Ben bir düşüş göremiyorum da, fiyatlar hep yükseliyor ben bu işi anlamadim. 100 bindeki araç milyonluk olmuş nereye düşüyor? Her hafta üzerine fiyat yükseliyor, sanirim millet faize göre fiyat yükseltiyor adamda hakli, faizdeki para değerleniyor iken, aracı ya da arsasi neden değer kaybetsin ki? Peki asıl sorum şu olucak sıfır aracın fiyatı neye göre düşecek? Dolar mı düşüyor, ÖTV indirimi mi geldi? Hadi onuda geçtim. %5 faizler düşüş yaşarsa piyasa ne olucak? Mesajim burada dursun, açıkça diyorum faize atanlar %5 düşüş yaşasın telefonla aradığı saticidan şu yaniti alicak kardeşim geçen hafta 1 milyondu doğru faizler düşüşe geçti şuan 1.2milyon. maalesef bunları zamanında yaşadık, dolar ufak ufak artarken araç fiyatlari daha çok arttı... Herşeyi fırsat olarak değerlendiren bir milletiz... Yine aynısı olcak. Sizin yorumunuz nedir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İkinci el piyasası düşecek diyen tayfa nerede?

-
-
Geçen sene haziran ayındaki fiyatlarla şuan ki fiyatlar aynı yani düşme yok yükselme de yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
diğer konuyada yazdım burayada yazayım 600 bine kadarki araçların fiyatı oynamıyor aksine yerine göre düşüyor,sahibinden için fiyat eklentisini indirip kontrol edin isterseniz,şu durumda kabul etsenizde etmesenizde piyasa durgun çünki nakit yok,kredi faizleri çok yüksek,şuan cebinde nakiti olan zaten kral,satıcı istediği kadar şu durumda fiyat yükseltsin alım olmadıktan sonra elinde kalır satamaz,piyasa düşecek yada artacak demiyorum gördüğümü yazıyorum.
artık arabalar yatırım olmaktan çoktan çıktı,mtv,sigorta,bakım masrafları ki arıza verdiğini hesaba katmıyorum.artı yaşı olan araçlar için durum daha da vahim usta nazı,parça araması vs bunlar artık yoran şeyler.evin önündede arabanın kalması eskisi gibi değer kazandırmıyor.şahsi görüşürüm ister katılın ister kalmayın saygı duyarım ama bence durum böyle
kendim ne yaptım onuda diyeyim 2002 model marea aracımı sattım kalan paramı değerlendirdim emin olun şuanki piyasa koşullarından daha fazla avantajım oldu iyiki de satmışım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 17 Haziran 2024; 19:22:24 >
-
O konuda size katılıyorum ama asıl sorum şu, faizler düşünce nolacak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sene sonuna kadar faizlerin düşeceğini pek sanmam, sabit bir süre ilerler uzun vadede ne olur ne götürür kestirmek güç
kredi vadeleri ve faizleri eski duruma gelirse hareket olabilir,malum 100 bin kredinin geri dönüşü aşırı fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 17 Haziran 2024; 19:26:23 > -
Bende ayçiçek fiyatlarını Takip ediyorum hiç düşmüyor bremin
düşse ne olur hocam 1 milyon verip polo almak(2023 model olsa bile bence) her zaman acı verir, bırak parayı koyan alsın diğerleri tabanvay devam, bitti o işler büyük oranda normal vatandaş için
-
Geçen yıl hazirandan bu yana olan enflasyonu hesapla bir de o zamanki fiyatlarla şimdiki fiyatı karşılaştır. Arabasını o zaman alan şimdi enflasyona karşı ne kadar ezilmiş o zaman görürsünüz. Salt tl üzerinden yapılan hesap ve yorumlar çok sığ. Bana kalırsa araç fiyatları en az %50 düştü enflasyonu göz önünde tutulursa. Çok da iyi oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 17 Haziran 2024; 22:33:6 >
enflasyonun düşecek olması fiyatların düşeceği anlamına gelmez
fiyatların yükselme hızı düşer veya enflasyon altında artış olur buda fiyaların düştğü anlamına gelir yok öyle 100000 araç 80 e düşecek
-
sarı siteye göre piyasayı okumayın, reelde olaylar bambaşka. geçtiğimiz yıl nerdeyse hala orada ikinci el piyasası ancak 1 yıllık kayıp paha biçilmez düzeylerde.
Geçen yıl asgari ücret bugünkü asgari ücretin yarısıydı. Ama araba fiyatları bir yılda iki katına çıkmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyat düşmüyor ama satın almak kolaylaşıyor.
Aynen öyle.
Geçen yazdan bu yana otomobil fiyatlari tam %50 eridi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
üstadım, nickini her okuduğumda high hopesu mırıldanmaya başlıyorum. Hakkını helal et :))
Fiyatlar düşmez, yani psikolojik olarak aldığından ucuza kimse vermez fakat artan maaşlar ya da altın döviz vs. ek getiriler ile aynı aracı daha kolay alabilirsiniz.
-
Ne demek :)
Keep Talkin' diyorum ve devam ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde otomobil piyasası piyasa olalı böyle bir çakılış görmedi. 1976 buhranı dahil.
Resmen piyasa en tepeyken altından sandalyeyi çekiverdi sayın bakan ve ekibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 18 Haziran 2024; 12:2:47 >
Erdoğan, enflasyonla ilgili soruya "Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor" dedi ve "İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız" ifadelerini kullandı.
3 gün önce açıkladı rte.Bu cümleden ben faizlerin daha çok artacağını dusunuyorum
Sarı sitedeki fiyatlar gerçekçi değil. Geçen bir öğretmen arkadaşımız 2014 otomatik benzinli polosunun (comfortline herhalde) 800 TL ye sahibinden de olduğunu söyledi. İçimden geçenleri söyleyemedim tabiki ;) Şu piyasada o araca kimse o parayı vermez. Gerçek fiyat yazanlar da varda çoğu şişirme fiyatların.
Geçen yıl hazirandan bu yana olan enflasyonu hesapla bir de o zamanki fiyatlarla şimdiki fiyatı karşılaştır. Arabasını o zaman alan şimdi enflasyona karşı ne kadar ezilmiş o zaman görürsünüz. Salt tl üzerinden yapılan hesap ve yorumlar çok sığ. Bana kalırsa araç fiyatları en az %50 düştü enflasyonu göz önünde tutulursa. Çok da iyi oldu
|
sarı siteye göre piyasayı okumayın, reelde olaylar bambaşka. geçtiğimiz yıl nerdeyse hala orada ikinci el piyasası ancak 1 yıllık kayıp paha biçilmez düzeylerde.
|
Sarı sitedeki fiyatlar gerçekçi değil. Geçen bir öğretmen arkadaşımız 2014 otomatik benzinli polosunun (comfortline herhalde) 800 TL ye sahibinden de olduğunu söyledi. İçimden geçenleri söyleyemedim tabiki ;) Şu piyasada o araca kimse o parayı vermez. Gerçek fiyat yazanlar da varda çoğu şişirme fiyatların. |
Geçen yıl asgari ücret bugünkü asgari ücretin yarısıydı. Ama araba fiyatları bir yılda iki katına çıkmadı.
|
Fiyatlar düşmedi .
Piyasadaki fırsatçılar , 2.el aracı sıfırıdan pahalı satanlar , ooo bu işte para varmış diyen fırsatçılar ,tanıdık ile stok biriktirenler kısacası tüm bu omurgasızlar yok oldu . Haliyle tl bazında artan enflasyonda bazında yıllandıkça değer kaybeden araç piyasasına geri dönüldü .Olması gerektiği gibi . Fiyatlar yıl boyu elbette artacak .Kimi aylar sabit ,kimi aylar zam ,kimi aylar kredi kampanyaları ama şuanki fiyat ile yıl sonu bir olmayacak . Yıllardır araç fiyatları artıyor zaten ama kademeli gidiyordu .Son 2 yıl fırsatçılar yüzünden düzeni bozuldu .Yoksa hep artıyor . 2023 Haziran ile şuank kıyaslarsak alanlar zarar çünkü şişmiş indirimsiz hatta fazla para vererek sahip oldular . Kendimden örnek vereyim temmuz ayından Liste fiyatından 59.000 usd aldığım aracımı şuan satsam 2. El 54.000 usd alıcısı var .Bayide sıfırı kampanya dahil 61.000 dolar .Kısacası liste fiyatından en ufak indirip olmadan hatta zirve ayda araç alan ben bile dolar bazında en fazla 5.000 dolar kaybetmişim .Aslında olması gereken bu kullandıkça değer kaybetmeli zaten fakat sıfır fiyatına bakarsak en pahalı döneme göre bile liste fiyatı 2.000 usd zamlı satılıyor şu kampanya döneminde .Bayiler yine yolunda yani .Karları azaldı o kadar . Kısacası ihtiyaci olan için şu dönem fırsat , al -sat çı için otomobil piyasasında kolay ekmek devri bitti .kurtulduk onlardan . Fazlası parası olana faiz veya diğer şeyler için haklı derim .Ama aracı olmayıp ,ihtiyacı olup 3 kurul faize yatırıp aklınca bekleyen kişi şimdi bu fiyatlara araç almayıp seneye faiz indirimleriyle birlikte malum dolar fiyatıyla birlikte araçlar pahalanınca araç almak için birbirini yiyen insan oluyor müstahak bazı şeyler . |
Sarı sitedeki fiyatları kesinlikle ciddiye almayın. Geçen hafta arabamı sattım. Sahibinde ortalaması 400 civarında. Ben 360 istedim. 300 e sattım. Bence daha da düşecek. O fiyatlara bakıp arabalar satılıyor zannetmeyin.
|
Benzer içerikler
- honda civic 1.6 i-vtec eco elegance yorumlar
- ford focus 1.5 tdci trend x yorumları
- ceza tutanağı seri / sıra no alanı 10 karakter uzunluğunda olmalıdır
- direksiyonu çevirince gelen uğultu sesi
- dizel araçta siyah duman nasıl kesilir
- araç kamerası
- lada 2025
- 2024 araç satış rakamları
- togg kredi kampanya
- yeni cla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X