Şimdi Ara

İdeal Lastik Basıncı Kaç Psi Olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar neden mühendislerin hesaplayıp hafif yük ve ağır yük için ayrı ayrı yazıp aracın üstüne yapıştırdığı değerleri basmıyorsunuz?

Her aracın öndeki ve arkadaki ağırlığı farklı. Aynı lastik çapında farklı basınç olabilir. Kafadan 32 basmak 90’lı yıllardan kalma yanlış bir alışkanlıktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

195/55/r16 lastik ebatında sürekli değişken koşullara göre lastik basıncını değiştiriyorum.Örneğin soğuk havada 30-28 ya da 32-30 basarken yazın 32-35 ya da 33-36 basıyorum.Arkada oluşan yüke göre arka lastiklerin basıncını değiştirip uzun yola öyle çıkıyorum,her ay 2 kere kontrol ediyorum benzinlikte.Bir problem yaşamadım,11 bin km oldu lastiklerimle herhangi bir aşınma ibaresi de kesinlikle yok.

Hocam süpersin.

• Aracın üzerindeki lastik notunda hep yüklü iken kullanılması gereken basınç değerleri var fakat çoğu zaman tek kişi yüksüz kullanıyoruz. Bununla ilgili basınç değeri yok.

• 215x40x18 kışlık lastiklere ön 40 arka 38 basıyorum ortalama yükte. Araç önden çekişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 29 Ocak 2021; 16:52:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.