Şimdi Ara

FPS drop yiyorum ama sebebini tam olarak çözemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemim şu şekilde

    AMD ryzen 5 5600x

    Nvidia 1650 süper

    16 GB ram

    400 Luk aerocool powerim var

    İsilar normal gözükmesine rağmen FPS drop yiyorum sıkışma oluyor bazen performans dan baktığımda ekran kartı yüzde yüz calisiyor gözüküyor ama yetmedi gereken bir oyunda yaşıyorum bu sorunu ve eskiden daha az FPS drop yiyordum işlemcim daha kötüydü ekran kartım daha kötüydü hunt showdown diye bir oyunda yaşıyorum bu problemleri




  • Ben de aynı sorunu lol'de yaşıyorum. 3060, ryzen 7 5800 işlemcili bir notebooka sahibim. full grafiklerde fps 70'e kadar düşüyor. Bu normal mi?

  • İşlemci iyi bir model. Isılarda normal deniyor. Kartında yüzde yüz çalışması güzel. Psu diyecektim ama sadece tek oyunda yapıyor deniyor.

    Ekran kartını değiştirince detaylı bir şekilde driverları falan kaldrdınızmı ? Güncel sürücüler kuruldumu.


    Oyunu silip tekrar kurun veya format atın zorluk deilse. Normalde işlemci kart için baya güçlü zaten işlemcilik bir durum deildir bnce. Bütün oyunlarda olsa idi psu derdim ama tek oyun demişsiniz.

    Ekran kartı driverlarını ddu gibi programlarla kaldırıp tekrar temizce kurun ( sertifikalı driverı kurun kartınız için ) , işlemci ve ekran kartı ısılarını tekrar gözden geçirin.


    Oyunda drop yerken işlemci kullanımı falan kaçlarda yüzde olarak ? normalde o kartta full hd de bile cpu kullanımı yüzde olarak düşük olur o 5600x işlemci ile. İşlemci sıkışması olmaması lazım yani.

  • Aslında LoL de bile oluyor ama lolde çok daha az oluyor. Hunt da stabil 80 FPS alırken full grafiklerde birden 2 ye düşüp duruyor 10 20 saniye boyunca. işlemcim amd ryzen 3 iken de bu oluyordu işlemci sıkışıyor diye işlemci aldım aynı sorun devam ediyor. Nedir bu hocam acaba her yerde arastirdim bulamadim

  • 10-20 saniye boyunca fps düşüşü oluyorsa bunun sebebi işletim sisteminden olabilir. Temiz bir format atıp deneyin. Revi.cc üzerinden revios indirip kurabilirsiniz, stock windows 10'a göre daha iyi olacaktır.

  • Hocam çok teşekkür ederim sağolasın deniyorum hemen

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler söylediklerini bir deniyorum sorun devam ederse tekrar yazarım çok sağol

  • limansiz kullanıcısına yanıt

    Temiz Format + termal macun değişimi fan temizliği. Bunları yapin hatta oyunu ssd de mi kullaniyorsunuz var ise farklı bir disk de deneyin. Psu değişikliği yapabiliyor iseniz onuda deneyin.

  • Discord açıkken yapıyor garip bir durummus DC den dolayı paket kaybı falan oluyormuş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.