B

Yüzbaşı
27 Eylül 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 85 (Bu ay: 1)
Gönderileri
4 Nisanda Şiledeki evim için Internet bağlantısı oluşturmak istedim. En uygun teklif Turknet gözüküyordu. (Taahhüt dolayısı ile) Başvurdum aynı gün evraklarımı gönderdim. Ertesi gün kargodan teslim edildiğini gördüm. Sonraki sürecim ise bekleme ile geçiyor. 13 gündür bir VDSL bağlayamayan bir firmadan bahsediyoruz. Ne telefonlar ulaşılabilir, nede web den sorulara yanıt veriyorlar. Taahütten kaçayım derken rezil oldum.
7 yıldır fiber bağlantı kullanıyorum. Dolayısı ile ADSL ve VDSL işlerine çok yabancı kaldım. Bu hafta başında yazlık için ADSL bağlantısı almam gerekti. Yazlıkta daha önceden internet kullanılmış. Telefon kablosu vs hazır idi. Hatta modemimi taktım. Bu durumda dahi kurulum için gelmeleri gerekiyormu? Yoksa merkezden aktive ettiklerinde online işlemlerdeki kullanıcı adı şifresini girmem yeterli olacakmı?
Mükerrer Mesaj
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 1 tane 30 Amper Led Trafo var Şerit Ledlerime bağlı. Ancak Fanlı olduğu için çok gürültülü oluyor.

2 tane 15 Amperlik trafoyu nasıl bağlamalıyımki 30 Amper elde edeyim ?

Trafolar 12V bu arada
Merhaba

Yeni PS4 aldım. Bu ayki indirimlerden bir kaç oyun almak istedim. Ama bir türlü kredi kartımdan ödeme almıyor.

Garanti Bankası Bonus (1 hafta önce Originden oyun aldım, dün N11 den normal alışveriş yaptım),
EnPara Kart,
Ininal Kart

Denedim. Ininal Kart hariç diğerlerinde 3D Secure ekranı da geliyor telefona gelen şifremi girince hata oluştu diyor.
0.49 TL lik Provizyon işlemlerinide görüyorum kart eklerken. Yani eklerkende sorun çıkartmıyor.

Başına gelen varmı ?
Merhaba

Arduino ile bir devre yaptım. Uygulamada arduino belli bir şart gerçekleştiğinde 5V röleyi tetikliyor. Röle Arduino için yapılmış bir röle kartı. Röle nin Com ucuna 12 V+ değer geliyor. NO ucundan ise kapı otomatiğine gidiyor. Kapı otomatiği bağlı değilken sorun yok röle tetikleniyor ve normal çalışma devam ediyor. Ancak kapı otomatiği bağlı iken röle tetiklenince arduino resetleniyor. Adaptör 12V 5 Amper. Kapı otomatiği 2 Amper max çekiyor olması lazım. Daha öncede bu tarz kapı açan devreler yaptım ancak ilk defa bu devrede arduinom reset yiyor. Ne yapmalıyım sizce?

Aşağıda basit bir çizim var. 12 V besleme regülatör ile 5V seviyesine inip arduino ve diğer komponentleri besliyor. Regülatörün 12 V girişnden paralel olarak Röleye + çıkış verdim. Böylece devreye iki adet ayrı kablo çekmekten kurtuldum.
 Arduino Röle tetikledikten sonra Resetleniyor
Merhaba

Pil ile (3x1.5 AA) çalışan bir arduino tabanlı (5V Pro Mini) yaptım. Bir kutunun içinde bulunuyor. Pilin bir anda bitmemesi gerekiyor. 2 saatte bir kontrol edip değiştirebilirim ama biteceğini önceden bir LED vs aracılığı ile görebilmem gerek. Nasıl yapabilirim? arduino ile kendi bataryasının durumunu görebiliyormuyuz?
Merhaba Arkadaşlar,

Bir projemde Arduino UNO ve MFRC522 13.56 Mhz RFID Reader kullanarak bir uygulama geliştirdim. Kısa 20-30 cm lik dişi erkek kablolar ile sistem sorunsuz çalışıyor. Ancak RFID ile Kart arasındaki kablo boyunu 2-3 metreye çıkarınca kartı okumuyor. RFID üzerinde power Led yanıyor ancak kartı okumuyor. 8 Kanal diyafon kablosu diye tabir edilen kablo kullandım uzatmak için (7 pinini kullandım kablonun zaten). Bu tarz sensörü arduino dan uzakta konumlandırmak istediğimizde ne yapmamız lazım? Maximum kablo boyutu nedir? Başka bir noktayada LDR sensör koyacaktım. Şu an onunda çalışmasından şüpheliyim. Yada kullandığım kablo yerine nasıl bir kablo kullanmam gerek?
Merhaba arkadaşlar,

15 gün olmadan arızalanan note 4 telefonum ile ilgili olarak bir blog açtım. İnceleyip haklı bulursanız sizde paylaşırsanız sevinirim.

http://www.samsungturkiyerezaleti.com
Merhaba

Daha önce donanım ve kutu açılış videosu çektiğim Minix X8-H modeli için şimdide yazılımsal bir video çektim. Ne yükleriz yüklediğimiz uygulama nasıl çalışır, ne işimize yarar anlatmaya çalıştım..

http://www.unport.com/minix-x8-h-yazilim-video-inceleme-ve-test/
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 711
İkinci El Bölümü Mesajları: 115
Konularının görüntülenme sayısı: 99.368 (Bu ay: 375)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.