Şimdi Ara

hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
11.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kanki bık bık yapma ya
    evinde hiçbi şey yapmayıp 'coğrafya kaderdir' diyen birisine gidipte bişey diyemezsin
    türkiye de yaşıyosa bi genç ve hiçbi şey yapmadan boş boş oturuyosa ve gençlerin bi çoğu böyleyse, sorunu o gençlerde aramazsın
    onları bu hale getirenlere bakarsın
    bizim ülkemizdeki tek sorunu ben söyliyim , 'başkasının rızkında gözü olanlar'
    özetle; o öğretmen neden 5 bin tl maaş alıyor diye sormak yerine, ben niye 5 bin tl maaş alamıyorum diye sorgulamaya başladığımızda bi adım atıcaz inş
    bu ülkede genç olmak çok zor.. onları özendiren, enerji veren hiçbi aktiviteleri yok
    hayattan beklentileri okumak, çalışmak ve ölmek çünkü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım ben tarih okumak istiyorum ancak ülkede tarih okumanın değeri yok.

    Birçok temel bilimi, sosyal bilimi okumanın değeri yok.

    Herkes istemediği bölümleri yazmak zorunda kalırken, "coğrafya kaderdir" dememiz mi suç oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 29 Kasım 2020; 14:13:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TROHNET

    Arkadaşım ben tarih okumak istiyorum ancak ülkede tarih okumanın değeri yok.

    Birçok temel bilimi, sosyal bilimi okumanın değeri yok.

    Herkes istemediği bölümleri yazmak zorunda kalırken, "coğrafya kaderdir" dememiz mi suç oldu?

    Ben de isterdim Felsefe okuyayım kardeşim

  • gençlerde heves istek mi bıraktınız ulan neye baksa 10 bin tl'den aşağı alınmıyor.. en iyi üniversitelerden mezun olsa alacağı maaşın 3000 lira skalasında olduğunun farkında.. aynen coğrafya kader değil

  • Bu adamın dediğini israrla anlamamak isteyenlerde chp nin trollerimi oluyor
  • 5 yaşındaki çocukların izlediği bir karakteri profil resmi yapan insanı pekte önemsemeye gerek yok. Yazmayın bitsin bu boş muhabbet...

  • Ilkay1244 I kullanıcısına yanıt
    Bunun gibileri bir şey yapmayı üniversite sınavında derece yapıp doktor mühendis olup belli bir maaşla talim etmek zannediyorlar herhalde.
  • Boş bir konu daha. Bundan önceki nesil ne yapmış? Çakallık, serserilik, nasıl üçkağıt yapar parayı kırarım, ömürleri pavyonda geçmiş. Memur olanda monoton bir hayat yaşamış hep. Sonrada gençler bişey yapmıyor. Hadi lan oradan.
  • Konu leş gibi 80 ıq kokuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim inşaat mühendisiyim. İngilizcem B1 veya B2 seviyesinde. Birileriyle hiç zorluk yaşamadan kolaylıkla konuşabiliyorum. 2 sene tiyatroculuk yaptım. 13 yaşımda gitar aldım elime ve sadece bir kitapla çalmayı öğrendim (26 oluyorum 3 ay sonra). Satrançta derecelerim var. Sırf mesleğime dair bir şeyler öğrenmek için (Daha liseye başlamadan önce mühendis olmayı kafaya koymuştum.) lise yazlarımı yol inşaatlarında adeta sürünerek geçirdim bir kez olsun tatil yapmadım. Üniversite dönemimde okul bana bir şey kazandırmadığı için 45 gün olan stajımı okula gitmeyerek 6 ay yaptım onun dışında farklı alanlarda gelişmek için toplamda 2 sene sigortasız maaşsız inşaatlarda çalıştım. Okulum hiçbir imkan sağlamıyordu kavga ederek program kursu açtırdım mesleğime yönelik kursu kavga ederek alabildim. Sonuç? Asgari ücret teklif edenler desen var. Diplomanı kiralıyorsan kirala yoksa git başımdan diyenler var ki bu çok acı çünkü 500 lira vereyim gelme diyor imzan lazım bana sadece diyor ve imza aldığı projeleri az çok takip ettiğim için biliyorum İzmir'in durumundan bile beter şeyler var. Bunu değiştirmek adına şikayet yazdım silahla tehdit edildim akıllı ol milleti gaza getirme diye (Bunu yapan da belediyede çalışan ve bir parti üyesi olan bir vatandaş). E ben ne yapayım? Yurt dışına gitmek istiyorum bana adını duymadığım programlar soruluyor. Adını duymama sebebim tamamen okul ayrıca hani. Daha Türkiye'de kullanılmaya başlanmamış olan ama yurt dışında zorunlu olan çok kapsamlı programlar var. Ben coğrafya kaderdir dersem haklı olmuyor muyum o zaman? İngiltere'de bir tanıdığım var oyundan tanıştım. 13 yaşında bir çocuk. Ailesinden para alıp kendine tartı almış ve sokaklarda milleti tartarak 2 3 ayda benim kullandığım pcnin 2 katı sistemde pc, benimkinden çok daha kaliteli bir telefon, kendine playstation ve tv alabilmiş. Sadece tartım yaparak ve daha 13 yaşında. Ben 13 yaşımda yol inşaatta çalışırken bana küfür eder gibi 400 lira para vermişlerdi. Onunla anca bir tane gitar alabilmiştim. Şu anda mühendis halimle telefon, tv, pc, playstation benim için hayalden ibaret. Onun aldıklarını alabilmem için (Kira 800 lira ödüyorum onu ödemediğimi farzet.) ayda 1000 lira kenara atsam bile 2 yıla yakın çalışmam gerekiyor. Coğrafya kaderdir kardeşim. Coğrafya kaderdir.





  • olishernandez kullanıcısına yanıt

    ya birader daha internet cekmiyor neyi yapacaksin? kimisinin bilgisayari kimisinin telefonu yok anne baba 15-18 yasina kadar sinirliyor koylerde durum daha kotu neyi yapacan

  • Yapmaya çalışsan da devletin de ailen de sana köstek oluyor bu ülkede kardeşim. Tutturmuşsunuz İsveç'te ne işler kuruyor gençler. Ben de kurmaya çalışıyorum ama 500 gr kaşar alırken zorlanırken bu işler çok kolay olmuyor. Aynı zamanda aileler öyle senin babam kalkmış İstanbul'a gelmiş de kendisi yapmış etmiş diyorsun vaktindeki gibi değil. Parasal destek olduklarında hayatını kendileri yaşıyormuş gibi konuşmayı da o kadar iyi biliyorlar ki. İki adım öteye gitmesine izin vermeyen, paranı verdikleri için kendi hayatını sadece okulunla sınırlandıran öyle olduğunu düşünen aileler var bu ülkede. Yapmaya çalışıyorum ama olmuyor anlıyor musun ? Yeri geliyor akıllı olduğun için, sesini kesmediğin için seni işe almıyorlar. Oradan konuşmak olay. 720 saat ingilizce çalışacaklarmış. Hayatından zevk alamıyorsun ki çalışasın. Kendini geliştiriyorsun mezun oluyorsun cart curt yapıyorsun. Eline geçen şey 3 milyar para mı kaşarın kilosu 60 lira iken ? Bunları iyi bir lise üniversite okumuş(istediği bölümü alanı lisede de üniversite de okuyamamış), kendi işini açmaya kurmaya çalışan birisi olarak yazıyorum. Şu yaptıklarımı başka ülke de yapsaydım başka ülke de bu kadar düşünseydim hala kaşar bile alırken bu kadar düşünmezdim.


    Şurada sallıyorum after effects öğreneyim kendi kendime yaratıcıyım vb desen yola çıksan bir bilgisayar en az 10 milyar ayrıca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyolog Chaegirab -- 29 Kasım 2020; 19:19:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olishernandez

    kaynak?


    "Türkiye, günde sadece 1 dakikasını kitap okumaya ayırırken, televizyon izlemeye 6 saatini, internete ise 3 saatini ayırıyor. Türkiye, okuma alışkanlığında da dünyada 86. sırada yer alıyor. Kitap okuyanların yüzde 65’i aşk, yüzde 24’ü siyasi, yüzde 13’ü düşünce, yüzde 7’si kişisel gelişim kitapları okuyor. Çocuklara kitap hediye edilmesinde ise Türkiye 180 ülke içerisinde 140. sırada."


    kitap okuyanları da oturup hegel okuyor sanma demişler. okuyanların %65'i aşk, %7'si kişisel gelişim okuyormuş


    link



    Alıntıları Göster
    hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEHET



    Alıntıları Göster

    Al iste hicbir sey yapmayip cografya kaderdir demeyen genclerden bir ornek, konuyu getirdigin icin tesekkurler





  • Abecede harf kalmadı, z kuşağında da umut mu acaba. Nefes almaya bile üşeniyor nesil, inanılır gibi değil. Bu atalet ve dalalette çakıyı yeriz.
  • Artık çabalama faslı bitti, parası olan aileler çocuklarını liseden itibaren yurt dışında okutuyor.

    Eğer yurt dışı için mali imkanım olsaydı 17 sene dirsek çürütüp 500 dolara çalışmazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik bir ak partili konusu. Bunun gibi açılan 1000. Konu keşke zahmet etmeyip başka bir akkardeşinizin konusunu hortlatsaydınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkan yok ülkede imkan. Okuyorsun, sonuç sıfır, iş hayatına tutunmak istiyorsun, sonuç sıfır, saçma sapan insanlar karar veriyor, ferahlığı yaşıyor. Herkes görsün, ülkenin önü kapatıldı, yırtınanlar durumu görüyor, işten vazgeçiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 29 Kasım 2020; 22:25:15 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.