Şimdi Ara

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
4
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • andy1 @ Yararlı bilgilerden ötürü teşekkür ederim.
    Yurtdışından kabloları alacağımız yerler belli ancak yurtiçinde test ederek alabileceğimiz (makul fiyatlı olanlar) 1.4 versiyon kablolar nerelerde bulunur?
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • aragorn1905 ,pahalı iyidir cümlesi inan yurt dışında asla ama asla kaale almazlar,bu sadece bizim gibi Ülkelerde var,buna yürekten inanmanı isterim !

Bu kablolardaki fark,bazıları bizdeki gibi firma satıcıları,bu sebeble fiyatları biraz şişiriyorlar,bir müddet sonrada 3/1 fiyatına satıyorlar,Amazon sitesi Amerika ağırlıklı olduğu için,hilebazlık olayı biraz zor,çunki Devlet bu tür olaylara orda asla tebesümle yada aman bir daha yapma demiyor yaklarsa ciddi manada çökertiyor :)

Bu sebeble verilen fiyatlar normal değerleridir,GTMAX'ın nerdeyse şuan bütün ürünleri kampnayda biraz bakındım hepsinde indirim var,birde malum paskalya yaklaşıyor indirimler dahada olur acele etme :)

Yurt dışında dini bayramlar paskalya noel gibi,inanılmaz,indirimler olur Nisan sonuna kadar bekle,,Gtmax ile Monster'i yan yana düşünme bendeki GTMAX görsen bu ne dersin inanılmaz fiyaklı bir ürün elbetteki fiyakasından çok işlevi önemli,fiyakası için almamıştım :)

Her iki firmada iyidir merak etme,satıcalara zaten sor yardımcı oluyorlar,hatta ellerinde bazen kalmış yada paketleri açılmış çok pahalı ürünleri inanılmaz fiyatlarada teklif edebiliyorlar,böyle 1-2 marka var hdmi kabloları 250-800 dolar arasında,Full gümüş alaşım ve içlerinde chip barındıran kablolar !

Aslında Monster kablo örneği vermiştin aklımda kalan 29 dolardı,bence alınabilir,satıcı ile konuş,istersen,yada 3-5 satıcıya rica et,baksınlar !

• quote:

Orijinalden alıntı: someone74

andy1 @ Yararlı bilgilerden ötürü teşekkür ederim.
    Yurtdışından kabloları alacağımız yerler belli ancak yurtiçinde test ederek alabileceğimiz (makul fiyatlı olanlar) 1.4 versiyon kablolar nerelerde bulunur?

Darty'de görmüştüm Monster'in garanti belgeli ürünü,60 lira gibi fiyatı vardı ama başka neresi satıyor açıkcası bilmiyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 13 Nisan 2011; 23:21:19 >

Elektonik üzerine bir mağazada çalışıyorum ve hdmi kablo fiyatlarımız 15 ~ 55 tl arasında değişiyor. Geçenlerde bir arkadaşıma fuarda 3d led tivilerle stand kuracakları için (ki elektronik diyince akla gelen ilk markada çalışıyor) 15 tl lik kablolardan 15 adet kadar verdim, biliyorumki bir sorun olsaydı bana aynen dönerdi bunlar çalışmadı olmadı diye.Fakat gel görki birşey yok.

Demeye çalıştığım şey kablolar arasında hiç fark yok değil, yurt dışı 10$ gibi abuk raklamlar olan en cix markalı bir kabloya burada 50 60 lira vermek fazlasıyla manasız.

Saygılar.

Orijinalden alıntı: andy1

aragorn1905 ,pahalı iyidir cümlesi inan yurt dışında asla ama asla kaale almazlar,bu sadece bizim gibi Ülkelerde var,buna yürekten inanmanı isterim !

Bu kablolardaki fark,bazıları bizdeki gibi firma satıcıları,bu sebeble fiyatları biraz şişiriyorlar,bir müddet sonrada 3/1 fiyatına satıyorlar,Amazon sitesi Amerika ağırlıklı olduğu için,hilebazlık olayı biraz zor,çunki Devlet bu tür olaylara orda asla tebesümle yada aman bir daha yapma demiyor yaklarsa ciddi manada çökertiyor :)

Bu sebeble verilen fiyatlar normal değerleridir,GTMAX'ın nerdeyse şuan bütün ürünleri kampnayda biraz bakındım hepsinde indirim var,birde malum paskalya yaklaşıyor indirimler dahada olur acele etme :)

Yurt dışında dini bayramlar paskalya noel gibi,inanılmaz,indirimler olur Nisan sonuna kadar bekle,,Gtmax ile Monster'i yan yana düşünme bendeki GTMAX görsen bu ne dersin inanılmaz fiyaklı bir ürün elbetteki fiyakasından çok işlevi önemli,fiyakası için almamıştım :)

Her iki firmada iyidir merak etme,satıcalara zaten sor yardımcı oluyorlar,hatta ellerinde bazen kalmış yada paketleri açılmış çok pahalı ürünleri inanılmaz fiyatlarada teklif edebiliyorlar,böyle 1-2 marka var hdmi kabloları 250-800 dolar arasında,Full gümüş alaşım ve içlerinde chip barındıran kablolar !

Aslında Monster kablo örneği vermiştin aklımda kalan 29 dolardı,bence alınabilir,satıcı ile konuş,istersen,yada 3-5 satıcıya rica et,baksınlar !

çok teşekkür ederim andy1,

zaten bu gidişle ben paneli de kabloyu da ancak nisan sonu alabilirim :)

Tecrübe okulunda öğrenim ücreti yüksektir; ama akılsızlara bir şeyler öğretebilen başka okul da yoktur. Jonathan Swift
    PSN : LionOfBosphorus

• Bir ekte ben yapayım. Aslında herkesin kolayca anlayabileceği bir tablo var wikide.

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Versions

Burda da görüldüğü üzere aslında 3D TV almadıysanız 1.3 versiyon hdmi kablo büyük ihtimalle işinizi görecektir.

Altın uçlu vs ise hikayedir inanmayın. Analog sinyal gönderirken önemlidir uçları kablosunun yapısı vs. Dijital sinyalde 1 ve 0 bilgisi gider ister altın ister platin koy farketmez. Siz aldığnız kablonun üzerinde yazan versiyon numarasına dikkat edin yeter çok çakma marka bir kablo da almayın tabi o zaman üstünde yazanla içindeki kablo bile aynı olmayabilir

• http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/thx-certified-products/

burada THX sertifikalı (kablolarda kayıpsız veri taşıma, panel ekranlarında daha iyi kalite vs vs) ürünleri bulabileceğiniz bir site. (üretici firma = manufacturer, ürün tipi=product type parametrelerine göre arama yapabiliyorsunuz)

HDMI kabloda sadece Monster kablo var. ya çok yavaş güncelliyorlar, ya da listede parayı veren kendine yer buluyor (andy1 GTMAX kabloların da THX sertifikalı olduğunu söylemişti, yanılmadığını varsayıyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 15 Nisan 2011; 15:09:58 >

Tecrübe okulunda öğrenim ücreti yüksektir; ama akılsızlara bir şeyler öğretebilen başka okul da yoktur. Jonathan Swift
  • Parayı veren düdüğü çalar moduna girmişler. THX sertifikası olmayınca kablo sanki veriyi iletmicek. Hey allahım yahu.

EDIT: Yanlış anlamalar oldu bu lafım thx sertifikalı kablo terimi ve kablo üreticilerine idi mesajı yazan arkadaşa değil. Aşağıdaki gerginlik anlamsızca gerçekleşti kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 16 Nisan 2011; 18:59:42 >

Orijinalden alıntı: aresmar

Parayı veren düdüğü çalar moduna girmişler. THX sertifikası olmayınca kablo sanki veriyi iletmicek. Hey allahım yahu.

sayın aresmar,

parayı veren düdüğü çalar modunda değiliz, sadece para verdiğimiz, vereceğimiz ürünlerden maksimum performansı minimum maliyetle nasıl elde ederiz araştırması modundayız. siz THX sertifikasının ne anlama geldiğini biliyor musunuz ? yada kablolarda veriler nasıl iletilir, kablo performansı nelere göre değişir, örneğin bir bilgisayara bir Tv yi 10 metrelik kablo ile bağlamak ile 100 metrelik kablo ile bağlamak durumlarında alacağınız görüntü kalitesi farkları, sonra kullanacağınız kablonun etrafında bulunan modem yada diğer elektronik aletlere ait kabloların (yine belki kablolardan akım geçerken elektromanyetik alan oluşturdukları ve bu elektromanyetik alanların birbirini etkilediğini ve sağlıklı veri iletimine engel olduğu hakkında da bilgi yada fikir sahibi değilsiniz) sizin kablonuzu etkileyebileceğini bilmediğiniz için, ve zannımca çok zengin olduğunuz için verdiğiniz para ile aldığınız üründen maksimum performans da beklemediğinizden sizin için en iyi sonucu nasıl elde edeceğiniz önemli değildir. ancak özellikle benim gibi mühendisler (zaten eldeki imkanlarla en iyi sonuç nasıl alınır üzerine eğitilirler) ve bilinçli kullanıcılar (paramı sokakta bulmadım, para veriyorsam sorar araştırır ve en iyiyi en ucuza almaya çalışırım diyenler) sizin gibi olmuyoruz, olamıyoruz.

THX sertifikası olmayınca kablo elbette veriyi iletecek, ama asıl soru NASIL iletecek ? bilgisayardan 1080p FULL HD görüntü göndereceksiniz, ama FULL HD televizyonunuzda ancak 360p görebileceksiniz ve bunun sebebi binlerce lira verip aldığınız bilgisayar ve/veya televizyonu bağladığınız kalitesiz/yetersiz kablo olacak, ve o kabloyu en fazla 30-40-50 lira daha verip alabilecekken alamamak ve aldığınız üründen tam anlamıyla yararlanamamak sizi rahatsız etmez mi? beni eder.

Saygısızlık etmek istemedim, ancak üslubunuza biraz sesimi yükselterek cevap verme ihtiyacı duydum. dikkatli ve objektif bir şekilde okursanız herhangi bir hakaret yada aşağılama değil, KİŞİSEL görüşlerim ile bilgilerim ışığında sadece cevap verdiğimi göreceksiniz. Ancak yine de herhangi bir kırgınlık yada yanlış anlamaya sebebiyet verdiysem özür dilerim.

Saygılarımla

NOT : o mesaj yerine "THX sertifikasının çok fazla önemli derecede fark oluşturacağını zannetmiyorum" benzeri bir şey deyip, hangi mod yada "hey allahım yahu" ifadeleriniz olmasa idi, sizin fikir paylaşımı yaptığınızı anlayıp saygı duyar ve daha bi yumuşak tonda yine bildiklerimizi paylaşır ve okuyanlara da kendi fikirlerini oluşturma şansı verirdik, ancak insanları böyle tahrik edici ve hakkınızda olumsuz düşüncelere itici tarzlar forumda gereksiz gerginliklere neden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 16 Nisan 2011; 19:07:16 >

• quote:

Parayı veren düdüğü çalar moduna girmişler. THX sertifikası olmayınca kablo sanki veriyi iletmicek. Hey allahım yahu.

Yorumları okumadığınız belli,biz paradan bahsetmiyoruz zaten,tam tersi ucuz ve iyiyi almanın mantığını yürütüyoruz !

Sertrifikalı ürünler evet en mantıklı seçimdir,çunki garantili satılırlar,test edilmişlerdir,kablo içeriği ve metal alaşım oranları bellidir,hatasız pin dizilimleri sunarlar !

Senin mantığınla gidersek,piyasadan aldığın ürünün,mantıklı açıklaması nedir ?

HDmi kablolar belli bir akım taşırlar,aldığın normal kabloda acaba bu oran bellimi?

Ne olduğu belli olmayan bir ürünü tvye taktın,uç noktada bir yorum yapıcam giden akımın yükseliği sebebiyle panele görüntü taşıyan bu ucuz kablo board'ına hasar verdi diyelim,sonuç ?

Sonucu ben yazmak isterim,Ürün servise gider,servis paneli açar,Voltaj yüzünden board hasar görmüş der,servis haklı olarak Garanti kapsamında bir arıza değildiride ekler !

Biraz uç noktada yorum oldu ama olmazlardan değildir,aslında Garantiyi okursanız her üreticinin tek birleştiği nokta,Voltaj hatalarına asla garanti vermezler !

Bir kablo diye düşünmek bana göre hatadır,kaldıki biz burda UCUZ kaliteli ÜRÜNleri nerden buluruzun tartışmasını yapıyoruz !

Kusura bakmada 5.000 Liralık panale ne olduğunu bilmediğim,kabloyu takacak kadar zengin değilim !

Aradaki fark bu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 14 Nisan 2011; 19:55:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: someone74

andy1 @ Yararlı bilgilerden ötürü teşekkür ederim.

Darty'de görmüştüm Monster'in garanti belgeli ürünü,60 lira gibi fiyatı vardı ama başka neresi satıyor açıkcası bilmiyorum !

Az önce Darty den geldim;
    Monster M650HD (1.4vrs) 148 tl,
    Monster M550 (???) 79TL
    Monster 600 (1.4) ise 59 tl olarak gözüküyordu.
    Aslında 59 tl olanı almak mantıklı ancak satıcı ben 1.4 olsun diye ısrar etmesem bana 1.3 ve daha eski modeli satmak (kakalamakta diyebiliriz) için çaba sarfetti. Neticede ön araştırma yapıyorum ama sanırım bu konuda bilinçli olmak bu gibi ürünlerin daha çok ve hesaplı gelmesini sağlayabilir. Beniim çözemediğim 148 olanda 1.4, 59 olanda 1.4 vrs sahip. 148 olanı ebay yada amazondan kaça alabiliriz? Yahut blu-ray için 1.4 versiyona rağmen 59 tl lik olan işimizi görebilir mi?
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?

• Darty okumasında zam yapar :)

Monster 600 süper bir kablo,''0'' hata ile bütün ses çözünürlüklerini destekler + Bahsettiğimiz garanti olayının belgesi gibi,özel korumalı bir kablodur,yani kesinlikle krozyona karşı korumalı bir ürün,bükmelere ezilmelere karşı korumalı,çocuk olan evler için ideal,birde benim gibi papağan besleyenler için :)

Bakmadım ama Amerikada bile daha pahalı olabilir,yani normal mağaza satışları :)

HD-SD yayın Blu-ray-DVD-Oyun merakın varsa ideal bir ürün,Özellikle DTS surround ses meraklıları,kayıpsız veri alırlar !

Aslında 650HD seriside fiyat iyiymiş ama Türkiye şartları için,fazlaca düşünmek lazım,genelde oyun meraklıları için süper bir kablo !
  • Bu topiği tesadüfen şimdi görüp okudum. Andy ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. bilmediğim bir konuda kısa yoldan bilgi aldım. Şu an gerekli notları ajandama yazdım..Gün olur lazım olur...Saygılarımla..

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • Kablo konusunda bu topic, benim HDMI versiyonlarının farklarını idrak etmemi sağladı. Bu nedenle konuyu açan @andy1'e ve wiki linkini veren @aresmar'ateşekkür ederim.

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler !

HD kablolar üzerine,nacizane tavsiyeler !

İmzamdaki 3d tv yi aldım. Şimdilik scarttan SD uydu ve DVD playerden film izliyorum. Ama bir HD media oynatıcı alacağım. Düşündüğüm model Egreat R6B. Bu ürünün özelliklerine baktığımda HDMI 1.3 olduğunu görüyorum. Dolayısıyla 3D içerikli 1080p mkv oynatamayacağım yada oynatsamda performans alamayacağım gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu aklımı karıştırdı doğrusu. Bu konuda bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 16 Nisan 2011; 9:49:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn1905

Aşağıdaki alıntı aresmar adlı kullanıcının profilinden alınmıştır.

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar adlı kullanıcının profilinden
    TROLL'Ü BESLEMEYİN. Dikkat Troll! deyip geçin.
    Troll; Internet dilinde, forum, blog ya da chat gibi sosyal ortamlarda, diğer insanları provoke edip arzu edilen duygusal tepkileri almak, genel doğruluğu bilinen bir konuda aksi fikir söylemek ve ya konu dışına çıkmak amaçlı mesaj atan kişilere denir.

yorumu sizlere bırakıyorum.

"sayın" ile başlayıp sonra yardırmışsın kendine hakim olamayıp.

Bana troll yakıştırması yapıcaksan önce ne yazdığımı bir oku sonra yorum yap.

THX sertifikasına para vereceğinize hangi standartları desteklediğine dikkat edin demek istiyorum. THX sertifikalı TV'yi anlarım. THX sertifikalı Ses sistemini anlarım. Ama kimse bana çıkıpda THX sertifikalı kabloyu yedirmesin. THX damgasını kutusuna vurmak için THXe kaç para vermen gerekiyor acaba? Bunları bir düşün. Sırf o logo sana kaç para fazla vererek kablo almana yarıyor. Her pazarlama numarasını gözü kapalı inanırsanız fiyat performansdan filan bahsedemezsiniz.

Daha analog bir kablo ile dijital kablo arasındaki farkı bilmiyorsun aldığın hdmi kablodan 1080 değil 320p geçer diyorsun. Allah aşkına böyle garip şeylerle benim karşıma çıkma.

Bak bir önceki mesajıma bir link vermişim. Hangi format neyi destekler yazıyor. Ayrıca çok uyduruk kablo almayın da demişim!

Daha ne diyeyim? Bir de gelmiş bana troll diyorsun.

"Parayı veren düdüğü çalar moduna girmişler. THX sertifikası olmayınca kablo sanki veriyi iletmicek. Hey allahım yahu. "

Bu lafımın sana olmadığını THX setfikalı kablo terimiyle dalga geçtiğimi anladın sanırım artık?

------

@andy1
    Arkadaşım bir sen beni anlamışsın ama sen de yanlış anlamışsın

Neyse anlatayım yine de bir daha derdimi. Ben size gidip 3TL ye kablo alın demiyorum. Hatta ben size hiç bişey demiyorum. İsteyen istediği kabloyu alır. Sadece pazarlama tekniklerine dikkat edin. Ben de senin gibi uç bir örenk vereyim o zaman: Güvenilir bir markanın 1.4 versiyon etiketli HDMI kablosuyla ULTRAMEGA markalı iki-üç kat fiyatlı THX XXX VZX sertifikaları olan bol renkli altın uçlu platin kemerli kablosu arasında kalite farkı olacağına inanıyorsanız bana fiyat performansdan bahsedemezsiniz.

Ben sizden farklı bir şey demedim aslında ama çabuk çarmıha gerdiniz. Neyse sağlık olsun 90lı yıllardan beri forum yöneticiliğinden normal kullanıcılığa herşeyi gördüm. Bu cephede değişen birşey yok.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 16 Nisan 2011; 12:28:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Kablo konusunda bu topic, benim HDMI versiyonlarının farklarını idrak etmemi sağladı. Bu nedenle konuyu açan @andy1'e ve wiki linkini veren @aresmar'ateşekkür ederim.

İmzamdaki 3d tv yi aldım. Şimdilik scarttan SD uydu ve DVD playerden film izliyorum. Ama bir HD media oynatıcı alacağım. Düşündüğüm model Egreat R6B. Bu ürünün özelliklerine baktığımda HDMI 1.3 olduğunu görüyorum. Dolayısıyla 3D içerikli 1080p mkv oynatamayacağım yada oynatsamda performans alamayacağım gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu aklımı karıştırdı doğrusu. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Yardımım olduysa ne mutlu. Bu resimlerde görüldüğü üzere 3D over HDMI dediği olay sadece 1.3a ve üstünde var. 1080p60 denen 3D formatı ise 1.4 de var.

Ancak sen sanırım Bluray'den rip edilmiş 3D bir filmi izleyebilir miyim diye soruyorsun. Bence izlersin. çünkü sen HDMI üzerinden özel bir 3D kanalıyla bilgi yollamayacaksın media player ın 3d görüntü datasını normal bir filmi yollar gibi yollayacak. Benim anladığım kadarıyla bu (Ayrıntılı araştırmadım sadece mantık ve tecrübeyle sallıyorum şu an :) 3D over HDMI şöyle bir olaydır. Bluray 3D olan bir kaynaktan bu 3D data ayrı bir kanal olarak bluray playerdan tv'ne aktarılıyordur bunun içinde hdmi kablosunun yeni versiyon olmasını istiyordur. Ama sen bir media playe rile riplenmiş bir film izleyeceğinde öyle özel bir kanal filan kullanılıcağını sanmam. Tamamen saçmalıyorda olabilirim bu arada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aragorn1905

Aşağıdaki alıntı aresmar adlı kullanıcının profilinden alınmıştır.

quote:

burda silinen aragorn1905 mesajı vardı.

yorumu sizlere bırakıyorum.

"sayın" ile başlayıp sonra yardırmışsın kendine hakim olamayıp.

Bana troll yakıştırması yapıcaksan önce ne yazdığımı bir oku sonra yorum yap.

THX sertifikasına para vereceğinize hangi standartları desteklediğine dikkat edin demek istiyorum. THX sertifikalı TV'yi anlarım. THX sertifikalı Ses sistemini anlarım. Ama kimse bana çıkıpda THX sertifikalı kabloyu yedirmesin. THX damgasını kutusuna vurmak için THXe kaç para vermen gerekiyor acaba? Bunları bir düşün. Sırf o logo sana kaç para fazla vererek kablo almana yarıyor. Her pazarlama numarasını gözü kapalı inanırsanız fiyat performansdan filan bahsedemezsiniz.

Daha analog bir kablo ile dijital kablo arasındaki farkı bilmiyorsun aldığın hdmi kablodan 1080 değil 320p geçer diyorsun. Allah aşkına böyle garip şeylerle benim karşıma çıkma.

Bak bir önceki mesajıma bir link vermişim. Hangi format neyi destekler yazıyor. Ayrıca çok uyduruk kablo almayın da demişim!

Daha ne diyeyim? Bir de gelmiş bana troll diyorsun.

"Parayı veren düdüğü çalar moduna girmişler. THX sertifikası olmayınca kablo sanki veriyi iletmicek. Hey allahım yahu. "

Bu lafımın sana olmadığını THX setfikalı kablo terimiyle dalga geçtiğimi anladın sanırım artık?

------

@andy1
    Arkadaşım bir sen beni anlamışsın ama sen de yanlış anlamışsın

Neyse anlatayım yine de bir daha derdimi. Ben size gidip 3TL ye kablo alın demiyorum. Hatta ben size hiç bişey demiyorum. İsteyen istediği kabloyu alır. Sadece pazarlama tekniklerine dikkat edin. Ben de senin gibi uç bir örenk vereyim o zaman: Güvenilir bir markanın 1.4 versiyon etiketli HDMI kablosuyla ULTRAMEGA markalı iki-üç kat fiyatlı THX XXX VZX sertifikaları olan bol renkli altın uçlu platin kemerli kablosu arasında kalite farkı olacağına inanıyorsanız bana fiyat performansdan bahsedemezsiniz.

Ben sizden farklı bir şey demedim aslında ama çabuk çarmıha gerdiniz. Neyse sağlık olsun 90lı yıllardan beri forum yöneticiliğinden normal kullanıcılığa herşeyi gördüm. Bu cephede değişen birşey yok.

Saygılar.

eğer gerçekten kastettiğiniz bu idiyse, o zaman o 3 cümlelik kısa mesaj yerine keşke niyetinizi ve ne demek istediğinizi daha açıkça anlatan biraz daha detaylı bir mesaj yazsaydınız. o zaman ne biz sizi yanlış anlardık, ne de gereksiz durumların içine girerdik. mesajımda da belirtmiştim, herhangi bir kırgınlık yada yanlış anlamaya sebep olduysam özür dilerim.

ben o yazdığınız 3 cümleden maalesef şimdi açıkladığınız ne demek istediğinizi çıkartamadım, çıkartabilen varsa ben varım desin. ama yine de yanlış anlama ve kırgınlık sebebi olduğum için özür dilerim. ben de aslında bir yanlış anlamaya sebebiyet verdim, ben 1080p yayın kablodan 360p geçer demek istemedim, biraz mübalağa sanatı yapıp veri ve sinyal kaybına dikkati çekmek istedim.

Troll ile ilgili mesajı da şimdi siliyorum. tekrar özür dilerim, ama lütfen siz de mesajlarınızı yormayacak kadar kısa, ama aynı zamanda ne demek istediğinizin herkesçe anlaşılabileceği kadar da uzun ve açıklamalı tutarsanız daha iyi olur kanaatindeyim.

keşke parayı veren düdüğü çalar moduna girmişler cümlenizin öznesini açıkça yazsaydınız, o zaman üstümüze alınmaz, ve asıl kastettiğinizin kablo firmaları olduğunu ve onlardan dolayı bizim de çok da gerekli olmayan bir şeyin reklamını yapmaya çalıştığımızı söyleseydiniz. neyse, ben tekrardan özür diliyorum sebebiyet verdiğim her olumsuzluk için.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 16 Nisan 2011; 17:46:10 >

• Neyse bende yanlış anlaşılabilecek bir şekilde yazmışım anlaşılan haklısınız.

Gereksiz yere gerginlik oldu. O mesajı iş yerindeyken çok hızla yazdım size direk yazılan birşey değildi. İnsan her zaman mesajlarına aynı özeni gösterecek zamanı bulamıyor bazen baştan savma oluyor.

Karmaşaya yol açan mesajımı da editledim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 16 Nisan 2011; 19:06:35 >

Darty okumasında zam yapar :)

Monster 600 süper bir kablo,''0'' hata ile bütün ses çözünürlüklerini destekler + Bahsettiğimiz garanti olayının belgesi gibi,özel korumalı bir kablodur,yani kesinlikle krozyona karşı korumalı bir ürün,bükmelere ezilmelere karşı korumalı,çocuk olan evler için ideal,birde benim gibi papağan besleyenler için :)

Bakmadım ama Amerikada bile daha pahalı olabilir,yani normal mağaza satışları :)

HD-SD yayın Blu-ray-DVD-Oyun merakın varsa ideal bir ürün,Özellikle DTS surround ses meraklıları,kayıpsız veri alırlar !

Aslında 650HD seriside fiyat iyiymiş ama Türkiye şartları için,fazlaca düşünmek lazım,genelde oyun meraklıları için süper bir kablo !

Monster 600 alasım geldi :))

• Bende şuan ne alacam hangi markayı alacam bilemedim Açıkcası 20 liradan fazla vermekde istemiyorum Şuan teknosa'dan Vatan bilgisayardan veya'da media markt'tan alabileceğim en uygun 1.3 Htmi kablo varmı? 30 liraya kadarda zorlayabilirim. Sahibindene baktım birsürü markasız modeller var 6,5tl'ye bile kablo var Yalnız Teknosa olsun Vatan olsun hiçbiri yazmamış sitelerinde 1.4 felan diye Acayip uyuz oldum Acilende almam gerekiyor Dizileri filmleri takılarak izliyorum hdd'den Laptop'umu takar hdmi ile sorun olmadan izlerim gibime geliyor. 106" philips 8654 Amblayt Tv'im'de izleyeceğim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.