Şimdi Ara

GTX 1070 - İ5 7600 ile BÜTÜN OYUNLARIM KASIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar inanılmaz saçma bir problemim var. Her ne oynuyorsam olayım (GTA 5 , FORTNITE VS) sistem inanılmaz derecede kasıyor.

Cpu kullanımı genel manada her oyunda %100 ' e çıkarken ekran kartı neredeyse hiç çalışmıyor.

Virüs taraması sistem güncelleştirmesi vesaire herşeyi yaptım. Fakat yok olmuyor , ne yaptıysam cpu %100'de. Ne yapmalı?

• 7500 7600i 8. nesil i3 8100'ün muadilidir. Gtx 1070 g1 modeli ile 1 1.5 ay 8100 cpu kullandım darboğazın allahını yaşadım. Gtx 1070'e 4 çekirdekli işlemci gitmiyor 8600k delid yapınca oh be dedim 1070li sistemimde sonra bf1'in tadını anca çıkardım. Anlık düşüş çok yaşarsın 7600 ile 1080p'te
    Hey gidi lanet pc camiası ... Şu sistemi ilk topladığımda (1070 - 6600k 4.2ghz) fps'ye bakma ihtiyacı bile duymuyordum, uçuyordu pc.

Gelen her güncelleme, her windows updatei, her oyun patchi ile beraber dahada dahada dahada düştü performansım - özellikle %1 low (stutter ve sıkışma yaratan asıl katman).

Konsolda orada 10 wattlık tablet işlemcisi ile her geçen gün daha iyi görselde oyunlar, yılın oyunlarına ev sahipliği, daha iyi performansa ev sahipliği yapsın.

PC de verdiğimiz paranın hakkını kesinlikle alamıyoruz, ve parametrelerin sayısı çok olduğu için firmalar başından kovabiliyor.

Bkz. her sistem problemi konusunda ilk PSU kaç watt diye soran elemanlar. Psu msu yalan, bellek mellek yalan, bizzat optimize olmayan yazılımlar ve yaşlandıkça ötekileştirilen donanımlardır bizim asıl problemimiz.

Bende 3700x'e geçmeyi düşünüyorum bu sıkıntılardan.
  • birden bire mi başladı yoksa sistemi yeni aldın da bu sonuçla mı karşılaştın?

saydıgın oyunlarda fps limiti koymazsan 4 çekirdeği tamamen kullanırlar
  • büyük ihtimal oyunlar orginal oldugu için yapılan updateler ile 4/4 işlemcinizin kasması çok normal artık yeni ssitemelre göre oyunlar optimize oluyor ve bu gta5 de çok yaşanıyor misal oyunun ilk update inde i3 3220 işlemcisi olan bir adam rahatça oynayabiliyorken son güncellemede imkanı yok çok kasıyor diyor burdan ne demek istedim anlasılmıstır
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

birden bire mi başladı yoksa sistemi yeni aldın da bu sonuçla mı karşılaştın?

saydıgın oyunlarda fps limiti koymazsan 4 çekirdeği tamamen kullanırlar
    genel manada böyleydi hocam özellikle cpu tabanlı oyunlarda

Orijinalden alıntı: asko56

büyük ihtimal oyunlar orginal oldugu için yapılan updateler ile 4/4 işlemcinizin kasması çok normal artık yeni ssitemelre göre oyunlar optimize oluyor ve bu gta5 de çok yaşanıyor misal oyunun ilk update inde i3 3220 işlemcisi olan bir adam rahatça oynayabiliyorken son güncellemede imkanı yok çok kasıyor diyor burdan ne demek istedim anlasılmıstır
    yine de bu işlemcinin ve ekran kartının yağ gibi oynatması gerekmiyor mu bu oyunları ? ayrıyetten oyunlar torrentten indirildi yani eski versiyon.
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • güç kaynağın nedir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • virüs haricindeki programlar da işlemciyi yorabilir.bende beleş bitdefender vardı megabyte bile değil basit bişi.bf3 oynuyorum fena kasıyor.ne oluyor len dedim bi baktım bizim bitdefender oyun oynadığım sırada deli gibi dosya tarıyor.sildim kurtuldum bir daha da altta virüs programı çalıştırmadım.ara sıra açıp temizlemek lazım alttaki programlarına bi bak bence çünkü gta5'te fx8 işlemciler overclock olmadan bile %100 vurmaz hatta 2k'da bf1'de bile vurmuyor bir tek 1080p'de odyssey'in korsanında vurduğunu gördüm.neyse belli ki işlemciyi yoran bir şey var.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Hocam 1 tl ye Fortnite Black Knight lı Hesap Satiyomuşsun Satildımi o satılmadıysa alabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7500 7600i 8. nesil i3 8100'ün muadilidir. Gtx 1070 g1 modeli ile 1 1.5 ay 8100 cpu kullandım darboğazın allahını yaşadım. Gtx 1070'e 4 çekirdekli işlemci gitmiyor 8600k delid yapınca oh be dedim 1070li sistemimde sonra bf1'in tadını anca çıkardım. Anlık düşüş çok yaşarsın 7600 ile 1080p'te

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

7500 7600i 8. nesil i3 8100'ün muadilidir. Gtx 1070 g1 modeli ile 1 1.5 ay 8100 cpu kullandım darboğazın allahını yaşadım. Gtx 1070'e 4 çekirdekli işlemci gitmiyor 8600k delid yapınca oh be dedim 1070li sistemimde sonra bf1'in tadını anca çıkardım. Anlık düşüş çok yaşarsın 7600 ile 1080p'te
    yani 2018 yılında toplamıştık hocam ocak ayı civarında , o zamanlar mükemmel bir şekilde öneriliyordu. Param olunca seneye ryzen'e geçiş yapmayı düşünüyorum. 1070 ne kadar iyiyse işlemci bir o kadar kötü gerçekten de , pişman oldum.

Orijinalden alıntı: Kanaat34

güç kaynağın nedir
    güç kaynağından şüphelenip değiştirmiştim, sorun devam ediyor hocam. İşlemci'den kaynaklı müthiş bir darboğaz var sanki
    Fx 8350, Gtx 1070ti Windforce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

demekki neymiş en uç fps bazen heryşey demek değilmiş az fps gelsin uzun ömürlü olsun.
    Anlamadım dostum?

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    7600 testlerde yüksek fps veriyor ya öyle olacağına biraz düşük alsın ama uzun ömürlü r5 1600 falan olsun diyor.var mı 1600'ü çöpe atacam %100 vuruyor oynatmıyor diyen?7600'den düşük fps alıyordu testlerde.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    şunu diyor. intelciler inteli fazla fps verdiği için yillarca destekledi.ancak mesele fps değil stabilitedir diyor. intelin çok fos vermesinin sebebi tekli çekirdek performansinin iyi olmasiydi. ancak oyunlar çoklu çekirdek kullanmaya başladığı için ve intelde çoklu cekirdek anlaminda pek fazla olanak vermediği için versede pahaliya sattigi için bütçesi az olan vatandaşlar fazla fps ye kanip az cekirdekli Intel islemcilerini alıp ağlıyor diyor.

• ayni anda cevap verdik la :)

• işin ironik tarafı 6 çekirdek scalelı oyunlarda da 4.8 ghz 7600kyı değil %1lerde, ortalama ve max fpslerde bile geçiyor :D

Gelen her güncelleme, her windows updatei, her oyun patchi ile beraber dahada dahada dahada düştü performansım - özellikle %1 low (stutter ve sıkışma yaratan asıl katman).

Konsolda orada 10 wattlık tablet işlemcisi ile her geçen gün daha iyi görselde oyunlar, yılın oyunlarına ev sahipliği, daha iyi performansa ev sahipliği yapsın.

PC de verdiğimiz paranın hakkını kesinlikle alamıyoruz, ve parametrelerin sayısı çok olduğu için firmalar başından kovabiliyor.

Bkz. her sistem problemi konusunda ilk PSU kaç watt diye soran elemanlar. Psu msu yalan, bellek mellek yalan, bizzat optimize olmayan yazılımlar ve yaşlandıkça ötekileştirilen donanımlardır bizim asıl problemimiz.

Bende 3700x'e geçmeyi düşünüyorum bu sıkıntılardan.

eski driverı felan yükle virüs taraması vs yaptır. bende de düzeldi ama nasıl yaptım düzelttim bilmiyorum. sorun yokken 100 fps aldığım cs go tarzı bir oyunda 20 fps ile takılıyodum bi ara. belki konusunu bile açmışımdır
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.