|
Honda'dan şok karar: 23 yıl sonra Kore'den çekiliyor
-
-
Markanın Türkiye'deki durumu da pek iyi değildi sanki.
-
Kendi kalitesinin farkında olmayıp kendi kendini bitiren firma.
_____________________________ -
Kore'de demokrasi yok muymus
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar -
koca honda iyice bitirdi kendini
_____________________________ -
Honda bitti maalesef. Millet VW falan diyor da Honda'yı kaçırıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||
''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...'' -
İşin özü Toyota dışında bütün Japon markaları yavaş yavaş yok olacak gibi adamlarda inatta varki Avrupalılar gibi birleşelim vs olaylarıda yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ ...Ne Mutlu TÜRK&amp;amp;#39;üm Diyene Diyebilene... -
Honda 5 senedir saçmalıyor zaten. Diğer ülkelerden de çekilecekler
-
Honda tarihin tozlu raflarındaki yerini alıyor. Türkiyedeki son honda sahiplerine başarılar..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yol sesi kalitesi mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Söylenir ki; zübbesidir insan. Maddenin,alemin ve kahinatın. -
Doğru tespit
Yapılması gereken Toyota Mazda Suzuki Subaru grubuna karşılık verilecek üç kalan devin Honda Nissan Mitsubishi ana çatı hareketi ile ortak bir platforma geçip Stellantis'e rakip olmak idi. Gururuna neden yediremediklerini hala çözemiyorum. Önce Nissan sonra Mitsubishi en son da Honda çakılacak bu inat yüzünden.
PSA zor durumdaydı FCA yı ikna edip absorbe etti STLA platformu ve Stellantis'in ortak platformu ayrı kokpit mentali sayesinde rekorları koşacak. Bir Fiat ayrı kalmıştı o da demir yumruk yönetimi ile Puretech platformuna geçiyor Panda grande ile. Komiktir ki bu 10 yıl kuralını cidden demir yumruk ile ilerletiyor. Acıma yok dümdüz Chrysler Alfa romeo Lancia kıskaca takılmış durumda. Fiat citroen ile alt segmenti paylaşacak. Öbürlerinden belki alfa nın şansı yüksek opel in üstüne konumlanır Peugeot gibi. DS bile zor durumda ise Stellantis fazla premium marka takıntısı sahip değil. Ferrari ile kaçtı o tren gibi.
VW buralara Porsche den sonra marka toplaya toplaya Skoda Audi Seat MAN Scania diyerek büyükler kulübüne ayrı ayrı markaları dahil ede ede geldi. Platformu konusunda bir STLA agresyonu göstermese bile Seat'a veda edip Cupra ile Abarth-Lancia karşılığı sportif rakibi ya da Opel karşılığı Skoda gibi tam segmente oturtup MEB MQB platformları ile benzer yola gitmeyi düşünüyor.
Honda tek başına kurtlar sofrasında mücadele edebileceğini düşünüyor ise bol şanslar dilerim. BYD Chery bir canavar, SAIC peşine geliyor MG ile, Geely ise üst seviyede oynuyor. Hem Mercedes hem Renault büyüklerin Avrupa'daki davetlisi Volvo ile zikzak çiziyor her pazarda. Hoş Lotus vs de Geely de sanırım. Çok büyük yenilikler geliyor Çinli gruplarda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Koca Kore'de yılda 5000 tane araba bile satamamış (4700 ortalama) ki zaten. Çekilse n'olur çekilmese ne. Yılda 4700 araba da eksik satıversin, koyar mı yılda 4 milyon araç satan firmaya.
Kaldı ki, otomobil tarafı 167 milyar yen zarar açıklamış ama motosiklet tarafı 2025'i tüm zamanların rekoruyla kapatıp 547 milyar yen kar açıklamış. N'olacak 4700 araba satacağına 25000 daha fazla motosiklet satar Kore'de yine dengeler.
Honda sadece otomobil üreten bir firma değil. Sadece otomobil üretenler düşünsün.
_____________________________ -
Ortalama olarak bakarsak yıllardır yılda 4 milyon civarında araç satıyorlar ama maliyetler arttı demek ki. Mazda 1.2 milyon adet satarak ayakta kalırken Honda'nın zarar açıklaması da bir garip.
_____________________________ -
Zararın nedeni elektrikli yatırımı, yatırım giderleri muhasebeleştirilirken giderler hanesine yazılır. Hepsi bi kerede yazılınca böyle bir zarar çıkmış yoksa otomobil bölümü satış olarak karda.
Bu elektrikli zararı PSA'ya da, VW'e de yazıldı. hepsi elektrikli işinden geçen sene ve bu sene zarar yazdı. Honda'nın üretime almaktan vazgeçtiği elektrikli otomobil modellerinden dolayı ciddi ar-ge zararı var.
ABD'de Trump'ın gelişi ana pazarı ABD olan Japon firmaların elektrikli planlarını alt üst etti. Trump yönetimi fosile devam dedi.
_____________________________ -

_____________________________ -
Masadan eksiliyor dostlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Asya ülkelerinde satılan arabaların tamamı elektrikli Türkiye gibi değil. Elektrikli pazarında tutunamayan her firma artık batmaya mahkum.
_____________________________ Dikkat: Bu forumda mesajlarınız yetkilerini kötüye kullanan bir yetkili tarafından bildirimsiz olarak silinebilir. -
Araba tasarım kafasını değiştirmeleri gerek dünya özellikle Kore Japonya gibi ülkeler çocuk yapmıyor nüfus hızla yaşlanıyor Civic gibi modellerde gençliğe göz kırpan spor tasarımı bırakıp daha aile babasına hitap eden tasarıma geçmeleri gerekir Corolla ya baksalar yeter Hondanın yaşlanan nüfus gerçeğini görmesi gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfx -- 25 Nisan 2026; 13:44:19 >
_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Markanın Türkiye'deki durumu da pek iyi değildi sanki.
|
|
Kendi kalitesinin farkında olmayıp kendi kendini bitiren firma. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler








