üniversiteye geçtim bu sene, biraz da ailemde kimse içmediğinden olsa gerek, bu yaşıma kadar elime sigara değmedi. Normalde hiç merak etmiyordum nedense ben neden hiç içmemişim diye aklıma geldi. İçiyor msunuz memnun musunuz bu durumdan |
hiç sigara içmeyen var mı

-
- Üniversite zamanlarında 1 saat 40 dk da 6 km molasız yüzen biriydim. Şu anda 300-400 m den sonra nefesim zorlanmaya başlıyor ve bir süre sonrada kasmanın bir anlamı yok deyip bırakıyorum. Gene iddia üzerine zaman kısıtlaması olmadan 6km havuzda yüzebilirim belki ama eskiden günlük rutinimdi
- Sigarayı daha öncede bırakmıştım 1 yıl içtikten sonra ve belki de ileri yaşlarda başladığımdan çok kolay bıraktım ama bu 2-3 ay sürdü. Günde ortalama 5-6 dal sarma içen birine dönüştüm. O zamanlarda sigara firmasında çalışıyordum ve olayın içinde olunca sırf sigara üretimindeki mutfak-şeker kısmı diye değiniyim bu beni sarma içmeye yöneltti. Sarma olarak ta bence çok kaliteli, balgam öksürük yapmayan ve gerçekten kafası olan gold holborn içiyordum. Sana şunu diyebilirim hem tiryakilik yapmıyor, ıslak tütün olduğundan sürekli üstünde hazır olmuyor oturup sarman gerekiyor. Böyle de takribi 2 yıl civarı içtim. (Normal zamanlarımda da hep kömürsüz filtreli ve sokak azıyla uzun filtreli endüstriyel sigara modellerini tercih ettim)
- İşin can alıcı noktası ise şimdi başlıyor. Akıllı saatimden uzunca bir süredir kalp atış hızımın arttığını gözlemliyordum. Derler ya gençliğimde prof spor yaptım diye, ben gerçekten yaptığımı düşünüyorum 7-8 yıl civarı çocukluk ve ergenlik zamanlarında Ksk'de lisanslı basketçiydim yıldızda boyum uzamadığından şutlandım sonrada hep ara ara yaptığım yüzme sporunu ünv.tede üst düzey yaptım. Haftada ortalama 4-5 defa 4-6km arası yüzmeyi kastediyorum. Nabzım gündelik hayatta 55-65 arasındaydı. Sigarayı bırakmamın son anlarında bu 90-100 arasında seyretmeye başlamıştı. Eskisi gibi formada değilim artık kilolu bir insan olmamın da etkisi olsa da bu rakamlar açıkçası korkuttu. 35 yaşında bu sene 10 mart itibariyle sigarayı bıraktım.
- Nabzım 2. gün bile 80-90 bandına geriledi. Şu anda 1 hafta oluyor 75-85 bandında seyrediyor. Bu benim üzerimdeki etkisi. Bence sigara sağlığa zararlıdır düşüncesinden ziyade sayısal örnek benim adıma daha etkili olur diye buraya sigarayı hayatına sokmayı/çıkarmayı düşünen herkes için paylaşıyorum. Sizde bu etkiler böyle de olmayabilir hiç de olmayabilir ama bendeki etkileri kısaca bunlar.
-
Küçük yaşlarda bulunulan ortam ciddi önem arz ediyor.
İçmiyorum,memnunum.
edit : White Water nickli arkadaşın da dediği gibi çevremizi biz de şekillendirebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 16 Mart 2021; 19:8:31 > -
içiyorum, hiç ama hiç memnun değilim
-
2 ayda 1 paket falan içerim 2-3 senedir. İçince dünyalar değişmediği gibi içmeyince de tanrı olmuyorsunuz çok kasmaya gerek yok istiyorsan iç istemiyorsan içme çok büyük bi olay değil yani sigara içmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok net içme
Meslek lisesi çıkışlıyım arkadaşlarımın %90ı içiyordu ona rağmen başlamadım 29 yaşındayım hiç içmedim içmeyide düşünmüyorum
-
İçmiyorum -
Hayatımda gurur duyabileceğim tek durumum olabilir.
Pasif içiciliği saymazsak, hiç içmedim.
-
Sigara icilen ortamda bile duramiyorum. -
Kişiden kişiye göre değişir hocam. Benim vücudum normal bir insanın vücuduna göre çok daha zayıf.
Bu nedenle sigara içtiğim zamanlar neredeyse yatmaktan başka hiçbir şey yapamıyordum. İçtiğim her sigara beni daha zayıf, isteksiz, yorgun yapıyordu.
Tabii bu bahsettiğim konuma gelmek için 1 yıl boyunca sigara kullanmam gerekti.
Bende böyle olmaz deyip bıraktım. Tam olarak 5 aydır kullanmıyorum. -
Ben de hiç içmedim.
-
İçmiyorum ama içmeyi düşünüyorum -
Canım isterse içerim istemezse içmem bugün isterim başlarım yarın isterim bırakırım sigara bende bağımlılık oluşturmuyor,yıllarca kandırılmışım bir kereyle başlar bağımlı olursun diye.
Yaşım 40 oldu hiç içmedim merak dahi etmedim içmek gibi bir niyetim de yok -
tek dal bile içmedim merak bile etmedim hocam ömrümün sonuna kadar da içmeyi düşünmüyorum. izmariti bile elimde tutamam.
-
İçiyordum bıraktım.
Lise sonda başlamıştım, 20+ yıl içtim, günde 1 paketten fazla.
Bıraktım ama neler çektim bırakana kadar.
Sakın başlama, büyük tavsiyesi.
12.02.1993 doğumlu olarak bu yaşıma kadar hiç sigara içmedim hatta merak edip ağzıma bile sürmedim. -
Hic icmedim. Üniversitede baslarsin dediler, baslamadim. Askerde baslarsin dediler, orada da baslamadim. Hala da icmiyorum. Cok, cok, cok memnunum.
Hayatimda 1 tane bile icmedim, nefret ettigim bir sey. -
Merhaba, hayatım boyunca sigara içmedim içilen ortamda da bulunmamayı elimden geldiğince tercih ettim. Lakin mesleki kariyerim boyunca 3 yıl civarı bir şantiye tecrübem oldu. 32 yaşında sigaraya başladım ve gerçekten içmek için uğraştım desem yeridir. 3 yıl geçmesine rağmen ne zmn içime çeksem öksürüyordum ve 3 yıllık tabiri caizse dudak tiryakilik deneyimim oldu. Geç yaşta başlayıp sadece dudak tiryakiliği yapmama rağmen;
- Üniversite zamanlarında 1 saat 40 dk da 6 km molasız yüzen biriydim. Şu anda 300-400 m den sonra nefesim zorlanmaya başlıyor ve bir süre sonrada kasmanın bir anlamı yok deyip bırakıyorum. Gene iddia üzerine zaman kısıtlaması olmadan 6km havuzda yüzebilirim belki ama eskiden günlük rutinimdi
- Sigarayı daha öncede bırakmıştım 1 yıl içtikten sonra ve belki de ileri yaşlarda başladığımdan çok kolay bıraktım ama bu 2-3 ay sürdü. Günde ortalama 5-6 dal sarma içen birine dönüştüm. O zamanlarda sigara firmasında çalışıyordum ve olayın içinde olunca sırf sigara üretimindeki mutfak-şeker kısmı diye değiniyim bu beni sarma içmeye yöneltti. Sarma olarak ta bence çok kaliteli, balgam öksürük yapmayan ve gerçekten kafası olan gold holborn içiyordum. Sana şunu diyebilirim hem tiryakilik yapmıyor, ıslak tütün olduğundan sürekli üstünde hazır olmuyor oturup sarman gerekiyor. Böyle de takribi 2 yıl civarı içtim. (Normal zamanlarımda da hep kömürsüz filtreli ve sokak azıyla uzun filtreli endüstriyel sigara modellerini tercih ettim)
- İşin can alıcı noktası ise şimdi başlıyor. Akıllı saatimden uzunca bir süredir kalp atış hızımın arttığını gözlemliyordum. Derler ya gençliğimde prof spor yaptım diye, ben gerçekten yaptığımı düşünüyorum 7-8 yıl civarı çocukluk ve ergenlik zamanlarında Ksk'de lisanslı basketçiydim yıldızda boyum uzamadığından şutlandım sonrada hep ara ara yaptığım yüzme sporunu ünv.tede üst düzey yaptım. Haftada ortalama 4-5 defa 4-6km arası yüzmeyi kastediyorum. Nabzım gündelik hayatta 55-65 arasındaydı. Sigarayı bırakmamın son anlarında bu 90-100 arasında seyretmeye başlamıştı. Eskisi gibi formada değilim artık kilolu bir insan olmamın da etkisi olsa da bu rakamlar açıkçası korkuttu. 35 yaşında bu sene 10 mart itibariyle sigarayı bıraktım.
- Nabzım 2. gün bile 80-90 bandına geriledi. Şu anda 1 hafta oluyor 75-85 bandında seyrediyor. Bu benim üzerimdeki etkisi. Bence sigara sağlığa zararlıdır düşüncesinden ziyade sayısal örnek benim adıma daha etkili olur diye buraya sigarayı hayatına sokmayı/çıkarmayı düşünen herkes için paylaşıyorum. Sizde bu etkiler böyle de olmayabilir hiç de olmayabilir ama bendeki etkileri kısaca bunlar.
Küçük yaşlarda bulunulan ortam ciddi önem arz ediyor.
İçmiyorum,memnunum. edit : White Water nickli arkadaşın da dediği gibi çevremizi biz de şekillendirebiliriz. |
Merhaba, hayatım boyunca sigara içmedim içilen ortamda da bulunmamayı elimden geldiğince tercih ettim. Lakin mesleki kariyerim boyunca 3 yıl civarı bir şantiye tecrübem oldu. 32 yaşında sigaraya başladım ve gerçekten içmek için uğraştım desem yeridir. 3 yıl geçmesine rağmen ne zmn içime çeksem öksürüyordum ve 3 yıllık tabiri caizse dudak tiryakilik deneyimim oldu. Geç yaşta başlayıp sadece dudak tiryakiliği yapmama rağmen; |
Meslek lisesi çıkışlıyım arkadaşlarımın %90ı içiyordu ona rağmen başlamadım 29 yaşındayım hiç içmedim içmeyide düşünmüyorum |
Hayatımda gurur duyabileceğim tek durumum olabilir. Pasif içiciliği saymazsak, hiç içmedim. |
Ne sigara ne alkol hiçbiri yok çok şükür.Faydası olmadığı gibi cebe de zarar. |
içmeyince tanrı(?) olmuyorsun zaten ama sağlıklı oluyorsun. saçma sapan örneklerle olayları basitleştirmeyin. |
Hiç içmedim asla da içmem. Babam sigara içerdi ancak ona sigarayı bıraktırdım. Çevrenizi siz de şekillendirebilirsiniz. |
Benzer içerikler
- güreş teknikleri
- reklamsız müzik çalar
- starbucks franchise bedeli ekşi
- reflor ishali kaç günde keser
- mal beyanı formu
- discord açıldı mı
- penis nakli
- 5g nedir zararları
- prompt mühendisliği nedir
- izafiyet teorisi nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X