Şimdi Ara

Hi-Fi 'ye Giriş ve Sistem Arayışı [Tavsiye, Öneri ve Tecrübeleriniz Beklenmektedir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle ilk konum olmakla beraber; konuyu açmadan önce mümkün olduğu kadar ilgili paylaşımları okuyup, bilgi edinmeye çalıştığımı belirtmek isterim. Bu serüvene nasıl başladığımı kısaca anlatmak gerekirse; müzik ve film ihtiyacını karşılamak için eve alınan Sony BDV- N890 ile ilk adım atıldı. Malumunuz, ses lazımsa en iyisi "Sony" dedik, ve çok sevdiğimiz bu markanın ozaman üst modellerinden sayılabilecek bu ürününü aldık. Heycanlı kurulum sonrası önce müzik açıldı, ürünün kaliteli olması için duyulan aşırı istek sonucu başlarda çok güzel olduğunu kendimize söylemek çare olmasa gerek, kısa müddet sonra hüsrana uğranıldı. Yere göğe sığdıramadığım Sony nasıl olurda, -Eq ayarı bir kenara dursun-, bass-treble ayarı bile sunmazdı. Çünkü hali hazırda çalan müzikdeki derinlik, masa üstünde bulunan markasız 2.1 hoparlörden bile yalındı... Araştırmalara, "nasıl olur en iyisi değil mi" diyerek internette başlanılmış olundu ve evimizin odasındaki küçük su birikintisinden okyanusa ilk dalış gerçekleştirildi. Ozamana kadar müzik kayıtlarının neden 5 kanaldan gelmediği sorusunun cevabını dahi bilmiyordum. Stereo sistemlerle tanışmış oldum ve sözü uzun etmeyeyim, T sınıfı amp ile iki kule almaya karar verdim. T sınıfının f/p oranına güvenerek, hiç olmazsa müzik adına kaliteyi biraz olsun yakalamak için lepai 2020 amplimi sipariş geçtim ve şuan çinden yola çıkan ürün bulunduğum şehire kadar geldi. Sırada 30m2 olan oda için almak istediğim 2 kuleye geldi. Ancak bundan önce bütçe ve isteklerimi yazıp, sizlerden gelebilecek değerli yorumlarıda memnuniyetle dinlemek isterim. Zira bu konudaki tüm bilgim zaten forumdaki paylaşımlardan ibarettir. Trabzonda ikamet ettiğim için sistemleri deneme fırsatım yok sanıyorum.

    Sistem kurulacak salon L tipi ve 30 m2, dinlenilecek müzik şahsım adına geniş yelpazede bulunuyor, şöyleki; popüler müzikler de dahil olmak üzere alternatif rock, zaman zaman enstrümantal hafif parçalar, cahit berkay(moğollar) belki, bazende Orhan Baba dan açtığımız şarkılar bile dinlenecektir. Ancak sesle daha ilgili olan peder bey tam bir THM hastası, kendisi bu sanatı da icra etmekle kalmayıp sürekli dinleyicisidir. Eğer hoplar her tür müziğe uymayacak ise; thm odaklı olması tercih edilecektir. Kaynak olarak dizüstüne aldığım harici ses kartı olan creative sound blaster omni 5.1 den Analog Çıkış->RCA ile lepai 2020 ye, ordan kulelere bağlantı yapılabilir diye düşünüyorum. Yalnız böyle birşeyi ilk defa deneyeceğim için yanlış bir dizilim var ise uyarmanızı rica ederim. Öte yandan Sony Sinema sisteminide bu ampli ile kullanabilir miyim bilmiyorum, bağlanırmı, içeride kendi amplisi olduğundan ampli ile kullanılamaz sanırım.

    Sonuç olarak 2000TL(Kablolar da dahil olacak +/- %20) yaklaşık bütçe ile sıralama söyle ;

    Ağır basan ve şimdiki görünen tercih Heco Victa Prime 702 kuleler

    Edit: İkinci el üründe alınabilir, Tavisye üzerine Dali Ikon 6 MK 2 Hoparlör seçenekler arasına eklenmiştir, 2.el olarak, fiyat 2.250 Tl,

    Ancak forumdan biri JBL Studio 180 i, 850 Tl çifti olacak şekilde satıyor. Eğer tavsiye edilecek olunursa, daha da ucuz olması sebebiyle alımı düşünülebilir,

    Magnat 802, 1002 veya bu bütçelere yakın Dali zensor/lektor serileride düşünülebilir.

    Değerli önerilerinizi bekliyorum.

    Edit: Dali Ikon 6 MkII ler 2200 tl ye 2. el olarak, kablolar ise yabancı siteden tavsiye üzerine supra marka ara kablo ve interconnect alınmıştır. Ampli ve DAC arayışı devam etmektedir.

    Edit 2: Amfi olarak Nad C 356 Bee sisteme eklenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negnem -- 16 Eylül 2015; 13:20:27 >







  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Trabzonda forumdan sahibindede ilanı vardı Dali İkon6 mk2 satıyordu.Yazdığınız Hop.lardan çok daha iyi bir Hoptur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak olarak dizüstüne aldığım harici ses kartı olan creative sound blaster omni 5.1 den optik->RCA

    bu sekilde direk baglayamazsiniz. ya araya dac almalisiniz ya da ses karti analog cikis olan rca dan lepai girisine rca ara baglanti yapmalisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    Trabzonda forumdan sahibindede ilanı vardı Dali İkon6 mk2 satıyordu.Yazdığınız Hop.lardan çok daha iyi bir Hoptur.


    Ben birkaç sayfa bakmıştım 2.el ürünlere forumdan ancak görememiştim, direk linki var mıdır acaba. Diğer konularıda incelemiştim, hecolar daha iyi sonuç verir gibi birşey çıkmıştı ortaya, hiçbirini denemedim tabiiki.


    Ses kartımda optik çıkışım yanı sıra analog right - left çıkışlarıda mevcut. Oradan ampli ye giriş yapılamaz mı, dac mı gereklidir yine
  • belirttiginiz gibi analog cikislardan lepai ampliye direk giris yapabilirsiniz.

    hoparlor ilani sanirim su :

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dali-ikon-6-mk-2-hoparlor-seti-222000316/detay

    heco victa 702 yerine dali ikon6 mkii almak daha mantikli geliyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikmen müzik markette ürün 3.800 TL gözüküyor, fiyat olarak yeni kondisyondaki ürün için gerçekten uygun fiyat yazılmış sanki. Ancak forumda dali hoplar için lektor serisini filim amaçlı, zensor serisini müzik amaçlı yazıyordu bilenler. Tabiiki böyle olacak diye bir şart yok, tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. İlgilendiğim ürünler listesine aldım, bununla ilgili başka arkaşlarında yorumu beni memnun eder =
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    İkon serisi o dediklerinizden çok daha iyi vede onların üst modelidir.Benim dediğim Trabzondaki ilan kalkmış,bu ilandaki fiyat Trabzondakinden daha uygun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım, benimde dikmen müzikte baktığım üzere dediğiniz gibi daha üst bir hoparlör. İlk mesajıma ekledim, araştırmaya devam ediyorum. Dinleme fırsatım olaydı ne güzel olurdu, ama yinede 5.1 sisteme nazaran alabilecek olduğum ürünlerden herhangi biri bana çağ atlatacaktır diye düşünüyorum
  • Lepai a2020 ile ikon 6'lara küfür edersin resmen. En az marantz pm6005 lazım. O sebepten yüksek db hassasiteyi olan spekaer tercih et. Castle Knight 2 mesela işini görür. Ayrıca omni'den rca olarak ses çıkışı alıcaksın bi kafa optic bi kafa rca demek insanın hem karada hemde suda nefes alabilmesi kadar imkansız bişey yani öyle bişey yok bi taraf digital bi taraf analog olmaz. Creative omni zaten stereo şeçerek dac işlevi görüyor başka bişey almanada gerek yok. Castle knight'lar kule değil diyeceksin ama castle knight 2 kule gibi gövdeli sağlam çalar zaten lepia ile kule sürülmez deneme randıman vermez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • T sınıfı Ampliler hakkında mevcut olan konuda, kullanan birçok kişi ses seviyesi yarıdayken bu ampli ile giriş seviyesi için kaliteli sayılabilecek kule hopları sürdüğünden, ve boyutuna göre gayet performans aldığından bahsederek tavsiye etmişti. Tabiiki bunun en iyi kombinasyon olduğunu söylemediler ama düşük fiyata müzik açısından başlangıç için oldukça yeterli olduğu izlenemi uyandı bende, kullananlar hep o doğrultuda yazıp yine tavsiye ettiler bilmiyorum başlığı inceleme fırsatınız oldu mu. Bende bütçemi öncelikle kaliteli hopa ayırmayı tercih ederek ampliyi daha düşük maliyette tutarsam, sonradan yine ampli ek yapabileceğimi düşünerek bu tercihi yapmıştım. Açıkcası o konuyu okuduktan sonra burda hiç tavsiye edilmemesi kafamı karıştırdı, "fiyata göre kaliteli hop + başlangıç amplisi" tercihim yanlış mıdır. İlerde hopları kolay kolay değiştirebileceğimi sanmıyorum çünkü. Diğer taraftan sanırım digital bir sinyali bir kablo ile analoğa dönüştürebileceğim fikri biraz hayali oldu, analog çıkış ile halledeceğim teşekkürler.




  • Merhaba bende Trabzon'danım ve imzamdaki sistemi kullanıyorum Trabzon'da hifi işi sizinde bildiğiniz gibi yok çünkü ilgi çok çok az buna bağlı olarakta bu tür cihazları satan yok bende mevcut sistemimi mecbur internetten aldım size stereo kule olarak bütçenize uygun magnat 1002 jamo s 626 veya jamo s 628 önerebilirim magnatları sahibindende pelin ticaretten jamolarıda yine sahibindende istanbul hifiden satın alabilirsiniz kolay gelsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    T sınıfı amfi ile bir süre kule hoparlör kullanmış biri olarak T sınıfı ile başlangıç yapmanın çok da mantıksız olmayacağı düşüncesindeyim. Fakat ikon 6 gibi bir hoparlörü T sınıfı lepai ile kullanmak da hoparlöre haksızlık olur. 3-4 ay hiç yoktan çalsın yeter o arada daha iyi amfi araştırırım derseniz hoparlörü alabildiğinizin en iyisini almakta bir sakınca yok.

    Bunun dışında benim T sınıfı Amfi ile kullandığım kule hoparlörler 91db hassasiyetli Heco Victa 601 ve Heco Music style 900'dü. Hassasiyeti yüksek olduğu için amfiyi fazla zorlamadan 25m2'lik odada yeterli ses seviyesini yakalayabiliyordum. Fakat ikon 6 hatırladığım kadarıyla 88db hassasiyette bir hoparlör.

    Hassasiyet değeri logaritmik artan bir değer olduğu için 3 db'lik bir fark ses şiddeti olarak %100'lük bir fark oluşturur. Yani aynı ses seviyesi için 91db'lik hoparlörle amfiyi %40 seviyesine getirmek gerekirken 88db'lik bir hoparlörle %80 seviyesine getirmek gerekir. Bu da kapasitesi belli olan T sınıfı amfinin zorlanması ve sesi bozmasına yol açabilir. Bu sebeple amfiyi çok zorlamadan dinleyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Görüşleriniz için teşekkür ederim, gönül isterki hem iyi bir stereo amfi hemde sağllam hoplar alayım ancak ikisine bölmek yerine sanki hoplara para yatırmak daha makul gibi gözüküyor benimde gözüme. Bugün PTT den T sınıfı diye fotoğraf ve modelinden beğenip aliexpress den aldığım amfim geldi, aldığım ürün linkini yine kontrol ettim T sınıfı resimler var ancak bana delende D sınıfı yazıyor. Oda ayrı bir hüsran oldu şimdi.
  • Smsl sa-50 gibi 50 watt 4ohm t sınıfı ile castle knigth 2 / heco 601 gibi modeller dinlenebilir. Ama bana göre mantığınız yanlış. Öncelikle eldeki bütçe ile ikinciel güzel bir dac ve amfi alın. Ondan sonra speaker seçin amfiye göre. Ben şimdi yeni bir orta sınıf sistem kursam elimde yeterli bütçe olmasa kesinlikle bu şekilde hareket ederim çünki acelesi yok. He illa bu şekildemi yapılıcak hayır kesinlikle piyasaya uygun kaliteli ne düşerse alınabilir ihtiyaç varsa. Ama kesinlikle sıfır ürünlere para akıtmayın neredeyse her şey düşer ikinciel piyasasına.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır almak gibi bir takıntım yok, dediğiniz gibi bu ürünlere kısa kullanımda zarar gelmesinin pek mümkünde olmadığını düşünmem sebebiyle, bulursam ikinciel ürünleri tercih ederek daha kaliteli ürünler veya daha düşük maliyetli ürünler tercih etmek isterim. Anladığım kadarıyla acele etmeden; önce düzgün bir stereo ampli edinmemi tavsiye ediyorsunuz. Şu zamana kadar maranzt 6005 ve Hk 980 önerildi. İkinciel fiyatları 1500 Tl gibi, marantz 6004 modelide var sahibinden de mevcut 1.150 Tl ye.

    Dali İkon 6 MkII satıcısı da 4 ağuıstos itibariyle ürünü satılmazsa satıştan çekeceğini yazmış, her ne kadar insan heves etse de aceleye mahal yok o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negnem -- 5 Ağustos 2015; 8:29:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negnem

    Sıfır almak gibi bir takıntım yok, dediğiniz gibi bu ürünlere kısa kullanımda zarar gelmesinin pek mümkünde olmadığını düşünmem sebebiyle, bulursam ikinciel ürünleri tercih ederek daha kaliteli ürünler veya daha düşük maliyetli ürünler tercih etmek isterim. Anladığım kadarıyla acele etmeden; önce düzgün bir stereo ampli edinmemi tavsiye ediyorsunuz. Şu zamana kadar maranzt 6005 ve Hk 980 önerildi. İkinciel fiyatları 1500 Tl gibi, marantz 6004 modelide var sahibinden de mevcut 1.150 Tl ye.

    Dali İkon 6 MkII satıcısı da 4 ağuıstos itibariyle ürünü satılmazsa satıştan çekeceğini yazmış, her ne kadar insan heves etse de aceleye mahal yok o zaman.

    Hocam sizin fiyat aralığınızda müzikal anlamda alacağınız ikinci el en iyi Hop. İkon bence fiyatta gayet makul sonra arar bulamazsınız.Zamanında bu Hoparlörün ikinci ele düşmesini aylarca bekleyen oldu forumda.Siz zaten önce Hop. almayı düşünüyordunuz İkonun yanına bile yaklaşamayacak Hoplara bakıyordunuz bence bu fırsat değerlendirilebilir çünkü satıcı çok kısa süre kullanıldığını vede yeniden farksız olduğunu belirtmiş.Hoplardan sonrada bütçeniz doğrultusunda Stereo bir Amp.bakarsınız Denon Pma orta segment bir seride olabilir İkon 6 ile Denon dinlemiştim gayet uyumluydu hoşuma gitmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dediğiniz gibi bu işte ikinci el ürün tercih etmekte fayda var çok daha uygun fiyata daha iyi cihaz alınabiliyor ve genelde bu işle ilgili insanların aldığı ürünler olduğu için zarar görmeleri düşük ihtimal kontrol ederek aldıktan sonra sorun olmuyor mesela en son ikinci el 150 liraya yukardaki küçük odadaki sistem için aldığım jamo e3 subwoofer dün geldi benimde en ufak sorunu çiziği bille yok cihazın çok memnun kaldım iyikide ikinci el almışım dedim bu arada amfinizin beklediğiniz gibi gelmemesine üzüldüm stereo amfi olarak başka düşünürseniz marantz markasını tavsiye ederim çünkü stereo'da dinlediğim kadarı ile çok başarılı kendim imzamdaki sistem haricinde bahsetmiş olduğum diğer odada yıllar önce aldığım marantz sr3001 receiverimi sony ss-f6000'ler ve en son aldığım jamo e3 subwoofer ile 2.1 olarak hala kullanmaktayım nasıl oluyor bende anlamış değilim salondaki yani imzamdaki sistemden müzikte daha başarılı marantz farkı olsa gerek




  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    İkon 6'yı alın. Sonra aynı tonda çalan bir tane marantz pm6004 alırsınız gayet güzel sistem oluşur. Zaman içinde yanına usb bir dac ilave edilir uygun fiyata olay biter. Sonrada artık priz-güç kablosu-speaker kablosu-usb kablosu-rca kablo gibi sistemin sesini çok değiştirecek kabloları zamanla alırsınız. Şu an ses ve görüntü sistemlerinde hdp-750g var monster. Alınabilir bir ürün sese etkisi baya olumlumludur. Ben öyle viko prizden geçiş yapmamıştım zamanında hdp-750g'ye belkin'in 90-100 liralı prizinden geçmiştim ve kullandığım sistem audioengine a5+ olmasına rağmen ses her açıdan iyileşmişti , sonra ana sistem hariç her sisteme almıştım ve gayet güzel olmuştu ses değişimi. Sıfır ama uygun fiyatlı ve piyasaya hdp serisi düşmez kolay bulamassınız. İkon 6 ve bu priz ile şimdilik giriş yapılabilir. Sonra bütçe toplanıp sabırla sistemi amfi ile tamamlarsın.

    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/HDP750-Akim-Korumali-Priz,PR-1729.html

    Edit: İkon 6 olan ilanda diğer speaker'ın resmi yok ve ayrıca erzurumdan uzun nakliyatta iyi ücret tutar ve zarar görebilir haberiniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 5 Ağustos 2015; 14:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Bilgi eksikliğimin kusuruna bakmayın ancak priz konusunu yeni öğreniyorum,
    Rca kablo ve ampli-hop arası kabloları daha önce okuyup araştırmıştım. Fiyat aralıklarından ve sese sağladıkları yüksek kaliteyi birçok kişi paylaştı ancak bu priz olayını ilk defa duyuyorum. İkon6 için sahibiyle ufak bir görüşmemiz oldu, sizinde tavsiyeleriniz üzerine değerlendirme aşamasındayım. Priz olayını biraz daha açabilirseniz sevinirim. Ses kartımı kullanırsam RCA kablo(Interconnect) ve hop kablolarıyla sistemi tamamlayabilirim diye düşünüyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negnem -- 5 Ağustos 2015; 16:08:24 >
  • üstad selam marantz 6004 yerine nad c 356 bee veya rega brio r dali ikon 6 mk2 için daha uygun olmazmı ikon 6 serisiyle denon pma 1520 dinleme şansım oldu çok sert çalıyordu aynı kolonlarla marantz pma 7200 serisiyle dinledim çok daha güzel kulağı yormayan tatlı bir tınısı vardı ama stereo sistemde dac önemi çok büyük
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.