< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Gss Mantığı Ssli (2. sayfa)

-
-
Kaç yıllık birikme bu. Asgari ücretin 22 bin lira olduğu ülkede 31 bin lira GSS mi olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken SeçimKaç yıllık birikme bu. Asgari ücretin 22 bin lira olduğu ülkede 31 bin lira GSS mi olur.
2 sene olmamıştır büyük ihtimalle. Temmuz 2024'te işten çıktım. Ağustos 2025 itibariyle 22000 lira gss borcum var benim de. 780 lira+% 5 gecikme şeklinde katlanarak artıyor e devlette yazan hesaba göre her ay
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu ödeyen ENAYİ var mı?? Anayasaya aykırı bu haracı asla ödemedim, sözde borçlar birikiyor duruyor, bana ne? hiç ilgilenmiyorum. Bu zırvalık geç olsa da kaldırılacak ve eski sisteme dönülecek. Eski sistem iyidi, kimseden zorla haraç alınmazdı.
-
Gss ödemesen de 20tl karşılığı çekiyorlar, yani ödemek ANLAMSIZ
-
Hastaneden haberi olmayanlar hastane anlatıyor. Ayın birinde sağlık kurulu raporu için hastaneye başvurdum. Kardiyoloji ayın 8ine yani yedi gün sonrasına gün yazdı. Bende sandım ki öğlen bakarlar işimi hallederim.
Neymiş sabahın köründe sıraya giriliyormuş. Hala öyle. Geliyorsun adını yazdırıyorsun. İş yürümediği için kavgada çıkıyor.
2 3 günde işin biter denen hastaneye 7 gün gittim geldim yine de tamamlayamadılar. Eksik rapor çıkarmışlar.
Muayenelerde hep hikaye. Adam bana senin tansiyonun kaç diyor. Ölçsene? Yok ölçmüyorlar. Tahlil yapıyorlar, röntgen çekiliyor ama sonucu inceleyen uzman yok😂
3 sene önce hastaneye gidip gelirken buralarda tedavi olunmaz diyerek sigortadan çıkmıştım. Haklıymışım. Öyle SGK var özel hastaneye giderim diye birşeyde yok. Para konuşuyor o meselede. Paran yoksa 10 bin gün prim ödesen boştur. Ayrıca sağlık kurulu raporu da bedava değil para verip giriyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gss'yi öven ibişlerle muhatab olmayın, onların değirmeni devletin suyuyla dönüyor zaten, tabi ki her türlü usulsüzlüğü savunacak.
Ne kadar zalimce bir sistem olduğunun örmeğini yazayım (2022 de eksiye yazmıştım o yılı baz alın ) ; evli, iki çocuğu olan kuzenimin borcu 8 bin liraymış. pandemiydi falandı derken işsiz kaldı, sigortasız çalıştı falan kıt kanaat geçindi , geçiniyor. yakın zamanda sigortalı ve asgari ücretle bir işe girdi. bu ay o asgarî maaşını bankadan çekmeye gittiğinde 4'de 1'ine devlet tarafından el konulduğunu gördü. nedeni ise ödenmeyen bu gss prim borcu. borç bitinceye kadar maaşının 4'te 3'ünü alabilecek. bir kere dahi kullanmadığı bu ucube sistem, alın teriyle kazandığı, çocuklarının rızkı olan emeğine el koyuyor. sonra allah'tan, haktan, haramdan faizden söz ediyorlar. kimmiş haram yiyen?
Benim de geçen sene 30bindi artık bakmıyorum bile. 5-6 senedir Ekşide onlarca kez yazdım. Özet geçeyim,
sağlık sorunlarım nedeniyle çalışmayı bıraktım. bu sistemden de haberim yoktu; yani kim nasıl haber verecek ki? neyse; 2 yıl (özel) hastane hastane, doktor doktor koşturdum durdum. birikintim suyunu çekti. bir arkadaş dedi ki "bağkur her ay 90 liraya sağlık hizmetlerini karşılıyor bir görüş".
ben de her ay bir şekilde 90 lira bulabileceğimi düşünerek bağkur yolunu tuttum. memura bunu söyledim. kimliğimi aldı, baktı "ohooo senin 2500 lira borcun var bunu ödemezsen sistemden faydalanamazsın" .
"bana hiçbir bilgi tebligat gelmedi,ben bir kez olsun devlet hastanesini kullanmadım ki ne borcu" dedim. "işten çıktığın gün bu borç işlemeye başlar bilmek zorundaydın vatandaşlık görevin, itiraz hakkın yok, yapılandırma çıkınca yaptırırsın" dedi.
yapılandırma affı falan çıktı "vatandaşlık görevi" diyerek yine gittim. haberlerde döndüğüne göre 96 ay taksitleymiş, bulur buluşturur öderim dedim bağkur'a gittim. bunu söyledim. "hayır o işverenler için, bu yılın borçlarını şimdi ödersen sistemden faydalanırsın, geçmiş borçlarını da iki taksitle yapılandırıp ödeyebilirsin" dedi. "yahu cebimde 25lira var işşsiz hasta insanım 3000 liranın yarısını nereden bulayım" dedim. kaymakamlığa gidip yeşilkart çıkart, silinir dedi.
kaymakamlığa gittim, gelir testi için başvurdum bir hafta sonra sonuç geldi. babamın evi, emeklisi ve dükkanı olduğu için faydalanamazmışım. onunla aynı evde yaşamadığım halde. yani ben ödeyemiyorsam onlar ödemeliymiş bu borcu.
şimdi, hala sistemi kullanmadığım halde borcum 16 bin lirayı geçti. siz bana öde başın ağrımasın diyorsunuz. hangi parayla ödeyeceğim arkadaşım? sen devlet isen baktın ki bu adam 2-3 ay ödememiş sistemden yararlanmasını iptal edersin, yada kullandığı kadarını ödetirsin. en önemlisi isteğe bağlı yaparsın. hangi akıla hizmet hem sistemden yararlandırmıyor hem de bu konuda borç yazmaya devam ediyorsun!
SİLDİRİN diyenler! sgk'ya gidip bizzat sildirme işi yapamazsınız. -tabi borcu cebinizden ödemeyecekseniz-
1_sgk'ya sildirmek için gittiniz diyelim. - ki defalarca gittim.- o seni bağlı olduğun kaymakamlığa gönderip gelir testi yaptırmanı, yeşil kart çıkarsa silinebileceğini söyleyecek.
2_kaymakamlığa gidip derdini anlattın ve onlar da gelir testi için önce belediyeye gönderip ana babanın gayrimenkulü varmı diye bir belge isteyecek ve ardından aynı evde kaç kişi olduğunuzu, ayda ne kadar deterjan, sabun, şampuan, elektrik telefon parası falan ödediğinizi sorup 1 hafta sonra sonucu alman için çağıracak.
3_ bir hafta sonra gittiğinde eğer yaşadığın evde mesela bir emekli varsa yeşil kart çıkmayacak ve gss borcunu ödemek zorunda olacaksın.
4_emekli baban ile aynı evde değilsin ve hatta ayrı ilçelerde ikamet ediyorsun ama babanın bir evi ve dükkanı varsa yine yeşil kart çıkmayacak ve gss borcunu ödemek zorunda olacaksın. ancak evli ve çocuklu isen yeşil kart çıkar ve gss borcun geçici olarak silinir, sen işe girince yine maaşından, asgari ücretli maaşının dörtte biri oranında taksitlendirirler.
sonuç olarak; sgk'ya gidip borcunun silinmesi için yeşil karta hak kazanman lazım. ha bizim burada bmw'ye binen ama yeşil kart ile muayene olan türkçe bilmezler var. belki dediğim yolları izlemek yerine kırık bir türkçe ile "ben aşiret mensubuyum" dersen oy potansiyeli uğruna kartını eline verirler.
Muhalefete güvenmeyin, zırt pırt ekranda gördüğünüz bir chp vekili benim kuzenim, bunları söylediğim halde 52ne sallamadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
uzun zamandır ülke ve dünya gündemi bölümüne girmiyorum. şimdi girince bu konuyu gördüm.
mesaj yazmayacağım çünkü hastanelerin gerçek durumuyla ilgili en son konu açtığında troller anneme hakaret etmişlerdi özürlü annen falan yazmışlardı (hastaneye götürdüğümüz kişi annem olduğu için)
bu bölüme katkı yapmıyorum. tamamen paralı trollerin mekanı burası. siz de katkı yapmayın bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Devlette ölecek gibi değilsen kimse ilgilenilmiyor , hastalık son aşamada belki biraz bakıyorlar veya araya tanıdık vs sokman lazım.
En son hastahaneye 3 sene önce gittim , doktor bana açık açık özele git burda tedavi olamazsın dedi.Ondan önce ki 5 sene olmuştur.8 senede 2 kere gittim , ilaç yazıp yolluyor.Şimdi tekrar eden hastalığım var ameliyat olamıyorum.Lanet olsun böyle sisteme
avukatsın git işini yap kıytırık okul mezunu olsan hak vericemde millet kıytırık,pas pas puan diplomalarıyla masa başı memuriyet iş arayıp yatıyor işçi amele olamam ben üst aklım,üst sınıfım,kıytırıkta olsa üni mezunuyum seçilmiş kişiyim deyip, psikolojik sorunların varsa destek al sen o 30.000 ni 1 haftada kazanırsın kardeşim hayata atıl.
en moron tipli avukatlar bile çuvalla para götürüyor bu devirde çok pişman olucan sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 12:9:40 > -
Sürekli oturum izni olmayanlar zaten misafir onlar gidici olduğu için ödemiyor.
Türk vatandaşlığına geçenler sen ben gibi onlar ödüyor.
Hastaneye işin düşerse ödemediğin dönem sayısı 2 aydan fazlaysa muayene etmezler.
Aynen öyle eskiden burada gercek insanlar vardı simdi paraya ruhunu satmış troller var
Bu yanlış bilgi.
Süre 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatıldı, bir kere daha uzatılmazsa 2026 sonrası geçerli olacak.
Kaldı ki tam muayene ücretini ödeyerek her zaman muayene olabilirsiniz.
-
Tamam da uzatılmazsa ne olacak bu bir risk. Birikmiş borcu ödemek zorunda kalacaksınız baksanıza adamın 100 bin birikmiş. Ödenmemiş her gün borç artıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 22 Ağustos 2025; 14:3:37 >
Kimseye ödeyin, ödemeyin diye akıl vermek için yazmadım.
Uzatılır mı, sorusunu da kimse cevaplayamaz, uzatılabilir de veya uzatılmayabilir de.
Ancak mesajınızın "muayene olamazsınız" kısmı yanlıştı, onu düzelttim.
-
Gss bile savunmazsın ya sade bir vatandaşsın gss aleyhine çıkarıldı. Bunu bile savunmazsın. Ampül kafalarında tepinse şükür edecek duruma gelmişler
Süre uzatılsa bile o borçlar silinmiyor, e devlette adınıza borç yazılmaya devam ediyor. 2009'dan önceki borçlar mı ne silindi en son.
Birde velev ki borcu var süre uzatılmasa bile muayene ücreti öder muayene olursunuz demişsiniz ücret az uz bir şey mi zaten ücret ödememek için giden kişi devlete gitmiyor mu her halükarda ücret ödenecekse özele gider? Hem gss'de %20-%30 civarında yazılan ilaca indirim uygulanıyor bundan da mahrum kalıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 22 Ağustos 2025; 14:41:52 >
Benim itirazim da araç sigortalarina. Ben neden kaza yapmadigim halde zorunlu trafik sigortasi odemek zorundayim?
Kaza yaparsam kendim yaptiririm ustaya, niye zorunlu sigorta var arkadas?
Amerika'da insanlar hastalanip da ameliyat olacak hale gelirse gidip 10 dolara sigorta aliyorlar, tedavi oluyorlar hastaneye gidip.
780 birim paraya sigortami olur, saglik denen sey Burger King menusunden daha pahali olabilir mi ya! Ayda 780 birim parayi GSS'ye verecegimize ayda 1 defa burger king yeriz.
Burdan yukarisi tamami ironidir! Forum uyelerinin ve ulke insaninin yanlis dusuncelerini gostermektedir.
Not: Ekrağm çok iyi di mi ya Berkecan :)
Not: Maarem kendini bitirdi o dans etti
Not: Kemal dedemle kazanıyoruuuuuuuuuuuuuz
Not: Aypon varsa Allah yok yaaaağ, 2025'teyiz.
Not: 31% ile başkan seçildi Maarem ama mazbatayı adama verdi! Kemal dedem 47% aldı ama o başkan seçilemedi, çünkü Maarem saraya gitmiş
Not: Amerika'ya gitçem domuz yiçem boyum uzuçak, Taylor Swift bana nikah kıyçak boyum uzuyunça
Yukardaki notlar da maalesef kendini modern kabul eden insanlarin yanlis dusunceleridir.
Bütün tuşlara bastım arkadaşlar. Kim olduğunuzu anlamanız için :) maalesef forumun, ulkenin ve dunyanin 90%'i budur!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ağustos 2025; 15:34:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X