Şimdi Ara

Online cezayı yanlışlıkla 3 kez ödedim, nasıl geri alabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 128 TL trafik cezasını Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine online ödeme yaptım arkadaşlar, 22 Ocak tarihinde iki kez denedim, olmadı, 2 gün önce tekrar denedim bu sefer oldu fakat 22 Ocakta yapmaya çalıştığım ödemeler de 3 er taksit şeklinde yapılmış, iki ödemenin de birinci taksidi gelmiş bulunuyor. Bu ayın ekstresinde de 3. yaptığım ödeme gözükecek Nasıl düzeltebilirim bu durumu ?



  • Her halükârda kredi kartına ödemeleri yapmaya devam edeceksiniz. Banka emrinize uygun olarak provizyon vermiş. Yapmanız gereken dilekçe, makbuzlar ve dekontlar ile aracınızın tescilli olduğu ildeki ilgili vergi dairesine veya mal müdürlüğüne şahsen veya iadeli-taahhütlü posta ile başvuruda bulunmaktır. Gönderilecek cevaba göre işleminiz ya tarh komisyonunda ele alınacak ya da tahakkuktan geçen işleminizin iptal edilmesi ve paranızın iadesi için süreç başlatılacak ama bence (başıma benzeri geldiği için) ödediğiniz fazladan para adınıza kayıtlı motorlu araç bulunması durumunda Temmuz 2010 MTV 2. taksit borcunuzdan düşülecek.

    Yine de bence şahsen veya posta ile başvurun. Bakalım ne diyecekler. Belki çok şey değişmiş de olabilir.
  • İlginize çok teşekkür ederim Taner Bey. Pazartesi günü Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi'ne gidip bilgi alayım. Adıma kayıtlı başka bir araç daha var onun MTV'sinden düşmeleri bana da mantıklı geldi ama umarım öyle bir uygulama yapmazlar.
  • 2002'de Motorlu Taşıt Vergilerini Mükerrer aldılar, Devlete ırat kaydetmek (gelir yaratmak) için fakat Anayasa Mahkemesi bunun kanuna ve hukuka aykırı olduğuna karar vererek uygulamayı iptal etti. Benim gibi efendi vatandaşlar ödedi, uyanık ve kurnaz olan tilki kafalılar ödemedi. Ödemeyenlerin yanına kâr kaldı, ödeyenlere çok zorlu uğraşlar ve uzun süreler sonra iade edildi ya da gelecekteki MTV borçlarından mahsup edildi. XXX aracınıza ödediğiniz fazladan vergi/ceza YYY aracınızın ileride tahakkuk edecek olan vergi borçlarına karşılık mahsup edilebilir.

    Türkiye'de, arkadaşım, herşey olabilir. Yaşayarak, şahsen öğreniyorsun.
  • Kesinlikle haklısınız.. Hayrola bakalım..
  • Haklısınız Taner Hocam. Ben de eşşek gibi vergimi ödedim. Gidip ne olacak diye sorduğumda, gelecek verginizi ödemeyeceksiniz demişlerdi. Ben de ilgilenmedim tabi. Bir de ne göreyim, vergideki artıştan dolayı aradaki fark faizle büyümüş, bunu da eşşek gibi ödedim ama çok zoruma gitti. Devlet kuzu kuzu gel vergini öde diye çağırır, gider ödersin. Sonra yasa iptal edilir alacağın olur, arada fark oluşur sana bilgi vermez yine gider eşşek gibi ödersin. Sanki orda çalışanlar, yöneticiler uzaydan gelmiş bu toplumun bir üyesi değil. Kağıt devletin kağıdı, cebinden çıkmıyor bir bildirimde bulunsan ne olur? Yok olmaz illa ki, bu halkın bireyleri, diğer bireylerine eziyet edecek.
    Benim önüme gelip el pençe divan durup, bu çocuğun durumu ne olacak diye soranlar, makamına gittiğinde şahlanmış kır ata biniyor oluyorlar. Dünyanın hangi uygar ülkesinde bu uygulamalar oluyor. Çok merak ediyorum. Hatta biz ne zaman daha uygar bir ülke olacağız diye daha çok merak ediyorum. Kendime sabır, rakı üreticilerine de herdaim bol üretimler diliyorum.




  • Konuyu hortlatacagim online 3 kere ödeme yaptım trafik cezasına ne yapmalıyım yakinda başına gelen varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.