hocam neden konuyu okumadan sadece başlığı okuyup yazıyorsun? hani kuantum fiziği falan anlatmadım la gayet basit türkçe sözcüklerle derdimi döktüm :) türk gençliği çalışmak zorunda demiyorum, banane çalışsın çalışmasın ilgilendirmez. ben "yurt dışına göç etmek isteyip çalışmayan ve bunun sihirli değnekle olmasını isteyen" gençliğe sesleniyorum. yemin ediyorum cevap verirken harcadığım zamana yazık ya |
Valla pubg filan bilmem ama oyundan para yapanlar içinde bir tane bile Türk yok. 4-5 milyon nüfuslu iskandinav ülkelerinden bile 3er 5er adam çıkmış listede. Demek ki oyun oynamasını bile beceremiyoruz. https://www.esportsearnings.com/players Oyun her ülkede oynanıyor dostlar. Saçma sapan oyun oynayanlara laf atmayın boşa. Ha onlar zengin onlar oynar derseniz aynı şeyi şirket kuranlar için de derler. Sonuç olarak kıyas yapmak çok sağlıklı olmuyor. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E2986D96 -- 8 Aralık 2020; 23:31:22 > |
|
|
|
Herkesin tahammülü aynı değil kardeş sen askerliğe sabrederken birisi sabredemeyebilir. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ülkenin kısa ve net özeti birkaç şeye katılmasam da. Söyle de kısacık özetleyebiliriz. Gençlerimiz armut piş ağzıma diyorlar daima. Gençler olarak genelleme yapmamak da mümkün çünkü her yaş kesiminden çıkıyor bu düşünce. Onlarda bu birim bizde şu birim, onlarda böyle bizde böyle, onlar zıkkımın kökünü yiyor biz ekmek bulamıyoruz. Onlar da kızlar merhaba diyor bizde sapık yerine konuyiruz gibi abuk subuk saçma sapan konular üzerinde master yapmak tan sa kendileri için birseyler yapmaya çabalamaya çalışsalar böyle olmayacak. Ama yok olmaz o popo o pc sandalyesinden kalkmaz. 1 ay önce konu açan bir arkadaş var idi ölüyorum açız üniversite okucam okuyamıyorum paramız yok diyen buna katılanlar da sürüsüne bereket dolu dolu. 1 hafta önce gördüm Ps5 ana konuda adam Ps5 i yapıştırmış. Daha kalkmam başından 2022 ye kadar diyor. E sen ne dersin bu insana. Artık bu forumda yazılan cizilen hiç birsey bana inandırıcı gelmiyor. Her koyun kendi bacağından asılır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kardesim daha okudugunu anlamakta acizsin, gelip kiyaslama yapiyorsun Sabah aksam sacma sapan oyun oynayan bir tip oldugun zaten ulke siralamarini bile bilmenden belli. Ben forbes 30 under 30 diyorum cocuk kalkmis esport linki atiyor. Gel de bu gencleri savun |
|
Bence çok ciddi bir yanlışlık var mesajda... Coğrafya kaderdir cümlesi böyle açıklanamaz. Diyelim ki iki çocuğun potansiyeli aynı olsun. Hem de ortalama veya düşük olsun. 1) Refah seviyesi yüksek X bir ülkede, ortalama bir üniversite veya kolejden mezun olan ortalama zekalı, ortalama bir öğrencilik hayatı geçirmiş, ortalama bir çocuk mezuniyetinden sonra, ortalama bir iş buluyor, ortalama bir çalışma süresi karşılığı ortalama hatta güzel hatırınız için ülkesinin asgari ücretini kazanıyor. Ki ortalama 1500-200 euro/dolar civarıdır durumu iyi olan çoğu ülkede. Bu çocuk bu ücretle kimseye ihtiyacı olmadan hayatını sürdürebiliyor, bir köşeye aylık 100-200 dolar/euro atarak bir gencin ihtiyaç duyabileceği şeyleri kısa sürede alabiliyor. Ev-araba gibi daha büyük ihtiyaçlar için çok düşük faizli krediler ile işini görebiliyor. Zaten anne-babası yardım ediyorsa buna da ihtiyacı kalmıyor. 2) Türkiye'de ortalama bir üniversiteden mezun olan, ortalama zekalı, ortalama bir öğrencilik hayatı geçirmiş, ortalama bir çocuk mezuniyetinden sonra;
SONUÇ : MUTSUZ VE BOŞA GEÇMİŞ YILLAR... Üstelik biri de gelip konu açıyor, bu çocuğun neslini işe yaramamazlıkla itham ediyor. Daha da acısı, şu an bu çocukların kazandığı para ile 2 adım ötedeki ülkelere uçak bileti bile alınamıyor. Ne gitmesi... Coğrafya kaderdir demek, doğduğun ülke şansın ya da şanssızlığındır demek... Kendisini kurtarmış, istediği hayat standartlarına aşağı yukarı ulaşmış ama maalesef şu anki çocuklara/gençlere yardım edememiş birisi olarak yazıyorum bunu. Ne sunabildik ki bizden sonraki jenerasyona, neyin ahkamını keseceğiz ? Özür dilemekten başka sözümüzün olmaması gerekirken, yeni nesilleri suçlamak tek kelime ile aymazlık... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 29 Kasım 2020; 1:12:29 > |
Ülkeyi mahvedenlerin , ülkenin geleceğini yok edenlerin pişkin pişkin gençlere laf atması çok yüzsüzce önce insan bi bakmalı biz ülkeyi ne hale getirdik diye < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İsviçrenin gençlerine verdiği eğitimin kalitesinin bunda etkisi olabilir mi? Türkiye'nin en iyi lisesinden bile mezun olsan o yaşta iş kurabilecek vasfa sahip olamazsın. Dünyanın en kötü eğitim sistemlerinden birine sahipken, kendini geliştirmiyor diye gençlere suç atmak cahilliktir. Tüm gün pubg oynuyor birbirine hakaret ediyor diye dalga geçtiğin çocukların babaları dedeleri de o yaşta sokakta birbirlerini sokakta solcu-sağcı diye vuruyordu. En azından şimdi kan dökülmüyor. |
kardeş üniversite 3. sınıfım. çalıştım çabaladım yemedim içmedim biriktirdim motosiklet aldım(yaklaşık 2.5 yıllık bi serüven arada ilk motosikletim de var). 2. ayında çaldılar. Daha bir şey yazmama gerek var mı? |
türkiyedeki gençler böyle yapıyorlarsa ve böyle diyorlarsa bu ülkenin ta kendisi yüzündendir. ülkeye, devlete ve yönetime suç atamayan başkalarına suç atıyor. misal mit'e sövemeyen polis'e söver. bu işler böyledir. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |