Şimdi Ara

Gss Mantığı Ssli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
86
Cevap
2
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy şu anda #14
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Su an her seyi nasil aliyorsa yine alir. Tam da secimden 1 ay once borclari silerler. Aldigi kisilerden zaten almis olur.

Issizi, fakiri dusunen mi var Allah askina?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Aşkolsun hocam şimdi, yahu ben yabancı mıyım?, Sarı caminin arkasındaki hacı Niyamettin'in guççük torunu İbadullah Ben :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ağustos 2025; 21:6:22 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Şimdiki sistem fena değil ama önceki sistem ve ailesinin malına bakılması saçma. Borçlar silinmeli ve ailesinin geliri bakılmamalı. Ayrıca SGK piriminden sağlık ayrılmalı isteyen bağkur SSK borçlanıp GSS ödeyebilmeli 1 dönem borç yapana yeni borç eklenmemeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Ağustos 2025; 21:28:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • headdhunterr H kullanıcısına yanıt

Nerden biliyosunuz hocam doğru düzgün işi olmadığını

ab de bildiğim kadarı ile 8-10 ay işsizlik maaşını bitirdiğin anda test bile yok direk geçiyorlar sana zorla iş buluyorlar çalışmak zorunda kalıyorsun tabi onunda çoğu mavi yaka böyle fiyakalı takım elbiseli oturak işler değil.

dediğim gibi orada homeless kültürü var çalışmazsan ailen sokağa atar gözünün yaşına bile bakmaz almanyada homeless keş sorunu patladı zaten son yıllarda iyice, ab de o sorun fazla olmuyor o yüzden.

belli yaşı geçip ailesinin evinde kalıyorsa genç hala ,babasına oda parası ödeyen gençler bile varmış onuda yeni duydum o kadar acımasızlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 21:54:0 >

Avrupa'daki sistem gelsin sanki Avrupa ile karşılaştırma yapan benmişim gibi devamlı avrupa ve Amerika'dan bahsediyorsun ( birde Amerika'da yaşayan kişi var burayı öven ) devlet 8-10 ay işsizlik maaşı versin sonra iş bulsun madem borclandıracaksa işe gitmeyene borç yazsın. Sıkar tabii bu , hadi yapsın devlet sende sözcüsü ol bu konunun

türkiyede iş dolu çalışmak isteyene iş dolu, 2 haftada bulursun işi mavi yakada hiç bir sıkıntı yok ,Türkiyedeki iş sorunu kıytırık eğitimlerle memur ,beyaz yaka olmak istemek holdinglerde ,plazalarda klimalı odalarda takım elbise damat tarz iş çalışma isteği megalomani hastası çok bizde.

teyze oğlunun bile 6 .kpss girişi herhalde yaşı 36 37 oldu hala memur olacak onada, kendi kız kardeşimede çok iş buldum armutun sapı, üzümün çöpü yok ist trafiği yok sekretermi olucam diye red ediyorlar kraliyet soyları olduğu için kriterleri var 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 22:19:46 >

O kadar iş doluysa sen de çalış. En azından hayatı öğrenirsin. 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Bu doğru bilgi. Gss prim borcunu düzenli ödeyenler normal bir sigortalı gibi sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar.

Aslıında Gss söylem itibariyle doğru olsa da uygulanma açısından doğru değil. Sistem sigortası olmayan herkese zorla uygulanıyor ve bunlara da borç yazılıyor ama borçlu olmasına rağmen kişi kullanmak istediğinde borcunu öde de gel deniyor. Borcunu ödemedin seni sistemden atarız ya da borçlandırmayı durdurur ve hizmet alımını engelleriz diye bir şey de yok! Yani tercihli bir sistem olsa aslında oldukça faydalı olabilecekken bu şekilde kurgulanmasıyla bildiğin "kelle vergisine" dönüyor ve bu işsiz insanlara eziyetten başka da bir şey değil. Adam hayatında hastaneye uğramamış, borç yazıyorsun ve yazılan borca karşılık yükümlü olduğun hizmetleri de yerine getirmiyorsun. Ya borç yazma ya da yazıyorsan sağlık hizmetlerini ver. Ha borcunu tahsil edemiyor musun? Orası vergi dairesinin işi olsun. En azından kişi ben bu hizmeti alıyorum devlete borcum var desin. Ona göre önlemler al. Sistemi sömürmesine izin verme. Bunu bile yapmadan herkesi sigortaladım bana para vereceksiniz demek aşırı art niyetli geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 22 Ağustos 2025; 22:50:38 >

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Forumda meşhurdur. Tüm forum biliyor kime sorsan söyler. Sabah 9-10 arası foruma girer bazen gece 3'e kadar sadece forumun bu bölümünde takılır.Bunun gibi asosyal işsiz çok var bu bölümde sadece bu değil. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 22 Ağustos 2025; 22:39:40 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Ben pastanedede çalıştım yer süpürdüm,vatan bilgisayardada 10 saat ayakta dikildim senin gibi üni mezunuyum işçi ayakçı takımı olamam chp gelince beni memur yapacak hayalleriyle dolanmadım kaç bakalım ab de ne yapıcaklar seni orada bir dene gavurun pisliğini temizliycen arkasını topluycan anca ,oradada üni mezunuyum üst aklım üst sınıfım dede kahkaha atsınlar size 

ben kendi kız kardeşimi bile eleştiriyorum dandik aöf mezunu ama burnu kaf dağında o haline holdingler ceolar önüne dizilecek sanıyor işi sizin gibi ülkeye küfür etmek anca kendi loserlığını görmez ama,5.000$ borç veriyorum abd teksasda işte ayarlıyoruz gitmiyor han fendi orada ne olucağını çok iyi biliyor kuzi senelerce otelde dışkılı sidikli çarşaf yıkadı ekmek her yerde zor havadan yağmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 22:49:17 >

Şu meslek olarak saymadığın işlerden mi bahsediyorsun?

Sen devamlı bir şeyler diyorsun, devamlı sallıyorsun ama aksi belgeler, argümanlar gelince kaçıyorsun. Yani senin durumun daha fena.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

evet herkes anasının karnından beyaz yaka yönetici çıkıyor hep geçmişinde aynı işte çalışıyor, çalışma hayatından kariyerden bile bir haber olduğun o kadar belliki .

benim akbankta ceo hala kızının geçmişi gençliği burger king garsonu canım kimsenin ağzına lööööööööp diye düşmüyor sen bekle chp nin sana düşürmesine az kaldı 

çıkarıcan o tırnaklarını kanırta kanırta savaşıcan hayatla akp chp sana hiç bir şey vermez boşuna bekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 22:56:22 >

Sana ne denilirse denilsin sadece bu argümanı kullanıyorsun. Başka argümanı sana belki bin defa sadece ben sordum. Ama sen hala aynı kafada devam ediyorsun. O yüzden hayatı öğren diyoruz sana. Hayatı bilsen devamlı insanlara karşı tek argüman olarak "yatarak maaş istiyorsunuz" demezdin, devamlı "chpyi beklemeyin böyle" de demezdin. 

Herkes 0 dan bi yere gelmiyor zengin tanıdığı olan işin başında en iyi konumu kapıyor. Garsonun ceo olması bu zamanda düşük bi ihtimal.

• acr kullanıcısına yanıt

Bende onu demek istiyorum; isteğe tabii yaparsın faydalanmak isteyen faydalanır, faydalanmak istemeyen faydalanmaz.

Nasıl birey isteğe tabii sigortalı olup, ben kendim primlerimi ödeyip emekli olmak istiyorum diyorsa, aynı şekilde uygulama olabilir.

Gss borçları silinebilir; yalnız gelir testi yaptırmayanlara, yaptırmadıkları için bir ceza uygulanabilir.

Gelir testi sadece Gss için değil; sosyal yardımlar içinde kullanılıyor.

Ben belirli bir süre ödedim; çok faydasını gördüm. Keşke daha önce çıksaydı.

Enayilik olarakta görmüyorum ( kendi isteğiyle tercih edenler için); sonuçta hastalık masraflarımı bu arkadaşlar karşılamayacaktı.

Hastalığın fiziksel ve mali ağırlığını, hasta çekiyor.

Akıl veren çok olur ama ekmek veren olmaz; misali.

Gss'yi kaldırmak yerine, uygulama şeklini değiştirmek daha matıklı olur gibi.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

kızın babası ölü, anneside dershanede hademe ne zengini yahu, ortaokul lise full burger kingte çalıştı, ist bankacalık kazandı okurkende hep çalıştı.

şu an hayatı çeşmelerde parislerde londonlarda,ilk okul mezunu anasını bile uzak doğu ve ab de bir çok yeri gezdirdi halam tayland bile gördü.

ne oldum değil ne olucam demeli, benim genelde gördüğüm insanların kendi loserlıklarını birşey lerden çıkarmak istemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 23:31:4 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Bence de saçma ama çözüm önerisiyle geldim. Param var ama tepki olsun diye ödemiyorum diyorsan senin bileceğin iş. Paran yoksa dediğim işlere girip çıkarak en hızlı şekilde bu borçtan kurtulabilirsin. Çalışmam diyorsan günde 1 saat knightda riseda yada hangi oyunu biliyorsan etkinliğe gir 3-4 ayda biter bu borç. Cs2 oynarken düşen 0,01$lık kutular 15$ olmuş orda biriken para bile bu borçtan fazla. 1 ay en düşük maaşlı işte çalışarak yada 3 ay oyun oynayarak bile çıkabilen bir para. Sokaktan rastgele 25-30 yaş arası erkek çevir yarısı nakit avansı kum4r sitesine basmış 500k borç ödüyor.

• Stoa kullanıcısına yanıt

Taktik belli cs goda akşama kadar oyunda kutu bulacan aynı dedektörle dışarda altın arar gibi karışan eden yok evde kebap hem alırsın çayını kahveni koltuğunda haritalarda muhtelif yerlerde kutu ara dolar kazan bulduğunu koy 15$ sat bu verdiğiniz tavsiyeyi kimse vermez teşekkür ederiz de anlattığınıza göre çok basit bir yol bu siz niye yapmıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 23 Ağustos 2025; 0:9:21 >
  • çalışmayan birinin şunu ödemesi o kadar saçma ki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.