Şimdi Ara

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda üzülerek görüyorumki,yanlış yönlendirmeler yapılıyor,hd kablo fark etmez 5 liralık kablo yeterli diyen arkadaşların yazılarını görünce açıkcası,üzülmemek elde değil !

Bu tür yorumlar,1000 lerce lira para verip ürün alan arkadaşlarımızın başına iş açabilir,Lütfen dikkat edelim,fark etmez demek,sorumluluk ister !

Türkiye'de malesefki hep derim ya okumuyoruz,araştırmıyoruz ama her konuda en çok bilen rolünüde kimseye bırakmıyoruz,kablo fark etmez diyenler ise gerçekten gülsemmi üzülsemmi bilmiyorum !

Kablo önemli değildir diyene aslında sormak lazım,senin neyine üst sınıf elektronik cihazları kullanmak,alacağın performans zaten belli,bu tür arkadaşlar gider işportacıdan en ucuz kabloyu alır,görüntü gelsin yeter,fazlada birşey ifade etmez !

Aldığımız cihazlar,üst düzeydir,ev sinema sistemleri,lcd-led-plazma tvler yazdıklarımın hepside,bizim kablo yada bağlantı bileşenlerine muhtaçlar bu ürünler tek başlarıan asla size içinde bulundurduğu yüksek kaliteyi sunamazlar !

Uzatmak istemiyorum şunu bilelim yeter,HD kablolar çok ama çok önemlidir,her kablo belli frekansları taşır her kablo ayrı sinyali taşır !

Kablo önemli değil diyen biri burda,hangi kabloyu kullanıyor haberi varmı gerçekten merak ediyorum :)

5 Tane farklı HD kablo vardır keşke her kablo aynı olsaydıda,insanlarda işportadan 5 liraya gidip kablo alsaydı :)

Özellikle 3D tv sahibi olanlar aman dikkat,bu tür yorumları sakın ama sakın ciddiye almayın o kablolarla sakın olaki panele sokupta birşey fark etmez demeyin !

Bu tür yorumlar yapan arkadaşlar Lütfen biraz okuyalım,araştıralım,bakın forumda 5-6 bin liraya panel alanlar var bu insanlara bu tür tavsiyelerle zarar verirsiniz !

Özellikle 3D kullanıcıları unutmayalım her kablo belli frekanslarda akım taşırlar,fark etmez deyip alacağınız bir kablo ile tvyi,servis dışı bırakmanız,başınıza gelebilecek en kolay hasara sebeb olurlar,ucuz kablolar'ın yüksek çözünürlükte ses ve görüntü taşımaları imkansızdır !

Malesef piyasada halen 2006 hatta 2002 teknolojisin sinyallerine göre çalışan hd kablolar mevcut,özellikle 1.3 diye tabir edilen ve 2006'nın standart sinyallerine göre tepki veren kablolar dolu piyasada !

Basit bir örnek vermek isterim,yazdıklarımıda bilmişlik yada,ukelalık olarak algılamayın,biraz tecrübe biraz okumak,biraz kazık yemek insanı doğru tercihlere yönlendiriyor,malesef Forum yönetimi imzamı silmiş :)

Örneğe dönersek !

1 ve 1.2 hdmi kablolarla alacağınız sinyal bellidir,zatıf ve yetersiz özellikle yeni nesil cihazlarla hiç birşey beklemeyin bu kablolardan !

Dts ve ses sinyallerinde sıfır performans diyebiliriz,Renk sinyallerinde sıfır diyebiliriz,ethernet vs.s yazmaya bile gerek yok çunki bu kablolar bu sinyalleri çözemezler !

Forumdada malesefki gördüm,kablo aldım ama ethernet yok,yanlış kablo alırsan tabiki olmayacak !

Piyasada satılan yine 1.3 versiyonlu düz kablolar !

Bu kablolarda alacağınız tv ile büyük ölçüde belli frekanslarda çakışacaktır mesela 3D tv aldınız,bu kablo sadece hayal kırıklığı yaratır !

Ethernet desteği veremezler,ARc v.s ses çözemezler,özellikle 3D tvlerde gerçek HD veremezler !

1.3 a-b-b1-c piyasada olan kablolar !

Bu kablolarda elinizdeki panelle çakışabilirler özellkle 3D tvlerde,gerçek 3D sunmaları zordur,kaliteli ethernet sunmaları zordur ama 3D tvlerde normal HD yayını alırsınız ama normal diyorum gerçek HD 1080p60 sinyali taşıyamazlar !

Dersenizki ne çok biliyorsun yahu,uzatmada ne almamız lazım,elinizdeki panellere göre seçim yapmalısınız,eski model lcd plazması olanlar için sorun yok bahsettiğim kablolar zaten yeterli !

3d tvsi olanlar ise kesinlikle ama kesinlikle 1.4a belgesi taşıyan üzerinde test edilmiştir belgeli hd kablo alsınlar,bu kablo ile tvlerinin gerçek performansını sorunsuzca alırlar,tvlerdei tüm desteğe tepki süreleri muhteşemdir !

Fazla uzun oldu yine ama çene düşük biraz,kusura bakmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 11 Nisan 2011; 2:29:49 >

• elinize sağlık hocam aydınlattın bizi çok iyi oldu bu
  • Gayet yararlı ve yerinde bir paylaşım olmuş .
  • çok güzel anlatmışsın hocam teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Forumda üzülerek görüyorumki,yanlış yönlendirmeler yapılıyor,hd kablo fark etmez 5 liralık kablo yeterli diyen arkadaşların yazılarını görünce açıkcası,üzülmemek elde değil !

Bu tür yorumlar,1000 lerce lira para verip ürün alan arkadaşlarımızın başına iş açabilir,Lütfen dikkat edelim,fark etmez demek,sorumluluk ister !

Türkiye'de malesefki hep derim ya okumuyoruz,araştırmıyoruz ama her konuda en çok bilen rolünüde kimseye bırakmıyoruz,kablo fark etmez diyenler ise gerçekten gülsemmi üzülsemmi bilmiyorum !

Kablo önemli değildir diyene aslında sormak lazım,senin neyine üst sınıf elektronik cihazları kullanmak,alacağın performans zaten belli,bu tür arkadaşlar gider işportacıdan en ucuz kabloyu alır,görüntü gelsin yeter,fazlada birşey ifade etmez !

Aldığımız cihazlar,üst düzeydir,ev sinema sistemleri,lcd-led-plazma tvler yazdıklarımın hepside,bizim kablo yada bağlantı bileşenlerine muhtaçlar bu ürünler tek başlarıan asla size içinde bulundurduğu yüksek kaliteyi sunamazlar !

Uzatmak istemiyorum şunu bilelim yeter,HD kablolar çok ama çok önemlidir,her kablo belli frekansları taşır her kablo ayrı sinyali taşır !

Kablo önemli değil diyen biri burda,hangi kabloyu kullanıyor haberi varmı gerçekten merak ediyorum :)

5 Tane farklı HD kablo vardır keşke her kablo aynı olsaydıda,insanlarda işportadan 5 liraya gidip kablo alsaydı :)

Özellikle 3D tv sahibi olanlar aman dikkat,bu tür yorumları sakın ama sakın ciddiye almayın o kablolarla sakın olaki panele sokupta birşey fark etmez demeyin !

Bu tür yorumlar yapan arkadaşlar Lütfen biraz okuyalım,araştıralım,bakın forumda 5-6 bin liraya panel alanlar var bu insanlara bu tür tavsiyelerle zarar verirsiniz !

Özellikle 3D kullanıcıları unutmayalım her kablo belli frekanslarda akım taşırlar,fark etmez deyip alacağınız bir kablo ile tvyi,servis dışı bırakmanız,başınıza gelebilecek en kolay hasara sebeb olurlar,ucuz kablolar'ın yüksek çözünürlükte ses ve görüntü taşımaları imkansızdır !

Malesef piyasada halen 2006 hatta 2002 teknolojisin sinyallerine göre çalışan hd kablolar mevcut,özellikle 1.3 diye tabir edilen ve 2006'nın standart sinyallerine göre tepki veren kablolar dolu piyasada !

Basit bir örnek vermek isterim,yazdıklarımıda bilmişlik yada,ukelalık olarak algılamayın,biraz tecrübe biraz okumak,biraz kazık yemek insanı doğru tercihlere yönlendiriyor,malesef Forum yönetimi imzamı silmiş :)

Örneğe dönersek !

1 ve 1.2 hdmi kablolarla alacağınız sinyal bellidir,zatıf ve yetersiz özellikle yeni nesil cihazlarla hiç birşey beklemeyin bu kablolardan !

Dts ve ses sinyallerinde sıfır performans diyebiliriz,Renk sinyallerinde sıfır diyebiliriz,ethernet vs.s yazmaya bile gerek yok çunki bu kablolar bu sinyalleri çözemezler !

Forumdada malesefki gördüm,kablo aldım ama ethernet yok,yanlış kablo alırsan tabiki olmayacak !

Piyasada satılan yine 1.3 versiyonlu düz kablolar !

Bu kablolarda alacağınız tv ile büyük ölçüde belli frekanslarda çakışacaktır mesela 3D tv aldınız,bu kablo sadece hayal kırıklığı yaratır !

Ethernet desteği veremezler,ARc v.s ses çözemezler,özellikle 3D tvlerde gerçek HD veremezler !

1.3 a-b-b1-c piyasada olan kablolar !

Bu kablolarda elinizdeki panelle çakışabilirler özellkle 3D tvlerde,gerçek 3D sunmaları zordur,kaliteli ethernet sunmaları zordur ama 3D tvlerde normal HD yayını alırsınız ama normal diyorum gerçek HD 1080p60 sinyali taşıyamazlar !

Dersenizki ne çok biliyorsun yahu,uzatmada ne almamız lazım,elinizdeki panellere göre seçim yapmalısınız,eski model lcd plazması olanlar için sorun yok bahsettiğim kablolar zaten yeterli !

3d tvsi olanlar ise kesinlikle ama kesinlikle 1.4a belgesi taşıyan üzerinde test edilmiştir belgeli hd kablo alsınlar,bu kablo ile tvlerinin gerçek performansını sorunsuzca alırlar,tvlerdei tüm desteğe tepki süreleri muhteşemdir !

Fazla uzun oldu yine ama çene düşük biraz,kusura bakmayın :)

Doğruya doğru,güzel bir bilgi aktarımı olmuş andy1,eline sağlık.

Esasında tecrübelerine dayanarak kaliteli 1.4 HDMI kablo markası (markaları) da verebilirsen daha da güzel olacak,sonuç olarak üzerinde 1.4 diye yazsa bile çok b....tan kablolar mevcut piyasada.

Sagılar,

• 1080p yayın taşımak için HDMI 1.4 kabloya ihtiyacınız yok. Ama PS3 ve Bluray Oynatıcılarda 3D içerik oynatacaksanız o zaman HDMI 1.4 kablo gerekir. Onun dışında mkv playerlardan 3D yayın aktaracağınızda (SBS), yada Xbox 360 tan 3D oyun oynayacağınızda (SBS) HDMI 1.4 kabloya ihtiyacınız yok. Kablo kalitesi ise arkadaşın dediği gibi fark edecektir. Ben 5 TL lik kablo kullanıyorum. Hiç bir sıkıntım yok(MKV Player, Xbox 360, Dreambox 800HD ve PC bağlı) . Ama mesafe uzadıkça ve kablonun etrafındaki adaptör, elektrik kablosu gibi parazit yayan elementler olduğunda sinyal kaybı yaşayabilirsiniz. Bu durumlarda shielded denilen dışında bu parazitleri engelleyen kablolardan olması avantaj olur. Eğer tv görüntünüzde sorun varsa o zaman değiştirebilirsiniz(Parazit, dalgalanma gibi). Ama unutmayın bu kablolar eski ses kabloları gibi değil. 0 ve 1 taşırlar. Yani tamamen dijitaldir. Analog kablolar kadar sinyal kaybı olmaz.

Bu arada ethernet ile HDMI kablonun bağlantısı nedir? HDMI kablo ile network bağlantısımı yapılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: burakc

1080p yayın taşımak için HDMI 1.4 kabloya ihtiyacınız yok. Ama PS3 ve Bluray Oynatıcılarda 3D içerik oynatacaksanız o zaman HDMI 1.4 kablo gerekir. Onun dışında mkv playerlardan 3D yayın aktaracağınızda (SBS), yada Xbox 360 tan 3D oyun oynayacağınızda (SBS) HDMI 1.4 kabloya ihtiyacınız yok. Kablo kalitesi ise arkadaşın dediği gibi fark edecektir. Ben 5 TL lik kablo kullanıyorum. Hiç bir sıkıntım yok(MKV Player, Xbox 360, Dreambox 800HD ve PC bağlı) . Ama mesafe uzadıkça ve kablonun etrafındaki adaptör, elektrik kablosu gibi parazit yayan elementler olduğunda sinyal kaybı yaşayabilirsiniz. Bu durumlarda shielded denilen dışında bu parazitleri engelleyen kablolardan olması avantaj olur. Eğer tv görüntünüzde sorun varsa o zaman değiştirebilirsiniz(Parazit, dalgalanma gibi). Ama unutmayın bu kablolar eski ses kabloları gibi değil. 0 ve 1 taşırlar. Yani tamamen dijitaldir. Analog kablolar kadar sinyal kaybı olmaz.

Bu arada ethernet ile HDMI kablonun bağlantısı nedir? HDMI kablo ile network bağlantısımı yapılıyor?

Yine bilgi karmaşaı doğuyor :)

Yeni nesil tvlerin çoğunda wireless bağlantı mevcut,3D olmaları gerekmiyor,1.4 hdmi kablonun en iyi özelliği bütün verileri desteklemesi,1.3 kablolar ise desteklemez,desteklemez cümlemde tartışma yaratmasın,wireless bağlantısı olanlar için en ideal kablodur çunki kayıpsız sinyal taşır !

Yine kavram karmaşası var,1.3 kablolar gerçek HD sinyali taşımazlar,Yani 1080p60 bunu hiç bir 1.3 kablo vermez,kaldıki oyun meraklıları için önemli bir farktır !

Kablo önerim ise,Monster 1000 HD,Türkiye'de varmı bilmiyorum,yurt dışında kampanyalardan bulabilirsiniz !

GTMAX highspeed ucuz kabloları mevcut,profosyonel satıcılara sorarsanız,gümüş alaşım miktarını söylerler !

Belkin Ülkemizde satılıyor,gümüş alaşımlı kabloları mevcut,oldukça iyi bir firmadır !

GTMAX'ın Blu-ray Hd kablosu var,Blu-Ray yazmasına bakmayın oldukça kaliteli bir ürün,sanıyorum 10-15 dolara bulmak mümkün !

Yazdıklarımın hepsi garantili ürünlerdir !

Kablo işi hassastır bu sebeble yanlış yazıpta insanları yönlendirmek istemem !

Kablo çok ama fiyatları yüksek olduğundan ben normallerini yazdım !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 için TV tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • andy1 bılgılendırmen ıçın tesekkurler ben pc den lcd ye baglamak ıstıyorum mesela oyun olsun 3d olsun bluray + mkv olsun fılım fılan ızlıcem gerçı lcd almadım ama ALLAH nasıb ederse samsungun d serısınden almak ıstıyorum tahmınım 3d alabılırım sen buna hangı hdmı kablo tavsıye edersın turkıyede olan kablolardan ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

andy1 bılgılendırmen ıçın tesekkurler ben pc den lcd ye baglamak ıstıyorum mesela oyun olsun 3d olsun bluray + mkv olsun fılım fılan ızlıcem gerçı lcd almadım ama ALLAH nasıb ederse samsungun d serısınden almak ıstıyorum tahmınım 3d alabılırım sen buna hangı hdmı kablo tavsıye edersın turkıyede olan kablolardan ?

ALLAH c.c nasip eder alırsın,elbet istemek başarmaktır !

Bahsettiğin cihazlarla kullanacağın GTMAX'ın BLU-RAY highspeed 1.4 Full HD 1080p60 kablosu var,fiyatıda ucuz en fazla 15-50 dolar aralığında bulursun !
  • andy1, çok güzel bilgiler veriyorsunuz, teşekkür ederim hem kendim hem faydalanan herkes adına..

ben de @astalagulu ile aynı kullanım amacı ile bir panel alacağım, ancak odada panel ile PC arasında en azından 4-5 metre mesafe olacak, ve bazı yerlerde mesafe uzadıkça kalite düşer tarzı yorumlar var. bu konuda bilmemiz gereken nedir, ve bu mesafede kayıpsız iletim için kullanmamız gereken kablo marka modeli özelliği belirtebilir misiniz ? @astalagulu'ya önerdiğiniz kablo bu konuda nasıldır ?

bir de altın uçlu üzerinde çok fazla spekülasyon var, altın uçlu daha iyidir diyen de var, kesinlikle inanmayın farketmez diyen de var, bu konuda bilmemiz gereken doğru nedir ?

Edit : altın uçlu cümlesinin anlatım bozukluğu giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 13 Nisan 2011; 11:39:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ishakteyran

andy1, çok güzel bilgiler veriyorsunuz, teşekkür ederim hem kendim hem faydalanan herkes adına..

ben de @astalagulu ile aynı kullanım amacı ile bir panel alacağım, ancak odada panel ile PC arasında en azından 4-5 metre mesafe olacak, ve bazı yerlerde mesafe uzadıkça kalite düşer tarzı yorumlar var. bu konuda bilmemiz gereken nedir, ve bu mesafede kayıpsız iletim için kullanmamız gereken kablo marka modeli özelliği belirtebilir misiniz ? @astalagulu'ya önerdiğiniz kablo bu konuda nasıldır ?

bir de altın uçlu üzerinde çok fazla spekülasyon var, altın uçlu daha iyidir diyen de var, kesinlikle inanmayın farketmez diyen de var, bu konuda bilmemiz gereken doğru nedir ?

Edit : altın uçlu cümlesinin anlatım bozukluğu giderildi.

Uzun kablo seçimi çok önemli,ama kafanızı takmayın çunki,o kadar kaliteli kablolar varki bunlar her 2 tarafındada belli oranda upscale yapan devrelerle destelenmiş,bu kabloyu alırken hep diyorum üzerinde test edilmiş sertrifikasına dikkat edin,nedir bu sertrifika derseniz,bu tür kablolar üzerinde ''THX Certified'' yazar,bu tür kablolarda uzun mesafede sinyal kayıbı en alt seviyede olur !

Aslında ucuzada bulursunuz,biraz bakınmanız yeterli,ben karakterim icabı kesinlikle satıcı ismi vermiyorum,firmalara karşı saygımdan bunu Vatandaş olarak kendime yakıştırmadığım içindir !

Uygun satış yapan firmalardan kampanyalardan çok ucuza bulmak mümkün !

Mesela bir arkadaşım bulmuş ''Monster Cable Ultimate High Speed Hdmi 1000 HDX'',paylaşmak isterim,üst versiyon bir kablo değil ama Türkiye şartları için fazlası ile yeterlidir,Blu-ray-PS3 kullanıcılarını dahil etmiyorum !

Dostane tavrınız içinde teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 12 Nisan 2011; 15:35:32 >

• quote:

Uzun kablo seçimi çok önemli,ama kafanızı takmayın çunki,o kadar kaliteli kablolar varki bunlar her 2 tarafındada belli oranda upscale yapan devrelerle destelenmiş,bu kabloyu alırken hep diyorum üzerinde test edilmiş sertrifikasına dikkat edin,nedir bu sertrifika derseniz,bu tür kablolar üzerinde ''THX Certified'' yazar,bu tür kablolarda uzun mesafede sinyal kayıbı en alt seviyede olur !

Aslında ucuzada bulursunuz,biraz bakınmanız yeterli,ben karakterim icabı kesinlikle satıcı ismi vermiyorum,firmalara karşı saygımdan bunu Vatandaş olarak kendime yakıştırmadığım içindir !

Mesela bir arkadaşım bulmuş ''Monster Cable Ultimate High Speed Hdmi 1000 HDX'',paylaşmak isterim,üst versiyon bir kablo değil ama Türkiye şartları için fazlası ile yeterlidir,Blu-ray-PS3 kullanıcılarını dahil etmiyorum !

ben teşekkür ederim andy1, bilgilerinizden faydalandırıyorsunuz ve herkes için çok önemli ve zaman kazandırıcı bilgiler veriyorsunuz.

Altın uç konusunda ne dersiniz ? gerçekten farketmez mi dijital yayın olduğu için, yoksa o da değişiklik gösterir mi ? piyasada öyle kablolar var ki, birinin altın uçlusu, diğerinin bakır kablosundan çok çok ucuz olabiliyor. kaliteliyi nasıl ayıracağız, bileceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 13 Nisan 2011; 16:02:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ishakteyran

quote:

ben teşekkür ederim andy1, bilgilerinizden faydalandırıyorsunuz ve herkes için çok önemli ve zaman kazandırıcı bilgiler veriyorsunuz.

Altın uç konusunda ne dersiniz ? gerçekten farketmez mi dijital yayın olduğu için, yoksa o da değişiklik gösterir mi ? piyasada öyle kablolar var ki, birinin altın uçlusu, diğerinin bakır kablosundan çok çok ucuz olabiliyor. kaliteliyi nasıl ayıracağız, bileceğiz?

İshakteyran dostum,lütfen bu altın uç olayına kafayı takmayın,üzerinde THX amblemi varsa evet,test edilmişter garantisi varsa evet,diğer türlü altın uç kavramı elbetteki bu benim görüşüm hiç bir şey ifade etmez !

HDMI kablo diyoruz ya,bazılarıda fark etmez derler,bu kaplama olayıda aynı,yani altın kaplama olmuş olmamış kafaya takmamak gerek,nedenmi hdmi kablodaki sayısal pin değerleridir,her biri %100 uyumlu tepki vermek zorundadır !

Ve belli güce yani akıma ihtiyac duyarlar,işin derinine inince aslında çok basit ama yüzeysel yada görsel olarak bakarsak çok karışık !

Bu sebeble Garanti belgeli ürünlerden asla ve asla şaşmayın,bana kablo satıcıları kızacaklardır,kimsenin ekmeği ile oynamak haddime değil,zaten kendine güvenen satıcılar içinde bu yorumlarım,zararı değil ancak satışlarını artırır !

Türkiye'de aslında bu tür kablolar var,kaliteli büyük marketlerde bulmak mümkün,yürekten yazıyorum bir sürü hdmi girişli cihaz aldım içlerinden hdmi kabloları çıktı,ya hediye ettim yada attım,bilmediğim bir teknoloji açıkcası 1000 lerce lira verip aldığım cihaza takmam !

Bun tecrübelerinide zararlarınıda yaşadım,500 liraya aldığım cihaza tam 4 defa güc devresi değiştirdiğimi bilirim,verdiğim parayı geçmiştir servislere döktüğüm para !

Biraz pahalı olsun ama kafamız rahat olsun,önemli olanda bu !

• andy1 tesekkur ederım bılgı ıçın sağolasın ALLAH CC razı olsun senden
  • eline sağlık bilgi için valla ben yurtdışından abime 4.5 mt lik kablo aldım hdmi alet canavar çıktı 1.3b aldık görüntü aktarımı birebir oyunalrda vs hiçbir sıkıntı yok. ses görüntü harika ve fiyatı burayla kıyaslanmaz bile burda 1.5 mt lik adi şeye 30 civarı istiyorlar birde övüyorlarki sorma geçen birşey denemek içni teknosaya gittik blueray dan birşey gösterecekti cihazın kutusundan çıkan hdmi kablo anında kırıldı
  • quote:

İshakteyran dostum,lütfen bu altın uç olayına kafayı takmayın,üzerinde THX amblemi varsa evet,test edilmişter garantisi varsa evet,diğer türlü altın uç kavramı elbetteki bu benim görüşüm hiç bir şey ifade etmez !

HDMI kablo diyoruz ya,bazılarıda fark etmez derler,bu kaplama olayıda aynı,yani altın kaplama olmuş olmamış kafaya takmamak gerek,nedenmi hdmi kablodaki sayısal pin değerleridir,her biri %100 uyumlu tepki vermek zorundadır !

Ve belli güce yani akıma ihtiyac duyarlar,işin derinine inince aslında çok basit ama yüzeysel yada görsel olarak bakarsak çok karışık !

Bu sebeble Garanti belgeli ürünlerden asla ve asla şaşmayın,bana kablo satıcıları kızacaklardır,kimsenin ekmeği ile oynamak haddime değil,zaten kendine güvenen satıcılar içinde bu yorumlarım,zararı değil ancak satışlarını artırır !

Türkiye'de aslında bu tür kablolar var,kaliteli büyük marketlerde bulmak mümkün,yürekten yazıyorum bir sürü hdmi girişli cihaz aldım içlerinden hdmi kabloları çıktı,ya hediye ettim yada attım,bilmediğim bir teknoloji açıkcası 1000 lerce lira verip aldığım cihaza takmam !

Bun tecrübelerinide zararlarınıda yaşadım,500 liraya aldığım cihaza tam 4 defa güc devresi değiştirdiğimi bilirim,verdiğim parayı geçmiştir servislere döktüğüm para !

Biraz pahalı olsun ama kafamız rahat olsun,önemli olanda bu !

teşekkür ederim andy1, sabırlı açıklamalarınız için..

sizin bu yorumunuzu beklerken, yurtdışından amazon.com'dan minimum 4.5 metre uzunluklu v1.4 HDMI kablo baktım, ve sanırım 20 tane kabloyu istek listeme ekledim, sizden bir değerlendirme ve belki tavsiye alabilmek için. Öncelikle şu çok ilgimi çekti, siz de göreceksiniz 1.59 dolara da bu uzunlukta v1.4 kablo var, 250 dolara da ancak bunlardan başlığında THX barındıranlar sadece Monster kablo olanlar, GTMAX yada diğer markalar da THX certified olsa bile en azından başlıklarında (çünkü detaylarını çok inceleyemedim vakit darlığından, ve bazılarının v1.4 olduğunu Blueray ve 3D desteği ifadesini başlıkta görünce düşündüm ve listeye ekledim, yanlışsam lütfen düzeltin. ) THX certified oldukları yazmıyor. Bazıları 80 dolar civarlarından 25 dolar seviyelerine kadar indirimde, ancak THX certified olması önemli.. çünkü veri kaybı yaşamak hoş olmaz.

siz bu listeye bakıp (tabi bunlarla sınırlı kalmamak üzere) bu kadar farklı fiyatlandırma içerisinden hangisini tavsiye edersiniz, yada başka bir ifadeyle siz hangisini alırdınız ? Yardımlarınız için şimdiden ve her zaman teşekkürler.

Edit : linki vermeyi unuttum, uyku vakti geldiği nasıl da belli oluyor
    İstek listesi linki :http://www.amazon.com/gp/wishlist/UQPLF7J0VN8S/ref=reg_hu-rd_add_wl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 14 Nisan 2011; 2:00:28 >

• http://www.amazon.com/GOLD-PLATED-Version-Supports-4096%C3%972160p-Resolution/dp/B00356J714/ref=wl_it_dp_v/177-4887715-0746708?ie=UTF8&coliid=ID0902E5HQ2ZA&colid=UQPLF7J0VN8S

Gtmaz'ın düz kablosu bendeki örgü olan,yaklaşık fiyatı 160 dolar civarıydı,dedim ya kampanya oluyor bazen,defolı kutulu olanlardan almıştım,fiyatlar inanılmaz düşüyor,GTMAX çoğu ürününde THX uyarsı bulunmaz ama %100 test edilmiştir onayı vardır,ucuz ürünleri içinde geçerli !

Durumun varsa al derim yada satıcıyı listene ekle mail at,indirimli fiyat geldiğinde haber veriyorlar,yada defolu olduğunu söylüyorlar,bizdeki gibi olmuyor genelde adamlar,satış sitelerinde kötü puan almak istemiyorlar !

Buna benzer sorun yaşamıştım ebay üzerinden,aslında kutu gümrükte açılmış bende durumu satıcıya bildirdim,1 kuruş almadan yenisini yolladı !

Product Image
    Aurum Cables High Speed HDMI Cable, 1080p (Full HD) Supports 3D - Audio Return Channel - 4Kx2K - 1440p - 1080p - Blu-Ray - PS3 - XBox 360 HDMI to HDMI (15ft Stylish Finish Gold)

Bu üründe süper almanı tavsiye ederim almadan satıcıya sor ezbere alma,bu kablolar tamamen ''0'' hatalı oluyor,yinede dediğim gibi satıcıya sor birde satıcının,puanlamasına bak,linteki kablo yeni versiyon,bu tür kablolarda pin hatası yok gibi !

Ürün çokta fiyatlar için birşey diyemiyorum !

• quote:

http://www.amazon.com/GOLD-PLATED-Version-Supports-4096%C3%972160p-Resolution/dp/B00356J714/ref=wl_it_dp_v/177-4887715-0746708?ie=UTF8&coliid=ID0902E5HQ2ZA&colid=UQPLF7J0VN8S

Gtmaz'ın düz kablosu bendeki örgü olan,yaklaşık fiyatı 160 dolar civarıydı,dedim ya kampanya oluyor bazen,defolı kutulu olanlardan almıştım,fiyatlar inanılmaz düşüyor,GTMAX çoğu ürününde THX uyarsı bulunmaz ama %100 test edilmiştir onayı vardır,ucuz ürünleri içinde geçerli !

Durumun varsa al derim yada satıcıyı listene ekle mail at,indirimli fiyat geldiğinde haber veriyorlar,yada defolu olduğunu söylüyorlar,bizdeki gibi olmuyor genelde adamlar,satış sitelerinde kötü puan almak istemiyorlar !

Buna benzer sorun yaşamıştım ebay üzerinden,aslında kutu gümrükte açılmış bende durumu satıcıya bildirdim,1 kuruş almadan yenisini yolladı !

Product Image
    Aurum Cables High Speed HDMI Cable, 1080p (Full HD) Supports 3D - Audio Return Channel - 4Kx2K - 1440p - 1080p - Blu-Ray - PS3 - XBox 360 HDMI to HDMI (15ft Stylish Finish Gold)

Bu üründe süper almanı tavsiye ederim almadan satıcıya sor ezbere alma,bu kablolar tamamen ''0'' hatalı oluyor,yinede dediğim gibi satıcıya sor birde satıcının,puanlamasına bak,linteki kablo yeni versiyon,bu tür kablolarda pin hatası yok gibi !

Ürün çokta fiyatlar için birşey diyemiyorum !

çok teşekkür ederim andy1,

sanırım monster kabloları diğerlerine göre biraz pahalıya kaçtığı için tavsiye etmediniz. Evet satıcılarla mesajlaşıp kararımı vereceğim.

Son olarak şunu sormak istiyorum, iki THX certifikalı HDMI 1.4 kabloyu bir konnektör (yada repeater -hangisi doğru bilmiyorum-) ile bağlayıp mesafeyi uzattığımızda konnektörde bir kayıp olmaması için önerebileceğiniz konnektör yada repeater var mıdır?

bununla ilgili müşteri yorumları çok iyi :http://www.amazon.com/Premium-GOLD-Female-Coupler-PTC/dp/B001EPVOQY/ref=pd_rhf_shvl_2
    ama bunlarda kablonun versiyonuna göre desteklememe gibi bir durum var mı ? yani mesela 1.4 kablolarda performanslı çalışamıyordur çünkü 1.3 için yada 1.3 düşünülerek üretilmiştir.
    Diğer bazı alternatif konnektörler :
    http://www.amazon.com/Monster-Advanced-HDMI-1080p-Coupler/dp/tech-data/B0015A93EI/ref=de_a_smtd
    http://www.amazon.com/Gold-Plated-HDMI-Female-Coupler/dp/B004PVW1DE/ref=sr_1_51?s=electronics&ie=UTF8&qid=1302766007&sr=1-51

• Amazondan ürün alırken,çok doğruyu yazmışsınız ben atlamıştım,muhakak satıcıya Avrupa için alındığını hatırlatın,NTSC sistem destekli cihazlar ağırlıktadır !

Repater için belli marka söyleyemiycem,tek dikkat etmek gereken enaz 10 metreye kadar destek veren bir cihazı almak,bu cihazları almaktansa siz zaten linkte vermişsiniz !

Monster Advanced for HDMI 1080p Coupler - Coupler for HDMI,sizin yerinizde olsam bu adaoptörü alırdım,birde yine MOnster hdmi kablo ile veri kayıplarınız en azından en alt seviyeye iner !

Gold Plated HDMI Female to HDMI Female Coupler bu tür adoptorler zaten Türkiye'de var şahsen tavsiye etmem verim alacağz derken malesef sinyal kayıplarına neden olabiliyorlar,düşünmeyin derim !

Sonuçta bu tür ürünleri alırken durumu anlatmakta fayda var,monster 1.4 yada 1.3 hdmi kablo ise ona göre repater yada konnektor tercihi yapın,satıcılar zaten işi biliyorlar,bizdeki gibi satsın gitsin olayı çok az oluyor !

Aslında ebay'de bana satıcı arkadaş repeater yollanmıştı hediye olarak bulursam veririm,hiç kullanmadım,bende kablo mesafem enazfla 1.5 metre,söz vermiyorum ama cihazı bulursam yollarım !

• quote:

Amazondan ürün alırken,çok doğruyu yazmışsınız ben atlamıştım,muhakak satıcıya Avrupa için alındığını hatırlatın,NTSC sistem destekli cihazlar ağırlıktadır !

Repater için belli marka söyleyemiycem,tek dikkat etmek gereken enaz 10 metreye kadar destek veren bir cihazı almak,bu cihazları almaktansa siz zaten linkte vermişsiniz !

Monster Advanced for HDMI 1080p Coupler - Coupler for HDMI,sizin yerinizde olsam bu adaoptörü alırdım,birde yine MOnster hdmi kablo ile veri kayıplarınız en azından en alt seviyeye iner !

Gold Plated HDMI Female to HDMI Female Coupler bu tür adoptorler zaten Türkiye'de var şahsen tavsiye etmem verim alacağz derken malesef sinyal kayıplarına neden olabiliyorlar,düşünmeyin derim !

Sonuçta bu tür ürünleri alırken durumu anlatmakta fayda var,monster 1.4 yada 1.3 hdmi kablo ise ona göre repater yada konnektor tercihi yapın,satıcılar zaten işi biliyorlar,bizdeki gibi satsın gitsin olayı çok az oluyor !

Aslında ebay'de bana satıcı arkadaş repeater yollanmıştı hediye olarak bulursam veririm,hiç kullanmadım,bende kablo mesafem enazfla 1.5 metre,söz vermiyorum ama cihazı bulursam yollarım !

teşekkür ederim andy1,
    repeater yada coupler olayını şu yüzden düşündüm, monster kablo alsam en azından amazonda en uzunu 16 feet, ki o da 5 metreden az yapıyor. benim odam uçtan uca 5 metre, hangi paneli alacağım bilmiyorum ama yaramaz yeğenlerden korumak için duvara monte düşünüyordum, öyle olursa o zaman Tv yüksekliğine ve benim bilgisayar masanın yüksekliğine kadar aradaki mesafe de dahil, 5 metreyi geçebilir, o durumda kısa bir kablo daha alıp en az kayıpla işi kapamayı düşünüyordum. Şimdilerse ise paneli(muhtelemelen 50 inç olacak ama 42ye kadar düşebilir) duvara monte etmek tehlikeli olabilir diye düşünüyorum, bir çözüm bulacağız artık :)

ama diğer taraftan da GTMAX kabloların belirtilmese bile THX sertifikalı olduğunu söylediğiniz, bu durumda 25 feet (yaklaşık 8 metre) olanından alıp hiç konnektör, repeater ile uğraşmadan sorunu çözebilirim. fakat sanki GTMAX ile Monster'ı yan yana koyunca monster beni al diyor. Belki de hep pahalı olan daha iyidir, daha pahalı ise bi farkı vardır anlayışı nedeniyle öyle düşünüyorum, ne dersiniz ?

Edit : anlatım bozukluğu giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 14 Nisan 2011; 20:51:40 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.