Şimdi Ara

Goodyear - Sava - Barum ? SAVA Eskimo S3+ aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
15.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar haftasonu Turgut Özel Bulvarı (Ankara) üzerindeki + Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki bir çok Lastik firmasını gezdim, fiyatlar, öneriler aldım. Görüştüğüm firmaların büyük kısmı ağız birliği etmişcesine Sava'dan çok memnun kalacağımı söyleyerek Sava almamı tavsiye ettiler. Zaten konudan biliyorsunuz Sava tercihlerim arasındaydı.

Yalnız tam sezonu olması hasebiyle tüm lastik firmalarında kuyruk vardı ve hepsi de pazarlığa kapalı konuştular. Goodyear UG8 için 350-400 arası, Sava için 275-325 arası fiyatlar aldım. Barum-Conti önerenler oldu ama, sanırım boykot ediyorduk bu firmayı o yüzden fiyat dahi almadım. Petlas, Nexen önerilerini ise hiç dinlemedim.

En uygun koşullar ve satıcı ilgisi hasebiyle Kazım Karabekir Caddesindeki Tunahanlılar Ltd. Şti.'nden (GoodYear bayii ama bir çok markaya ev sahipliği yapıyorlar) Sava Eskimo S3+ 205/55/16-91T aldım. Adet fiyatı 300₺ olup, sökme takma bu fiyata dahil ve Lastik oteli hizmeti de aldım ilave olarak.

Lastikle ilgili ilk izlenimim (tabi sadece 15-20 km yol yaptım henüz) olumlu oldu. Lastik ya da yol sesinde bir artış hisstmedim. (Yazlıklar Nexen NBlue HD+) Fren mesafesi kısaldı gibi. Bir de Nexen lerdeki (fren mesafesiyle birlikte) şikayetimden olan patiye düşme de sanki olmadı bunda. Tabi kış koşullarında ya da en azından bir süre daha kullanmadan kesin yorum yapamam. Şu kısa kullanıma göre memnunum, umarım kışın da yolda bırakmaz.

Arkadaşlar ben de kendi aracıma 205-55-16 ölçülerinde kış lastiği alacağım ama henüz çok kararsızım. Hepsinin iyi/kötü yorumları var ve kafa karıştırıyor.

Sizler önümüzdeki kış sezonunda hangi ölçü için, hangi marka/modeli almayı düşünüyorsunuz ve hangi şehirde kullanacaksınız? Elinde olanı kullanacak olanların marka/modeli ve yorumları nedir acaba?

Gelen öneriler neticesinde, aşağıdaki 3 üründen birinde karar kılacağım.

1- Sava Eskimo
    2- Debica frigo
    3- Barum polaris

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 19 Kasım 2018; 9:33:14 >

• Merhaba,
    Daha önceki aracımda BARUM POLARİS marka kış lastiklerim vardı. Fiyat/performans olarak güzeldi. Continantal in markası, bayilerinde bulunuyor ve bayilerde güzel lastik olduğununu söylüyorlar.
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar çok yükselmiş. Ya yerli üretim ya da sizinde önerdiğiniz bilinen markaların yan ürünlerine yöneleceğim gibi görünüyor. Ankara'da geçen kış sert geçmedi, nokian tarzı bir lastik abartı olur zannediyorum.
  • Arkadaşlar 1 aydır yaptığım araştırmalar ve çevremde kullananlardan aldığım tavsiyeler ile sıralamayı şöyle yaptım;

1- Goodyear ug8 (335,00 TL) --->
    kolayoto.com
    Goodyear Ultragrip 8 205/55R16 91T - KolayOto
    https://kolayoto.com/goodyear-ultragrip-8-205-55r16-91t.html

2- Sava eskimo s3+ (300,00 TL) --->
    kolayoto.com
    Sava Eskimo S3+ 205/55R16 91T - KolayOto
    https://kolayoto.com/sava-eskimo-s3-205-55r16-91t-50448.html

3- Barum Polaris 3 (303,00 TL) --->
    kolayoto.com
    Barum Polaris3 205/55R16 91T - KolayOto
    https://kolayoto.com/barum205-55r16-91t-tl-polaris-3.html

• Nokian Wr D4, Continental Conti Ts860, Nokian Weatherproof.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınız arasında sava derim... Tecrübem iyidir bu lastikle...

Genel olarak ise nokian wr d4 tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 9 Ekim 2018; 19:0:9 >
  • lastik alacaksan istanbuldaysan Kartal'da arkadaşım var en ölü fiyattan hem satıyor hemde ücretsiz takıyor fiyat almanı tavsiye ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FALKEN VS DUNLOP
    2 yıl önce açıldı
    SAVA LASTİK
    14 yıl önce açıldı
    Hankook vs Nokian
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • premium marka alamıyorsan (michelin,conti,goodyear,pirelli,Bridgestone, nokian da artık listeye eklenebilir) sava en iyi etiket değerine sahip lastik. Pratikte de 2 sezon kullandım, gerek yağmur, gerek kar üzerinde çok başarılı. C sınıfı yakıt ekonomisiyle lastikten dolayı kışın yakıtınız da artmıyor.
  • @High Quality

Hocam Ankara için nokian fazla gelmez mi? Sanki daha çok doğu illeri için gibi. Bir de zaten araç yatıyor, hafta sonları gezme amaçlı kullanılıyor.

@sissil

İlk mesaj da belirtmiştim aslında, Ankara'da ikamet ediyorum.

Burada da gördüğüm kadarıyla sava tercih edilesi duruyor. Geçen kış komşum aracına almıştı. Ölçüleri farklıydı (daha küçüktü -aracı 306-) ve sanırım adet fiyatını 160,00 TL den almıştı. O zamanlar sava'yı ilk kez duyduğum için, eleştirmiştim kendisini. Lastik çok önemli, neden iyi bir marka almadın demiştim. Kısmet.

• Petlas Snowmaster al geç hocam.

• Debica markasını da ekleyin seçeneklere,Goodyear bünyesinde hammadde ve ar-ge olarak ortak yer alıyor,Polonya menşeyli oldukça büyük bir üretici,üretimleri Polonya ve Almanya'da yapılıyor.

Bir diğer önerim de Abd menşeyli Cooper Tyres olacaktır,Avrupa operasyonu İngiltere ve Sırbistan'da üretiliyor.Rally official lastik üreticisi,F1'i de alıyorlardı son anda Pirelli'ye kaptırdılar.

Fiyatlar bu şekildeyken bu tip fiyat-performansı yüksek markalara yönelmekte fayda var.
  • @faho

Debica içinde yorumlar güzel, sava ile aynı lastik olduğu felan yazılmış bir yorumda. Deseni, hammaddesi aynı denmiş ve daha ucuz. Debicayı da düşüneceğim. Ama cooper tires yok sanırım, çıkmadı aramalarımda.

@DntRx

Bir önceki aracımda snowmaster vardı ve özellikle havalar biraz ısındığında asfaltı kazıyormuş gibi ses yapıyordu. Yoksa petlas içinde kar-yağmur performansı iyi deniyor. Sırf o sesi tekrar yaşamaktan korkuyorum.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Anladım. Ben onceki aracimda 4 kış petlas kullandım. Memnun kaldım. Suanki aracımda milestone var. Petlasın yine. Ondandan da memnunum. Özellikle iç anadolu bölgesinde gayet iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Yazlık lastigimde starmaxx naturen serisi. Bakalım havalar biraz daha soğusun kisliklari taktiracagiz.

Benim düşüncem en kötü kış lastiği bile en iyi yaz lastiginden kışın daha iyi performans verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@faho

Debica içinde yorumlar güzel, sava ile aynı lastik olduğu felan yazılmış bir yorumda. Deseni, hammaddesi aynı denmiş ve daha ucuz. Debicayı da düşüneceğim. Ama cooper tires yok sanırım, çıkmadı aramalarımda.

@DntRx

Bir önceki aracımda snowmaster vardı ve özellikle havalar biraz ısındığında asfaltı kazıyormuş gibi ses yapıyordu. Yoksa petlas içinde kar-yağmur performansı iyi deniyor. Sırf o sesi tekrar yaşamaktan korkuyorum.
    Vallahi ben muhtemelen Debica alacağım ya da Cooper Tyres artık hangisi en tazesinden denk gelirse.Yeterince araştırdım ve oklar bu iki markayı gösteriyor şahsıma.

Size 3. bir opsiyon olarak da Bf Goodrich önerebilirim.
  • DntRx kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncedeyim, etrafımda "zaten sadece gezmek için kullanıyorsun, yazlıkla idare edersin" diyenler oluyor ama kış lastiği belki bir kere lazım olur ama onda da ya hayat kurtarır ya kaza engeller düşüncesiyle yine de alacağım.
  • Yazdıkların arasında Sava derim.

Petlasın fiyatını bilmiuorum, daha ucuzsa onu al bence.

Ben Ankara'dayken 4 sene Petlas kışlık kullandım, gayet memnundum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Yazdıkların arasında Sava derim.

Petlasın fiyatını bilmiuorum, daha ucuzsa onu al bence.

Ben Ankara'dayken 4 sene Petlas kışlık kullandım, gayet memnundum.
    En uygunu petlas hocam, 220,00 gibi fiyatı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

premium marka alamıyorsan (michelin,conti,goodyear,pirelli,Bridgestone, nokian da artık listeye eklenebilir) sava en iyi etiket değerine sahip lastik. Pratikte de 2 sezon kullandım, gerek yağmur, gerek kar üzerinde çok başarılı. C sınıfı yakıt ekonomisiyle lastikten dolayı kışın yakıtınız da artmıyor.
    Katılıyorum. Çoğu ucuz marka kış lastiği karda iyiyken, kuru ve ıslak zeminde fena halde çuvallıyor. (Kalite burada kendini belli ediyor) Sava, hesaplı lastikler arasında karlı-kuru-ıslak zeminlerin tamamında iyi/geçer not alabilen kış lastikleri üretiyor.

NOT: Örneğin; Kormoran karda 1. çıktığı testin sonucunda "uzak durulması gereken lastik" oluyor; çünkü kuru ve ıslak zeminde tehlikeli düzeyde başarısız oluyor.
  • Sava yı öneririm. İki kıştır kullanıyorum. Çok memnunum. Kar performansı harika. Uzun yolda titreşim vs yok. Dişler çok derin ses yapmasınıda beklerdim. Ama sessiz de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşlar, görüşleriniz karar vermemde büyük etken olacak. Kuvvetle muhtemel Sava tercih edeceğim gibi görünüyor. Kasım başında taktırmayı düşünüyorum. Zaten aldığımda ve akabindeki kullanım sürecinde de görüşlerimi mutlaka paylaşırım ki başkaları da istifade etsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.