Şimdi Ara

4K (ultra HD) için özel HDMI kablo gerekir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Scart'lar analog olduğu için kablo kalitesi çok önemliydi. Ben şahsen altın uçlu philips kablo ile normal kablo arasındaki farkı bariz olarak görenlerdenim.
    Ancak HDMI'da sinyal digital olarak taşındığı için "sinyal ya vardır ya yoktur" mantığı ile düşünecek olursak, aldığımız kablo bir şekilde kesintisiz görüntü ve ses aktarıyorsa bunun iyisi kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Dolayısıyla piyasadaki 4K için satılan altın uçlu HDMI kabloların varlığını satış politikası olarak görüyorum. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkoz -- 22 Şubat 2015; 8:44:24 >

• erkoz kullanıcısına yanıt
    hdmi arasında fark yok ama

hdmi 1.4 ve hdmi 2.0 arasında fark var. .. 4k tv kullanıcılları hdmi 2.0 almalı. tabi tvde desteklemeli<
  • Kullanılan kablonun kalınlığı etrafındaki izolasyonun kalınlığı gibi etkenler sinyalin kalitesini etkiler. O yüzden daha kaliteli olanı almakta fayda var. Bunun yanında kablonun mesela bir elektrik kablosuyla aynı kablo kanalından yürütülmeside kaliteyi olumsuz etkiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k recewıer ile sony xd8505 sony 4k televizyon kullanıyorum ve gerçek hdmi2 (v2.0)kabloya ihtiyacım var.Elimde 3 adet v1.4 hdmı kablo var ve bunları kullandığımda televizyonda hızlı sahnelerde gölğelenme oluyor.Televizyonun dahili uydu alıcısını kullandığımda gölğelenme olmuyor.Gerçek hdmi2 v2.0 tavsiyesine ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

4k recewıer ile sony xd8505 sony 4k televizyon kullanıyorum ve gerçek hdmi2 (v2.0)kabloya ihtiyacım var.Elimde 3 adet v1.4 hdmı kablo var ve bunları kullandığımda televizyonda hızlı sahnelerde gölğelenme oluyor.Televizyonun dahili uydu alıcısını kullandığımda gölğelenme olmuyor.Gerçek hdmi2 v2.0 tavsiyesine ihtiyacım var.

Emin ol kablo ile alakası yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red_Devil33 kullanıcısına yanıt
    Sorumdada belirttiğim gibi televizyonun kendi receıwerında bu problem yok.Okuduğum kaynaklar v2.0 hdmi kablo ile bu sorunun kaybolduğunu belirtmişler.Ses ve görüntü sistemlerinde uzman bir firmada v2.2 hdmi kablo buldum fakat fiyatlar 1 mt kablo için 40£ civarı sizce almaya değermi.
  • cavit63 kullanıcısına yanıt
    Hdmi kabloda versiyon ayrımı olmaz.Bütün versiyonlarda kablo bağlantısı aynıdır.Bu ayrım sadece kullandığınız cihazlardadır.Kabloda önemli olan sadece kablonun kalitesidir.Birdehdmi kabloyu ucuz alıp pahalı satılanlardan daha iyi çıkanda var.

v2.0 ile v2.2 hdmi kablo bağlantı şeması aynıdır:

4K (ultra HD) için özel HDMI kablo gerekir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HDMI 2.0 kablo diye birsey yok giris ve cikislar hdmi 2 olarak gecer.

Alirken kabloyu veri genisligine dikkat edin, 18 gpbs olsun ve standartlari desteklesin.

http://www.audioquest.com/theory-education/about-hdmi-2/
  • HDMI kabloda kalitenin çok önemli olduğunu yeni aldığım bir kablo ile çok net anladım.Kullandığım TV Full HD, uydu alıcısı Full HD. Tv girişi de uydu girişi de HDMI 1.4. Yeni aldığım kablo HDMI 2.0. Önceki kullandığım kablo 1.4 idi. Arada öyle net bir fark var ki hemen anlıyorsunuz. Görüntü gerçekten çok net ve renkler çok canlı.4K bir tv ve uydu alıcısındaki 4K görüntüyü siz hayal edin.Ürün aşağıdaki sitede satılmakta. Yurtdışından sipariş üzerine getiriyorlar.3 hafta kadar sürüyor. Kablonun kalitesini çok beğendim.Ayrıca kalın bir yapısı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocankurt

HDMI kabloda kalitenin çok önemli olduğunu yeni aldığım bir kablo ile çok net anladım.Kullandığım TV Full HD, uydu alıcısı Full HD. Tv girişi de uydu girişi de HDMI 1.4. Yeni aldığım kablo HDMI 2.0. Önceki kullandığım kablo 1.4 idi. Arada öyle net bir fark var ki hemen anlıyorsunuz. Görüntü gerçekten çok net ve renkler çok canlı.4K bir tv ve uydu alıcısındaki 4K görüntüyü siz hayal edin.Ürün aşağıdaki sitede satılmakta. Yurtdışından sipariş üzerine getiriyorlar.3 hafta kadar sürüyor. Kablonun kalitesini çok beğendim.Ayrıca kalın bir yapısı var.

http://www.protel-elektronik.com/asp/product/1753/1-50-metre-HDMI-Kablo-br-PureInstall-serisi&view=2
    bu arkadaş söylediklerinde haklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

bu arkadaş söylediklerinde haklı mı?

Alıntıları Göster
    hakli

• Paugge marka HDMI kablo laırsanız kalite farkını çok iyi anlarsınız.
  • Siz bu kabloları TV ye harici bir cihaz bağladığınız için kullanıyorsunuz değil mi? TV nin uydu cihazını kullansanız sadece anten kablosu kullanacaksınız? Bilmediğimden soruyorum maruz görün
  • CyClopSx kullanıcısına yanıt
    evet. harici cihazlar içindir hdmi kablo. tv nin dahili uydusu için hdmi ye gerek yok. sadece anten kablosu yeterlidir...
  • Paugge 2.1 hdmi kablo aldım ve harici 4k uydu receıwer ile kullanıyorum tv sony 55XF9005 görüntüde pek bir fark göremedim.Tv ve receıwer 2.1 desteklemediğinde olabilir tabiki (İki cihazda 2.0 destekliyor)
  • TV bir sürü hdmı girişi var acaba sürümü nasıl öğrenebilirim yani hangisi 1.4 hangisi 2
  • Konuyu hortlatacağım ama dün 4k tv aldım Philips smart tv teknosadan satış yapan kişi 4k hdmi kablo alman lazım dedi almak şart mı acaba ben almadım ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.