Şimdi Ara

hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
11.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt

    Siz yapabilirsiniz öğretmen çocuğu olarak ama işin aslı öğretmen çocuğu olmayan da bu şekilde yapabilmeli.


    Ama şunu da unutmayın bir Alman bir Fransız bir İngiliz sadece Kendi dilini bilerek Kendi ülkesinde en düşük maaşla bile normal şekilde yaşıyor.

    Coğrafya kaderdir demek işte burada ortaya çıkıyor. Almanya'da çöpçü olan Türk Mercedes alıp tatil gününde arabasına atlatıyor ve Paris'e gidiyor Eyfel kulesine bakıyor ve evine dönüyor. Bunun için bir den çok dil bilmesine bile gerek yok.

    Ama Türkiye de ki Türkler belli Bir hayat yaşam standardına erişebilmek için kat ve kat fazla şeyler yapması gerekiyor (du). Ama artık oda bir işe yaramıyor. Torpilin yoksa hiç Bir yerde bir işin olmuyor.

    Onun için coğrafya kaderdir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 27 Kasım 2020; 23:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş kaç?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torpil büyük yerden tuzda kuru galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Ağla hayatın boyunca.
  • Bu konuda da coğrafya kaderdir, işsiz kalacağız zaten, umut bırakmadılar vb (ben de katılıyorum ama) yazanların tam olarak nasıl bir çözüm önerileri olduğunu merak ediyorum. Umut yoksa ne yapacağız ki? Zaten işsiz kalacağım, torpille önüme geçecekler diye hepten çalışmayı mı (bir şeyler öğrenmek) bırakacağız? Bıraktık diyelim, sonra ne olacak? Ay ay garsonluk vb yapıp babanın emekli parasını yiyerek ömür geçer mi ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah aşkına o X kuşağı Y kuşağı ne yapmış :D Okuma yazma bilenin memur olduğu devirde doğmuşsunuz. Hepiniz rahattasınız tabi. Yüzbinlerce, üniversite okumasına rağmen iş bulamayan genç var. Artık tıp ya da sağlam bir ünide sağlam bir bölüm okumadığın sürece bölümden çıkınca ya işsiz ya asgari ücretle çalışan köle oluyorsun.


    Görüyoruz o x kuşağını da.Çoğu zor konuşuyor neredeyse. İlk insanlardan daha geride zekaları var çoğunun. Tamam aşırı gereksiz Z kuşağından insanlar da var. Fakat o gereksizlerin çoğu bile X kuşağındaki kendini hiçbir konuda geliştirememiş ot kafalı insanlrdan iyidir.

  • ıGençlerin yapması gereken hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil  Bu çocuğa okumuş,etmiş ve üst mertebede birçok insan parasını kaptırdı, sistemine yatırdı. Gençleri geçtim ülkenin DNA sında var bu dedikleriniz... Bu çocuğu takdir ediyorum kimsenin aklının ucuna gelmeyecek bir atılım yaptı ve hayatını kurtardı. Aklını kullanan iyi ya da kötü hedefine ulaşır.


    Diz çökerek yaşamaktansa, bir defada olsa ayakta ölmek yeğdir... Y kuşağındanım gençleri savunmuyorum ama kimse mecbur değilse şimdiki sistemin kölesi olmak istemez. Ya gününü kurtaracaksın ya da hayatını, taş atması kolay fakat şimdiki Z kuşağı yokluğu ve imkansızlıkları görmediği için bu durumda yadırgamayın ve kınamayın. Ulan bizim zamanımızda evi,arabayı at köşeye cep telefonu alması bile lükstü, onu geçtim kıçı kırık atari bile çok pahalıydı gazeteden kuponla almıştık. Sobalı evde yaşayanlar bilir o sobanın değerinin ne olduğunu ve ateşin söndüğü zamanı...






  • Benim anlamadığım bu tür konuları açanların niyeti belliki milleti tahrik etmek. Bunu neden yapıyorlar? Milletin ağlaması insana batacak bir durum değil. Psikolojik sorunları olmalı.

  • "coğrafya kaderdir" ve insanlar bu kaderden kaçmak için akdenizde boğuluyor. Siz hiç bir almanın, Fransızın Nijerde, Çad da yaşamak için akdenizde boğulduğu okudunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk Fakültesi okuyabilmek için gece güvenlik görevlisi olarak çalışıp gündüz okuyan duydum çalıştığım yerde. Ve adam gerçektende bitirmiş üniversiteyi. Halbuki çıkıp ağlayabilirdi param yok okuyamıyorum diye.

    Coğrafya kader midir değil midir bilmem. Tek bildiğim şey kişinin istediği şeye ulaşmak için elindeki malzeme yeterlimi. Yeterli değilse ya istediğin şeyin seviyesini düşüreceksin ya da elindeki malzemeyi ona uygun hale getireceksin. Ki amacına adım adım ulaşasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Ona buna troll diyip, insanlar sırf sizin gibi düşünmüyor diye dalga geçen boş adamın tekisin. Sen ve senin gibi bir sürü boş adam var bu forumda. Çomarın trollun alası sizsiniz.
  • Katılıyorum. Türkiyedekilerin Avrupa hayali zaten orada garsonluk yapmak uberlik yapmak gibi şeyler.


    Örnek vermek gerekirse ben bir hukuk öğrencisiyim. Sınıftakilerin hocaya ilk sorusu genellike şu oluyor. ''Ben bu dersi kitap almadan ders notlarına çalışarak geçebilir miyim?''


    Bizdekilerin temel kaygısı EN AZ VERİMLE okulu bitirmek. Sonra ne diyoruz? ''MORUQ EĞİTİM KÖTÜ MORUQ TÜRKİYE ÜNİVERSİTESİ MORUQ''


    Çok basit bir mesele var. ''Harvard' da Sorbonne' da hocam neden alternatif kaynaklar vermiyorsunuz?'' diye şikayet ederler.

    Bizdekiler ''Hocam niye makale verdiniz?'' diye şikayet eder. Hocalar ne kadar kaliteli de olsa bu öğrenciler ile bir şey yapamazsın.

    Üniversite eğitimi ilkokula benzemez. Hoca sana alfabeden başlamaz. Evinde çalışmalarını yaparsın, anlamadığını cevaplandırmak ve detaylandırmak hocanın işidir. Dersin biter ders sonrası da kendi etütüne devam edersin Ama maalesef TR' de hoca en baştan girişleri anlatıyor. Öğrenci de bu girişlerle mezun oluyor.


    Gençler ne yapsün moruq eski nesil yüzünden diye zırvalayacaklar için de onlar da dedi ki ''CoĞraFyA kaderdür moruq ben çalışmayacam Avrupa' da gnçler çok zengün''

    Kendi yapmadığın şeyi niye üst nesilden bekliyorsun?


    Hazıra dağ dayanmaz gerçeği de var. Hiç kimse geçmişte yapılanlarla ayakta kalamaz. Kalsaydı Osmanlı ayakta kalırdı.

    Avrupa' da bu gençler bu kafa ile yaşasa 20 sene olmadan ülke Türkiye standartlarına döner. Zaten ''Çırak ustayı geçmezse meslek biter.'' Geçmişiniz çok iyi olması bir şey değiştirmez, ona +1 ekleyemiyorsanız yok olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 28 Kasım 2020; 10:49:2 >




    1. Neslin suçu yok, yönlendirilmeye bilgilendirilmeye, bir yol çiziminde gitmesine ihtiyaçları var. Bunlar için coğrafya yada içinde bulundukları koşulları kaderdir.
    2. Eğer içinde bulunduğun durumdan memnun değilsen, şikayet edeceğine çalışacaksın ve kafa yoracaksın.Ne yapabilirim diye?


    bundan 20 yıl önce tanıdığım bazı kişiler vardı, o zamanlar şikayet ederlerdi, dayın yoksa iş yok, bu ülkeden kaçmak lazım vs vs .. geçen yıllarda rastladım birine, yine aynı şeyi söylüyordu.


    ben hayatımda hiç torpilli bi işe girmedim, tamamen kendi çabalarımda iş buldum, çalıştım bıraktım sonra kendi işimi kurdum. Gerçekten çok çalıştım.Zengin değilim ama fakir de değilim. tüm pc ve tabletlerim ve evdeki telefonlar apple, evim arabam var. Yine kafamda bazı B ve C planlarım var iş hayatıma dair, yıllardır var ama pat diye olmuyor hiç biri.


    Genç arkadaşlarıma tavsiyem, kendilerini bulundukları coğrafyanın, semtin, mahallenin kaderine bırakmasınlar!

    Şu internetin varlığı bile büsbütün büyük bir dünya. Şu pandemi döneminde de ayrıca önemi arttı.


    2.bir notum daha var: çevrenizde sizi olumsuz düşünceye itecek arkadaş, akraba vs. uzak durun, başkasının işi ile değil tamamen kendi işinize odaklanın. Kendi işinizi yapmayı hayal edin ve buna çabalayın.


    Bilgiye ulaşmak artık hiç zor değil.


    En basitinden, bulunduğun yer küçük mü, iş yok mu: aç bi sayfa daha, sor google'a: uzaktan nasıl para kazanılır? yada youtuba bak, video çekim teknikleri vs. eğer çalışabileceğin bir fiziksel bir mekandan yoksunsan, online işlerde neler yapabilirim diye araştır kendine bak.

    emin ol, geçen yıllardan sonra, "vay bee neler neler yapmışım, harika işler başarmışım" diyeceksin...


    çevremde çok örnekler var.





  • İşiniz gücünüz gözünüze kestirdiğinize nasihat etmek. Boş boş nasihat ederek bilgelik rolü oynamaya çalışan cahil cühelanın zırvalıklarını dikkate alan olduğunu düşünmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt

    Hala aynı terane.. millet diyor ki gece güvenlik görevlisi olmadan da normal şekilde okulunu okuyabilsin .

    Düşülen kötü durumda zorla Bir şeyler yapmayı marifet saydığımız sürece daha da beterini göreceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 28 Kasım 2020; 11:24:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan her gün atom parçalıyormuş...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil
  • 4000 Euro aslında kur farkı artı vergi farkı ile 50.000 TL lik alim gücüne sahip, araba alırken bir de devlete araba alınan bir ülke burası sonuçta, az bile demişssiniz.
  • 2000 li veletler kudurmus bakiyorum da

    enes batur izlemeye devam edin bebeler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen boş adam derken iyi biz troll diyince suçlu oluyoruz değil mi? yazık kafana
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.