Şimdi Ara

Google Türkiye Krizinde Son Durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Türkiye krizinde son durum:


    -20 Eylül 2018: Rekabet Kurumu'ndan Google'a haksız rekabet cezası (93 milyon TL),
    -7 Kasım 2019: Rekabet Kurumu'ndan Google’a ikinci ve ağır ceza (Günlük 1,5 milyon TL),
    -12 Aralık 2019: Google'dan cezaya karşılık şirketlere gönderilen yaptırım mektubu,
    -16 Aralık 2019: Google "Türkiye'den çekilmiyoruz" açıklaması.
    -17 Aralık 2019: Google ve Türk Telekom'dan sunucu anlaşması,
    -17 Aralık 2019: Samsung’un Google krizi nedeniyle Türkiye'den çekleceği iddiası,
    -17 Aralık 2019: Günlük 1,5 milyon TL'lik ceza süreci başladı,
    -17 Aralık 2019: Samsung, Türkiye'den çekilmeyeceğini açıkladı.
    -Her yeni gelişmede bu liste güncellenecektir...






    Google, pek çok sektörde tekel konumunda, bu durum Türkiye’de de böyle. Evet rakipleri var, ancak kullanım oranlarına baktığımızda, o rakiplerin pazarda Google kadar ağırlığa sahip olmadıklarını görüyoruz. Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Android, dünyanın en çok kullanılan video servisi YouTube, yine en çok kullanılan arama motoru zaten Google’a ait.

    Durum böyle olunca piyasalarda rekabetleri düzenleyen devlet kurumları da Google’ı sıkı şekilde takip ediyor. Örneğin AB, bu yıl Google’a Avrupa’daki reklamcılık sektöründe “gücünü kötüye kullanma” nedeniyle 1,7 milyar euro ceza kesmişti ama o pazarlardaki iş ortaklarına “Artık lisans vermeyeceğim” restini çek(e)medi!

    Bu cezanın bir benzeri henüz birkaç ay öncesinde Türkiye’de Rekabet Kurumu tarafından “uyarı niteliğinde” verilmişti.

    Google beklenen düzenlemeyi yapmayınca bu kez Rekabet Kurumu günlük 1,5 milyon TL’lik bir ceza kesti. Google da hemen ardından GSM firmalarına ve ülkemizde telefon satıcılarına ulaşıp, “Eğer anlaşma olmasa Google uygulamalarını Türkiye’ye kapatacağız” bilgisini verdi. Gelin o kapatacağız dediği uygulamalara yakından bakalım.

    Türkiye’de Android değil, Android’de çalışan, Google’a ait uygulamalar kullanım dışı kalacak


    Google Play Store
    YouTube
    Gmail
    Google Search:
    Google Chrome
    Google Duo
    Google Play Music
    Google Speech
    Google Fotoğraflar
    Google Drive
    Google Maps






    Webtekno
    Türkiye’de Kullanım Dışı Kalacak 11 Google Uygulaması
    https://www.webtekno.com/google-turkiye-kullanim-disi-kalacak-uygulamalar-h81845.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 17 Aralık 2019; 19:26:40 >







  • komple her gün kullandığımız şeyler gidecek yani
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 27 Aralık 2020; 12:36:27 >
  • Vay google vay, elinden geleni ardına koymasın.
  • bir tek youtube un alternatifi yok, geriye kalan hepsinin alternatifi var.
  • hadi gardaşlarım bunların hepsini siliyoruz, android telefonları kırıyoruz, üstüne microsofta da gönderme yapıp windows/office de kullanmıyoruz format atıyoruz bundan sonra, durmak yok yola devam
  • İçimizden bir mucidte çikmiyorki türk malı bir sistem kursun bir işletim sistemi oluştursun biz iosçularda ona katilalim. Aslında dediğim gibi olmasi için büyük bir fırsat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para varda biz mi ios kullanmıyoruz.
  • maps dışında pek kullandığım yok ara sıra roma play kurmam bile resmen pil düşmanı....whatsapp çok onemli o çalışıyor no problem..tarayıcı opera chroma 5 basar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Aralık 2019; 12:51:15 >
  • Kişisel olarak tepki versek de, devletin ülkede bu kadar baskın bir şirket olmasını istememesi ve tekel olarak görmesi son derece normal. Google'ın artık elinin kolunun her yere uzanması milli güvenliğe bile bir tehdit oluşturmaya başladı. Bugün ellerinde 80 milyonun da dakika dakika ne yaptığı var. Devletin bu konudan rahatsız olması ve biraz aba altından sopa göstermesi anlaşılabilir bir durum.

    Son kullanıcı açısından YouTube hariç öyle vazgeçilmez bir hizmet yok bence. Evet, ilk 2-3 ay sıkıntı yaşar insanlar. Ancak, sonuçta Google her ne kadar çok güçlü de olsa her zaman alternatifler bulunur.

    Asıl sıkıntı çekecek işletmeler. Google hizmetlerine göbekten bağlı çok fazla işletme var, bunlar için çok büyük sıkıntı olur. Sonuçta sen ben son kullanıcıyız, istersek bir günde Gmail, Drive her şeyimizi başka bir hizmete taşır devam ederiz. İşletmelerin o kadar hızlı hareket etme imkanı yok maalesef.




  • Google nın bu pazardan çekileceğini hiç sanmıyorum orta yolu bulacaklardır.
  • Telefonun anlamı kalmıyor. Kullandığım özelliklerin yarısı gidiyor
  • Rezillik
  • Cidden infial çıkar

    Halk zaten acından ölüyor elinde son oyalanma ve vakit gecirme aygıtı telefonlar kaldı youtube falan giderse halk tepki verir

    Ayrica gitmemesi de gerekir iran mi lan burasi cin mi kuzey kore mi bir şekilde anlaşılsın böyle sacma is mi olur iyice medeni dunyadan koptuk yeter ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    bir tek youtube un alternatifi yok, geriye kalan hepsinin alternatifi var.
    play store'un alternatifi yok maalesef.ama youtube'u tarayıcıdan açabilirsiniz.
  • Bunlar PC'leri etkiliyor mu yoksa sadece Android için mi bilemiyorum. Ama konudan bağımsız, Google Search son zamanlarda saçmalıyor. Reklam ve önceliklerden herhalde, bir şey bulamıyor. Kendi sektöründe önemli bir bir firmanın adresini hatırlamadığım için ismini girdim, normalde ilk sayfada vermesi lazım. Yok. Tuzla'da bir bayisi varmış onu buluyor, firmanın kendisi üçüncü sayfada. Yandex'e yazdım ilk sayfada birinci sırada. Search görseller de öyle. Aynı imajların farklı boyurtlarını tekrarlayıp duruyor. Coğrafi konuma çok takılıyor. Üyeliğe zorlamak istiyor herhalde. Yandex artık standart arama motorum oldu. Çok çok daha iyi bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 17 Aralık 2019; 17:28:32 >
  • routemaster kullanıcısına yanıt
    Halkbank ı hoplatacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten hali hazırda Chrome değil Opera, Gmail yerine de Protonmail kullanıyorum.

    Youtube ve Google Play etkiler beni sadece, yine de Google Play dışındaki yerlerden de güvenli şekilde uygulama indirebilecek donanıma sahibim.



    Ama Google ürünlerinin engellenmesine karşıyım, devletin onca sorunu var mesele Google ve Paypal mı?

    Google'la uğraşmanın sırası değil, ki yerli yazılımımız falan da yok.

    "Gerçek anlamda" yerli yazılım üretmeyi başarırsın, yabancı tekelini kırmak için bu çalışmalara girersin ki yine yasaklamaz belli oranda kısıtlarsın.

    Ama Android gidecek ios gelecek, Samsung gidecek Apple gelecek. Yakında Huawei'nin Çin tabanlı işletim sistemi de çıkar onlar da gelir.


    Hatta Google askıya alınırsa, Samsung gibi telefonların satışı düşer iPhone satışları artar. Kazanan ABD olur yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 17 Aralık 2019; 18:8:29 >
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.