< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Aralık 2019; 13:0:34 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Aralık 2019; 13:0:34 > |
Avrupalılar şöyle para kazanıyor, biz böyle para kazanıyoruz, biz zar zor PSU alıyoruz vs hikayelerini geçelim. Burada konumuz bizim ya da Avrupalıların satın alma gücü ve/veya PSU fiyatları değil.
PSU'ların kalitesinden ve tehlikesinden bahsedelim lütfen. Lafı dolaştırmadan soruma yanıt verebilir misiniz lütfen. Asus ROG Strix serisi standart bir seviyede midir? ve neden tehlikelidir? Asus ROG Strix ile birlikte aynı kategoriye yazdığınız Evga G3 ya da Seasonic Focus Plus serisi için de sorabilirim bu soruyu. |
Muten kardeş, ben senin gibi bir liste yayınlamadığım için elimi taşın altına sokmamış mı oluyorum? Ben zamanım oldukça foruma bakıyorum, gerek herkese açık olarak, gerekse özelden bana ulaşarak yardım/öneri isteyenlere bilgim dahilinde yardım/öneri yapmaya çalışıyorum. Bendeki bilgiyle uyuşmayan bir bilgi görünce, gördüğüm bu bilgiyi sorgulamak istiyorum. Bunu hem kendi bilgimi kontrol etmek ve yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltmek için, hem de diğer insanların en doğru bilgiye ulaşması için yapıyorum.
Bu bağlamda, yüksek keliteli ve tehlike arz etmeyen PSU serileri olarak bildiğim ASUS ROG STRIX, SEASONIC FOCUS, EVGA G3 gibi serilerin burada "tehlikeli olabilecek standart seviye" olarak lanse edilmesi dikkatimi çekti ve elimi taşın altına koyup yaptığın listelemeyi sorguladım. Kimin ne kadar samimi olduğunu, okuyanların vicdanına bırakıyorum. |
"Bazı sıkıntılı durumlarda tehlikeli olabilecek standart seviye" adlı seviyede taş gibi PSU'lar var.
Örnek olarak bir tanesini ele alarak soruyorum: Asus ROG Strix serisi standart bir seviyede midir? ve neden tehlikelidir? |
Benim bağcı ile işim yok. Burada bağcı sen olduğuna göre, benim de seni tanımadığıma göre, seni niye dövmek isteyeyim ki?
Ben sana üzümü soruyorum, sen bana elma anlatıyorsun. Bunu söyleyince de kızıyorsun. Bana değil, kendine kızmalısın. "Seni ciddiye alıp yorumuna cevap veriyoruz hikaye diyorsun." demişsin ya... Sen beni ciddiye almış olsan, satın alım gücümüz falan filan diyeceğine sorduğum soruya yanıt verirdin. Ben senin bu ciddiyetsizliğinden rahatsız oldum, bilgine... Yine de ben seni halâ ciddiye almayı tercih ediyorum ve ciddiyetle yazmaya devam ediyorum. Konuyu açarken yazdığın mesajda şu cümle var: "Bu haliyle benimde gayet mantıklı bulduğum bir liste diyebilirim." Yani listeyi nereden aldığının pek bir önemi yok; bu haliyle doğru, mantıklı bir liste olduğunu tasdik ediyorsun. Ben de bu nedenle seni muhatap alarak soru sordum; "Asus ROG Strix serisi standart bir seviyede midir? ve neden tehlikelidir?" Madem birilerine yardımcı yardımcı olmak niyetiyle yazdın ve tasdikledin bu listeyi, listeyle ilgili sorulan soruya da net bir bilgi vermeni beklerdim. İlk sorduğumda Avrupa'daki ve Türkiye'deki satın alma gücünü falan anlatınca, yani ben soruma yanıt alamayınca, konumuzun satın alma gücüyle ilgili olmadığını hatırlatarak ikinci kez sormak durumunda kaldım. İkinci kez sorduktan sonra neden tehlikeli olabileceğine ilişkin 4 madde yazmışsın. Bunlardan ikisi verimlilik ile ilgili, biri ise uyku modu ile ilgili. Bu üç maddenin tehlike ile hiç bir ilgisi yok. Muhtemelen "3.3V'de geçici tepki" meddesinin de tehlike arz etmediğini tahmin ediyorum (bugüne kadar çok PSU incelemesi okudum, 3.3V'de geçici tepki olayı ile ilgili tehlikeden bahseden bir inceleme hatırlayamadım) ancak yine de emin olmadığım için soruyorum: "3.3V'de geçici tepki"nin ideal aralığı nedir? Asus ROG Strix serisinde bu değer nedir? Bu değer ile Asus ROG Strix serisi sistem için tehlike arz eder mi? Tehlike arz ediyor ise, nasıl bir tehlikedir bu? Amacım üzüm yemek, yani bilmediğim bir tehlike varsa öğrenmek istiyorum. Gayet samimi, ciddi bir şekilde soruyorum bunu. Umarım siz de bu soruları ciddiyetle yanıtlarsınız. Asus ROG Strix ile birlikte aynı kategoriye yazdığınız Evga G3 ya da Seasonic Focus Plus serisi için de neden tehlikeli olduğunu, sistem için nasıl bir tehlike yarattıklarını belirtirseniz memnun olurum. |
Halil kardeş senin burada tutumundaki yanlışlık ne biliyormusun, bu listeyi oluşturacak kadar psu dan anlamadığımı psu uzmanı olmadığımı, 15 senedir kendi deneyimlerime göre az çok donanım dan anlayarak listeyi genel olarak doğru bulmam ve faydalı bir liste olduğu için burada paylaştığımı anlamaman. Bu listeyi oluşturan elemanlar burada yer alan ürünlerin hepsini incelemiş test etmiş olma ihtimalleri mi var sence? Toms yada jonny gibi psu incelemesine %100 olmasada %90 güvenebileceğimiz editörlerin incelemelerine göre oluşturulan bir liste. Hepimiz zaten bu incelemeleri örnek almıyor muyuz? Buradaki tehlike kelimesine de anlamsız derecede fazla takılıyorsun, bu İngilizceden bir çeviri. Oradaki anlam psu patlar uçar sistemi yakar gibi değil, yada koruması yok anlamında değil. Sen burada ısrarla ilginç bir tonlamayla hesap sorar gibi, faydalı bir paylaşım yapan kişilere yorum yapıp sonra burada doğru olandan bahsedemezsin, sen konuya katkı sağlamak istiyorsan ve bu işten anlıyorsan şu şu şu ürünler şurada olmalı şu sebepten gibi açıklamanı yapıp konuya fayda sağlasın, böyle bir olumlu geri dönüşün oldu da biz mi nezaketsizlik yaptık? Bunca yıl insanlara tarafsız bakmayı ve fayda değer oranını, ceplerinden fazla para çıkmaması için en verimli ürünleri öneren insanlara böyle yorum yapılmaz. Eğer bir fayda sağlamak istiyorsan önce sen elini taşın altına sokacaksın. Bunu yapmadığın için seni ve düşüncelerini samimi bulmuyorum.
|
Geçenlerde saygı çerçevesinde ne güzel bilgi alışverişi yapmıştık, hiç bir kötü sözünü de görmemiştim. Hatta geçen hafta forumun eski yöneticilerinden biri ile yaptığımız özel yazışma sırasında o kişi bir şekilde senden bahsedince, ona aynen şöyle yazmıştım:
Şimdiki nezaketsizliğini görünce üzüldüm. İlk izlenim ile yanlış bir değerlendirmede bulunmuşum meğer. O kişi de boşuna seni takip etmemiş demek ki. Nezaketsizlik ile kurduğun cümle, aynı zamanda ön yargılı ve yanlış. Ben kimseye laf atmaya yer aramıyorum. Bir şekilde liste yapan kişilerle kişisel bir sorunum yok ve olamaz. Ben yanlışlıklara dikkat çekiyor, insanların yanlış yönlendirilmesine engel olmaya çalışıyorum. Bunun için de bildiklerimi paylaşıyorum. Geçenlerde açtığın konuda NZXT E serisi ile Seasonic Focus Gold serisinin aynı yapıya sahip olduğunu söylemiştim ve halâ sözümün arkasındayım. NZXT modellerinde usb ile anakarta bağlantı olanağı ve bir programla monitörden PSU'yu izleyebilme olanağı var sadece. O program belki ufak tefek avantajlar sağlayabilir, bununla ilgili bilgim yok ama Focus Gold serisi ile aynı yapıya sahip olduğu konusunda bilgim var. Linus'taki listeyi eleştirmemden niye rahatsız oldun ki? Ayrıca, madem ki rahatsız oldun, kendi konunda bana nezaketsizlik gösterseydin keşke. Linus'taki ya da herhangi bir yerdeki listenin dokunulmazlığı mı var ya da dokunulmazlığı mı olmalı? Listedeki sıralamayı sorgulamak günah mı? Listede yanlış olduğunu düşündüğümüz bir durumu dile getirmek yasak mı? Linus'ta yıllardır listeler dolaşır ve bu listeler binbir kılığa girer. Ben sana bir örnekle anlatayım. Bak burada eski sıralamalardan biri var: https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-old/ Bu listenin iyiden kötüye doğru ikinci sırasında yer alan Be Quiet - Pure Power 10 serisini kaliteli bir şey zannedip önerenler ve almaya niyet edenler oldu zamanında. Ben o zamanlar bu kişileri uyardım, "bu seri çok kaliteli bir şey değil, sıralamadaki yerini kesinlikle hak etmiyor, bu listeyi ciddiye alırsanız yanılabilirsiniz, bu listede yanlışlıklar ve eksiklikler var, High Power gibi bir markayı sıralamaya bile almamışlar" vs dedim. Kötü mü ettim? Bu da sanırım şu anki liste: https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40/ Önceki listelerde ikinci sıraya yazdıkları Be Quiet - Pure Power 10 serisini bu listede iyiden kötüye doğru beşinci sıraya yazmışlar! Eğri oturup doğru konuşalım. Ben geçmişte de malum listeleri eleştirip bazı insanları uyarmakla iyi mi etmişim? Sence amacım insanların yanlış yönlendirilmesini önlemeye çalışmak mı, yoksa sadece Linus'a ya da şuna buna laf atmaya yer mi arıyorum? Önceki listelerde yanlışlıklar olduğu gibi, şu anda gördüğümüz listelerde de yanlışlıklar olamaz mı? Elbette yanlışlıklar olabilir değil mi? Sorgusuz sualsiz, gördüğümüz listelere itimat edersek yanılabiliriz. Ben bir bilgi veriyorsam, bana da güvenmeyin (ben de insanım, ben de yanılabilirim), verdiğim bilgiyi araştırın sorgulayın. Gautama Buddha'nın dediği gibi; "Her şeyden şüphe et. Kendi ışığını bul" |
Ben sürekli arak kelimesini kullanmanızdan rahatsız oldum şuan, burada yüklemeye çalıştığınız bir anlam olduğu belli. Ama buna gerek yok çünkü ben psu dan öyle çok anlamam, bu listeyide analiz edip oluşturacak ne zamanım var ne de bilgim. Ama genel olarak baktığımda, inceleme ve sonuçlarını değerlendirdiğimde, az çok olan bilgimide ortaya koyunca ben listeyi genel olarak gayet mantıklı ve doğru buluyorum. Ha mutlaka eksik yanlış vardır, orası ayrı, konu ekleme düzeltme değiştirme üzerine kurulu zaten.(Bunu da konuda belirttim bu listeyi uzun süredir güncelliyorlar) Bu konunun yada buna benzer konuların yönetim ve yönetimin yaptığı yanlışlarla doğrularla uzaktan yakından alakası yok ki , siz konuya gelip olumsuz yorum bildiriyorsunuz , arak diyorsunuz kaç kere , sonra ben yazınca keşke arak olmasaydı diyip benim bu foruma verecek birşeyim yok diyorsunuz, bana bu yorumlarınız fazlasıyla anlamsız geliyor. Yani istediğin şey nedir ? Sen bu listeyi hazırlayan arkadaşlardan daha bilgili tecrübeli deneyimli isen , aynı tarza faydalı bir konuyu senden bekliyoruz, bizde bilgimiz dahilince gelip yorum yaparız bilmediğimizi öğreniriz belki benim bilip senin bilmediğin vardır onu da öğretiriz. Onun dışında listede yanlış gördüğün yerleri söyleyin bakalım istişaresini yapalım düzeltelim ekleyelim çıkaralım.
Arkadaşlar yapıcı olmaya çalışalım lütfen |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Aralık 2019; 16:54:9 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|