Şimdi Ara

Gss Mantığı Ssli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: panpaciben Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy şu anda #14
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

birde armutun sapı ,üzümün çöpü deyip çalışmayanlar, iş beğenmeyenler için devlet bilerek yapıyor bunu fişek olsun o borç olmasa dahada yatacak 100.000 ler rahat vardır.

bu arkadaşı bende çözemedim mis gibi avukat ama çalışmıyor.

gitsin üni sınıf arkadaşlarına baksın hepsi kendi gibiyse ülkeyi suçlarım lakin numunelik gibi 1-2 kişiyse tedavi olsun derim bir çok sınıf arkadaşının para pula hayata boğulduğuna eminim bu ülkede avukatlar gayet iyi kazanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 15:27:8 >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Mesajlarımı okuyarak cevap yazıyorsunuz değil mi?

Çünkü borçların silindiği, borç yazılmadığı, muayene ücretinin ucuz ya da pahalı olduğu gibi bir yorumum olmadı.

Tekrar ediyorum;

Bir arkadaşın sorusu üzerine alttaki cevabı yazmışsınız.

Alıntı

metni:
    Hastaneye işin düşerse ödemediğin dönem sayısı 2 aydan fazlaysa muayene etmezler.

Ben de bu bilginin yanlış bir bilgi olduğunu, sürenin uzatıldığını ve "muayene etmezler" gibi bir durum olamayacağını düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 22 Ağustos 2025; 15:46:38 >
  • Bu arada merak eden arkadaşlar farklı dallarda ve işlemlerde tahsil edilen ücret tablosuna buradan ulaşabilirler;

SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

• GSS ücreti boş iş, insanlardan nasıl para koparırız adlı çalışmanın sonuçlarından biri. Kullanmadığım etmediğim şeye 20-30k borçlanacağım, anlıyorum.

Zaten üstüne gidemiyorlar bunun, belki sistemden faydalandıysan o zaman ancak hiç faydalanmamış kişilerin üstüne gidemiyorlar, bende borç 17k falan ancak bir kere sms dahi almadım. Sms yolladıklarını da korkutmaya çalışıyorlar, devamı gelmiyor. Gelemezde zaten, ne yapıp da savunacak kendini. Ben keyfi adama 40k borç çıkardım sistemden hiç faydalanmamış, beni ilgilendirmez ödesin mi diyecek.

• saçma olsun yada olmasın, bu kanun 13 yıldır yürürlükte. artık hazmetmiş olmanız gerekiyordu.

• Banada tebligat gelmis ,7200 lira haracını ode diye.Yakında donumuza kadar alacaklar.

• sensaura kullanıcısına yanıt

Türkiye'deki yabancılara ve mavi kartlılara 6-7 bin lira GSS ücreti var yazıyordu . Senden 780 lira alıyorlarsa iyiymiş aslında 6-7 bin lira ödemen gerekiyordu... İlk başta GSS 3 bölümdü yeşil kartlılar ile geliri az olanlar ve hiç gelir testine girmeyip zengin kategorisine girenler . Şimdi sınıf 2 ye düştü sanırım fakir olmayanlara 780 lira olsa gerek. Bu eski duruma göre daha uygulanabilir zaten hem cocuguna ve eşine de sağlık güvencesi sağlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

İlk başta pirimler fazlaydı . Gelir testine girmeyen 3-5 bin gibi pirim çıkıyordu şimdiki parayla . Ödeyen pek olmayınca o kalktı

• headdhunterr H kullanıcısına yanıt

Amerikada yaşayıp Türkiyemi sistem övücülüğü yapmasa olmaz zaten

• Zorunlu olarak işsiz vatandaşlara borç yazılması insan haklarına aykırı bir olay. Zorunlu olmaktan çıkarılmalı. Sigorta zorunlu falan olmaz, risk gören yaptırır. Otomobil gibi düşünemezsiniz insanları.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Kanun saçma ve uygulanabilir değil . Bu yüzden 3-4 defa revize edildi ve bir o kadar silinme süre uzatımı borçlu olduğu halde tedavi hakkı getirildi. Bunlar bile kanunda ne kadar hata olduğunu gösteriyor

• BJK kullanıcısına yanıt

Birde babasının ,anasının dedesinin emekli maaşı, dükkanı , evine bakıp gelir olarak kaydediliyor

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Senin gibileri devlet bir şekilde besliyor işte :)) Doğru dürüst işin gücün yok forumda gezinip duruyorsun.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 22 Ağustos 2025; 18:32:17 >
  • Türkiye sistemi değil sana ab dayattı zaten ab üyeliği şartı akp gidince kalkıcak diye boşuna beklemeyin kalkmaz muhalefetin böyle bir vaadide yok kafadan sallamayın.

ha ab de göze çarpmıyor çünkü homeless kültürü var belli bir yaşa gelince anan baban sana bakmaz sokağa fırlatır, çalışmam amele olmam işçi olmam köle değilim ben deme lüksün yok eğitimin kıytırıksa seve seve oluyorsun 

gss li tiplerin çok büyük bölümü kıytırık diplomalar eğitimler masa başı iş,memur olma istemler serisi vol.7785645465 ailede yufka yürekli olunca bu hale geliyorlar ,en yakın dostumda belediyede memur sosyal yardımlaşmada,profili çok iyi biliyorlar sinir krizi geçirip belediyeyi birbirine katanları bile var kırşehir sınıf öğretmeni mezunu olan kpss den dibi çeken biri mesala cam çerçeve indirmiş.

@Headhunterr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 18:55:3 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Sanki AB'nin bizden istediği tüm şeyleri yapıyormuşuz gibi konuşuyorsun. Neden mesela bunlara uymuyoruz o zaman?

Akp işine geleni alır, gelmeyeni almaz.  

Alıntı

metni:
    Yargı, Temel Haklar ve Hukukun Üstünlüğü
    * AİHM ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının uygulanmaması* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yargı bağımsızlığı* Yolsuzlukla mücadelede eksiklikler* Temel haklar, ifade özgürlüğü, gazeteciler ve aktivistlere yönelik baskılar

Demokratik Kurumlar, Temel Haklar ve Sivil Özgürlükler
    * Parlamento zayıflığı ve yürütme gücünün güçlenmesi* AB normlarına göre ifade, toplanma ve inanç özgürlüğü alanındaki kısıtlamalar
    Çevre ve İklim Alanında Uyumsuzluklar
    Gümrük Birliği Kapsamındaki Teknik Mevzuat ve Rekabet Hukuku
    Dış Politika ve AB Ortak Politikalarıyla Uyumsuzluk

• BJK kullanıcısına yanıt

ben akp üstü yazdım batıcı batı peşinden koştuğun sürece kalkmıyacak hele chp le imkansız.

açık açık toplantılarda konuşuyorlarmış devlet memnun psikolojik çalışmak zorunda kalıyorlar diye istihdama katkısından devlet çok memnun.

o dediğim öğretmen adayınada depo elamanı iş bulmuşlar durumum kötü deyince, başlamış sövmeye ben üni mezunuyum bulduğunuz iş bumu diye kriz geçirmeye bana burada bulun demiş, yap 86.000 kpssde buluruz kardeşim demişler bön bön bakmış, bizim halkın çoğu megalomani hastası herkes beyaz yaka olacak ,ceo olucak oldu, kendi kız kardeşim bile böyle hasta kim bilir nerede görüyorlar kendilerini .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2025; 19:23:48 >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Daha geçen ay gittim, 20tl karşılığı muayene oldum eee niye ödeyim bu saçmalığ??? Bu olay her sene siyasi kaygılar ile uzatılıyor.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Yoo neden kabul edeyim bu saçmalığı, her zaman karşı çıktım. Kimseyi zorla sigortalı yapıp borçlandıramazsın !... Bu saçmalığı asla ödemeyin, zaten 20tl karşılığı hastaneler açık. devlet çok istiyorsa 13 milyon işsize iş bulsun, ya da onları da kamuya alsın ve işsizlik çözülsün. Ne güzel 20 milyon memurumuz olur. Muhteşem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 22 Ağustos 2025; 19:59:17 >
  • 2014 2015 civarlarinda borcluydum. Odemedim. Son diyorlardi. Icra vs olur diyorlardi.

Ben odemedim. Gecen zamanda bu sacmaliktan vazgecilememis olmasi cok ilginc.

O donemin adayi olan kilicdaroglu bile vazgecmeyecekti bundan. Sadece hemen almayacagiz diyordu.

Isin kotu yani simdiki maliye bakani bunu alir. Sizden iki kere mtv alan adam bunu da alir.

Bilmiyorum bu yuzden odeyen var mi. Ama benim borcum ben universitedeyken yazilmisti bana.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • X-1 kullanıcısına yanıt

İşsizden donunu mu alacaksın?, ya devlet önce iş alanları açsın, gss işsizlik yüzünden var. Şimşek denilen herif gss falan alamaz, abisi RTE buna izin vermez, çünkü seçim var. Bunlar için seçim her kavramdan önemlidir. 13 milyon işsiz = 13 milyon seçmen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.