aynı yapıda, yani socket yapısında gpu üretilecek ve gpu geliştirilip "aynı işlemcilerde olduğu gibi" o şekilde satılacak, bizlerde
    istediğimiz hız ve grafik kalitesindeki gpu'lardan satın alıp xbox360 anakartımıza montajlayarak kullanacağız.

gpu aşşağıdaki gibi olsa sizce bu sorunlar yaşanırmıydı?

Ilk Arızalı Jasper;Yine Gpu

heralde yaşanmazdı yani soket olsaydı ama farklı gpus eçenekleri olması pc den farksız kılar xboxu...bari tek tip soketli gpu olsun ama yenisi satın alınabilsin bariii....

geçmişine yanayım ekran kartlarımızdaki gpu da lehimle bağlı boardına sonuçta soketli değil ama hiç lehim erimesinden gümleyen ekran kartı gördünüzmü?=...onu bunu geçtim atilerin eski serileri deli gibi ısınıyordu ama hiçde teklemiyordu....yine bir örnek...nvidianın 78xx serisi kartım vardı gtx modelinden kartın yavaşlaması için frenleyip throttle yapması için gereken sıcaklık 115 derece idi....115 e çıkana kadar throttle olmuyordu.....ee arkadaşım bu ati gpu su 80 dereceye bile 90 dereceye bile dayanamıyorsa e malzeme kalitesiz derim ben....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 8 Mayıs 2009; 19:18:53 >

• 5'inci board oldu hala aynı problem.Bundan sonra da xesper, fephry, jalcon falan da çıkar ama 3k önlenmez
  • bosuna yazıp durmadık olay board degil . board sadece uretim maliyetini dusurmak için yapılmıstır . sogutma modları vs gereksizdir .
  • BEN INANMIYORUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALETI KAPALI YERE KOYARLARSA TABIKI BOZULUR !!
  • sadece içler acısı çaresizliğimize hemde çok fazla
  • Geçin bu işleri adam gibi kullanıp, kapalı alanlara koymayıp günde maksimum 3-3.5 saat oynarsan hiç birşey olmaz voltaj düşmesi dışında.Bu işin içinde sonicilerin olduğunu düşünüyorum
  • ben ıyıkı xbox falan almamısın yoksa kesın her hafta tamır parası cıkardı yerı gelıyor 24 saat acık kalıyor ama gram ısınmıyor
    bu sogutma sıstemıde bıll gatese kapak olsun

• Açıkçası şaşırmadım. Fakat versede umrumda değil. Ben Jasper'i mecburen alıyorum. Yoksa şimdiye kadar Falcon almıştım bile. Jasper almamın nedeni yurt dışından geleceği içindir. Burda 650 - 700 tl ye alacağım pro makinayı ordan çift kol + 2 oyun 260 - 290 € civarı bi fiyata getirtiyorum. Bozulsada üzülmem ama burdan aldığımda bozulsaydı üzülürdüm çünkü pahalıya almış olucaktım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rapture

Geçin bu işleri adam gibi kullanıp, kapalı alanlara koymayıp günde maksimum 3-3.5 saat oynarsan hiç birşey olmaz voltaj düşmesi dışında.Bu işin içinde sonicilerin olduğunu düşünüyorum

Evet tatminsiz Sony taraftarları sırf xbox'a mok atmak için gitti 500 tl para verdi sonra da onu bozdu

Hey Allah'ım Manyak mı bu adamlar o kadar para verdikleri bir aleti herhangi bir gelirleri olmamasına rağmen bozsunlar. Komik komik şeyler yazmayın şurada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 8 Mayıs 2009; 22:55:41 >

• el_turco_06 valla 2 yıldır xbox kullanıyorum ve daha bir kuruş tamir parası ödemedim, yani zannetiğin gibi isrtim üstünde gitmiyo bu alet ya, oturup keyfine bakıcaksın ne kadar düşünürsen düşün olucağı varsa olur

o gösterdiğin resimde hakkaten berbat bi soğutma sistemi varmış xbox ın
    ya bu kadar güzel bi alet yapıyosun güzel yapsana be arkadaş
  • Yukarda biri yazmış
    Aslında doğru bizim okuldan birinin ps3ü yandı.Nasılmı aleti kapalı alanda kullanmış anakart bildiğin yandı.
    Yani x360dada benzer şeyler olabilir.
    Ayrıca microsoftun jasper konusunda 3kyı bitiricez dediğini sanmıyorum maliyeti düşürmek için yaptılar ve gene dh olarak biz olayı abarttık 3k yok bekliyelimde jasper alalım falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: MUSTAFABEY_01

el_turco_06 valla 2 yıldır xbox kullanıyorum ve daha bir kuruş tamir parası ödemedim, yani zannetiğin gibi isrtim üstünde gitmiyo bu alet ya, oturup keyfine bakıcaksın ne kadar düşünürsen düşün olucağı varsa olur

o gösterdiğin resimde hakkaten berbat bi soğutma sistemi varmış xbox ın
    ya bu kadar güzel bi alet yapıyosun güzel yapsana be arkadaş

ben oyle gunde 3 saat mıs 4 saamıs saat tutmamkı hadı oyuna daldım zaman gectı 3k gordu napıcam
    elde kronometre beklemektense 4 oyunum olur bana yeter zaten forumdakı takas ve 2. el sayesınde oynamadıgım oyunda kalmadı zaten alıp koseye atacak defalarca oynanacak oyun cok az
    ustune ustluk xboınızın ıllakı fırmwarelı olmasıda gerekmıyor
    orjınal alıp oynasanızda rısk var

• şu an resmen "en iyi" diyebileceğimiz bir anakart modeli yok.

hatta ilk çıkan premiumlar daha uzun süre gidiyor bile.
  • bende 8. ay üretim falcon var maşallahı var hiç hata vermedi(bu yazımdan sonra bir kaç gün içinde vermezse iyidir çok şom(böle yazılıyodu galiba) ağızlıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz89 -- 9 Mayıs 2009; 0:19:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Konsolturk

quote:

Orjinalden alıntı: Lord of the Shadows

En sağlam Zphyr'ler çıktı cidden.
    3Kırmızı hareket engellenemez.

nesil olarak en büyük ilerleme zephyr de yapılmıştır doğru
    xenon ile aynı gpu aynı cpu ama gpu heatsinkinin bakır ve iki parça yapılması 2006lara göre 15 derece civarı fark sağladı
    fakat en sağlam zephyr demek yanlış olacaktır
    en sağlam xbox son çıkandır
    falconlar çok bozuluyor gibi gözüküyor çünkü piyasada çok falcon var
    emin olun yüzdeye vursak falconlar daha az bozuluyor...

işin erbabından zephyr fanatiklerine kapak olsun bu cümlelerde

bu arada bende jesper bekliyordum tekrar 360 almak için.. en iyisi vallaha dan sonra YEMİN BİLLAH ın çıkmasını beklemek

• Acele işe şeytan karışırmış derler ya microsoftun işide aynen öyle.Xbox360'ı biraz daha test edip 1 sene sonra çıkarsa belkide bu sorunların hiç biri olmayacaktı.
  • tamda jasper xbox360 aldığım gün ,okuyabileceğim en kötü haberi haberi okuyorum şuan
  • ben de jasper x box var ama ürün buz gibi her gun 4 5 saat oynuyorum suan sorun yok bence bu kadar sorun edilmemeli tabiki her elektronik ürün de arıza cıkabilir ama hemen tüm seriyi kotulememk gerekir diye dusunuyorum .. yoksa kendimimi avutuyorum ama sunuda soyleyeyim arkadasımda 1 aylık falcon var bende 4 aylık jasper var yanyana koyup calıstırdığımızda onun makinasının üst ve arka kısmına dokunamıyorsunuz ama benim ki resmen buz zerre sıcaklık yok tabiki içini açmadık oralrı bilemeyeceğim..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.