Şimdi Ara

● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
10.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Güzel konu hocam, piyasada alınacak seasonic 650, 750w gold veya prime psu bulamıyorum, ayrıca bu linkte asus strix i d+ kategorilendirmişler, asus bu psu yu seasonic gold platformundan özelleştirmiş bildiğim kadarıyla.1-2 ay bekleyip seasonic bulamazsam asus alacağım
  • blackteam1 B kullanıcısına yanıt
    Asus aslında güç beslemesi ve stabilitesi konusunda çok iyi bunu anakartlarında kullandıkları vrm tasarımlarında görüyoruz. Kârlı olarak görselerdi kendileri sıfırdan tasarım yapıp ürün ortaya koyabilirlerdi lakin zaten seasonic prime sierisi gibi üst sınıf bir psu var piyasada. Asus da bunu alıp özelleştirmekle bence doğru bir karar vermiş. Beni de ihtiyacım olmamasına karşın Thor serileri acayip cezbediyor.
  • onuyu güncelledim linusun verilerini de ekleidm konuya , çok dah amantıklı oldu tek tek yazmak biraz ilginç oluyordu her güç kaynağının üst orta alt seviye ürünleri var sonuçta
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Aslında biz biraz aç gözülüyüz yoksa sistem öyle aman mana bir güç çekmiyor. Şu anda kaliteli orta ve ortaüst seviye 500-600Wlık bir psu bir çok sisteme yeter.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Yeter yetmesine de, ben mesleğin içinde olunca binalarımızın kalitesini de şebekelerimizin kalitesini de kablo kalitesine kadar az çok biliyorum, ülkemizde pahalı dediğimiz para eden sistemler kullanıyorsak ve bu sistemlerde iş yapıyor önemli veriler kaydediyorsak hocam, Psu kaliteli olacak. Yoksa elin oğlu 100 birime gayet güzel psu alıyor biz onu 800 birime alınca çok geliyor bize.

    Bu arada aç gözlü olduğum doğrudur, benim psu dan çektiğim 400-500W arası , %70 i yatıyor
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılıyorum bu nedenle evde 2 farklı UPS var. Sistemi beslediğim ups, psu da aktif pfc olduğu için online diğer elektronikler için kullandığım ise lineinteraktif. Sende de vardır diye düşünüyorum eğer yoksa mutlaka edinmelisin
  • Açıkçası hep istedim bir tane olsun ama bir türlü imkan fırsat olmadı. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti zamanında bir kullanıcıya corsair rmi yada rmx önermiştimde başka biri "psu ya okadar para verilirmi parayı çöpe mi atsın" gibisinden bir sürü laf etmişti. Cevabını almıştı ama sinek küçük ve mide bulandırıyordu. Şu sıralar o tür organizmaları forumda görmemek butür başlıklar görmek güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 31 Aralık 2019; 20:3:30 >
  • Bütçeye bağlı bu psu işi, açıkçası 3000 4000TL bandında sistem toplayan birisinin kaliteli psu kullanması maalesef pek mümkün değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    sözkonusu makine 7000-8000 tl lik bir makineydi. okadar ucuzunda bende öneremiyorum.
  • 8000tl sadece kasa desek, psu ya %10 ayırsa, aslında geleceğe yatırım yapılmış olur. Ama maalesef herkes bilgisayarı başında sistem toplama uzmanı olduğu için, çoğu kişi psu yu düşür ekran kartını bir üst model al filan diyecektir bu forumda nedense böyle tipler var, elemanın birisi de bana render alınacak sistemde 3700x b450 anakart ikilisi yerine %15 civarı performans kaybıyla x570 ve 2700x önerdim diye bir sürü yazmıştı normal yani. Kullanıcı biraz da kendi kafasını çalıştıracak hocam. Araştıracak soracak öğrenecek. Ben araba alacağım da mesela pejo alacaksam gidip hayatında pejo binmemiş adama sormuyorum, pejo dahil başka araçlarda kullanan adama soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PSU'nun ilk edinme maliyeti yüksek tamam bunu kabul ediyorum. İyi bir psu neredeyse iyi bir anakart veya orta sınıf işlemci fiyatına yalnız şunu unutmayın ki sistemin en temel demirbaşıdır psu. Anormal bir durum olmadığı sürece en az 10 yıl çok rahat çalışır. Duruma göre 3-5 belki daha fazla sistem eskitir, hatta günümüz psu ları zaten 10 yıl garantili dolayısıyla en az 15-20 sene giderleri var. Bu süreyi düşündüğümüzde kullanım maliyeti en ucuz bileşen oluyor. Bir de bu gözle bakmak gerek olaya.

    Benim şu anda kullandığım PSU 2005 senesinde Andyson tarafından ilk 80+ prototiplerinden birisi, inceleme için göndermişlerdi, distribütörlüğünü alacaktık ama olmadı. 15 senedir bil fiil çalışıyor ve halâ daha voltajlarında sapma yok. Son söz olarak demem o ki PSU alırken ileriye dönük yatırım yapın ve bir daha psu maliyeti hesaplamayı unutun.

    Not: son zamanlarda siesonic temelli Rog Thor 850'ler fena halde cezbediyor beni :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Açıkçası hep istedim bir tane olsun ama bir türlü imkan fırsat olmadı. :)
    Olmadı şimdi. Sen ki render alan adamsın iş ortasında elektrikler kesile olur mu :) En yakın zamanda online bir ups olmadı line interaktif birtane edinmelisin mutlaka. Tavsiye edeceğim tek marka ise APC...

    letgodan ikinci el temiz apc alsan en kötü aküleri değiştirirsin taş gibi upsin olur.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Özelden konusalım maddi olarak yıprandım son dönemde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Öldürmeyen şey güçlendirir
  • Konu yukarıya
  • sessizlik ve performans açısından bu güç kaynakları arasından hangisini seçmeliyim?

    FSP Aurum PT 80Plus Platinium 1000W Modüler Power Supply

    Be Quiet! BN284 Straıght Power 11 80+ Gold 850W Tam Modüler Güç Kaynağı

    Seasonic Focus Plus 850W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-850FX)
  • unforgiven_11 U kullanıcısına yanıt
    Hangisini kaça aldığınız önemli fiyatları nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.