Şimdi Ara

hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
11.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işe girebilmek başarı değildir
  • Bu ülke de yapılabilecek en büyük başarı yurtdısına göçmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolanka B kullanıcısına yanıt
    pabcik oynuyorum yetmez mi
  • 7/24 Lol forumda takilan sosis kafaliya bak hele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan eleştirilerin birçoğuna hak veriyorum çevremdeki Z kuşağını yakından biliyorum çünkü ama ülkenin kötü durumunuda ekonomik ve istihdam açıdan eğitim açısından plansızlık vesayre bunları da görmezden gelemeyiz Kuşak kötü bazıları da kurtuluşu memurlukta arıyor şuan mesela 60 bin atama istiyor öğretmenler daha geçen gün ziya selçuk para yok diye açıklama yaptı onu geçtim 1.m 120 bin öğretmen var 60 bin atama istiyorlar her bölümde mezun enflasyonu adam kayırma torpil çok bu koşullarda bu kuşak ne yapsa boş sadece ingilizce yetmiyor yurtdışı için ya türkiyede düzgün cv yapar öyle gidersin ya da üniversiteden düzgün bir bölümden mezun olup gidersin kuşağa yöneltilen çoğu eleştiri haklı ama.

  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt

    2002li velet sende kudurmuşsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olishernandez kullanıcısına yanıt

    Tam anlatamadım sanırım demek istediğimi ben zaten 2 yıldır profesyonel olarak, 2.5 yıldır kendim sadece game development üzerinde sektörde çalışıyorum, diğer yaptıklarım öğrenciliğim sırasında para kazanmak için sağda soldaki ufak çalışmalarım veya freelance işler idi. Yani benim sektörüm game development ama pek çok konuda da fikir ve bilgi sahibi olduğumu vurgulamak istedim yoksa tabi ki benim de tek bir uzmanlığım var her yazılımcı gibi. İkincisi 1-2 yılda iş bulunamıyor, üçüncüsü yurt dışındaki üni öğrencisi sana iş sağlayamaz, şöyle düşün yazılımcı bir tanıdığın var yurt dışında ve uzun zamandır görüştüğün bir arkadaşın, ona bulunduğun ilde nasıl iş bulabilrsin ? Garsonluk, aşçılık vs değil ki bu abi yazılım, tanıdık usulü iş ayarlayamazsın ki kimseye. Bundan yardımcı olamıyorlar.

  • olishernandez kullanıcısına yanıt

    + Bu işverenin düşük maaş teklifini açıklamaz, ben bugün Türkiye'de şu anki game development bilgimle ayda 8k kazanıyorum. Türkiye'de fena olmayan bir maaş alabiliyorum pek çok meslektaşıma göre zira 3-4 firmada çalıştım ve tecrübelendim, kendi işimi de yaptım doğrudan yayıncılarla da çalıştım, yani ortada profesyonellik olmadığını iddia edemezsin ;)

  • CCaaNN kullanıcısına yanıt

    1900 pound hocam İngiltere.

  • CCaaNN kullanıcısına yanıt

    Şöyle diyeyim en azından 2300 pound olsa gidecektim, 1900 pound'a taşınmaya yaşamaya çalışmaya değmez. Hele şu korona döneminde.

  • z kusagin olmaktan utanan birisi olarak yaziyorum (hatta biraz konu sahibini hakli cikaracak )

    bu durumun en büyük sebebi anne babadan kaynakli. Bastan hazira alistirmalariyla , aman aglamasin zirlamasin diye istedigini verince cabalayan ugrasan nesil yerine sadece aglamakla düzelmesini bekleyen nesil oluştu ne yazik ki.


    Yani bizi gomerken aslında kendi kusagini gömüyorsun


    He ben de onlardan asiri farkli sayilmam ama durumun farkindayim ve cabaliyorum en azından


    isin kötü tarafi gordugum kadariyla bu işin düzeleceği yok , yani yeni cocuklar daha cok simarik daha hazira konuyor ne yazik ki. Bizden sonraki nesil daha beter olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 28 Kasım 2020; 17:27:15 >




  • Yanlış bir bakış açısı... Sizi duyan da batılı geçlerin harıl harıl ders çalıştığını falan zannedecek. İnanın bana bizim gençlerden daha fazla eğlence düşkünüler. 18 olmadan sürekli ev partileri vs. 18 olur olmaz ilk iş gece kulüplerine barlara gitmek, sonrası zaten her haftaya dökülüyor. Olay da ders çalışmak değil zaten. En baştan iyi bir kariyer sahibi olmak isteyen adam batılı da olsa Türk de olsa ders çalışıyor kendini geliştiriyor, geliştirmezse de onun sorunu.


    Önemli nokta ise, biz insanız. Herkes kariyer sahibi olmayı ya da aşırı zengin olmayı düşlemiyor. Bazılarımız için rahat bir yaşam sürmek önemli olan şey. Yurtdışında eğlenen gencin iş olanağı çok. İşler Tr'deki gibi 12 saat çalışmak ya da molasız yardırmak veya buna benzer işler değil. Kariyer peşinden koşmamış batılı bir inşaat işçisi, garsonu, aşçısı vs. asgari ücretle bizden 10 belki 20 kat iyi olanaklara ulaşırken, arabasını, telefonunu, bilgisayarını rahat alabilirken, kuş kadar birikimle istediği yeri gezebilirken bizde ise asgari ücretle bunlar çok uzun süreli çalışmayla yapılabiliyor. Yani bir batılının hayat standardı yüksek. Uyuşturucuya, alkole, kumara düşmemişse olması gereken insani standartlarda yaşıyor.


    Ki diğer önemli nokta, yurtdışında sadece mcdonalds, kfc gibi yerlerde asgari ücret teklif ediliyor. Bir inşaat bakın üzerine basıyorum "işçisi" bulunduğum ülkede saatlik 35 Au Doları ila 60 Au doları arasında bir kazanç elde ediyor. Türkiyede mühendise asgari ücret teklif edildiğini duyuyorum.


    Ve inanın bana torpil çok az. Tr'de okulunu okumuş adamı kadroda yer yok diye işe almadılar ama mesleği hiç yapmamış teorik bir bilgisi olmayan kadını sırf ustanın akrabası diye gözümün önünde işe aldılar. Öyle mevki makam falan değil düşük seviyeli bir iş ha.


    Türkiyede güzel bir kariyer veya çok kazanç hayali kuran insanların çoğu, ancak iyi bir kariyer/kazanç sayesinde bir batılının standartlarına erişebileceği için onları düşlüyor aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 29 Kasım 2020; 1:54:12 >




  • o kalıplaşmış cümleyi ben hiç kurmuyorum fakat yukarıdaki söylediklerini bir gencin yapmayışının sebebi zeka geriliği olduğu için değil ileriye dair bir umudu olmayışındandır diye düşünüyorum.

  • Tum sorumlu yeni kuşak mı? Bence bütün pisliğin sebepleri eski kusaklardır. Yeni nesilin gelişiminde büyük payları var. Ve yarattıkları gelecegi suçlar her zaman bu toplum. Çünkü hic değişmeyecek bu "biz babadan boyle gördük " tutumları. Kısacası malesef bu ulke icin zaman değişse bile insanların tutumu, yani sonuclari değişmeyecek. Bu konu öğretici degil, yine suclayıcı. Bizim millete de bunu yapmak yakışır zaten en güzel huyu.
  • Bugraloji kullanıcısına yanıt
    Sonra konu sahibi gibi insanlar z kuşağı gençlerini suçlasın hepsi bir insanlarmış gibi. İstediğin kadar çabala torpilin yoksa almıyorlar hiçbir yere. Bu dönemin nedeni şu an 35-40 yaş aralığında olan insanlardır. Zamanında gereken şeyleri yapmayıp şimdi gelen nesili bunlar çalışmıyor diye suçlayamazsınız. Dediğim gibi elinden geleni yapmaya hazır ve zaten yapan bir sürü genç var.
  • Hiçbir şey yapamadıkları için coğrafya kaderdir diyorlar zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışında yaşayanlara sürekli giydirirler ama kimse o sorumluluğu alıp yurt dışında yaşamaya gitmez. Uğraşılsa çok da zor olmayan yolları var aslında

  • Buyur Troll dostum sana en güzel cevap bu olsa gerek

  • Ülkenin içine edildiği bir gerçek ancak z nesli kendini hiç geliştirmiyor orası da net.

    Yeni nesilde dil bilen yok. Teknoloji bilgisi sosyal medya ile sınırlı. İnternette okuduğu dandik dundik sayfaların atmasyon bilgilerini doğru sanıyorlar. Sporsal faaliyet çok zayıf. Aşırı karbonhidrat tüketimi var buna bağlı olarak zeka yönünden oldukça zayıflar. Ayrıca ciddi oranda tembeller. Z kuşağı biraz problemli. Hepsi mi değil. Ama geneli öyle. Şu an da ülkenin parlayan kuşağı 80-90 arası.
    Sonrası ülkenin eğitim durumu, TV programları, aşırı tüketim hastalığı VS nedeniyle sapıtmış durumda.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.