Şimdi Ara

GTX 970 CS GO DÜŞÜK GPU KULLANIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
6.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar hemen kısaca konuyu anlatıyorum.

    CS GO oynarken msi afterburner ile değelere bakınca sürekli gpu kullanımının %50 yi geçmediğini ve çok nadiren turbo moda geçip 1415 mhz civarına yükseldiğini görüyorum. Fps ortalama 150 - 200 arası değişiyor ve arada 100 altına düşüyor. Gpu kullanımı kimi zaman %10 lara kadar düşüyor. Buda oyunda akıcılığı ve mikro takılmalara yol açıyor. Oyunun orjinal fps sınırı 300. Elimdeki sistem gayet bu oyun için 300 fps verecek donanıma sahip. Nedenini bilmediğim bir şekilde ekran kartım çok düşük seviyelerde kullanılıyor. Ve bunu sadece dota 2 ve cs go da yaşıyorum. Diğer bütün oyunlarda gpu %97- %98 - %99 yükte. Vallahi oyundan soğudum. %10 kullanım nedir ya :(

    İşlemci: fx 8320
    gpu: gtx 970
    mb: asus m5a99x evo r 2.0

    sorun işlemcinin amd olmasıyla alakası yok fan boyluk yapmayalım direk. intel 4690k la aynı sorunu yaşayanlar var bir dünya.

    dediğim gibi diğer oyunlarda problemim yok şu an...

    yardımlarınızı bekliyorum...







  • vsync bunun için var
    monitörün 60 hz ise üstü gereksiz zaten aç vsync yi oyna



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyStank -- 26 Nisan 2015; 1:48:19 >
  • Tek yasayan sen degilsin bicok kisiden bu sikayeti duydum i7 4790 + gtx970 kullanan arkadasim dahi yasiyor bu sorunu optimize hatasi sanirim takilma derim ben (gariptir ki kardesimin athlon x2 + hd4850li sisteminde olmuyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vsync açınca mouseda o kadar lag oluyor ki anlatamam sıfır hassasiyet kalıyor. Çok sinir bozucu bir durum.
  • Bazı oyunlar; oyun içi console veya cfg dosyaları üzerinden yapılan maxfps ayarlarından sonra tutarsız performanslar verebiliyor.

    Bunu en son Dragon Age Inquisiton' da yaşadım. Cutscene lerde gözlenen stutter efektini düzeltmek için uygulanan 60 fps fix' ini uyguladığımda oyunun bazı bölgelerinde fps' nin 38 lere kadar, gpu kullanımının %30' lara, cpu' nun ise %20 lere kadar düştüğü açıklanamaz durumlarla karşılaştım. Hatta bazı yerlerde öylesine hiç hareket etmeden duruyordum fps 44 ile 60 arası acaip birşekilde gezinip duruyordu. İlgili fix' i içeren maxfps parametrelerini kaldırdığımda ise durum tamamen düzeldi.

    Açıkçası bende Cs:Go yok net birşey söyleyemem. Ama multiplayer oyunu olduğu için bu gibi tweaklerin sık yapıldığı oyunlar sınıfına giriyor. Eğer sisteminizde max fps' yi değiştiren bir config parametresi bulunuyorsa bunu ya silip ya da default hale getirip öyle bir denemenizde fayda olabilir.




  • i7lerde daha iyi olduğunu duydum.16xcsqaa açık tüm ayarlar full 1080pde min 120-140 fps arası veriyor.
  • Novos kullanıcısına yanıt
    Dragonage bf4 gibi oyunların cutscenelerinde fps 30 da sabitleniyordu. Dragonage de konuşma diyaloglarında da fps 30 sabitti gerçekten çok sıkıcı bir durumdu benim için sırf bu yüzden oyunu oynamadım diyebilirim. Aklıma gelen tek şey şu an enerji tasarrufu olabilir mi bu kartlarda çünkü kesinlikle bir darboğaz söz konusu değil. Kart sürekli kendini tam yükte çalıştırmıyor. İstenilen fps sınırlarında çalıştırıyor bunu yaparkende kullanımını düşürüyor. Haliyle abuk subuk mikro laglar takılmalar meydana geliyor. Denetim masasından ya da herhangi bir yerden eğer ki böyle bir güç tasarrufu modu varsa nasıl kapatabiliriz kartın çalıştığı her an tam yükte çalışmasını istiyorum çünkü gerçekten cs gibi aim gerekteren oyunlarda böyle droplar tamamen oyunculuğu etkiliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymnia -- 26 Nisan 2015; 2:41:30 >
  • Nymnia kullanıcısına yanıt
    nedir bu gtx970 başına gelen (cw eksik gb ...daha neler çıkacak bakalım)
    eski zamanda herkes gtx970 alın diye öneriyordu
  • Siz de ifade etmişsiniz.

    Sadece Dota2 ve Cs:Go' da bu durumla karşılaşıyorsanız karttan ziyade oyuna özel bir durum var gibi duruyor. Önceki mesajımda anlatmaya çalıştığım gibi özellikle de multiplayer oyunlarında kullanılan performans veya hassasiyet arttırıcı bir takım parametrelerin donanımdan donanıma böyle yan etkileri olabiliyor. Her iki oyun için de buları gözden geçirmenizde yarar var. Kartı ilk aldığımda Nvidia forumlarında yalnızca gtx 970 değil 980 kullanıcılarının bir bölümünün Cs:Go' da düşük gpu kullanımından şikayetçi olduğunu hatırlıyorum. Pek bir çözüm de yoktu açıkçası bazı kişiye özel vakalar hariç. Daha çok driverları suçluyorlardı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Ama bana pek mantıklı gelmiyor. Dediğim daha önce kullandığınız kartta sorun yaratmamış herhangi bir parametre yeni donanım ile bu gibi tutarsızlıklar yaratabiliyor çok örneğini gördüm daha önce...




  • Novos kullanıcısına yanıt
    Screen shot aldım. Gpu kullanımı ekrandaki gibi düşük fps max 120 ye sabitledim. Sabitlemeyi kaldırsamda birşey değişmiyor. Ayrıca konsolda kırmızı yazılan hatalara anlam veremedim. Low memory detected yazıyor ve ram mi yoksa vram mi karar veremedim doğrusu. CS GO da herhangi bir fps limitlemesi yok zaten kendi standart ayarlarında sınır 300 fps ki ben hiç bir zaman 300 fps göremedim. Gerçekten bilgisayardan inanılmaz derecede soğudum. Sürekli flash player videolarında da bilgisayar kitlenmesi donması yaşıyorum.
     GTX 970 CS GO DÜŞÜK GPU KULLANIMI GTX 970 CS GO DÜŞÜK GPU KULLANIMI
     GTX 970 CS GO DÜŞÜK GPU KULLANIMI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymnia -- 26 Nisan 2015; 18:29:05 >




  • Bu kartlarda herhangi bir güç tasarrufu modu zımbırtısı var mı ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? Kart olabildiğince yükte çalışmasını istiyorum ? Sürekli oyun oynayan birisi değilim. 2-3 saat oyun süresi ısınma problemi yaratacağını sanmıyorum ki soğutması çok sağlam bir ürün var elimde. Benchmark testlerinde gpu kullanımı tam yüke çıkıyor. Ama bu tarz oyunlarda istenilen fps aralığına gelince kart kendini yavaşlatıyor...
  • Dediğiniz iki oyunu da oynuyorum hatta oynadığım 2 oyun var onlar da bunlar.

    Dota 2de etrafta çok fazla ünite olduğu zaman düşmesi normal.Malesef bu tür oyunlarda intel işlemciler daha iyi tek çekirdek performansı çok ön plana çıktığından dolayı.Cafedeki bilgisayarda fx6300 var onda da düşmeler oluyor kalabalık sahnelerde.Fakat genel anlamda oyun gayet akıcı oluyor.Ben evdeki pcde çok fazla ayar açmadığım için hd5770le ve athlon II x4 640 lar akıcı oynuyorum oyunu.

    Cs go da modelleri daha rahat ve büyük görmek için çözünürlüğü düşürdüm ona rağmen min 85 fps alıyorum.Biliyorsunuz çözünürlük düştükçe işlemciye daha çok iş düşüyor.Aslında full hd çözünürlükte oynuyorsanız sizin 100 fps altına düşmeden oynamanız lazım.Hele öyle mikro takılma filan hiç olmaması lazım.

    Sürücüleri güncelleyin format atıp tekrar deneyin.Sadece bu iki oyunda sorun olması cidden garip.Kartta veya başka bir parçada sorun olsa diğer oyunlara da yansırdı diye düşünüyorum.




  • sorun çöp işlemcinde ne kadar kabul etmesende.Oyunda 250-290 fps arası alıyorum.O işlemciyle o ekran kartını hangi mantıkla aldıysan tebrik ederim.
  • Kardeşim ss lere baktın mı da konuşuyorsun ya da yazılarımın tamamını okudun mu. 4690k ve 970 ile de aynı problemi yaşayan var. Çekirdeklere bakarsan hiç birisi %100 değil. Eğer ben dsr açıp 4k çözünürlükte açarsam gpu kullanımı daha da artacaktır. Cs go da daha iyi aim alabilmek için pro oyuncularda dahil düşük çözünürlükte oynuyor. %17 gpu kullanımının cpu ile alakası yok. Bu tamamen güç tasarrufu ile ilgili bence ama kontrol panelinden maksimum performansa ayarlamama rağmen güç tüketimini değişen birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 4690k + gigabyte g1 gtx970 kullanıyorum Çarşamba gününden beri. İlk olarak CS:GO'da test ettim. Şimdi şu var, CS:GO'da grafik ayarlarını kısarsanız FPS artmaz, azalır. Bunun sebebi düşük grafik ayarlarında oyunun sadece işlemciden beslenmesi. İşlemci kullanımı bile %20-30 o da en fazla. Yani bu oyunda görebileceğiniz maksimum gpu kullanımı (1080p'de bütün grafik ayarları açık 8x MSAA dahil) %68-70 gibi gördüm. Ve 250-280 fps arası aldım maksimum. Ki zaten oyun maksimum 300 fps destekliyor. Bu yüzden kafanıza takmayın ben kendim denedim test ettim. CS:GO CPU isteyen oyundur ona rağmen 1080p'de ortalama %20 cpu kullanımı oluyor. Kısaca bu iki parça cs:go'ya hayli hayli yetiyor. FPS isteyen grafik ayarlarını açacak. Ben test ettikten sonra grafik ayarlarını düşürüp sadece çözünürlüğü 1920x1080 yani 1080p yaptım, 150-230 arası FPS alıyorum ranked 5v5 maçlarda. Normal bence.




  • msı afterburner yükle.
    power limit ve temperature limiti sona getir.sürücüden maximum performansı seç.
    sonra güç seçeneklerine ayar ver.aklıma gelen bunlar.

    aynısını bende yaşıyordum gtx770 ile ama bunları yapınca düzeldi.şimdi 16xcsqqada bile min 140 fps.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 11 Mayıs 2015; 0:53:09 >
  • Oyun o kadar GPU kullanımına ihtiyaç duyduyordur diyeceğim ama %10 gpu kullanımı çok düşük bir değer CS GO için. L4D2 oynuyorum en düşük %60 oluyor GPU kullanımı çünkü oyun o kadar ihtiyaç duyuyor. FPS ise 80-100 altına hiç inmiyor. Sizde bir annormallik var
  • birkaç ay önce ayni sorunu yaşadım işlemci AMD Phenom x4 965 sonra yeni sistem topladım i7 4790k işlemci EVGA GTX 970 FTW FPS aniden 250 den 40 lara iniyordu benimde moralim bozuldu 3.5gb olayınıda duyunca iyice soğudum oyundan kartan ve iade etim fanboyluğa gerek yok zaten yaşdığınız sorunu anlatmışsınız bende yazdığımda foruma imkansız diyordu birçok kişi imkanınız varsa iade edin derim 970 oğraşmaya deymez ayni sorunları BF3 te de yaşadım ayni zamanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 11 Mayıs 2015; 1:45:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymnia

    vsync açınca mouseda o kadar lag oluyor ki anlatamam sıfır hassasiyet kalıyor. Çok sinir bozucu bir durum.

    Vsync tavsiye etmem bu tarz oyunlarda. Direk kafadan indirirler siz vurana kadar. Çok lag oluşturuyor vsync. Açmamakla doğru yapıyorsunuz. Ne kadar yırtılma olursa olsun asla vsync açmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    msı afterburner yükle.
    power limit ve temperature limiti sona getir.sürücüden maximum performansı seç.
    sonra güç seçeneklerine ayar ver.aklıma gelen bunlar.

    aynısını bende yaşıyordum gtx770 ile ama bunları yapınca düzeldi.şimdi 16xcsqqada bile min 140 fps.


     GTX 970 CS GO DÜŞÜK GPU KULLANIMI

    dediiklerimi yaptın mı ? olayın gtx ile alakası yok.güç yönetiminde sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 11 Mayıs 2015; 2:00:55 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.