Şimdi Ara

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
9.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: usnn

http://www.vatanbilgisayar.com/trust-16760-trust-16760-hdmi-altin-uclu-kablo-1.8-m/productdetails.aspx?I_ID=45468

Şu Modele bakarsanız bilgilendirirseniz sevinirim.

Bahsettiğiniz model 1.3a serisidir,3D tvniz varsa tavsiye etmem,normal panelse ve oyunlarlarda fazlada önemsiz diyorsanız alınabilir bu kablo 1080p60 desteği yoktur,aslında yukarda şema var,o şemayı baz alırsanız,kablolarda daha doğru seçim kararı oluşur !

Kısaca standart bir kablo !

• quote:

Bende şuan ne alacam hangi markayı alacam bilemedim Açıkcası 20 liradan fazla vermekde istemiyorum Şuan teknosa'dan Vatan bilgisayardan veya'da media markt'tan alabileceğim en uygun 1.3 Htmi kablo varmı? 30 liraya kadarda zorlayabilirim. Sahibindene baktım birsürü markasız modeller var 6,5tl'ye bile kablo var Yalnız Teknosa olsun Vatan olsun hiçbiri yazmamış sitelerinde 1.4 felan diye Acayip uyuz oldum Acilende almam gerekiyor Dizileri filmleri takılarak izliyorum hdd'den Laptop'umu takar hdmi ile sorun olmadan izlerim gibime geliyor. 106" philips 8654 Amblayt Tv'im'de izleyeceğim.

Belkşi bu yazımızı okurlarda,sadece ürün satmakla bu işlerin yürümediğini anlarlar !

Firmalar kusura bakmasınlarda,İşportacılardan tek farkları mağaza ünvanları ile çalışmaları,kablo satarlar ne olduğu meçhul hatta satış elmanına sorsanız,fark etmezde diyecek kadarda uzmandırlar,malesef Ülkemizde bu işler böyle !

Laptontan bağlantı yapıyorsan,biraz daha kendini zorma Monster'in güzel kabloları mevcut,veri kaybın en az seviyelere düşer,Yukarda arkadaş sağ olsun 600 HD serisini eklemişti,ucuza bulabilirsin !

Biraz marketleri dolaş,satıcılar bu kablolardan anlamazlar şansına 20 liraya dahi bulabilirsin,elektronikçileri gezmende fayda var !

• Andy teşekkür ederim Dediğin gibi birazdaha gezecem bakalım uygun bulursam alacam. Yoksa 50-60 lira benim için büyük bir mebla Teşekkürler...
  • Müzik meraklılarının sitelerinde (audiophil) ses sistemleri ile yaptığım araştırmalarda 500-600 usd lik zemine değidirilmeden sisteme bağlanan kabloları gördüğümde 'yok artık' demiştim. Aradaki farkı elbet dinleyenler bilir ama tv sistemlerinde de bu kadar önemli oldğunu haliyle düşünmem gerekirdi. Neticede bir veri varsa amaç o veriyi en kısa ve en az kayıpsız şekilde ilgili yerlere ulaştırması kalite açısından önemlidir.

2 gün önce çektiğim kablo artık tarih oldu

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler !

Paylaşalım dedik ama kalmamış

• Arkadaşlar Paypal'dan Full 1080P HD 1.4 High Speed 5 ft HDMI Cable Wire HDTV HTML kablo aldım. Bir bakarmısınız iş görürmü Umarım kazık yememişimdir. 3,90TL ye ödeme geçtim.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=190523818151&si=DcuItT5%252FmOGtZYa9VZdnAPHNYdM%253D&viewitem=

Birde sanırım kargo ücreti ödmeyecem demi? Expedited Shipping (USPS First Class Mail®) Demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usnn -- 18 Nisan 2011; 8:33:44 >

• quote:

Arkadaşlar Paypal'dan Full 1080P HD 1.4 High Speed 5 ft HDMI Cable Wire HDTV HTML kablo aldım. Bir bakarmısınız iş görürmü Umarım kazık yememişimdir. 3,90TL ye ödeme geçtim.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=190523818151&si=DcuItT5%252FmOGtZYa9VZdnAPHNYdM%253D&viewitem=

Birde sanırım kargo ücreti ödmeyecem demi? Expedited Shipping (USPS First Class Mail®) Demiş.

Darılmada bu kablo için neden taaaa gurbet ellerine gittin :)

1.4 sadece lafta destek sunar bu kablo,almadıysan hiç bulaşma derim,1.4 falan değil !

Bu tür ürünleri almayın,Hdmi kablolarda profosyonel firmalar her zaman ilk tercihiniz olsun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 17 Nisan 2011; 19:56:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Arkadaşlar Paypal'dan Full 1080P HD 1.4 High Speed 5 ft HDMI Cable Wire HDTV HTML kablo aldım. Bir bakarmısınız iş görürmü Umarım kazık yememişimdir. 3,90TL ye ödeme geçtim.

Darılmada bu kablo için neden taaaa gurbet ellerine gittin :)

1.4 sadece lafta destek sunar bu kablo,almadıysan hiç bulaşma derim,1.4 falan değil !

Bu tür ürünleri almayın,Hdmi kablolarda profosyonel firmalar her zaman ilk tercihiniz olsun !

Aldım valla banada pek gerçekci gelmedi ama denemiş oluruz olmadı goldmaster'in 1.3c olan kablosunu alacam 29liraya olmadı39 liraya 1.4 olanını alırım Ama 3d tv'im yok 1.4'de gerekirmi bilmiyorum

• HD uydu alıcı ve MKV oynatıcı var LCD ye bağlılar
    İkisnin de HDMİ kablosu kutuda vardı
    Birisi kalın birisi ince

Muhtemelen 1,3 tü galiba emin değilim
    Gerçi kutuda çıkmasa bile her durumdu scarttan daha iyi göstereceği için kabloya 20 TL den fazla vermezdim herhalde

LCD ye geçtiğimden beri insan yüzlerinin rengini orj gibi hiç göremiyorum

Şimdi bu bahsettiğiniz 1,4 kablo veya farklı bir marka HDMi kablo kullansam
    HD yayında ve 720p filmlerde insan yüzlerinin rengi orjinale yakın gösterir mi?
    Bu kadar fark ettirir mi?

Benim için kablo kalitesindeki kıstasım insan yüzünün renk canlılığı ve gerçeğe yakınlığıdır.
    Geri kalan caf caflı söz ve paragrafların satış stratejisi olduğuna inanırım
    Vardır mutlaka artısı ancak ölçülünce ortaya cıkabilcek farklar olabilir

Bir de bu topicdeki yazılar neden sağa doğru bu kadar cok kaymış?

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

HD uydu alıcı ve MKV oynatıcı var LCD ye bağlılar
    İkisnin de HDMİ kablosu kutuda vardı
    Birisi kalın birisi ince

Muhtemelen 1,3 tü galiba emin değilim
    Gerçi kutuda çıkmasa bile her durumdu scarttan daha iyi göstereceği için kabloya 20 TL den fazla vermezdim herhalde

LCD ye geçtiğimden beri insan yüzlerinin rengini orj gibi hiç göremiyorum

Şimdi bu bahsettiğiniz 1,4 kablo veya farklı bir marka HDMi kablo kullansam
    HD yayında ve 720p filmlerde insan yüzlerinin rengi orjinale yakın gösterir mi?
    Bu kadar fark ettirir mi?

Benim için kablo kalitesindeki kıstasım insan yüzünün renk canlılığı ve gerçeğe yakınlığıdır.
    Geri kalan caf caflı söz ve paragrafların satış stratejisi olduğuna inanırım
    Vardır mutlaka artısı ancak ölçülünce ortaya cıkabilcek farklar olabilir

Bir de bu topicdeki yazılar neden sağa doğru bu kadar cok kaymış?

Sn.TİSKE,İnsan yüzü yada ten rengi tv alırken hep ilk kıstasım oldu,çok şükürde bugüne kadar panel işinde yanılmadım,RGB renkler bazı panellerde farklı olabiliyor,Mesela Sony-Lg-Samsung doygun renkler hakimdir,daha çok kırmızı olarak ön plana çıkıyor,bu konuda C650 serisi en doğru renk düzeyine sahip,en azından bana göre !

Sizdede tahminimce,hafif pastel renkler ağırlık taşıyor,genelde bu tür panellerde ten rengi doğru algılanmaz !

Kaliteli bir Hdmi kablo yardımcı olur fakat belli bir orana kadar,gümüş alaşımlı bir kablo biraz pahalıdırlar ama görüntüye etkisi olur !

En azından paneldeki renk ayarlarınızda kaymalar olmaz,malesef normal kablolarda hafif Voltaj düşmelerinin bu kayıplara etkisi çok büyüktür !

Biiraz tuaf çözüm olucak ama paneli bağladığınız priz doğru topraklamaya sahipmi bu aslında çok önmlidir,normal bir elektrikçi bunu ölçebilir alınan sabit voltaj değerine göre kaliteli topraklaması olan prizin panele gelen görüntüye etkisi tartışılmaz olacaktır !

Malum kullandığımız panellerde biz sadece üreticilerin değerlerine göre yorum yapıyoruz malesef,oysa pnaellerdeki pixsel gelen voltaja inanılmaz duyarlıdırlar,voltaj yada topraklama yanlışsada,karelenmeler-pastel renkler,hareketli görüntülerde özellikle maçlarda gözüken pastelleşe yani gerçek resmi panele doğru taşıyamama,voltajın bunlara etkiisi çoık büyüktür !

Özetlersem,durum aslında basit önce Prizie gelen sabit voltajı ölçtürün,topraklaması zayıfsa ihmal etmeyin değiştirin,sonrada bir Hdmi kablo ile panele kesinlikle faydası olacaktır !

• Konu nedense yeterli ilgiyi görmüyor halbuki en önemli konulardan biri Lütfen kullanıcı arkadaşlar katılımda bulunabilirmi?
  • Popular mechanics'in pahalı ve ucuz kablolar üzerinde bir testi var.
    Sonuç "fark yok". Digital kabloda data ya vardır ya yoktur.

http://www.popularmechanics.com/technology/gadgets/tests/4235717
  • quote:

Orijinalden alıntı: massey1

Popular mechanics'in pahalı ve ucuz kablolar üzerinde bir testi var.
    Sonuç "fark yok". Digital kabloda data ya vardır ya yoktur.

http://www.popularmechanics.com/technology/gadgets/tests/4235717

Süpersin :)

Sen o siteden bunumu anladın :)

Kusura bakma hiç birşey anlamamışsın,site sadece gerçek manada zırvalamış,neymiş site editörlerinin yorumuymuş !

Süper uzaylı editörleri üşenmemiş,ne olduğu belli olmayan kablo ile,200-300 dolarlık kablolar arasında fark yoktur diyebilecek kadarda uzmanlar !

Kıyas ettiği kablo üreticisin Monster kablosu THX belgeli garantili ürün diğeri profosyoneller için özel chip desteği sunun bir kablo,siteye bence sor sana hdmi kabloların pin sıralamasını versinler,acaba haberleri varmıdır,en azından öğtrenirsin !

Bu sebeble lütfen,konuyu biraz okuyun,insanların kafalarını bulandırmayın,3-5 bin liralardan bahsediyorum !

Bir panele 2-3 bin lira veririm ama şunu net söyeleyebilirim 5 liralık kablo alacak kadarda zengin biri değilim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 18 Nisan 2011; 14:34:38 >

• İhtiyacını karşılıyorsa 5TL-10TL lik bir kablo da işini gayet iyi görebilir. HDMI standartını desteklediği sürece tabi.

Analog kablo almıyoruz Dijital HDMI kablo alıyoruz. Dijital veri iletiyorsan kablonun ucunun altın olması ya da içinin platin dışının kevlar olması farketmez. Bunu anlamak için mühendis olmanıza gerek yok. HDMI kabloda versiyonlar vardır hangi versiyon kablo işinize yarıyorsa onu alır kullanırsınız. Uzaya roket yollamıyorsunuz.

Ha bunun böyle olmadığını. Çipiyle, THX sertifikasıyla osu busuyla uğraşıcaklar. Eyvallah uğraşın tabi. Ama lütfen dijital veri iletimi ile analog veri iletiminin farkını ne olur anlayın artık. Bunu anladığınızda dijital bir yayını göndermek için standart bir kablonun %100 iş görebildiğini anlarsınız. Geriye kalan ise sadece pazarlama stratejisidir.

Ekleme yapma ihtiyacı duyuyorum çünkü bu söylediklerimden git en ucuz kabloyu al olur gibi bişi çıkacak. Ben bunu demiyorum. Çin malı ne olduğu belirsiz abuk bi kablo alırsan tabii ki verim alamazsın çünkü adam HDMI standardına uygun malzeme kullanmamıştır söylediği standardı desteklemiyordur vs vs.

Benim savunduğum konu bir kablo HDMI kablo üretim standardına uygunsa altın uçmuş, içinde çip varmışmış, THX sertifikasına sahipmiş hiç ama hiç anlamı yok cebinizi düşünüyorsanız.

Gidip bilindik bir markanın ihtiyacınıza uyan versiyon en ekonomik HDMI kablosunu alın yeter.

Not:Yukarıda bir konuda linkte var tabloda var ihtiyacınıza göree versionu seçin.

Not2: Tekrar belirteyim : gidip ne üdüğü belirsiz bi kabloyu alıp takıp paneli patlatırsanız bana gelmeyin ben bunu yapın demiyorum tabii ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 19 Nisan 2011; 15:10:54 >

• Dijital veri aktarımında kablo çok önemlidir Dijital veri I O lojiktir fakat harmoniklerden çok etkilenir bunun için dijital verileri taşımak için gelişigüzel herhangibir kablo kullanmak yanlış olur aşağıda PLC haberleşmesinde kullanılan blendajlı kablo fotoğrafı var otomasyon işi yapanlar kablonun önemini iyi bilirler Hatta usb uzatma kablosunun uzunluğu ve kalitesi cihazın çalışmasını etkiler (USB de Lojik çalışır I O RX-TX)

• HDMI kabloda çok kalitesiz kablo almadığın sürece normal bir ev kullanıcısı neden gidip 1,5 metrelik kabloya 100TL versin? Bunun mantıklı hiç bi açıklaması yoktur. Aynı iş aynı kalitede yapılabiliyor ve atıyorum 25-30 TL ye alınabiliyorsa neden altın uçlu yok bilmemne kaplamalı diye bir yığın para versin insanlar? Benim karşı durduğum konu bu.

Ha çok uzun kablo alıcaksındır. Akım filan yetmez bilmemne olur ona göre ya daha iyi kalite almak zorundasındır ki mesafeyi kurtarsın vs. ki o durumda bile bunun bir standardı vardır belli uzunluğu geçemezsin. Network kablolarında USB kablolarında filan hep bu geçerlidir. Mesafe hep en etkin değişkendir.

Bu forumda çoğu insan 1,5 metrelik kablo kullanıyordur. Kimse kimsenin cebine zarar vermesin diye yazıyorum.

İsteyen yine gider altın kakmalı chiplisinden alır parasıyla değil mi. O zaten beni ilgilendirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

Dijital veri aktarımında kablo çok önemlidir Dijital veri I O lojiktir fakat harmoniklerden çok etkilenir bunun için dijital verileri taşımak için gelişigüzel herhangibir kablo kullanmak yanlış olur aşağıda PLC haberleşmesinde kullanılan blendajlı kablo fotoğrafı var otomasyon işi yapanlar kablonun önemini iyi bilirler Hatta usb uzatma kablosunun uzunluğu ve kalitesi cihazın çalışmasını etkiler (USB de Lojik çalışır I O RX-TX)

merhaba f_turgay,

bilgi olması açısından soruyorum. harmonikler ne gibi etkilerdir(harmonik dediğimiz şeyler ne gibi şeylerdir), ve dijital kabloyu nasıl etkilerler? usb kablosu yada diğer kabloların uzunluk ve kalitesi çalışmalarını nasıl etkiler ?

bu konuda yapılmış bir çalışma, yada sizin tecrübelerinize dayalı bilgileriniz ışığında mesajınızı biraz daha açarsanız okuyanlar için daha bilgilendirici olabilir. Ayrıca sizin kablo konusunda (özellikle HDMI) tavsiyeleriniz (kabloda olması gerekenler, olmaması gerekenler, maksimum uzunluk vs) nelerdir?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 19 Nisan 2011; 17:45:03 >

• Hdmi 1.4 kablo Türkiye'den nereden alabilirim? Mümkünse internet üzerinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn1905

quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

Dijital veri aktarımında kablo çok önemlidir Dijital veri I O lojiktir fakat harmoniklerden çok etkilenir bunun için dijital verileri taşımak için gelişigüzel herhangibir kablo kullanmak yanlış olur aşağıda PLC haberleşmesinde kullanılan blendajlı kablo fotoğrafı var otomasyon işi yapanlar kablonun önemini iyi bilirler Hatta usb uzatma kablosunun uzunluğu ve kalitesi cihazın çalışmasını etkiler (USB de Lojik çalışır I O RX-TX)

merhaba f_turgay,

bilgi olması açısından soruyorum. harmonikler ne gibi etkilerdir(harmonik dediğimiz şeyler ne gibi şeylerdir), ve dijital kabloyu nasıl etkilerler? usb kablosu yada diğer kabloların uzunluk ve kalitesi çalışmalarını nasıl etkiler ?

bu konuda yapılmış bir çalışma, yada sizin tecrübelerinize dayalı bilgileriniz ışığında mesajınızı biraz daha açarsanız okuyanlar için daha bilgilendirici olabilir. Ayrıca sizin kablo konusunda (özellikle HDMI) tavsiyeleriniz (kabloda olması gerekenler, olmaması gerekenler, maksimum uzunluk vs) nelerdir?

Saygılar

1. Cevap :Cep telefonun çaldığı zaman Pc Monitörün nasıl titreşiyorsa işte bu harmonik (Parazittir) Yakınlara yıldırım düştüğünde nasıl Adsl modemler ve dseqc siviçler arızalanır genelde bunlarıda harmonik diyebiliriz.
    2. Kablonun uzun ve kalitesiz oluşu USB HDD lerin çalışmamasına yol açar (Benin 120 gb WD usb hdd 45 cm den uzun kabloyla çalışmıyor)

Umarım açıklayıcı olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t u r g a y -- 19 Nisan 2011; 18:00:59 >

• peki hdmi kablo versiyonu nasıl anlarız.

xbox360 için 10tl lik bi hama kablo aldım üstünde versiyon falan yazmıyordu.

kablonun 1,2 mi yoksa 1,3 versiyon olduğunu tv üzerinden yada herhangi bir götrüntü kaynağından anlaşılırmı acaba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.