Şimdi Ara

Google'ın resmi belgelerine göre Android: iPhone'dan önce ve iPhone'dan sonra (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shady

sistemin internet tarayıcısıyla ilgili bölümü “daha sonra yazılmak” üzere boş bırakılırken; iPhone öncesi telefonlardan internete girilmesini sağlayan “WAP” için de ayrı bir bölüm açılmış. Aynı şekilde “çoklu medya oynatım yapısı, müzik ve fotoğraflar, mail hesaplarının çalışması, klasör ve dosya yapısı ile zengin metin biçimi ile ilgili bölümler de daha sonra yazılmak üzere boş bırakılmış

Bir haber sitesine bu kadar taraflı haber yapmak yakışmıyor. Windows Mobile 2003 ve Palm OS sistemleri bunların hepsine destek veriyor ve iOS dan yıllar önce çıkmış sistemler. üstelik denildiği gibi sadece WAP değil HTML destekleride var. Madem bunları Apple bulmuş ne diye Android üreticileri Microsoft'a lisans ücreti ödüyor??? Millet boşu boşuna çoluğa çocuğa fanboy diyor diyor, haber yapan editör fanboyun bayrak taşıyanı...

• bu haber hiç ama hiç objektif değil..

nokia salağı 5800 a biraz fazla ram ve kapasitif ekran koysaydı iphone miphone kalmazdı.. symbian o zamanlar için en gelişmiş mobil sistemdi..

iphone ye akıllı telefonu tanımladığı gibi bir iltifatta bulunulmuş ama katılmıyorum.. bu haberi hazırlayan htc universal, şu sıralar tekrar moda olan parmak izi okuyuculu toshiba g900 ü kullanmamış demektir..

microsoft şu berbat wp ye geçmeden önce wm çok çok daha oturaklı ve daha gelişmiş bir sistemdi.. ona sadece dokunmatiğe daha uygun bir arayüz hazırlasa böyle geriden gelmezdi..

• yine mi sen shady...

adam bildiğin fanlar kavga etsin diye eski haberleri gündeme getiriyor :D

• Apple yapar diğerleri takip eder. Ne zaman apple yapmayı bırakır ozaman batar, çünkü yaptığı şeyler pahalı ve insanlar okadar parayı yeniliğe ve yarattığı farka veriyor. Apple yenilikçi olamadığında ise ozaman apple için son yaklaşır. Apple son 2 senedir fark yaratacak birşeyler getirmedi.

Steve Jobs, bu gerekçeyle Android’in iPhone taklidi olduğunu düşünen Steve Jobs

Android bir telefon modeli değil Iphone taklidi olamaz. Eğer davanın temeli bu cümleye dayanıyorsa zaten konu kapanmıştır...
    Android - IOS olsa hadi neyse. Bankadaki 4 TL'min tamamını bunu düzeltmek için harcayacağım.
    Aynı cümlede 2 kez Steve Jobs yazmak da cabası..

Orijinalden alıntı: Midnightmrt

Neden Google a değilde samsung a dava açılıyor sistemi geliştiren Google değil mi?

Aynısını yazmaya geldim. Samsungla olan durum nedir yani? Asıl kaynak google değil mi yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam android, ios'u örnek almış ama ios'un android'den örnek aldığı şeyler de var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sicakyuz

quote:

Orijinalden alıntı: Illustrious.

The bomb has been planted.

Bu lafın .oku çıkmadı mı artık?

Demek ki çıkmamış canım

Bende aynısını Facebook, Selfie, Galaxy, konu dışı o şu bu için diyom... Ama? Napak camdanmı atlayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: vyc

quote:

Neden Google a değilde samsung a dava açılıyor sistemi geliştiren Google değil mi?

Aynısını yazmaya geldim. Samsungla olan durum nedir yani? Asıl kaynak google değil mi yani?

Nedenini söyleyeyim ABD'li büyük şirketler Microsoft, google, Apple Ibm gibi şirketler kendi aralarında patent davası açmama antlaşması yapmışlar ancak birebir kopyası olması dışında tabii.

O yüzden tüm işletim sistemleri mecbur bu firmalardan çıkıyor çünkü birbirlerine dava açamıyorlar.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu

• Özet geçin

Ses Kartı: Creative Sound Blaster AudigyFx Kulaklık: HyperX Cloud II - Sony MDR-1ABT
    Mouse: Steelseries Rival 600 - Qck+ Medium Klavye: Logitech G213 Prodigy RGB
  • Apple her zaman kopyalar... çalmada bir numara... iSheepler bundan anlar...

Google'ın resmi belgelerine göre Android: iPhone'dan önce ve iPhone'dan sonra

Beyin bedava

Samsung'un önceki cihazlarında(galaxy s gibi) tasarım çizgileri iphone(3/3gs) ile birbirini çok andırıyordu. Nexuslardaki saf android ve diğer firmaların arayüzleri tasarım bazında ios ile benzerlik göstermese de samsung kendi arayüzünü ve ikonlarını ios arayüzüne benzetmeye çalışmıştı.
    Açılan davalardan sonra samsung "doğadan ilham aldık" sloganı ile galaxy s3 modelinde yeni bir tasarım çizgisine gitme durumunda kaldı, o günden sonra zaten dikkat etmişsinizdir giriş seviyesinden amiral gemisine tüm telefonlarında aynı s3 tasarımı devam ediyor.

Bu da mesela o dönemler htc'nin cihazlarında kullandığı arayüz ve tasarım çizgisi. Demekki android arayüzünü ve tasarımını ios'a benzetmeye gerek yoktu, kendi çizgisini yaratmak yerine sadece basite kaçmak olmuş samsung'un yaptığı.

• teknoloji kopyalanarak ilerler bu kadar basit

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

quote:

The bomb has been planted.

Bu lafın .oku çıkmadı mı artık?

Demek ki çıkmamış canım

Bende aynısını Facebook, Selfie, Galaxy, konu dışı o şu bu için diyom... Ama? Napak camdanmı atlayalım

Haha...
    Biz de Türkçe konuşmayı bilmeyen adama ne diyoruz...

• Yazı bilgilendirici olmuş ben buna dayanarak kangal alır diyorum.

Yahu arkadaş kafamın almadığı konu şu eğer konu androidse neden muhattap samsung yoksa apple çaktırmadan samsungun öldürdüğü badaya dava açtı da bizi mi kekliyorlar. Çelişki çok fazla tek tek yazmaya gerek yok.

Konuya dönersek, evet apple ilk dokunmatik telefonu üretmemiştir kesinlikle ama dokunmatik bir telefonla neler yapılabileceğini en iyi gösteren firma olmuştur. Gerek işlevsellik gerek zamanlama gerekse de piyasayı ve ihtiyaçları okuyarak(Keşke fiyatları da okuyabilse). Yalnız apple da bu cihazı ortaya çıkartırken diğer dokunmatiklerden ya da diğer sistemlerden bir çok şeyi cihazına katmıştır, ilham almıştır. Bu apple ı taklitçi mi yapar kesinlikle hayır. Bilakis apple ın bu teknolojiyi alıp kendi cihazlarında benzer bir şeklini kullanıp geliştirmesi teknolojiyi geliştirir ve tekelleşmeyi de engeller. Aynı şekilde android ya da microsoft ta diğer sistemlere bakarak bir şeyin benzerini kendi sistemlerinde kullanabilirler. Bire bir aynısı demiyorum buraya dikkat.

Haliyle bire bir kopya olmadıkça hiç bir patent davasının benim için bir geçerliliği yok belki de ben o kadar kapital mantaliteyle bakamıyorum mevzuya. Tekelleşmeye sonuna kadar karşıyım. Şu anda 2000+ civarı para verdiğiniz bir 5s i 4000 liraya size itelediklerinde görürüm ben yok şöyle taklit yapıyorlar yok apple her zaman liderdir. Apple her zaman ilkleri yapar teranelerinizi. Apple ın da başkalarından aldıklarını şuraya yazsak buradan apple ın merkez binasına gidiş geliş duble yol olur. Diğer firmalar içinde geçerli bu durum.

• Ubuntu gelcek dertler bitecek

• Ben boyle bisey gormedim arkadas. Teknoloji ve urunler gelismesin o zaman ? En begenilen yoruma katilmamak elde degil.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.