Şimdi Ara

Takata Hava Yastığı Geri Çağırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Astra j kasa araç için opel'de şasi numara sorgulaması yaptım aşağıdaki fotoğraf'da 2 madde çıktı. Bu hava yastıkları şu ana kadar 25 kişinin ölümüne, bir çok kişinin yaralanmasına sebep olmuş. En son 2 gün önce kıbrıs'ta bir kazada bir kişinin daha ölümüne yol açmış.Hatta kıbrıs'ta takata hava yastığını değiştirmeyenler için bu günlerde yasa çıkıuyormuş, değiştirmeyenlein araçları trafikten men edilecekmiş ki hassas konu. Bugün opel yetkili servisi aradım 15 dakika içinde değiştirildiğini ilettiler.

bugüne kadar değiştirmeyenler muhtemelen aracın değeri düşer airbag değişecek vs diye yaptırmadılar sanırım veya haberleri yoktu. Bende başka bir forum sayesinde gördüm ve bilgisi olmayan var ise paylaşmak istedim. Airbag önemli her hangi bir kazada bu sebepten problem yaşanması hiç iyi olmaz.

Opel aracı olanlar buradan kontrol edebilirler. Bu arada sadece opel'de kullanılmamış o dönem bir çok marka kullanmış.

https://www.opel.com.tr/opel-sahipleri/check-vin.html?_gl=1*exn1ka*_gcl_au*NzQwMDM3ODEuMTc1OTczNzMyOA..*_ga*MjM1MjEwNDg0LjE3NTk3MzczMzE.*_ga_BTFNBHB7ND*czE3NTk3MzczMzEkbzEkZzAkdDE3NTk3MzczMzkkajUyJGwwJGgw

Takata Hava Yastığı Geri Çağırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 6 Ekim 2025; 11:0:24 >

• Bazı citroen modellerinde de benzer durum var, bilginiz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Servis zaten bu konu ile ilgili değişim kağıdı veriyor. Buna rağmen hala alıcıda şüphe oluyorsa sorunlu airbagli araç alsın.

Takata hava yastıkları ile ilgili sorun neydi kısaca hatırlayalım.

Kaza sırasında suratında patladığında içerisinde olmaması gereken metal parçaları , artık nereye denk gelirse geldiği yerde ağır hasar bırakıyor veya öldürüyor. Firma çok büyük tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Bu arada Takata firması Japon malı.

Aracın değeri düşer diye değiştirmiyorlarsa veya alacak kişi bu sebepten airbag değişmiş diyip fiyat kırıyorsa diyecek söz yok. Allah akıl fikir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 6 Ekim 2025; 15:41:52 >

Kesinlikle öyle, araçta ailemiz ile dolaşıyoruz. Haftaya servisi 2 gün önceden arayacağım değiştirecekler.

yapılanlar sadece aibag soketi değişimi .

Best Documentaryyoutube
    Former Takata Engineer Exposes Airbag Scandal
    https://www.youtube.com/watch?si=ZqEcx6IxhAOJnsOT&v=cr5PmkBw_po&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• pixelbs kullanıcısına yanıt

Benim çevremde çoğu kişinin direksiyon göbeği ile beraber airbagleri değişti.

• Arkadaşlar adresime 34 KFZ 381 plakalı aracın hava yastığının ücretsiz değişimi için geri çağırma mektubu göndermiş opel, yanlışlıkla. Olmaz ya aracın sahibi arkadaş kimse, bir gün plakasını Google’da yazar ve bu mesaja denk gelirse bilgisi olsun. Hava yastığını değiştirmek için bi Opel’i ararsan iyi olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bahse konu marka Honda.Yaklaşık 1 sene önce Honda Levent(Buradaki yetkili Bayi)bütün adayı gezip teker teker her aracın camına zarf bırakıp araçları servise çağırdı.Buda yetmezmiş gibi kendi internet sitesinden şasi no ile geri çağırma kontrol edilebilecek panel açtı(Kıbrıs’ta pek rastlanmayacak bir durum.)ki bu araçların %99.9’u Japonya’dan ikinci el olarak gelmiş araçlar yani kendi sattığı araçlarlar değiller.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.