Şimdi Ara

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makaleyi tam okursanız,kısa kablolar içinde test mevcut yani gerekli sinyali taşımadıkları belirtiliyor !

Krozyon sorusuna ise,her hangi profosyonel bir televizyon servisinden bu bilgileri rahatlıkla alabilirsiniz,kaldıki her defasında söylüyorum,bu tür kablolar belli bir akımla çalışırlar !

Bana itiraz ediyorsunuz tamam ama Lütfen bu konu bütün garanti belgesi olan ürünlerde belirtilir,buna voltaj dalgalanmarıda dahildir ve anten bağlantıından ötürü oluaşacak arızalarda net olarak garanti kapsamındadır bilgisini alabilirsiniz !

Garanti kurallarınıda ben yazmıyorum sanırım,bunuda bana sormamanızı en azından umuyorum sorarsanızda,yapacak birşey yok,bu seferde garanti koşullarını ben yazmadığımı ispat edebilirim,çok şükür garanti belgelerinde gerekli yasal açıklamalar var !

Yani korumasız,profosyonelce yapılmamış bir kablonun zarar vereceği net ve kesindir,ne demeliyim yani,alın kullanın zarar vermez,alan alsın zaten bir şey dediğimiz yok,siz halen konuyu farklı münakaşalara taşımak eğlemindesiniz !

Aşağıda resim ekledim,aslında İnglizce aratırsanız,hdmi kablodan zarar gören tv ve oyun konsolları v.s zarar görmüş yada cihazı yanmış insanların yorumlarını bulabilirsiniz !

Şunuda balirtmek istiyorum,ucuz kablo karşıtı değilim defalarca belirttim,sadece bilien markalardan bahsediyorum,5 liralık kablo savunması lütfen yapmayın,aşağıda resim bir kablonun nasıl girişleri yaktığına aittir !

Yinede sırf polemik olsun diye sataşma yapacağına eminim,bu sebeble sana son cevabımdır,umarım sataşacak birilerini daha bulursun !

Kolay gelsin.

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 23 Nisan 2011; 5:59:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Makaleyi tam okursanız,kısa kablolar içinde test mevcut yani gerekli sinyali taşımadıkları belirtiliyor !

O makalenin hiçbir yerinde, kısa ve ucuz kabloların sinyal taşıyamadıkları belirtilmiyor. Makaleyi iki kere baştan sona okudum; acaba gözümden kaçan bir cümle oldu mu diye? Hayır; makalede böyle bir şey yok. Kaldı ki makalenin sonuç bölümünü yukarıya alıntıladım; sizin söylediğinizin tam tersi bir sonuca ulaştıklarını belirtiyorlar makaleyi kaleme alanlar. Lütfen makalede, iddia ettiğinize benzer/yakın cümlelerin yazıldığı bölümü buraya alıntılar mısınız?

quote:

Bana itiraz ediyorsunuz tamam ama Lütfen bu konu bütün garanti belgesi olan ürünlerde belirtilir,buna voltaj dalgalanmarıda dahildir ve anten bağlantıından ötürü oluaşacak arızalarda net olarak garanti kapsamındadır bilgisini alabilirsiniz !

Garanti kurallarınıda ben yazmıyorum sanırım,bunuda bana sormamanızı en azından umuyorum sorarsanızda,yapacak birşey yok,bu seferde garanti koşullarını ben yazmadığımı ispat edebilirim,çok şükür garanti belgelerinde gerekli yasal açıklamalar var !

Anten bağlantısının, elektirik şebekesinden kaynaklanan voltaj dalgalanmasının HDMI kablolarla ne ilgisi var açıklayabilir misiniz? HDMI kabloda sizin söylediğiniz gibi korozyondan kaynaklanan bir arıza meydana gelirse, sadece sinyali iletemezsiniz. Kabloların bağlı olduğu cihazlara herhangi bir zarar verilmesi söz konusu değildir. Ben tekrar sizden rica ediyorum; korozyona uğramış bir HDMI kablo kullandığı için TV'si zarar gören bir kullanıcıyla ilgili örnek olay gösterebilir misiniz burada? Madem bu olaylar çok sık yaşanıyor, yerli-yabancı forumlarda en az bir defa dile getirilmiş olması lazım. "TV tamircisine sor" diye geçiştirmek yerine böyle bir bağlantı koyabilirsiniz buraya. Ben yapmak isterdim ancak başına böyle bir olay geldiğini anlatan bir kullanıcı bulamadım web üzerinde ne yazık ki.

Sizi iddialarınızı ispata davet eden insanları da polemik yaratmakla suçlamanız çok tuhaf; bu noktayı belirtmeden de geçemeyeceğim.

Saygılar

• Sn.Siyau,sen %100 haklısın,pazardan alın kullanın !

Sana ben ne dersem inan,doğru olduğunu bildiğin halde bu polemiğe devam edeceksin !

Resimde sorun net ortada,zarar gören cihaz ps3,şemada zaten kablonun durumu belli lehim bağlantılarına baksan,fark edeceksin ama maksat,malesefki sadece polemik yaratmak !

Gerçekten ayıp artık,voltaj dalgalanmaları yada krozyan zarar vermez diyen birini inan ilk defa görüyorum,yada dalga geçiyorsun,başka açıklaması yok !

Enaz 2 defa yazdım,Garanti belgesi al oku,onuda ben buraya resimle anlatayım ?

Benden birşey rica etme,İngilizcende var sanıyorum,Google'dan araştırırsan,bir çok konu görebilirsin,tv çıkışlarını,ses sistemlerini yakanların oyun cihazlarını yakanların,şikayetleri ile dolu !

Kaldıki verdiğim sitede şema ile tek tek,kablo verileri anlatılmışlar !

Kusura bakma,burda kimseyi eğlendirmek için konu yazmıyorum,sana o yazılarıda bulsam,sen yine devam edeceksin,amacın net belli !

Pazardan,İşportacılardan 5 Liralık kablo işini rahatlıkla görür !

• quote:

............................

Bu konudaki tecrübelerimi paylaşma çalıştım,elbetteki bundan sonra kaynak belireterek yazmak en azından şahsıma karşı tartışmaların önünü keser !

quote:

Link 2 saydadır,detaylı okumanı tavsiye ederim,bağlantılı paragraflarda mevcut,inceleyebilirsin !

http://www.audioholics.com/education/cables/long-hdmi-cable-bench-tests

......................

Kaynak olarak verilen sitede , test edilen 9-10 dolarlık kablonun da 250 dolarlık kablonun da , testi geçtigi yazıyor.

Düzeltme : Ekran görüntüsü bir şekilde minik ve okunmaz hale gelmiş. Yenisine ait link eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 15 Temmuz 2012; 14:12:14 >

• Merhaba,

Tartışmaya kendi adıma burada nokta koymak istiyorum. Bu zamana kadar yazılanlardan kimin makul-mantıklı fikirler ileri sürdüğü, kimin iddialarını somut verilere dayandırdığı umarım az-çok anlaşılmıştır.

Ben iddiamı tekrar ediyorum. Çok uzun mesafelere sayısal görüntü ve ses iletmek zorunda değilseniz, 4-5 metre uzunluğa kadar piyasada bulabileceğiniz her HDMI kablo işinizi görecektir; bu kablolar arasında görüntü ve ses kalitesi açısından herhangi bir fark yoktur. Var olduğunu iddia edenler bu tezlerini bilimsel ve somut verilere dayandıramamakta ve tamamen subjektif görüşlerini genelgeçer gerçekler olarak sunmaktadır. Bu tür görüşlere ve yönlendirmelere itibar etmeyiniz.

andy1 rumuzlu arkadaşımıza da naçizane bir tavsiyem olacak: Gerçekler, sizin onları anlama kapasitenize veya niyetinize göre eğilip bükülemez.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Merhaba,

Tartışmaya kendi adıma burada nokta koymak istiyorum. Bu zamana kadar yazılanlardan kimin makul-mantıklı fikirler ileri sürdüğü, kimin iddialarını somut verilere dayandırdığı umarım az-çok anlaşılmıştır.

Ben iddiamı tekrar ediyorum. Çok uzun mesafelere sayısal görüntü ve ses iletmek zorunda değilseniz, 4-5 metre uzunluğa kadar piyasada bulabileceğiniz her HDMI kablo işinizi görecektir; bu kablolar arasında görüntü ve ses kalitesi açısından herhangi bir fark yoktur. Var olduğunu iddia edenler bu tezlerini bilimsel ve somut verilere dayandıramamakta ve tamamen subjektif görüşlerini genelgeçer gerçekler olarak sunmaktadır. Bu tür görüşlere ve yönlendirmelere itibar etmeyiniz.

andy1 rumuzlu arkadaşımıza da naçizane bir tavsiyem olacak: Gerçekler, sizin onları anlama kapasitenize veya niyetinize göre eğilip bükülemez.

Saygılar

+1 Siyau tamemen katılmaktayım konu gereksiz uzadı uzatıldı..

hdmi kabloda t bağlantı ile paralel 2 tv ye tek receverdan t leyerek (kabloyu kesip lehimleyerek 2 çıkış paralel olarak) görüntü alabilirmiyim yani hdmi çıkış ı yada girişi yakarmıyız paralelde ? sorun çıkarmı bu scart yada tost kabloda sorunsuz 1 kaynaktan bir çok tv ye dağıtılıyor. bilginiz varmıdır bu konuda ?

• quote:

Saygılar

Konuyu gereksiz yere uzatıyorsunuz,size resimlerle,kalitesiz bir hdmi kablonun verdiği hasarıda ekledim,tek anlamadığını yada anlmak istemediğiniz olay,HDMI kablolar yapıları gereği diğer kablolardan çok ama çok farklıdır,sayısal verilerle montajlanırlar !

Sn.serdar1457 aslında cevap yazmayacaktım ama sana yanlış bilgiler vermelerinide istemedim,birisi sana süper uzmanlığıyla yap der,elbetteki kendi kafana göre yaparsan cihaza zarar vereceğin kesindir !

Piyasada mevcut,uğraşacağına 15-20 lira ver 1 tane al,anlatımından HDMI çoklayıcı aradığını sanıyorum,Splitter diye bakarsan bir çok çeşit görebilirsin !
    !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 24 Nisan 2011; 1:28:57 >

• quote:

quote:

Saygılar

Konuyu gereksiz yere uzatıyorsunuz,size resimlerle,kalitesiz bir hdmi kablonun verdiği hasarıda ekledim,tek anlamadığını yada anlmak istemediğiniz olay,HDMI kablolar yapıları gereği diğer kablolardan çok ama çok farklıdır,sayısal verilerle montajlanırlar !

Sn.serdar1457 aslında cevap yazmayacaktım ama sana yanlış bilgiler vermelerinide istemedim,birisi sana süper uzmanlığıyla yap der,elbetteki kendi kafana göre yaparsan cihaza zarar vereceğin kesindir !

Piyasada mevcut,uğraşacağına 15-20 lira ver 1 tane al,anlatımından HDMI çoklayıcı aradığını sanıyorum,Splitter diye bakarsan bir çok çeşit görebilirsin !
    !

işte bana bundan lazım evt nerden bulurum bunu diğer swich dedikleri 100 tlden başlıyor

• Elektronik ürün satan bütün sitelerde bulman mümkün,hdmi çoklayıcı dersen bir sürü tercih edebileceiğin ürünle karşılaşırsın,üsttekinin fiyatı 15 lira ama siteyi hatırlamıyorum kusura bakma :)
  • bu konu hakkında bende gördüklerime dayanarak bir şeyler yazayım.kablolarda genel olarak kullanıcıların iyi dedikleri pahallı kablolar ama her pahallı kabloda fark ettirecek değil fark yaratacak sadece 2-3 marka bulabilirsiniz piyasada ve bunlarda arada uçurum olmasada görüntüde ve seste fark yaratıyor.hatta tv işini geçip ses sistemlerdeki kablolardan bahsedersek altın uçlu ile normal arasında bile fark olduğu çok açık bir şekilde kaliteli kabloda anlaşılabilir(müzik setimde normal kabloyu atıp yerine phılıps 30tl lik kabloyu 5 tl ye bulunca aldım ve diğer kabloya göre özellikle tizlerde ve tok bas seslerini iyi verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim).öğrencilik yıllarımda ulusal bir elektronik firmasının lcd satışında çalışmıştım ve o sıralar onlarca tvye yayın vermek için her türlü kabloyu kullanmıştım ve aralarında da kaliteli olanlar kendilerini kesinlikle gösteriyordu.ama ordaki en iyi görüntüyü kaliteli bir hdmı den değilde kaliteli bir rgb kablo ile alıyordum ve ön plana çıkarmak istediğim bir tvye yayını ondan veriyordum bu farkı müşteriler bile görüyordu aynı koşullarda.bence önemli soru şu o kadar paraya kablo alır mıyım scart veya diğer ucuz kablolar ve çeşitleri çamur göstermediği sürece almam.zaten gün boyu tv başında değilim olsam belki ama bu durumda o kadar para bir kabloya vermem.sorun zaten kablo değil parası insanı tartışmaya sevk ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbm333 -- 27 Nisan 2011; 0:11:41 >

• versiyon nasıl anlaşılır arkadaşlar kabloda önceki sayfa sormuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakalak

versiyon nasıl anlaşılır arkadaşlar kabloda önceki sayfa sormuştum.

Aslında dediğimiz konunun özeti olmuş bu soru,kablo üzerinde yada satılan paketinde özellikleri belirtilmeli,genellikle bilinen markalarda tüm özellikler yazıyor,Darty-Vatan-Teknosa v.s firmalarda bulmanız mümkündür,ama normal hesaplı kablolarda bırakın yazmayı,firması dahi belli olmayan ürünler mevcut,malesef durum böyle !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Mayıs 2011; 18:06:00 >
  • 10tlye orjinal hama kablo aldım üstünde versiyon yazmıyor.

nasıl anlayacaz bunu herhangi bir görüntü kaynağından belli olurmu elimde ps3-xbox-popcorn a200 var.

kablo xbox'a bağlı görüntü sorunsuz.
  • aresmar kardeş kardeş lg 55 lw 5500 swerisi bir 3d tv aldım bugünde lg hb 906 ta 5+1 ses sistemi siparişi verdim tabi bunları yaparken forumlarda alacağım ürünlerin araştırmalarına bakarken sizin küllenmiş kablo topicigine rast geldim ve bende gülmekten kendimi alamadım hani bir arkadaşın 1.3 le mi 1.4 le mi kendimi asayım esprisine şimdi bendeki ürünlerde 1.3 var ben de bu 3d olayına hastayım ister istemez yazılanlardan etkilendim 1.4 arayışına mı gireyim yoksahttp://www.vatanbilgisayar.com/search.aspx?text=kablo&br=GOLDMASTER bu linkteki kablolardan birinimi alayım ya da sizin önereceginiz bir kablo var mı ya da mevcutlarla devammı edeyim
    saygılar

• [font="Arial"]
    arkadaşlar ben de sürekli görüntü teknolojileri icindeyim en az 6 7 tv 3d kullandım bri sürü tv elimden geciyor ama benim 1 senedir hep bu sony kabloyu kullanıyorum 3d iicn bunu alıp satıyorum yurt dısındakı fıyatı gayet guzel ortalama 2m si 40 tl ye gelıyor burfdakı satııs ise 100 tl

sony ın en iyi kablosu belki daha üst modeli cıkmıstır http://www.sony.com.tr/product/cab-hdmi-cables/dlc-he20hf

ÖzelliklerDLC-HE20HF

HDMI® 1.4 - 1080p video çözünürlüğünün yanı sıra 4K, 3D ve x.v.Colour gibi gelişmiş teknolojileri destekler
    Ethernet kanalı - 100 Mbps'ye kadar aktarım hızıyla aygıt ağı oluşturma ve IP tabanlı uygulamalar için ideal
    Ses dönüş kanalı - TV'niz ve AV alıcınız arasındaki ses bağlantısını basitleştirir ve ekstra kablo kargaşasından kurtulmanıza yardımcı olur
    Yüksek kaliteli bileşenler - Üç katmanlı koruma EM ve RF parazit oluşumunu azaltırken, 24 ayar altın kaplama konnektörler ek dayanıklılık kazandırır.
    Daha fazla renk aralığı - HDTV'nizin, dijital fotoğraf makinesiyle yakalanan zengin, doğal ve gerçekçi renkleri üretmesine olanak sağlar.
    Yeni ürün ambalajı - HDMI® derecelendirmesini, kablo türünü, hangi aygıtları desteklediğini ve bunları evde nasıl bağlayacağınızı bir bakışta öğrenin
    Esnek ve güçlü - Sınırlı alana sahip yerlerde kullanmak ve duvara monte LCD TV veya projektör bağlamak için idealdir
    Voltaj - 5,0 V

daha iyiis vardır diyen kişiden tavSİye bekliyorum [/font]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 24 Eylül 2012; 11:28:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fikrethoca

aresmar kardeş kardeş lg 55 lw 5500 swerisi bir 3d tv aldım bugünde lg hb 906 ta 5+1 ses sistemi siparişi verdim tabi bunları yaparken forumlarda alacağım ürünlerin araştırmalarına bakarken sizin küllenmiş kablo topicigine rast geldim ve bende gülmekten kendimi alamadım hani bir arkadaşın 1.3 le mi 1.4 le mi kendimi asayım esprisine şimdi bendeki ürünlerde 1.3 var ben de bu 3d olayına hastayım ister istemez yazılanlardan etkilendim 1.4 arayışına mı gireyim yoksahttp://www.vatanbilgisayar.com/search.aspx?text=kablo&br=GOLDMASTER bu linkteki kablolardan birinimi alayım ya da sizin önereceginiz bir kablo var mı ya da mevcutlarla devammı edeyim
    saygılar

1.4 elbetteki doğru seçim olacaktır, aslında bazıları inatla tartışır, şunu derim 1.4 hdmi desteği olan panelleri ARC girişinden bağlamanız dahi görüntünün daha net ve kaliteli olduğunu çıplak gözle izlersiniz, 5-10 liralık adı markası belli olmayan kablolardan uzak durun, özellikle üst seviye panel kullananlar lütfen uzak dursunlar !

3-5.000 lira panel para veriliyor 5 liralık kablo al izle diyenler size kötülük tavsiye ediyorlar bundan emin olun, o kablolarla üst seviye panelleri riske atmaktan başka hiç bir faydası olmaz, bu projeksiyon kullananlar için çok daha önem kazanıyor, ucuz kablo ile projeksiyonu yakmak asla abrtmıyorum sadece 10 saniyelik bir süreyi geçmez !

Kablo seçimi önemli, umuyorum Türkiye'de 5.000-10.000 liralık paneli satıp kablo hediyemiz diyen firmalarda utanırlar, verdikleri ne olduğu belirsiz kablolardan ibarettir !

Arkadaşı yada Akrabası olanlara tavsiyem amazon üzerinden hdmı kablo kampanyalarını takip edin, 300 dolarlık kabloları 50-150 dolar arasına almak mümkün, ucuz olma sebebleri genellikle, iade ürünlerdin, bozuk değil sadece kısa yada uyumsuz olanları sebebiyle firmalara geri edilen ürünler ucuz fiyata satılırlar !

Monster-Belkin-Gtmax 1.4-1.3 hdmı adaptör destekli kablolar inanılmaz seviyede sinyal taşırlar bu sebeble adabtörlü kablolar ilk tercihiniz olsun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 24 Eylül 2012; 0:41:56 >

• quote:

quote:

aresmar kardeş kardeş lg 55 lw 5500 swerisi bir 3d tv aldım bugünde lg hb 906 ta 5+1 ses sistemi siparişi verdim tabi bunları yaparken forumlarda alacağım ürünlerin araştırmalarına bakarken sizin küllenmiş kablo topicigine rast geldim ve bende gülmekten kendimi alamadım hani bir arkadaşın 1.3 le mi 1.4 le mi kendimi asayım esprisine şimdi bendeki ürünlerde 1.3 var ben de bu 3d olayına hastayım ister istemez yazılanlardan etkilendim 1.4 arayışına mı gireyim yoksahttp://www.vatanbilgisayar.com/search.aspx?text=kablo&br=GOLDMASTER bu linkteki kablolardan birinimi alayım ya da sizin önereceginiz bir kablo var mı ya da mevcutlarla devammı edeyim
    saygılar

1.4 elbetteki doğru seçim olacaktır, aslında bazıları inatla tartışır, şunu derim 1.4 hdmi desteği olan panelleri ARC girişinden bağlamanız dahi görüntünün daha net ve kaliteli olduğunu çıplak gözle izlersiniz, 5-10 liralık adı markası belli olmayan kablolardan uzak durun, özellikle üst seviye panel kullananlar lütfen uzak dursunlar !

3-5.000 lira panel para veriliyor 5 liralık kablo al izle diyenler size kötülük tavsiye ediyorlar bundan emin olun, o kablolarla üst seviye panelleri riske atmaktan başka hiç bir faydası olmaz, bu projeksiyon kullananlar için çok daha önem kazanıyor, ucuz kablo ile projeksiyonu yakmak asla abrtmıyorum sadece 10 saniyelik bir süreyi geçmez !

Kablo seçimi önemli, umuyorum Türkiye'de 5.000-10.000 liralık paneli satıp kablo hediyemiz diyen firmalarda utanırlar, verdikleri ne olduğu belirsiz kablolardan ibarettir !

Arkadaşı yada Akrabası olanlara tavsiyem amazon üzerinden hdmı kablo kampanyalarını takip edin, 300 dolarlık kabloları 50-150 dolar arasına almak mümkün, ucuz olma sebebleri genellikle, iade ürünlerdin, bozuk değil sadece kısa yada uyumsuz olanları sebebiyle firmalara geri edilen ürünler ucuz fiyata satılırlar !

Monster-Belkin-Gtmax 1.4-1.3 hdmı adaptör destekli kablolar inanılmaz seviyede sinyal taşırlar bu sebeble adabtörlü kablolar ilk tercihiniz olsun !

konu hortluyacak ama linkteki kablo 1,4 desteklmidir
    http://www.dr.com.tr/elektronik/monster-129311-hdm%C4%B11000hdex-hdm%C4%B1-kablo-1m//ev-elektronigi/kablo-soketler/urunno=0000000297979

• quote:

Orijinalden alıntı: ChackerKey_f

quote:

quote:

saygılar

konu hortluyacak ama linkteki kablo 1,4 desteklmidir
    http://www.dr.com.tr/elektronik/monster-129311-hdm%C4%B11000hdex-hdm%C4%B1-kablo-1m//ev-elektronigi/kablo-soketler/urunno=0000000297979

Hayır 1.4 Değil 1.3 kablodur fakat 10.2Gbit desteği ile emsal kablolara göre ciddi şekilde üst kalitede bir ürün demek gerekli.

• bu konunun hortlaması kötü olmuş,
    andy1'e cevap olarak birçok üstadın, elektrik elektronik mühendisinin yırtanarak soyledigi HDMi kablo kalitesi TVnin görüntü kalitesine "farketmez" sözü işe yaramamış

KAblonun Kırılıp bozulma vb ihtimali daha yuksek diye daha kalite kablo alıyorsanız bi nebze anlarım. ( haa yıllarca yerinde sabit duracak kablo nasıl kırılır o ayrı)

ama onun dışında bir çok kullanıcı için;
    ** birçoğumuz gibi gidip 500tl - 3000 liraya "panel" aldınız (Tv demek yerine panel diyince çok havalı oluyor da)
    ** birçoğumuz gibi 10 metreden fazla abartılı uzunluk da yok,
    ** birçoğumuz gibi kabloyu surekli evirip kıvırıp vıncıklayıp durmayacaksanız,
    gidin 20 tl ye markalı bir kablo alın. ( HDMI verisonlarını dogru yazdıkalrından emin olmak icin markalı)
    bu topigi unutun.
    kesinlike 5 kurus fazla vermeyin.

HA mesela normal bir kullanıcısınız satı naldıgınız ucuz siklet HDreceiverın yanında hdmi kablo mu cıktı? rahat rahat kullanın.

KAblo versiynlarına gelince;
    en öenmlisi amfi kullanıcıları için olan bilgi verilmeli:
    1.3 ve üzeri kablolar amfi kullancaklar için - DTS HD MASTER Dolby true HD vbb gibi HD sesleri iletir. ama zaten 1.4 de ucuza piyasada var.
    ekteki foto wikipediadan alıntıdır.

NOT: scart kullanıcıları, Data analog oldugu icin kablo kalitesi farkeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Temmuz 2013; 16:57:47 >

• 30 tlye darty den HITACHI HD HS 1.4 hdml kablo aldım... sizce nasıl kaliteli bi kablomu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.