< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hiç sigara içmeyen var mı (2. sayfa)

-
-
sigara kullanmıyorum ve nargile de içmiyorum gayet memnunum hayatımdan
-
ben ergenlikte denemiştim birkaç defa.tadını kokusunu beğenmedim.sonra da elime almadım.zaten keyiften ziyade bağımlılık yapan birşey olduğundan sevmemiştim.yaşım 40.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 16 Mart 2021; 9:28:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Havya Makinesi
Üniversitede bir arkadaş
"ya bu İstanbul çocukları çok şımarık baba parasıyla sigara içiyorlar" demişti.. 1 ay sonra kendi kyk kredisi ile içmeye başladıYa hepsi tamam da kyk kredisini nasıl sigaraya yatırıyorlar ya. Ben kitap yemek vs alırken bile içim cız ediyor. kyk borcunu sigaraya vermek kabus gibi bir şey olur herhalde.
-
İçmen guzum hem kesenize hem bedeninize zarar
-
İçmiştim zamanında. 1 sene boyunca kullandım. Çok boş bir şey olduğunu düşündüm bırakayım dedim. Bırakamam diye hiç denememiştim. Öyle bağımlılardan değilmişim. Canım çok çekti ama kurtuldum. Şimdi kokusunu alsam iğreniyorum. Hem bedenine hem kesene zarar bomboş bir şey.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Altiorem
2 ayda 1 paket falan içerim 2-3 senedir. İçince dünyalar değişmediği gibi içmeyince de tanrı olmuyorsunuz çok kasmaya gerek yok istiyorsan iç istemiyorsan içme çok büyük bi olay değil yani sigara içmek.içmeyince tanrı(?) olmuyorsun zaten ama sağlıklı oluyorsun. saçma sapan örneklerle olayları basitleştirmeyin.
-
Yol yakınken dönmüşsünüz hocam tebrikler
-
Lise zamanında içmiştim 1.5 yıl boyunca. O zamanlar sevdiğim kız ya sigara ya ben deyince bırakmıştım. Üstünden 7 yıl geçti hiç sigara içmedim. Sevdiğim kızdan ayrıldım ama sevmeyi bırakamadım. Hiç tanışmasaydım da sigara içmeye devam etseydim keşke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
21 yaşındayım. 22 olucam. bir kere bile ağzıma sürmedim. lise ve üni hayatımda çok içen ve teklif edenler oldu. hep geri çevirdim. sırf sigara içmiyorum diye beni lisede dışlayan arkadaslarım vardı. dışladıkları için mezuniyette yer vermediler, 4 yıllık arkadaslarım bırak mezunıyet fotografını, mezun olanlar kitabına benımle ılgılı birşey bile yazılmamış. bomboş duruyordur şuan altı.
ben yine inat ettim yine içmedim, ve yine içmem. ilerde de içmeyi düşünmüyorum. ben bisikletçiyim, günlük 100 KM şehir dışı yollarını çok gittim. 2 arkadaş giderdik fakat bu yıllar sonra salaklık yapıp, benim lisedeki arkadas grubunun benzer bi grubuna denk gelip, o hatayı yaptı. sigaraya başladı. artı olarak tuborg efes gibi biralara alkollere başlamıştı. sonuç ne peki? ben arkadaslığımı bitirdim. evet benim için sigara içen yakın bir arkadasım olamazdı. onun pis nefesini her allahın günü solumak zorunda değildim.
peki sporuna nasıl yansıdı? 100 km hayal, günlük 20 km yolu bisikletle katetmekte çok fazla zorlanmaya başladı. 2 yakın arkadasım vardı, biri bitti diğeri kaldı. diğerini çok fazla kez sigara olayından döndürdüm. nargileye başlamış diye aylarca konusmadım. en son barıştık bidaha yapmam etmem içmem dedi. şuanlık bi sıkıntı yok fakat tekrar başlarsa ben gene mesafemi koyarım.
herkes özgür olabilir ama benimle arkadas olanlar için temel şartlarım vardır. hiçbir şeyin bağımlısı olmamalı. sağlıklı beslenmeyebilir, cips kola tüketebilir onlar hafif şeyler ama ağır bağımlılık olmamalı.
-
Ne sigara ne alkol hiçbiri yok çok şükür.Faydası olmadığı gibi cebe de zarar.
-
evet doğru. bende sigara kullanmam. şuan aylık 650 tl ücret yatıyor. 650 tl yi harcarken belki 10 kere düşünüyorum. bazı aylar 300 lira fazla verdiğim oldu, bazı aylar 200 lira zararım oldu. fakat yinede o paranın hepsini tamamen kendi hayrıma ve güzel şekilde harcadığım için memnunum. en azından ilerde öderken "al işte genclıgınde içtin içtin öde bakalım" demektense "zamanında ihtiyaclarını ve isteklerini giderdin, güzel günlerdi" demek daha güzel olacak benım ıcın.
-
yılmaz hocam nerelerdeydin uzun zamandır gözükmüyordun konu dışında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç içmedim ilerde de içmem. İrade sahibi varlıklarız tabi. (olm hem ona vereceğim parayla sistem dizerim 1 yılda)
-
Konu dışının tadı kalmamış, çoluk çocuk basmış. Daha ciddi yerlerde donanım, grafik vs. oralarda vakit geçiriyorum.
-
sakın içme aman diyim ben içiyorum pişmanım
-
Hiç içmedim asla da içmem.
Babam sigara içerdi ancak ona sigarayı bıraktırdım. Çevrenizi siz de şekillendirebilirsiniz.
-
meslek lisesi çıkışlıyım ve askerliğimi de yaptım hiç içmedim hoşuma gitmiyor.
-
Basit olay birader boş adamlar için büyük bi olay olabilir çünkü böyle şeylere kafayı takıp nefret besleyen adam baya boştur zira başka düşünecek bi işi yoktur
-
48 Yaşındayım merak edip bir nefes bile çekmedim.Hiç merakta etmedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X