Şimdi Ara

● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
10.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, böyle bir üst konumuz var aslında ama son dönemde güncel olarak ürünleri sıralayalım , bilgisi olanlar da yardımcı olsun bir database şeklinde konu oluşturalım.

    Bilgim dahilince size uygun olan güç kaynağını seçmeniz için yardımcı bir konu olabilir, kullanıcı yorumlarını da eklerseniz çok güzel olur.

    -----------------

    Genel Bilgi

    PSU ( Power Supply ) yani güç kaynağı, sistemin temel elemanı diyebiliriz. Sistemin ihtiyacı olan gücü , doğrudan yada dolaylı olarak sisteme aktaran, şehir şebekesinden evimizdeki yada ofisimizdeki priz yardımıyla kullandığımız enerjiyi sistemin ana bileşenlerine doğru ve düzgün, ayrıca gerektiği kadar aktarmaya yarayan bileşendir. Bu sebeple sistemdeki aslında ana bileşen yada kişiye göre değişse de en önemli bileşen diyebiliriz. Bir araç düşünün, elbetteki konforu kalitesi şasesi güvenliği performansı önemli olsada , güç kaynağı enerjiyi sisteme verimli ve düzgün iletmedikten sonra her an için risk altındasınız diyebiliriz.

    Bundan 8-10 sene belki daha önce, güç kaynakları tabiri caizse merdiven altı diyeceğimiz şekilde karşımıza çok çıkıyor, hiç bir sertifikasyon yada kontrol olmadan üzerlerine sadece etiket yapıştırılmış sahte diye tabir ettiğimiz ürünleri bolca görüyorduk. Özellikle bu ürünler o kadar kalitesiz oluyorduki bazı çılgınlar bu tip sistemlerde hız aşırtma yapmaya çalışıyor ve zaten sınırında çalışan güç kaynaklarından dumanlar yükselmesine sebep oluyordu Sadece bu şekilde de değil , bu ürünlerde kaliteli diye tabir ettiğimiz korumaların hiç birisi olmadığı için en ufak enerji dalgalanmasında yada sistemin yüke girmesi durumunda dayanamıyor bozuluyorlardı. Benim başıma güç kaynağı yüzünden sisteme zarar gelme gibi bir durum gelmedi çok şükür ama okuduklarımıza göre bunu yaşayanlarda olmuştu. Bu noktada sistemlerinde güvenliği için güç kaynağı seçimi de büyük önem arzediyor.

    Eskiye nazaran günümüzde bu anlattığım mevzulardan aşırı korkmaya gerek kalmadı diyebilirim. Teknolojinin gelişmesiyle artık markalaşma ve ürün pazarlama , ar - ge sistemleri arttıkça , özellikle pazarda yer edebilmek adına bir çok firma güç kaynağı işine girdi. Kimisi çok üst seviye ürünler yaptı/yaptırdı i kimisi daha alt seviye ürünler yaptırdı. Ama nereden alındığı belli olmayan kimin ürettiği olmayan güç kaynaklarında aynı handikap sürse bile, geçmişe nazaran bilindik yerlerden alınan bilindik distribütörlerin getirdiği yine göz aşinalığınız olan markaların sınıf sınıf ürünlerini artık görebiliyoruz. Hatta şöyle ki bazı beklemediğimiz firmalardan beklenmedik ürünler bile çıkabiliyor. Giriş ve orta seviyeye hitap eden markalardan Platinum bir güç kaynağı bile görmek mümkün. Çok üst sev,ye diye bildiğimiz bir markadan da verimlilik sertifikası olmayan ürün görmek mümkün. Yukarıda dediğim gibi firmalar sınıf sınıf ürün üretirler yada ürettirirler. Yani aslında en bilindik markalar üretim konusunda başka firmalarla iş birliği içerisinde olurlar.

    Andyson,high power,sitec,cwt,enermax,fsp,xilence,delta,electronix,superflower,flextronics,seasonic .. vb. ana üretici firmalar var. Bunlar içerisindense son dönemde superflower,flextronics ve seasonic üretim kalitesi anlamında üst çıtadaki isimler diyebilirim. Piyasada gördüğümüz üst sınıf diye bildiğimiz ürünlerin çoğu bu firmaların üretimi.


    https://www.jonnyguru.com/

    Bu sitede, kısmen tarafsız ( ) incelemeleri bulabilirsiniz. Ülkemizde güç kaynağı inceleyebilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Jonnyguru da bir çok ürünün karşılaştırmalı incelemelerini bulabilirsiniz. Sadece alt sınıf ürünlerin incelemesini bulmanız zor doğal olarak :)

    Farklı bir konuda psu daki rail yani kanal sistemi. Görüyoruz hep 12V tek kanaldan veriliyor güç. Eskiden çoğu güç kaynağında bu 4 yada 6 kanal şeklinde görürdük ama özellikle kullanıcıların kanal dağılımını iyi yapamadıklarından dolayı üst seviye sistemlerde koca koca psu'lar ile sistemlerini kullanamamalarına şahit olduk. Bundan sonraki süreçte artık tek kanal sistemine geçti üreticiler ve iyi de oldu. Ama yine de ben bu durum maliyet anlamında üreticiyi rahatlatmış olsada, kaliteden ödün verilmediği sürece dual rail'in daha güvenli olacağını düşünüyorum.

    Diğer bir konu verimlilik. Sertifikasyon programında ürünlere sadece göstermiş olduğu verimliliğe göre değer verilir. Yani bir ürünün gold sertifikası olması onu iyi bir ürün yapmaz sadece verimli bir ürün yapar. Psu dan iyi anlayan bir hocanın da dediği gibi ^' Araçların 100km deki ortalama yakıt tüketimi (enerji verimliliği diyebiliriz) her nasıl araçların kalitesi hakkında bir veri sunmadığını,(ne yani 5.0 lt tüketimli clio ,7.0 lı tüketimli bmwden iyimi?)sadece tüketim miktarını ifade ettiğini aynı şekilde psularda setifikanında enerji verimliliğini ifade ettiğini kabaca örneklendirebiliriz ' Ama tabiki gold sertifikası bulunan bir güç kaynağının hiç sertifikası olmayan bir ürüne göre kalite anlamında daha kötü olduğunu da düşünmeye gerek yok.

    Verimlilik önemli , yani Psu alırken verimli olmasına önem gösterirseniz, belli bir zaman kullanımdan sonra size elektrik sarfiyatı olarak olumlu dönüş yapacaktır. Ne kadar verimli ise güç kaynağı , sistemin ihtiyacına en yakın gücü çeker şebekeden ve okadar oranla da enerji kaybına yol açar. Buraya kendi kullanım değerlerimi ve hesaplamayı koyuyorum sizde hesaplayabilirsiniz.



    ● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi?






    Sistem boştayken : 150W Çekiyor prizden : 0.15KWH
    Sistem yükteyken : 450W Çekiyor prizden : 0.45KWH

    Günlük ortalama boşta 8 saat yükte 2 saat toplam 10 saat kalıyor desem ;

    8x0.15:1.2KWH
    2X0.45:0.9KWH

    Toplam : 2.1KWH günlük tüketim desek onuda çarpalım 30 la , 63KWH yapar.

    Şuanda 1KWH yi 0.57 birimden alıyoruz.

    63X0.57 : 35.91 + KDV : 42.37 : Ivırla zıvırla Trt ye verdiğimiz parayla 45TL aylık ortalama elektrik yakıyor.

    Bronze yerine platinum güç kaynağı kullansaydım prizden çektiğim elektrik ortama %10 daha düşerdi. Bunu da fiyattan düşsek buda 6-7 lira desek senelik 80TL daha kar etmiş olurdum.

    Velhasıl sistemi günde 8-10 saat açık duranlar kaliteli güç kaynağı kullanmayarak o parayı elektrik dağıtımcısına veriyor, bronze yerine platinum alınsa kendini 2-3 senede çıkarıyor.Hadi bilemedin 4 senede çıkarsın psu sürekli değiştirilen bir bileşen depil alındığı zaman uzun süre kullanılıyor forumda 10 yıldır aynı güç kaynağını kullanan çok üye vardır. Bu sertifikasız yada sadece 80Plus olanlar ile Gold olanlar içinde geçerli. Değerleri ortalama kabaca verdim 3e 5e takılıp öküz altında buzağı arayacaklar konuya yazmasın.






    Garanti konusunda en iyi deneyimi yaşamak istiyorsanız corsair ve evga tarafına bakmak en akıllıca çözüm. Belli bir seviyeye kadar hiç fan açmayan corsair modelleri ise en sessiz ürün grubu diyebilirim. Yukarıda verdiğim sitede 9 ve üzerinde puan alan ürün grupları , evladiyelik diye tabir ettiğimiz yıllarca kullanılacak ürün grubudur diyebilirim.




    Arkadaşlar Linustechtips sitesini biliyorsunuzdur. Eğlenceli içerikleride olan bir site. Daha öncesinde Psu ların kalite/seviye listesi olarak paylaşımlar yapmışlardı. Son dönemde çalışmayı genişletip güncellemişler. Emeklerine teşekkür ediyoruz bende burada paylaşıyorum , çok faydalı bir kaynak. Orjinal bağlantıya * BURAYA * tıklayarak ulaşabilirsiniz.


    SINIFLARINA / YAPI KALİTELERİNE / GÜVENLİKLERİNE / VERİMLİLİKLERİNE / TÜM ÖZELLİKLERİNE GÖRE YAPILAN GENEL SINIFLANDIRMA



    Sıralamada kendi içlerinde markasal olarak bir sıralama yok arkadaşlar. Sıralamayı seviye gruplarına göre değerlendirebilirsiniz. İlk 3-4 Grupta kalan bir güç kaynağınız var ise eğer, üst seviye kaliteli bir ürün grubu güç kaynağına sahipsiniz diyebiliriz. Daha aşağısında kalanlara da kötü demek yanlış olur en azından bizim ülkemizde, malesef onların 1 birimine biz 6 brim belki daha fazlası ödediğimiz için, tepe ürün grubu güç kaynakları çoğu kişi için sadece hayal'de kalıyor ve daha düşük ürün gruplarına bakmak durumunda kalınıyor. Hayırlısı olsun diyelim ve listeye geçelim. Liste daha önce benzeri vardı zaten güncellemişler. Bu haliyle benimde gayet mantıklı bulduğum bir liste diyebilirim. Mutlaka eksik noksan vardır ama üst seviye bir çalışma, faydalanmayı düşünmek daha güzel.





    Seviye S (SUPER) - Bu sınıf, son yıllarda piyasaya sürülen her bakımdan en iyi güç kaynaklarını kapsıyor.



    Antec High Current Pro Platinum 🔥
    Cooler Master V-Platinum 2019 🔥
    Corsair AXi 2013 - AXi 2014 - AXi 2018 🔥
    Delta GM 🔥



    Seviye A+ - İleri seviye kalite isteyen kullanıcılar ve çoklu kurulumlara açık olan sistemler için biçilmiş kaftan



    BeQuiet Straight Power 11 - Dark Power Pro P10 - Dark Power Pro 11 🔥
    Bitfenix Formula Gold - Whisper 🔥
    Cooler Master Masterwatt maker 🔥
    Corsair RMi - HXi - HX Platinum - AX1200 2010 🔥
    Deepcool DQ-M 🔥
    Enermax Platimax Digifanless - Revolution D.F 🔥



    Seviye A - İleri seviye oyun ve iş sistemlerine sahip olan kullanıcıların tam da aradığı kalite



    Aerocool Project 7 🔥
    Asus ROG Thor 🔥
    BeQuiet SFX-L 🔥
    Cooler Master V Semi-Modular - Masterwatt Maker MiJ - V-Gold 2013 - V-gold 2018 - V-platinum 2013 🔥
    Corsair RMx 2015 - RMx 2018 - AX 2013 - RM 2019 - HX Gold 750w+ - TXM 2017 (Gold) - Vengeance Silver - SF Platinum - SF Gold - AX 2018 🔥
    Cougar GX-F Aurum - GX-F 🔥
    Enermax Platimax D.F 🔥
    EVGA PS - G2 - P2 - T2 - GM 🔥
    Fractal design Ion+ Platinum - Ion+ SFX Gold 🔥
    FSP Aurum PT - Aurum Xilenser - Aurum Pro - Hydro G - Hydro G Pro - Hydro X - Hydro PT - Hydro PTM 🔥
    Gamdias Astrape P1 - Kratos 🔥
    Gigabyte apgm 🔥
    Kolink Continuum 🔥
    Mistel MX 🔥
    NZXT E 🔥
    Phanteks Revolt X, AMP 🔥
    Rosewill Capstone - Lightning - Silent Night 🔥
    Sama Armor Gold - Armor Platinum - Forza Titanium 🔥
    Seasonic Focus GX - Focus GM - Focus PX - Focus SGX - Prime Platinum - Prime Titanium - X - XP - XP2 - XP3 - Snow Silent - Prime Gold - Prime Fanless - X Fanless 🔥
    Super Flower Golden Green - Leadex Gold - Leadex Platinum - Leadex Titanium - Leadex II - Leadex III (-650w) 🔥
    Thermaltake Toughpower Grand Gold - Toughpower Grand Platinum - iRGB Plus - DPS Gold - GF1 🔥
    XFX Pro Black Edition Limited - XTS 1000w - Pro Black FM 750w+ 🔥



    Seviye B+ - Tek ekran kartı ve orta seviye oyun / iş kurulumları için uygun




    BeQuiet Pure Power 10 400w+ - Pure Power 11 400w+ - Straight Power E10
    Cooler Master MWE Gold
    Corsair CX 2017 - RM 2013 - CS Gold
    Cougar GX-S 2017
    Deepcool DQ-ST
    Enermax Revolution X't II
    EVGA G+ - G1+ - GS - GQ 850w+ - GD 2017
    FSP Dagger
    Gigabyte GH - GX
    Nox Hummer X Gold - GD
    Riotoro Onyx, Engima Bronze
    Rosewill Photon <=750w
    Silverstone Essential Gold semi-modular - Nightjar
    Vivo 24K
    Xilence Performance X



    Seviye B - Giriş / Orta seviye arası , uzun süreli kullanımda sorun çıkarmayacak kalitede




    Antec Edge - TruePower Classic
    BR ONE Rainbow
    BeQuiet System Power 9 400w+ - Power Zone
    Cooler Master MWE Bronze V2 - MWE 80+ V2 - MWE Bronze V1 600w+ - Masterwatt
    Corsair CXM 2015 - CXM 2017 - HX650 Gold - GS Bronze - Vengeance Bronze, CX 2012 750w+ - CXM 2012 750w+
    Cougar LX
    Deepcool Quanta
    Enermax Revolution X't
    EVGA B2 - G5 <1000w - GD 2019 - GQ <=750w
    Fractal Design Integra M
    FSP Raider II
    Gigabyte P650H
    Lian Li SFX-L
    Rosewill Capstone G - Quark - Tachyon - Photon 850w+
    Seasonic S12G - G
    SilentiumPC Supremo L2, Supremo M2
    Super Flower Leadex Silver - Eco Silver
    Thermaltake BlueEvo 2.0 - Toughpower Grand RGB - Smart Pro RGB
    XFX Pro XXX - Pro XTR - Pro Black FM 750w - TS Gold
    Xilence Performance A+
    Zalman EBT



    Seviye C - Etliye sütlüye karışmayan standart kalem sistemlere.




    BeQuiet Pure Power 10 <400w - Pure Power 11 <400w - Straight Power E9
    Bitfenix Fury
    Cooler Master GM - GX Storm - MWE Bronze V1<600w
    Cougar STX - VTX
    Corsair CX 2012 <=600w - CXM 2012 <=600w - VS 2017
    EVGA BQ - G1 - NEX Gold
    Fractal Design Tesla R2
    FSP Raider - Aurum 92+ - Aurum CM - Hydro GE - Hexa 85+
    Gigabyte BH, PB500
    NOX Urano TX - Urano VTX
    OCZ ModXStream Pro
    Rosewill Glacier - Fortress - TFX Bronze - TFX Gold
    Seasonic S12iii
    Silverstone SFX Bronze except V3
    Thermaltake Paris



    Seviye D+ - Bazı sıkıntılı durumlarda tehlikeli olabilecek standart seviye




    Asus ROG Strix
    Antec Earthwatts Pro Gold - Earthwatts Pro Platinum - High Current Gamer Gold - Neo Eco Gold - High Current Gamer Extreme
    EVGA G3 - G5 1000w
    Enermax Revolution SFX
    FSP Dagger Pro
    Riotoro Enigma G2
    Seasonic Focus FM - Focus Plus FX
    Silverstone SFX gold - Strider Gold Evo - Gold Evolution - Strider Gold S
    Superflower Leadex III 650w



    Seviye D - Bazı sıkıntılı durumlarda tehlikeli olabilecek standart ve bir altı seviye




    Antec Earthwatts - EA Green - Neo ECO - Basiq VP - Basiq BP - Basiq VP-F - High Current Gamer Bronze
    BeQuiet Pure Power L9 - Pure Power L8
    Bitfenix BPA
    Cooler Master Masterwatt Lite
    EVGA W1 - BT
    Enermax NaXn 82+
    FSP Hexa - Hyper - Hammer
    Fractal Design Integra R2
    Rosewill Hive S - Arc - Arc M
    Seasonic S12ii - M12ii - M12ii Evo
    Silverstone SFX Bronze 3.0 - Strider Essential Bronze
    Thermaltake London - Toughpower - Smart 80+ - TR2 - Smart M
    XFX XT - TS Bronze - ProSeries Bronze - Core
    Xilence Performance C
    Zalman GS - GT



    Seviye E - Tüm senaryolarda sıkıntı çıkarabilecek , zorunlu olmadıkça uzak durulması gereken





    BR ONE BR-X
    Corsair VS 2012
    Cooler Master Elite - Realpower - B2
    Diablotek Tamamı
    EVGA N1 - N2
    L-C Power Tamamı
    Linkworld Tamamı
    Logisys Tamamı
    MS-Tech Tamamı
    Rasurbo Tamamı
    Rhomburtech Tamamı
    Sempre Tamamı
    Speedlink Tamamı
    Tacens Tamamı
    Thermaltake Litepower
    Trust Tamamı
    Ultron Tamamı


    Bütün bu listelerin içerisinde olmayan bir ürün grubu kullanıyorsanız, kim kime yaptırmış üretimi neresi vb. bilgileriniz yok ise, hafif riskli bir serüven yaşıyorsunuz demektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Aralık 2019; 13:0:34 >







  • Avrupalılar şöyle para kazanıyor, biz böyle para kazanıyoruz, biz zar zor PSU alıyoruz vs hikayelerini geçelim. Burada konumuz bizim ya da Avrupalıların satın alma gücü ve/veya PSU fiyatları değil.
    PSU'ların kalitesinden ve tehlikesinden bahsedelim lütfen. Lafı dolaştırmadan soruma yanıt verebilir misiniz lütfen.

    Asus ROG Strix serisi standart bir seviyede midir? ve neden tehlikelidir?

    Asus ROG Strix ile birlikte aynı kategoriye yazdığınız Evga G3 ya da Seasonic Focus Plus serisi için de sorabilirim bu soruyu.
    Muten kardeş, ben senin gibi bir liste yayınlamadığım için elimi taşın altına sokmamış mı oluyorum? Ben zamanım oldukça foruma bakıyorum, gerek herkese açık olarak, gerekse özelden bana ulaşarak yardım/öneri isteyenlere bilgim dahilinde yardım/öneri yapmaya çalışıyorum. Bendeki bilgiyle uyuşmayan bir bilgi görünce, gördüğüm bu bilgiyi sorgulamak istiyorum. Bunu hem kendi bilgimi kontrol etmek ve yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltmek için, hem de diğer insanların en doğru bilgiye ulaşması için yapıyorum.
    Bu bağlamda, yüksek keliteli ve tehlike arz etmeyen PSU serileri olarak bildiğim ASUS ROG STRIX, SEASONIC FOCUS, EVGA G3 gibi serilerin burada "tehlikeli olabilecek standart seviye" olarak lanse edilmesi dikkatimi çekti ve elimi taşın altına koyup yaptığın listelemeyi sorguladım.

    Kimin ne kadar samimi olduğunu, okuyanların vicdanına bırakıyorum.
    Benim bağcı ile işim yok. Burada bağcı sen olduğuna göre, benim de seni tanımadığıma göre, seni niye dövmek isteyeyim ki?
    Ben sana üzümü soruyorum, sen bana elma anlatıyorsun. Bunu söyleyince de kızıyorsun. Bana değil, kendine kızmalısın.
    "Seni ciddiye alıp yorumuna cevap veriyoruz hikaye diyorsun." demişsin ya... Sen beni ciddiye almış olsan, satın alım gücümüz falan filan diyeceğine sorduğum soruya yanıt verirdin. Ben senin bu ciddiyetsizliğinden rahatsız oldum, bilgine...
    Yine de ben seni halâ ciddiye almayı tercih ediyorum ve ciddiyetle yazmaya devam ediyorum.

    Konuyu açarken yazdığın mesajda şu cümle var: "Bu haliyle benimde gayet mantıklı bulduğum bir liste diyebilirim." Yani listeyi nereden aldığının pek bir önemi yok; bu haliyle doğru, mantıklı bir liste olduğunu tasdik ediyorsun. Ben de bu nedenle seni muhatap alarak soru sordum; "Asus ROG Strix serisi standart bir seviyede midir? ve neden tehlikelidir?" Madem birilerine yardımcı yardımcı olmak niyetiyle yazdın ve tasdikledin bu listeyi, listeyle ilgili sorulan soruya da net bir bilgi vermeni beklerdim. İlk sorduğumda Avrupa'daki ve Türkiye'deki satın alma gücünü falan anlatınca, yani ben soruma yanıt alamayınca, konumuzun satın alma gücüyle ilgili olmadığını hatırlatarak ikinci kez sormak durumunda kaldım.

    İkinci kez sorduktan sonra neden tehlikeli olabileceğine ilişkin 4 madde yazmışsın. Bunlardan ikisi verimlilik ile ilgili, biri ise uyku modu ile ilgili. Bu üç maddenin tehlike ile hiç bir ilgisi yok. Muhtemelen "3.3V'de geçici tepki" meddesinin de tehlike arz etmediğini tahmin ediyorum (bugüne kadar çok PSU incelemesi okudum, 3.3V'de geçici tepki olayı ile ilgili tehlikeden bahseden bir inceleme hatırlayamadım) ancak yine de emin olmadığım için soruyorum: "3.3V'de geçici tepki"nin ideal aralığı nedir? Asus ROG Strix serisinde bu değer nedir? Bu değer ile Asus ROG Strix serisi sistem için tehlike arz eder mi? Tehlike arz ediyor ise, nasıl bir tehlikedir bu?

    Amacım üzüm yemek, yani bilmediğim bir tehlike varsa öğrenmek istiyorum. Gayet samimi, ciddi bir şekilde soruyorum bunu. Umarım siz de bu soruları ciddiyetle yanıtlarsınız.
    Asus ROG Strix ile birlikte aynı kategoriye yazdığınız Evga G3 ya da Seasonic Focus Plus serisi için de neden tehlikeli olduğunu, sistem için nasıl bir tehlike yarattıklarını belirtirseniz memnun olurum.
    Sizin hakkınızda gıybet yapıldığını söyleyemem. Başka bir şey konuşuyorduk laf dolaştı bir şekilde size geldi. Daha doğrusu, o kişi bahsettiğimiz konuyla bağlantı kuracak şekilde sizden de bahsetti. Yazdığı şey, bana göre gıybet denilebilecek nitelikte değil. Zaten sizinle ilgili detaya da girmedi. Yöneticilikten gelen alışkanlık gereği olsa gerek, sizi izlemiş. Belki de aktif yöneticilik yaptığı dönemde izlemeye almış da olabilir, bilmiyorum. Bir şekilde dikkatini çekmişsiniz anladığım kadarıyla. Sizden bahsedince merak edip problemli biri mi diye sordum ve sadece bir konuda yaşadığımız diyalog ve tutumunuza istinaden bende olumlu izlenim bıraktığınızı da belirttim. Yazdığım mesajı da harfiyen burada size aktardım:


    Burada (sizin deyiminizle) bir "yangına(gıybete) körükle gitme" durumu var mı yani? Kesinlikle yok! Olumsuz bir şey söyleyecek olsam öncelikle doğrudan size söylerim. Örneğin, bu başlık altında nezaketsizlik yaptınız, yaptığınızı açıkça yüzünüze söyledim.

    *

    NZXT E serisi ile ilgili verdiğim bilgi sizin düşüncenizi değiştirmeyebilir, sorun değil. Ben sadece doğru olan bilgiyi paylaştım. Sizin açtığınız konuda da belirtmiştim; iki seri de tek kanallıymış gibi etiketlenmiş durumda. Eğer o programda NZXT E serisi 3 kanallı olarak görünüyorsa, Focus serisi de 3 kanallıdır. Focus'da program olmadığı için ekranda onu göremiyoruz.

    "Tek kanal mı, çoklu kanal mı" tartışmasının alevlendiği yıllarda Seasonic bu tartışmayı bitirecek ve herkesi mutlu edecek şekilde şöyle bir yapı kullandığını belirtiyordu:


    "Gerektiğinde tek kanaldan tüm gücü verebilecek nitelikte çoklu kanal yapısı"

    Sanırım Seasonic bu yapıyı sürdürüyor.

    *

    Son olarak da;

    "O kişi de boşuna seni takip etmemiş demek ki." sözüme içerlemeden önce, "ben nasıl bir nezaketsizlik yaptım da, bu kişi benim hakkımda olumlu görüşteyken fikrini değiştirdi?" diye düşünmenizi öneririm.
    Halil kardeş senin burada tutumundaki yanlışlık ne biliyormusun, bu listeyi oluşturacak kadar psu dan anlamadığımı psu uzmanı olmadığımı, 15 senedir kendi deneyimlerime göre az çok donanım dan anlayarak listeyi genel olarak doğru bulmam ve faydalı bir liste olduğu için burada paylaştığımı anlamaman. Bu listeyi oluşturan elemanlar burada yer alan ürünlerin hepsini incelemiş test etmiş olma ihtimalleri mi var sence? Toms yada jonny gibi psu incelemesine %100 olmasada %90 güvenebileceğimiz editörlerin incelemelerine göre oluşturulan bir liste. Hepimiz zaten bu incelemeleri örnek almıyor muyuz? Buradaki tehlike kelimesine de anlamsız derecede fazla takılıyorsun, bu İngilizceden bir çeviri. Oradaki anlam psu patlar uçar sistemi yakar gibi değil, yada koruması yok anlamında değil. Sen burada ısrarla ilginç bir tonlamayla hesap sorar gibi, faydalı bir paylaşım yapan kişilere yorum yapıp sonra burada doğru olandan bahsedemezsin, sen konuya katkı sağlamak istiyorsan ve bu işten anlıyorsan şu şu şu ürünler şurada olmalı şu sebepten gibi açıklamanı yapıp konuya fayda sağlasın, böyle bir olumlu geri dönüşün oldu da biz mi nezaketsizlik yaptık? Bunca yıl insanlara tarafsız bakmayı ve fayda değer oranını, ceplerinden fazla para çıkmaması için en verimli ürünleri öneren insanlara böyle yorum yapılmaz. Eğer bir fayda sağlamak istiyorsan önce sen elini taşın altına sokacaksın. Bunu yapmadığın için seni ve düşüncelerini samimi bulmuyorum.
    Geçenlerde saygı çerçevesinde ne güzel bilgi alışverişi yapmıştık, hiç bir kötü sözünü de görmemiştim. Hatta geçen hafta forumun eski yöneticilerinden biri ile yaptığımız özel yazışma sırasında o kişi bir şekilde senden bahsedince, ona aynen şöyle yazmıştım:


    Şimdiki nezaketsizliğini görünce üzüldüm. İlk izlenim ile yanlış bir değerlendirmede bulunmuşum meğer. O kişi de boşuna seni takip etmemiş demek ki.

    Nezaketsizlik ile kurduğun cümle, aynı zamanda ön yargılı ve yanlış. Ben kimseye laf atmaya yer aramıyorum. Bir şekilde liste yapan kişilerle kişisel bir sorunum yok ve olamaz. Ben yanlışlıklara dikkat çekiyor, insanların yanlış yönlendirilmesine engel olmaya çalışıyorum. Bunun için de bildiklerimi paylaşıyorum. Geçenlerde açtığın konuda NZXT E serisi ile Seasonic Focus Gold serisinin aynı yapıya sahip olduğunu söylemiştim ve halâ sözümün arkasındayım. NZXT modellerinde usb ile anakarta bağlantı olanağı ve bir programla monitörden PSU'yu izleyebilme olanağı var sadece. O program belki ufak tefek avantajlar sağlayabilir, bununla ilgili bilgim yok ama Focus Gold serisi ile aynı yapıya sahip olduğu konusunda bilgim var.


    Linus'taki listeyi eleştirmemden niye rahatsız oldun ki? Ayrıca, madem ki rahatsız oldun, kendi konunda bana nezaketsizlik gösterseydin keşke.

    Linus'taki ya da herhangi bir yerdeki listenin dokunulmazlığı mı var ya da dokunulmazlığı mı olmalı? Listedeki sıralamayı sorgulamak günah mı? Listede yanlış olduğunu düşündüğümüz bir durumu dile getirmek yasak mı?
    Linus'ta yıllardır listeler dolaşır ve bu listeler binbir kılığa girer. Ben sana bir örnekle anlatayım. Bak burada eski sıralamalardan biri var:
    https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-old/

    Bu listenin iyiden kötüye doğru ikinci sırasında yer alan Be Quiet - Pure Power 10 serisini kaliteli bir şey zannedip önerenler ve almaya niyet edenler oldu zamanında. Ben o zamanlar bu kişileri uyardım, "bu seri çok kaliteli bir şey değil, sıralamadaki yerini kesinlikle hak etmiyor, bu listeyi ciddiye alırsanız yanılabilirsiniz, bu listede yanlışlıklar ve eksiklikler var, High Power gibi bir markayı sıralamaya bile almamışlar" vs dedim. Kötü mü ettim?

    Bu da sanırım şu anki liste:
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40/

    Önceki listelerde ikinci sıraya yazdıkları Be Quiet - Pure Power 10 serisini bu listede iyiden kötüye doğru beşinci sıraya yazmışlar!

    Eğri oturup doğru konuşalım. Ben geçmişte de malum listeleri eleştirip bazı insanları uyarmakla iyi mi etmişim? Sence amacım insanların yanlış yönlendirilmesini önlemeye çalışmak mı, yoksa sadece Linus'a ya da şuna buna laf atmaya yer mi arıyorum? Önceki listelerde yanlışlıklar olduğu gibi, şu anda gördüğümüz listelerde de yanlışlıklar olamaz mı? Elbette yanlışlıklar olabilir değil mi?

    Sorgusuz sualsiz, gördüğümüz listelere itimat edersek yanılabiliriz. Ben bir bilgi veriyorsam, bana da güvenmeyin (ben de insanım, ben de yanılabilirim), verdiğim bilgiyi araştırın sorgulayın.
    Gautama Buddha'nın dediği gibi; "Her şeyden şüphe et. Kendi ışığını bul"
    Ben sürekli arak kelimesini kullanmanızdan rahatsız oldum şuan, burada yüklemeye çalıştığınız bir anlam olduğu belli. Ama buna gerek yok çünkü ben psu dan öyle çok anlamam, bu listeyide analiz edip oluşturacak ne zamanım var ne de bilgim. Ama genel olarak baktığımda, inceleme ve sonuçlarını değerlendirdiğimde, az çok olan bilgimide ortaya koyunca ben listeyi genel olarak gayet mantıklı ve doğru buluyorum. Ha mutlaka eksik yanlış vardır, orası ayrı, konu ekleme düzeltme değiştirme üzerine kurulu zaten.(Bunu da konuda belirttim bu listeyi uzun süredir güncelliyorlar) Bu konunun yada buna benzer konuların yönetim ve yönetimin yaptığı yanlışlarla doğrularla uzaktan yakından alakası yok ki , siz konuya gelip olumsuz yorum bildiriyorsunuz , arak diyorsunuz kaç kere , sonra ben yazınca keşke arak olmasaydı diyip benim bu foruma verecek birşeyim yok diyorsunuz, bana bu yorumlarınız fazlasıyla anlamsız geliyor. Yani istediğin şey nedir ? Sen bu listeyi hazırlayan arkadaşlardan daha bilgili tecrübeli deneyimli isen , aynı tarza faydalı bir konuyu senden bekliyoruz, bizde bilgimiz dahilince gelip yorum yaparız bilmediğimizi öğreniriz belki benim bilip senin bilmediğin vardır onu da öğretiriz. Onun dışında listede yanlış gördüğün yerleri söyleyin bakalım istişaresini yapalım düzeltelim ekleyelim çıkaralım.

    Arkadaşlar yapıcı olmaya çalışalım lütfen
  • Sillver ile gold arasında %15 nasıl fark ediyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corsair SF600 Platinum 600 wattlarin en iyisidir. SFX olmasindan oturu digerlerinden pahalidir ancak Platinum ve SFX yapabilmek icin son derece kaliteli malzeme kullanilmistir. Almadan once cok arastirdim(cok pahali malum) o nedenle oraya kesinlikle yazilmali.

    XFX 550 Watt Core Edition 80+ Bronze kullandim gene, 10 sene kadar kullandim ve kesinlikle cok cok iyi bir PSU oldugunu soyleyebilirim. Sattigim kisi de halen kullaniyor. Ozellikle 14cm'den kisa psu arayanlar icin cok cok ideal.

    Evga G3 750 Watt Gold olani gene, piyasadaki en guvenilir en garanti urunlerden bir tanesi.
    RM750x yazilmis zaten.

    Bir de verimliligi ekonomik olarak dusunmek cok mantikli degil senelik uc bes kurus para icin verimlilik kasmak anlamsiz. Ancaaak, iyi malzeme kullanilmis bir PSU zaten direkt Gold seritifikasina cikiyor. Yani platin gold sertifikali PSU'larin kotu olma sansi cok dusuk. Bunu soyleyen de ben degilim Johnny Guru kod adli sahis

    Dusuk watt urun grubunda da SF450 Gold en iyi secenektir kalite olarak Daha kaliteli bir 450 watt PSU bulamazsiniz pek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Aralık 2019; 16:54:9 >




  • Valla zaten ürünün sertifikası olması kalitenin düşük olmadığını gösterir ama direk belirleyici değil inşa kalitesinde, sertifika olarak gold olmayıp çoğu gold dan daha verimli ürünlerde var göz önünde bulundurmak lazım ama sertifikası var diye bodoslama atlamamak da lazım.

    Verimliliği ekonomik olarak düşünmeyip napalım hocam bir açıklarmısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Gold ile plat arasında 200 tl fark varsa elektrik faturası için plat sertifika almak saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Ben onu demiyorum ama, fark anlaşılmaz zaten orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yararlı bir konu eline sağlık genel'de sistem toplanırken psu seçimi hep arkaplanda bırakılır ama ilk alınacak ve kaliteli olması şart olan parçalardan biridir çünkü sistemi bu arkadaşa emanet edeceksiniz.
  • ASUS Thor görmek isteriz.
  • Seasonic 620W 80+ Bronz Tam Modüler İndirimlerle uygun fiyata almıştım 500 lira civarıydı sanırım, üst seviye japon kapatisörler, sessiz yük durumuna göre reaksiyon gösteren fan modülü, günümüz şartlarında yeterli güç çıkışları ve yeterli seviyede 12 kanal güç beslemesi, 5 yıl garanti süresi, kendisi ispatlamış firmanın 600/650w arasında alınacak bir model olduğunu düşünüyorum fiyatı akrenlerine göre bir miktar fazla olsa da indirimlerle ulaşılabilir fiyat etiketine sahip oluyor +150 tl fark ile duruma göre 750w modeli yada focus plus 650w değerlendirme altına alınabilir.
  • iyi psu patlamayan psu değildir
    patlarken patlatmayan psu dur

    iyi psu orta yükte verimli psu değil
    tüm yüklerde min max verim aralığı düşük olandır

    iyi psu sessiz çalışıp patinaj çeken değil
    hem sessiz hem rahat çalışan psu dur

    bu sonuca göre en iyi psu frisby dir..

    paranız yetmiyor corsair...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Gold ile plat arasında 200 tl fark varsa elektrik faturası için plat sertifika almak saçma.
    çokça kez asıl fiyat farkı marketing den kaynaklanır..

    onun dışında olması gereken

    benzer mimarideki gold ve platinyumun full yükte dayanabildiği süre ve bu esnada tüm yüklerde koruduğu verimlilik seviyesi önemli.

    ev kullanıcısı sadece tüketiyorsa uçuk farklar vermesi fantazi

    ama ev veya kurum

    tüketirken aynı zamanda ağır senaryolarda içerik üretiyorsa sınıflar arası tercih kesinlikle önem arz eder..
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    corsaircileri kızdıralım

    supernova g2 gold

    corsair hx serisini karada havada tarlada döver..

    ve psu fan çalıştırmadan mekanı terkeder..
  • Güzel konu.

    Bu nasıl acaba fiyat çok uygun Gigabyte G750H 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı 449tl

    www.qp.com.tr
    Gigabyte G750H 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
    https://www.qp.com.tr/gigabyte-g750h-750w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani şimdi ne diyeyim bilemedim

    Bende eski Corsairci yeni fsp ci gönülden evga cı olarak ne desem boş aralarında en kötü benim ki fsp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Güzel konu.

    Bu nasıl acaba fiyat çok uygun Gigabyte G750H 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı 449tl

    https://www.qp.com.tr/gigabyte-g750h-750w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi
    PSU konusunda garanti ve satis sonrasi hizmet onemli. Gigabyte'in en rezil oldugu konu garanti rma satis sonrasi hizmet konulari. Ben daha simdiye dek garantisi olsa dahi degisim veya tamirat yaptirabildigimi hatirlamiyorum herhangi bir Gigabyte anakart veya ekran kartina. Sirf bu nedenle onermem.

    Yine sirf bu sebepten EVGA listede tepeye oynar.




  • Sonunda anakartın cpu soketlerini doldurdum şuan içim rahat çok şükür
  • EVGA Yarı modüler 750GQ Gold Sertifikalı kullanıyorum 3 yıldır. Zamanında Amazon üzerinden getiren bir forum üyesinden 320 tl ye almıştım. Müthiş bir güç kaynağı
  • Bloklu arkadaş mesaj atma görmüyorum kişiliği bozuk insanlarla arkadaşlık yapmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650w +80 veya 700 +80 uygun fiyatlı PSU önerir misiniz.
  • Zamanında EVGA 650W P2 almışım. İyikide almışım kaç yıl oldu bana mısın demedi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.