|
|

1 Mobil
|
|
yarım imam dinden , yarım otomatik imandan çıkarır dermişim
|
|
Heralde en iyisi cvt .. ruhsuz diyorlar ama sorun duymadim.
|
|
Insanlar cebinden verdigi parayla araba almis, ama koskoca firmalar arizali sanziman üretmiş. Ve siz yaygara koparmayin diyorsunuz.?
|
|
çift kavrama = sorun
|
evet dogru demisim. cift kavrama sanzimanlari alirken arastiracaksin sorun cikarma ihtimali cok yuksek oldugunu bileceksin ariza durumunda garantiden hakkini kovalayacaksin. yapmazlarsa yaygara yapacaksin. ancak bu gibi sorunlarla ugrasmak istemiyorsaniz 2 firma var dunyada kendi sanzimanini kendisi ureten bu markalardan birinden arac alacaksiniz. Mercedes Honda |
|
Buna ve DSG ye kul yapımı diyenler. ZF şanzımanı direkt Allah falan mı üretiyor?
|
|
2012 model fb7 kasa civic aracımı sırf yeni i30 için geçen sene satmıştım. Dizel 1.6 dct otomatik olan aracımın daha ilk deposu bitmeden sattım. Araç daha 6.500 kmdeydi, kalkışlarda titreme yapıyordu. Dedim bunlarda yapamamış :) Şimdi manuel focus kullanıyorum çok memnunum. Otomatikte honda ve toyotadan hariç araba almama kararı verdim.! Yaşayan bilir...
|
|
Bir kac milisaniye daha hizli vites degistiryor diye cift kavramali sanziman riski almak pek de mantikli degil.
|
Hyundai 7 İleri DCT Şanzıman: Sorunlar ve Çözümler
Hyundai'nin 7 ileri çift kavramalı şanzımanı (DCT), sorunsuz vites geçişleri ve yakıt verimliliği sağlamasıyla bilinir. Ancak, diğer şanzıman türlerinde olduğu gibi, bu DCT şanzıman da bazı sorunlar yaşayabilir.
DCT Şanzıman Ömrü
DCT şanzımanların ömrü, sürüş alışkanlıkları, bakım ve onarım gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle, uygun bakım ve onarımla 150.000-200.000 km arasında bir ömür bekleyebilirsiniz.
DCT Şanzıman Sorunları
Hyundai 7 ileri DCT şanzımanında bildirilen en yaygın sorunlar şunlardır:
DCT Şanzıman Nasıl Çalışır
DCT şanzımanlar, her biri bir kavramaya sahip iki şaft kullanır. Bu kavramalar, bir sonraki vitesi önceden seçerek sorunsuz vites geçişleri sağlar.
Hyundai Tucson DCT Şanzıman Sorunu
Hyundai Tucson, Hyundai'nin DCT şanzıman kullanan popüler modellerinden biridir. Bazı Tucson sahipleri, şanzımanla ilgili sorunlar bildirmiştir. Bu sorunlar arasında sarsıntılı vites geçişleri ve vites kaybı yer almaktadır.
DCT Şanzıman Kronik Sorunları
DCT şanzımanlar, bazı kronik sorunlara eğilimli olabilir. Bu sorunlar arasında:
Sonuç
Hyundai 7 ileri DCT şanzıman, genel olarak güvenilir bir şanzımandır. Ancak, diğer şanzıman türlerinde olduğu gibi, bu DCT şanzıman da bazı sorunlar yaşayabilir. Bu sorunları erkenden tespit etmek ve çözmek, şanzımanın ömrünü uzatmak ve güvenli sürüş sağlamak için önemlidir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|