Şimdi Ara

hiç sigara içmeyen var mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yemekten 10 dakika sonra manzaraya karşı içilen sigara..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BE4136C48

Yaklaşık 6 yıldır içiyorum. Günde 1 paketten fazla içiyorum. Sınavlara çalışırken sıkılıyordum, sigara mola görevi görüyordu ve rahatlatıyordu ilk başladığımda. Tabi sık sık içtikçe içip rahatlamanın yerini içmeyince gerilme alıyor. Arkadaşlardan denedim tabi en başta ancak kendi isteğimle içmeye başladım. Spor da yapan biriyim açıkçası bir etkisi olmadı spora. Bırakmayı denedim bir kaç defa ancak felaket bi alışkanlık olmuş.

Alışkanlık değil bağımlılıktır o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında zararları biraz kişiye bağlı

sigara ciğerlere damarlara zarar veriyor doğru sonucta karbondioksit çekiyosun ama kilolu+hareketsiz isen bu hızlı ve şiddetli gerçekleşiyo zaten kilolu biri evde oturıp 1 paket sigara içsin dışarda nefesi %50 çabuk kesilir

Ama zayıf hareketli bir kişi hafif sigara içiyorsa bu olumsuz etkiler minimalleşiyor hareketli oldugundan nefes kesilmesi ciğer kapasitesi azalmıyor(koah vs hastalığına yakalanmazsa) yine zayıf olduğu için ve hareketli olduğu için damar tıkanıklığıda oluşmuyor kısaca bu adamda muhtemelen koah gelişme riski dışında bi bok olmuyor en azından yaşlanıp hareketi kısıtlanana kadar

Ortak en büyük risk koah eğer vucud yatkınsa 1 dalda içsen riski arttırır pasif içicide olsan riski arttırır

Sağlıksız beslenmek ve hareketsiz yaşam tarzı sigaradan daha yıkıcı ve hızlı zarar verir işte üstünede sigara içersen gazı köklemiş olursun

• Ben hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum.

• benim arkadaşım . hiç içmedi içmeyi de düşünmedi

• bladeGny kullanıcısına yanıt

memnun değilsin ama hala içiyorsun neden hala bu çelişkiden kurtulmadın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 3 Mayıs 2021; 16:25:39 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt

Mallık. Başka bi açıklaması yok

• İçmedim merakta etmedim içene lafım yok fakat sağlığa zararlı hem kötü kokuyo hiç sigara içmeyen var mı 

• Lise 2'de arkadaş Adıyaman tütünü vermişti. 3-4 dal ondan içmiştim sonra tövbe ettim.

• Ciğerlerim tertemiz parayı da cuvara yerine pc ye basabilirim veya hatunla yiyebilirim raad

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sigara, alkol nedir bilmem. %100 temizim. 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

Hayatımda gurur duyabileceğim tek durumum olabilir.

Pasif içiciliği saymazsak, hiç içmedim.

"Hayatımda gurur duyabileceğim tek durumum olabilir." ...

Neredeyse aynı diyebilirim, en azından son yıllar içindeki tek vasfım sigara içmemek.

• Hiç ağzıma sürmedim sürmemde

• Pasıf ıcıcılık dısında hıc ıcmedım ıcmemı gerektırcek bıseyde yok.Askerde baslarsın dedıler askerlıgımın yarısı teror donemınde kırıtık yerlerde gectı karakolda ıcmeyen 2 kısıden bırıydım.Sıkıntı stres baslatır dedıler cektıgımı ıcenlerın cogu cekmemıstır yıne baslamadım gerek yok bence aga sacma bı alıskanlık hem maddı hem manevı

• İçmeyi bırak belki 10 defa bile sigaraya dokunmamışımdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef 3-4 yıl içtim, pandeminin etkisiyle eve kapanınca, alışkanlıklarımı kısarak sigarayı bırakmaya karar verdim. Mart 2020'de kısmaya başladım Aralık 2020'de tamamen bıraktım, 6 ayı doluyor hala daha içmedim, yanımda çok içildi ama elimi uzatmadım. Bir ömürde uzatmamayı düşünüyorum.

Bırakınca şunu fark ettim, tam anlamıyla bir alışkanlıklar silsilesi, yemekten önce-yemekten sonra-kahveyle-çayla yok manzaraya karşı yok ders arasında vs. uzayıp gider bu saçmalık.

• 43 yaşındayım, 15 yaşımdan beri sigara içmekten büyük keyif alırım. Başlarda yarım paket derken şu anda 1-1,5 paketi bitiriyorum bir günde. Özellikle uzun yolda hız yaparken sigara içmek benim için çok keyifli.

• Bilmem. Bende sadece alkol içerken arkadaşlardan otlanırım.
    Birde çok stresliysem ama öyle böyle değil kafayı yedirecek cinsten ise içerim. Yılda toplam 20 dal falan işte. Oda 1 paket eder.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.