Gss Mantığı Ssli

-
-
Priminizi öderseniz; çalışan sigortalı gibi %20 ilaç katılım payı ile alabilirsiniz.
-
Yanlışın var prim odesen de olmuyor diye biliyorum düzenli ödeyen arkadaslar aydinlatsin bu durumu diyeceğim ama gss sacmaligini odeyen insan görmedim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ödedim bir süre; %20 ödeyerek ilacımı eczaneden aldım.
-
Tüp bebek yöntemi ile 8. çocuğuna hamile kalmak isteyen Suri kardeşimize biraz destek vermeyi çok görüyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahahahahahah harbiden sistem bu şuanda
Ama hiçbir zaman sosyal haklar, sosyal hizmetler olmadı. Devlet o kadar açık veriyor ki hükümet artık çingene gibi nereden koparsam nereden tırtıklasam, hangi yerden kıssam derdinde. Dilenci kıvamına getirdiler koskoca ülkeyi.
Ben duzenli oduyorum, ama hastaneye gitmedim henuz, umarim kullanmak zorunda kalmam. Aylik 780 lira pesin odersen, kredi karti ile odersen 803 lira falan oluyor. Eger borcun varsa sistemde provizyon vermiyor, yani borclu kisiler GSS'den yararlanamiyor. Ilaclar icin de zannedersem (hic ilac almadim) 20% katilim payi gibi bir durum var.
Sonuc itibariyle Amerika ile kiyaslarsak Turkiye'deki GSS olagan ustu sekilde kapsayici ve insana guven veriyor, basimiza bise gelirse de hastaneye gidersek icimiz rahat oluyor.
Amerika'da da United Healtcare'den sigortam var. Doktor MR yazarsa $1956 istiyor goruntuleme merkezi cebimden. Her doktor ziyaretine cebimden $600 dolar aliyorlar ortalama, bu $400 de olabiliyor $1000 de. Ortalamasi $600 diyelim doktor ziyareti basina.
Ziyaret ettigimiz doktorlar uzman mi degil mi belli degil, merdiven alti kerpicten muayenehanelerde bakiyorlar hastalara ve 1 ay gun atarak. Bir doktor Tam batin ultrasonuna ek olarak tomografi yazdi, cektirmeye gitmek icin 1 ay sonraya randevu aldim bir yerde buldum. Bu sirada evime sigortadan kagit geldi, doktorun yazdigi tomografiyi kabul etmiyorlarmis, odemeyeceklermis cektirirsem. Ben de iptal ettim randevuyu. Bir de esim ile beraber ilk $13,000 dolara kadar sigorta hicbir seye karismiyor, anlasmali yerlerde indirim yapmaktan baska ise yaramiyor.
Dis sigortamiz tam evlere senlik. Yillik limiti $1500 dolar o da aile basi, yani gidip bir temizlik yaptirdim $950 aldilar, sigorta odedi. Esim de temizlige gitti, bir de curuk varmis, $2000 tuttu, $550'sini sigorta odedi, kalani yani $1450 dolar bize fatura edildi. Artik disciye ne zaman gitsek tamamini biz odeyecegiz, limit doldugu icin.
Bu arada Amerika'daki sigorta primimiz aylik $500 dolar, aslinda $2500 ama 80%'nini claistigim sirket karsiliyor. Her ay cebimden $500'de para cikiyor. Eger calismiyorsam, o zaman esim ve benim icin aylik nerden baksan $1850 cebimizden para cikacak, calismiyorsan biraz daha ucuz oluyor cunku. Bu para her ay odeniyor.
Turkiye'deki GSS'de boyle seyler varsa buyurun hep beraber sovelim arkadaslar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 21 Ağustos 2025; 20:15:15 >
-
Suriye'li ile ne alakası var. Her vakaya; günah keçisi aramakta ayrı vaka.
Ocak 2008'de yürürlüğe girmişti galiba gss. Desen ki zorunlu değil isteğe bağlı olsun; o zaman haklı olabilirsin.
Ben Gss li iken sgk ile anlaşmalı özel hastaneyede gittim; ilaçlarımıda aldım. Emarımıda çektirdim; her türlü tahlilimide yaptırdım.
İnanıp inanmamakta size kalmış.
10 numara 5 yıldız. Memnun olmasam ya da sorunla karşılaşsam yazarım.
Cepten ödeseydim; yani.
Anladık muhalifsinizde; kötülemek yerine alternatif sistemler geliştirin.
Verdiğin prim; özelde 1 seans muayeneye yetmez. İlaç, film, tahlil hariç.
Bence ( şahsi) çok faydalı bir uygulama.
-
Yurt dışında ikamet eden vatandaşlar otomatik olarak GSS kapsamına alınmaz. Biraz daha az salla sansarcım.
-
GSS prim haracını öven insanlarla muhattap olmayın , gss primi ilk çıktığında devlet bu primi ödeyenlerin sadece sağlık ocaklarından yararlanabileceğini söyledi sonra tepki gelince vazgeçtiler dedilerki devlet hastanesinden de yararlanabilecekler resmen dalga geçtiler insanlarla büyük bir kesim protesto etti "Ödeyeni miksinler" tarzında bende onlara katılanlardanım çok şükür. İşsiz insanlardan , eğer ailenin evine belirli bir miktar para giriyorsa , git o parayı ailenden al bana getir mantığında kuruldu.Suriyeliler devlet hastanelerinde beleşe tedavi olurken senden ücret yatırman bekleniyordu. Yaşı 15 olanlar şuraya mesaj atmasın benim yaşım 36 herşeyi hatırlıyoruz çok şükür.
Bu ilk çıktığı dönemlerde CHP ve birçok parti bunun usulsüz olduğunu , seçimi kazanırlarsa kaldıracaklarını vaat etti hatta kılıçdaroğlu çok sert çıkışlar yapmıştı "İşsiz evlat vergisi" gibi tabirler kullanıyordu.
Sonra ekonomi berbatlaştı , ülkede o kadar çok gündem oluyorki bu prim borcu arada kaynadı gitti. Buraya tekrar yazıyorum bu borç usulsüzdür , ben ilk çıktığı günden bu yana ödemiyorum şimdi girdim baktım benim borç 45 bin lira olmuş faiziyle beraber ,borcun yarısınıda almadığın hizmetin faizi oluşturmakta. Devlet hastanesine gittiğimde sigortasız olduğum için ücret ödüyorum bu arada. Yani hem borcu yazıyor hemde ücret alıyor sizden ne güzel ülke :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelastairbender -- 22 Ağustos 2025; 6:57:11 >
-
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)‟nden ikametgâh adresini yurtdışındaki adresi olarak güncellemeleri halinde, genel sağlık sigortası kapsamında sayılmayacaklardır.
toplam 9 kutu ilaç alıyorum (3 aylık), aldığım ilaçların gss siz fiyatı gss aylık priminden ucuz.
hadi tamam sistem iyi falan ama aylık 700 nedir arkadaş (en son sanırsam bu kadardı). yap 300 ses çıkarmayalım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 21 Ağustos 2025; 22:24:10 > -
Mcdonalds, A101, Waikiki gibi girmesi de çıkması da kolay işlerde 59 gün çalışıp istifa edin. Hem birikmiş borcu kapatırsınız hem gelecek 3 yılda oluşacak borç kadar parayı kenara koyarsınız.
Suri prim ödüyor mu?
Hocam forumda bir takim partilerin trolleri dolu
Gss gibi bir rezaleti ancak bunlar savunur
Suriler üreyip hastaneyi meşgul etsin diye beleş calisalim he :D
Suriyeli, ukraynalıya beleş bize paralı. Sigorta ve vergi ödeyen enayilerin sırtından bunlar besleniyor.
-
Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, Ukraynalı ve Hırtların bakım parası.
Banada çıkmıştı hiç ödemedim 30 bin+ TL sonra silinmişti kimse doğru dürsüt ödemediği için. Ödemek zaten enayilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 21 Ağustos 2025; 23:7:55 > -
Hep bir bahane. Bizimde insanımız yurtdışında yaşıyor; onu da dikkate almanız lazım.
Sokakta köpekler çocuklara saldırıyor, sokakta köpeğin ne işi var demiyor, dönüyor dolaşıyor konu Suriye'li.
O da yetmiyor; çocuğun sokakta ne işi var diyor.
Ssk-Bağkur'lular neden istediği hastaneye gidemiyordu, istediği eczaneden neden ilacını alamıyordu?
Özel hastanenin kapısından içeri giremiyordu.
Sabahın köründe şehrin öteki ucunda ki hastaneye gitmek zorunda kalıyordu.
İlaçlarını almak için ertesi gün tekrar gitmek zorunda kalıyordu.
Yasak hemşerim yasak; sen Ssk-Bağkur'lusun. Hani 1. sınıf 2. sınıf diyorsunuz ya. O zamanda mı Suriye'li vardı.
Vatandaşı düşünüyoruz ya. Aklınıza gelmemiş olabilr; belki ondandır.
Bu gözler kulaklar neler duydu gördü; aa devlet hastanesine Ssk-Bağkur'lularda mı gidecek; ay çok sıra olur şimdi diyenler Suriye'li mi acaba?
Otobüse beleş binenler (otomobili-kirada daireleri olup, o da yetmiyor beleşe binenler daha rahat binsin diye zam yapıyoruz, ama zamma karşıyız biz yapmadığımız sürece), gitmediği konserin masrafına ortak olanlar, birgün prim ödemeden 18 yaşını doldurduğu halde yetim sayılıp çalışamaz raporu olmadan ölene kadar maaş alanlar, sağlık sigortası, çeyiz yardımından faydalananlar ( erkeklere yoh, hard pozitif ayrımcılık), Eyt'liler, kocasından boşanıp babadan maaşın babasını alanlar. Hepsi Suriye'li.
Sende iktidar olabildiğinde; kaldırırsın. Eyt gibi olmasın ama; sonra çıkarmasaydı kardeşim gibi demeyin.
Ben özel sağlık sigortası yaptıramadım ya da cebimden finanse edip sağlık hizmeti alamadım demeyin.
Birileri de çıkıp; kaldırmasaydınız der mi acaba?
Zorunluluk yerine; isteğe bağlı yaparsın olur biter.
Tüp bebek yöntemi ile 8. çocuğuna hamile kalmak isteyen Suri kardeşimize biraz destek vermeyi çok görüyorsun.
|
Gss'yi öven ibişlerle muhatab olmayın, onların değirmeni devletin suyuyla dönüyor zaten, tabi ki her türlü usulsüzlüğü savunacak.
Ne kadar zalimce bir sistem olduğunun örmeğini yazayım (2022 de eksiye yazmıştım o yılı baz alın ) ; evli, iki çocuğu olan kuzenimin borcu 8 bin liraymış. pandemiydi falandı derken işsiz kaldı, sigortasız çalıştı falan kıt kanaat geçindi , geçiniyor. yakın zamanda sigortalı ve asgari ücretle bir işe girdi. bu ay o asgarî maaşını bankadan çekmeye gittiğinde 4'de 1'ine devlet tarafından el konulduğunu gördü. nedeni ise ödenmeyen bu gss prim borcu. borç bitinceye kadar maaşının 4'te 3'ünü alabilecek. bir kere dahi kullanmadığı bu ucube sistem, alın teriyle kazandığı, çocuklarının rızkı olan emeğine el koyuyor. sonra allah'tan, haktan, haramdan faizden söz ediyorlar. kimmiş haram yiyen? Benim de geçen sene 30bindi artık bakmıyorum bile. 5-6 senedir Ekşide onlarca kez yazdım. Özet geçeyim, sağlık sorunlarım nedeniyle çalışmayı bıraktım. bu sistemden de haberim yoktu; yani kim nasıl haber verecek ki? neyse; 2 yıl (özel) hastane hastane, doktor doktor koşturdum durdum. birikintim suyunu çekti. bir arkadaş dedi ki "bağkur her ay 90 liraya sağlık hizmetlerini karşılıyor bir görüş". ben de her ay bir şekilde 90 lira bulabileceğimi düşünerek bağkur yolunu tuttum. memura bunu söyledim. kimliğimi aldı, baktı "ohooo senin 2500 lira borcun var bunu ödemezsen sistemden faydalanamazsın" . "bana hiçbir bilgi tebligat gelmedi,ben bir kez olsun devlet hastanesini kullanmadım ki ne borcu" dedim. "işten çıktığın gün bu borç işlemeye başlar bilmek zorundaydın vatandaşlık görevin, itiraz hakkın yok, yapılandırma çıkınca yaptırırsın" dedi. yapılandırma affı falan çıktı "vatandaşlık görevi" diyerek yine gittim. haberlerde döndüğüne göre 96 ay taksitleymiş, bulur buluşturur öderim dedim bağkur'a gittim. bunu söyledim. "hayır o işverenler için, bu yılın borçlarını şimdi ödersen sistemden faydalanırsın, geçmiş borçlarını da iki taksitle yapılandırıp ödeyebilirsin" dedi. "yahu cebimde 25lira var işşsiz hasta insanım 3000 liranın yarısını nereden bulayım" dedim. kaymakamlığa gidip yeşilkart çıkart, silinir dedi. kaymakamlığa gittim, gelir testi için başvurdum bir hafta sonra sonuç geldi. babamın evi, emeklisi ve dükkanı olduğu için faydalanamazmışım. onunla aynı evde yaşamadığım halde. yani ben ödeyemiyorsam onlar ödemeliymiş bu borcu. şimdi, hala sistemi kullanmadığım halde borcum 16 bin lirayı geçti. siz bana öde başın ağrımasın diyorsunuz. hangi parayla ödeyeceğim arkadaşım? sen devlet isen baktın ki bu adam 2-3 ay ödememiş sistemden yararlanmasını iptal edersin, yada kullandığı kadarını ödetirsin. en önemlisi isteğe bağlı yaparsın. hangi akıla hizmet hem sistemden yararlandırmıyor hem de bu konuda borç yazmaya devam ediyorsun! SİLDİRİN diyenler! sgk'ya gidip bizzat sildirme işi yapamazsınız. -tabi borcu cebinizden ödemeyecekseniz- 1_sgk'ya sildirmek için gittiniz diyelim. - ki defalarca gittim.- o seni bağlı olduğun kaymakamlığa gönderip gelir testi yaptırmanı, yeşil kart çıkarsa silinebileceğini söyleyecek. 2_kaymakamlığa gidip derdini anlattın ve onlar da gelir testi için önce belediyeye gönderip ana babanın gayrimenkulü varmı diye bir belge isteyecek ve ardından aynı evde kaç kişi olduğunuzu, ayda ne kadar deterjan, sabun, şampuan, elektrik telefon parası falan ödediğinizi sorup 1 hafta sonra sonucu alman için çağıracak. 3_ bir hafta sonra gittiğinde eğer yaşadığın evde mesela bir emekli varsa yeşil kart çıkmayacak ve gss borcunu ödemek zorunda olacaksın. 4_emekli baban ile aynı evde değilsin ve hatta ayrı ilçelerde ikamet ediyorsun ama babanın bir evi ve dükkanı varsa yine yeşil kart çıkmayacak ve gss borcunu ödemek zorunda olacaksın. ancak evli ve çocuklu isen yeşil kart çıkar ve gss borcun geçici olarak silinir, sen işe girince yine maaşından, asgari ücretli maaşının dörtte biri oranında taksitlendirirler. sonuç olarak; sgk'ya gidip borcunun silinmesi için yeşil karta hak kazanman lazım. ha bizim burada bmw'ye binen ama yeşil kart ile muayene olan türkçe bilmezler var. belki dediğim yolları izlemek yerine kırık bir türkçe ile "ben aşiret mensubuyum" dersen oy potansiyeli uğruna kartını eline verirler. Muhalefete güvenmeyin, zırt pırt ekranda gördüğünüz bir chp vekili benim kuzenim, bunları söylediğim halde 52ne sallamadı. |
Yanlışın var prim odesen de olmuyor diye biliyorum düzenli ödeyen arkadaslar aydinlatsin bu durumu diyeceğim ama gss sacmaligini odeyen insan görmedim
|
Suriyeli, ukraynalıya beleş bize paralı. Sigorta ve vergi ödeyen enayilerin sırtından bunlar besleniyor. |
Benzer içerikler
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- elif can yetim
- nur tuğba aktay boşandı
- nakşibendi tarikatı tehlikeli midir
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- s919 reeder
- californium fiyat
- türk telekom ev interneti fiyatları 2025
- drone uçurma cezası
- yeni tesla model y
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X