Şimdi Ara

Google'ın resmi belgelerine göre Android: iPhone'dan önce ve iPhone'dan sonra (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guhong01

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

dünya biliyor androidin ios çakması olarak doğdugunu ancak su anda androidin eli oldukça güçlü halde, steve jobs gercekten altın hamlesini yaptı ve gitti
    not : note3 kullanıcısı

ios çakmasi demek bence doğru bir tabir değil, rakip desek daha doğru olur, sizin dediğiniz gibi olursa ferrari fordun çakmasi, bizde maymun çakmasiyiz

peki şunu açıklar mısın, neden iphone çıktıktan sonra tüm herşeyini değiştirip dokunmatiğe geçiyor? daha piyasaya birşey sürmemişken, tuşlu telefon çıkaracakken iphone çıktıktan sonra direk çakmasını çıkarıyor, yani dokunmatik olanı. bu yüzden çakmadır işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Buraktas.

Buna benzer bir olayı okumuştum Andy Rubin iphone tanıtımını arabasından takip etmiş ve tanıtılan iphone u öğrenince androide baştan başlamalıyız demiş. Ne kadar doğru bilinmez ama androidin ve ios un gelişmesinde ikisinin de birbiri üzerinde payı olduğu ama iosun payının çok daha büyük olduğu çok açık. Bu habere gerek bile yok teknolojiyi takım tutar gibi takip etmeyip objektif karşılaştırma yapabilecek herkes bunun zaten farkındadır.

Sonuna kadar katılıyorum ios olmasaydı Android rekabet olmadığından aheste aheste gelişirdi.

Not:imza Gandalf'ın sözü değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

quote:

Orijinalden alıntı: Buraktas.

Buna benzer bir olayı okumuştum Andy Rubin iphone tanıtımını arabasından takip etmiş ve tanıtılan iphone u öğrenince androide baştan başlamalıyız demiş. Ne kadar doğru bilinmez ama androidin ve ios un gelişmesinde ikisinin de birbiri üzerinde payı olduğu ama iosun payının çok daha büyük olduğu çok açık. Bu habere gerek bile yok teknolojiyi takım tutar gibi takip etmeyip objektif karşılaştırma yapabilecek herkes bunun zaten farkındadır.

Sonuna kadar katılıyorum ios olmasaydı Android rekabet olmadığından aheste aheste gelişirdi.

Not:imza Gandalf'ın sözü değil mi?

Aynen öyle dostum Gandalf'ın Frodo'ya söylediği bir söz. Yüzüklerin efendisinin yeri ayrıdır benim için.

• Benim içinde öyle anlaşılıyordur zaten

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

Benim içinde öyle anlaşılıyordur zaten

Farkettim.
  • Vasto Lorde kullanıcısına yanıt
    O bir yariş, bir firmanin yaptiği yenilik diğerlerini de tetikler tabi ki, bu kavramda apple da çok yönden diğer firmalari taklit ediyor ki ilk dokunmatik cihazi piyasaya sunmak apple'a ait bir ün değil, 1990 larda bu cihazlar ortaya çikmaya başladi ama yayginlaşma aşamasi apple sayesinde oldu. Apple dokunmatik bir cihazi piyasaya sürmüşken diğer firmalarin buna sessiz kalmasi teknolojinin gelişmesi açisindan büyük bir engel olurdu. Bu tip rekabetçi hareketlere "taklit" denilmemeli, bu sayede şuan bu derece ileri teknolojiler kullaniyoruz

Orijinalden alıntı: Guhong01

O bir yariş, bir firmanin yaptiği yenilik diğerlerini de tetikler tabi ki, bu kavramda apple da çok yönden diğer firmalari taklit ediyor ki ilk dokunmatik cihazi piyasaya sunmak apple'a ait bir ün değil, 1990 larda bu cihazlar ortaya çikmaya başladi ama yayginlaşma aşamasi apple sayesinde oldu. Apple dokunmatik bir cihazi piyasaya sürmüşken diğer firmalarin buna sessiz kalmasi teknolojinin gelişmesi açisindan büyük bir engel olurdu. Bu tip rekabetçi hareketlere "taklit" denilmemeli, bu sayede şuan bu derece ileri teknolojiler kullaniyoruz

tabiki önceden vardı dokunmatikler ama yaygın değildi fakat google'ın iphone çıkışından sonra 180 derece dönmesi taklitten başka bir şey değil bence

Google, iPhone'u gördükten sonra her şeye en baştan başlamak zorunda kaldı

Android ekibi de aynısını söylüyor zaten. Sonuç ne peki? Iphone önce çıktıysa rakipleri olduğu yerde kalsa mıydı?

Mesela Apple'ın iç yazışmalarında rakiplerin donanımda ve ekosistemlerinde hızla geliştiklerini, çok iyi pazarlama yaptıkları, telefonları pazarlayan GSM şirketlerinin Iphone'ların kendilerine olan maliyetleri yüzünden ilgilerini kaybettikleri, büyük ekran ve orta seviye fiyatta rekabet edecek ürünleri olmadığı anlatılıyor. Apple haberlerinden sorumlularının filtresine takılıyor herhalde. Sadece Apple'ın işine gelecek haberler süzülüyor.

http://www.slashgear.com/document-details-apples-concern-over-growing-android-competition-04323800/

• Çok uzun ve internet cafeden girdiğim için okuyamadım.
    Şimdi durumu biri bana özetleyebilir mi?
    Kimin eli kimin cebinde?

Orijinalden alıntı: Guaire

4 ay sonra Android Iphone'dan önce dokunmatik değildi temalı bir konu daha bekliyoruz. 4 ay önceki aynı temalı konu:

Google, iPhone'u gördükten sonra her şeye en baştan başlamak zorunda kaldı

Android ekibi de aynısını söylüyor zaten. Sonuç ne peki? Iphone önce çıktıysa rakipleri olduğu yerde kalsa mıydı?

Mesela Apple'ın iç yazışmalarında rakiplerin donanımda ve ekosistemlerinde hızla geliştiklerini, çok iyi pazarlama yaptıkları, telefonları pazarlayan GSM şirketlerinin Iphone'ların kendilerine olan maliyetleri yüzünden ilgilerini kaybettikleri, büyük ekran ve orta seviye fiyatta rekabet edecek ürünleri olmadığı anlatılıyor. Apple haberlerinden sorumlularının filtresine takılıyor herhalde. Sadece Apple'ın işine gelecek haberler süzülüyor.

http://www.slashgear.com/document-details-apples-concern-over-growing-android-competition-04323800/

Shady'den ne beklersin ki. Tamam Iphone devrim olabilir ama Android olmasaydı ortalık Apple'a kalsaydı halimiz yaman olurdu. Ios işletim sistemindeki çoğu özellik (Durum cubuğu, Control Center, Multitasking vb...)
    başka işletim sistemlerinden görülüp eklendi. Ios ilk çıktığında hiç biri yoktu. Ios 4'de Multitasking, Ios 5'de bildirim çubuğu, Ios 7'de Control Center ve dahası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İos 7'nin (Şu tuşa 2 kez basınca çıkan adını unuttum ) android 4.0+ kinin yan çevrilmiş versiyonu,Kaydırmalı(örneğin rehberde)
    tasarım android 4.0'da başladı ios 7de bunları görebiliyoruz...
    Not:İphonedeki rehberi kast etmiyorum.

• Nedense ios denilince aklima SKYNET( terminator ) geliyor.

Orijinalden alıntı: FusuyDroid

İos 7'nin (Şu tuşa 2 kez basınca çıkan adını unuttum ) android 4.0+ kinin yan çevrilmiş versiyonu,Kaydırmalı(örneğin rehberde)
    tasarım android 4.0'da başladı ios 7de bunları görebiliyoruz...
    Not:İphonedeki rehberi kast etmiyorum.

Multi taskteki işlemleri kapatmasıyla androiddeki o pencerenin hiçbir alakası yok o zaman hiç öyle bir pencere yapılmasın biraz habere odaklanın ve anlayın.
    Not: Android ve iOS kullanıcısı

~ Kemalist ~

• Şu konudaki en mantıklı yorumu yapmışsınız tebrik ediyorum

• Klasik Shady nin android cakmadir konularindan biri daha...

ve
    7710 konuşacak

2007de türüyen o iphoneden tek eksikleri, multitoch olmamasıydı...iPhone, herşeyi kendi icat etmiş gibi göstermesi, bu tür efsaneleri insanlara karşı kör etmeye yetiyor, applenin amacı tekel olmaktır anlamadınız hala

ayrıca
    nokia n800 serisinide unutmayalm 2006 sonlarında çkmştı hatırlarsam

ve ayrıca ben iphone tasarımını en çok buna benzetiyorum, o yıllarda tasarım işi oturma aşamalarıdaydı henüz

Biz 6600'da, 7710'da, P900 serisinde, 3D ve HD oyunları oynar, emulatörle takılr, internette gezer, video fotoğraf bile çekerdik. Tek sorun o dönemler internet bukadar yaygın değildi, her evde pc yoktu,tellerde internete girmek için zengin olmak gerekir, 10kb2lık veriye, 2 kontör verirdik,gprs'e :) Bu nedenle akılda kalıcı olamadı bu cihazlar.İnternet yayıldıkca, bu dönemler çıkan cihazların hepsi aklda kalıcı olmştur
    ve
    Uygulama mağzası işi, o dönemler olmasıda imkansızdı bu yüzden bunların akıllı telefon olduğunu çoğu kişi bilmiyordu, uygulama yüklemek için pcden indirip telefona atıp kurmanız gerekiyordu.

iPhone bu efsanelerin birleişimini çıkartmış, Android'de, iPhone'nin efsane birleşimini özgür biçimde sunmuş. Ayrıca iphonenin ilk bizde dedeiği herşeyi daha önce biz kullanabiliyorduk, bukadar yalakalık yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 16 Nisan 2014; 14:31:02 >

• Güzel bir makale olmuş.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.