Şimdi Ara

Goodyear - Sava - Barum ? SAVA Eskimo S3+ aldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
15.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sava ile UG8 arasında 30TL fark var ise bence UG8'i tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Teşekkürler arkadaşlar, görüşleriniz karar vermemde büyük etken olacak. Kuvvetle muhtemel Sava tercih edeceğim gibi görünüyor. Kasım başında taktırmayı düşünüyorum. Zaten aldığımda ve akabindeki kullanım sürecinde de görüşlerimi mutlaka paylaşırım ki başkaları da istifade etsin.
    https://forum.donanimhaber.com/sava-205-55-16-tane-165-fiyat-iyi-mi--122743498-2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

https://forum.donanimhaber.com/sava-205-55-16-tane-165-fiyat-iyi-mi--122743498-2

Alıntıları Göster
    Konuyu okudum, konu içinde bir arkadaşta kendi inceleme konusunu (@mr.big) paylaşmış, onu da okudum ve sava için kafamda soru işareti kalmadı artık.

• quote:

@High Quality

Hocam Ankara için nokian fazla gelmez mi? Sanki daha çok doğu illeri için gibi. Bir de zaten araç yatıyor, hafta sonları gezme amaçlı kullanılıyor.

@sissil

İlk mesaj da belirtmiştim aslında, Ankara'da ikamet ediyorum.

Burada da gördüğüm kadarıyla sava tercih edilesi duruyor. Geçen kış komşum aracına almıştı. Ölçüleri farklıydı (daha küçüktü -aracı 306-) ve sanırım adet fiyatını 160,00 TL den almıştı. O zamanlar sava'yı ilk kez duyduğum için, eleştirmiştim kendisini. Lastik çok önemli, neden iyi bir marka almadın demiştim. Kısmet.
    Marka önermekten nefret ederim ama 3 yıl önce Weatherproof aldım, kar zamankı Bolu'da geziye çıktım. Michelin Alpin, Petlas Snowmaster vs kullanmıştım bu zamana kadar, ondaki performansı alamadım. Petlas ilk yıl iyi, sonra yok.

Şartlarım ağır değil diyorsan D4 yerine Weatherproof alıp kışları ve baharları kullanmanı tavsiye ederim. Ederim etmesine de bu fiyatlarla da al demem sanırım çok zam gelmiş çok. İstediğiniz Sava da çok yıllık lastik, yeni çıkmış seriler varsa onlara bakmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• High Quality kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    bende Weatherproof yada D4 almayı düşünüyorum. Weatherproof için bazı yorumlarda,
    erken yıpranma, bir kaç yıl sonra yanlardan teltel çatlama, açılma gibi şeylerden bahsedilmişti.
    sizin başınıza bu tür şeyler geldi mi?
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Bu bütün lastiklerde başınıza gelebilir.

Tel kırma ve çatlakların en önemli iki sebebi araç tipine uygun lastik kullanılmaması ve sürücünün sürüş alışkanlıklarıdır.

Örnek olarak: 1200 KG'ı geçen araçlarda, Weatherpoof SUV deseni veya XL olan ürünler yerine, standart ürünleri kullanmanız durumunda, ağırlık farkı ve lastik yanağına binen basıncın artışına bağlı olarak, tel kırma, çatlama problemleri yaşanabilir.

Ek olarak, lastiklerini A/T ve M/T özellikli arazi lastiği gibi, dikkatsizce kullanan birçok sürücü de yollardaki kasis ve çukurlara hız kesmeden girmekte ve ardından lastiklerin tel kırdığını, balon yaptığını belirtmektedir. Kaldırıma sıfır yanaşırken sürekli sürtmeden tutun da, kaldırıma park etmeye çalışırken sert darbe nedeniyle balon yapmaya dek birçok tüketici çeşitli markalardaki lastikler için garanti talebinde bulunmaktadır. Bu noktada önemli olan sizin aracınıza uygun bir lastik seçmeniz ve lastiklerinizin şehir içi kullanımda, asfalt zeminde güvenle kullanılmak üzere üretildiğini bilerek kullanmanızdır. Nokian'ın Türkiye'de yeterince tanınmıyor olması, birçok önyargıya sebep olsa da, gönül rahatlığı ile kullanılabilecek ürünler arasındadır.

Lütfen yanlış anlamayın. Lastikçim olarak biz 20'den fazla marka ile çalışıyoruz. Tüm markalara eşit mesafedeyiz bu noktada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lastikcim

Bu bütün lastiklerde başınıza gelebilir.

Tel kırma ve çatlakların en önemli iki sebebi araç tipine uygun lastik kullanılmaması ve sürücünün sürüş alışkanlıklarıdır.

Örnek olarak: 1200 KG'ı geçen araçlarda, Weatherpoof SUV deseni veya XL olan ürünler yerine, standart ürünleri kullanmanız durumunda, ağırlık farkı ve lastik yanağına binen basıncın artışına bağlı olarak, tel kırma, çatlama problemleri yaşanabilir.

Ek olarak, lastiklerini A/T ve M/T özellikli arazi lastiği gibi, dikkatsizce kullanan birçok sürücü de yollardaki kasis ve çukurlara hız kesmeden girmekte ve ardından lastiklerin tel kırdığını, balon yaptığını belirtmektedir. Kaldırıma sıfır yanaşırken sürekli sürtmeden tutun da, kaldırıma park etmeye çalışırken sert darbe nedeniyle balon yapmaya dek birçok tüketici çeşitli markalardaki lastikler için garanti talebinde bulunmaktadır. Bu noktada önemli olan sizin aracınıza uygun bir lastik seçmeniz ve lastiklerinizin şehir içi kullanımda, asfalt zeminde güvenle kullanılmak üzere üretildiğini bilerek kullanmanızdır. Nokian'ın Türkiye'de yeterince tanınmıyor olması, birçok önyargıya sebep olsa da, gönül rahatlığı ile kullanılabilecek ürünler arasındadır.

Lütfen yanlış anlamayın. Lastikçim olarak biz 20'den fazla marka ile çalışıyoruz. Tüm markalara eşit mesafedeyiz bu noktada.
    Bende lastikleri yenilerken
    Debica 225 45 r17 lastikcimden aldım ,memnun kaldım. Kışlıklar içinde 16 inç egea jant ve sava alıcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gabriel.Espaso -- 12 Ekim 2018; 14:49:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

lastik alacaksan istanbuldaysan Kartal'da arkadaşım var en ölü fiyattan hem satıyor hemde ücretsiz takıyor fiyat almanı tavsiye ederim
    eyvallah. aklımızda bulunsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

merhaba,
    bende Weatherproof yada D4 almayı düşünüyorum. Weatherproof için bazı yorumlarda,
    erken yıpranma, bir kaç yıl sonra yanlardan teltel çatlama, açılma gibi şeylerden bahsedilmişti.
    sizin başınıza bu tür şeyler geldi mi?
    Parçalanma başlangıcı var hep, tablo o şekil yani. Kopma yok büyük parça halinde, ufak ufak yıpranmalar var araç yok yanımda gelince fotoğraf atarım. Ben genel olarak memnunum dediğim gibi 40bin kmye yaklaştım o da olsun, 6mmden fazla diş derinliği var daha. Hamur yumuşaklığı da kaybolmadı.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Imkan varsa nokian ve continental iyidir.

Michelin gereksiz pahalı.

Orta direk için; Sava-debica, Falken, hankook, lassa, petlas.

Uyguna bulunursa bridgestone ve goodyear.

www.hepsiburada.com
    Continental 205/55R16 91T TS860 Kış Lastiği (Üretim Yılı: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/continental-205-55r16-91t-ts860-kis-lastigi-uretim-yili-2019-p-HBV000001AGZ1

www.hepsiburada.com
    Lassa 205/55 R16 91H Snoways 4 Oto Kış Lastiği (Üretim Yılı: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/lassa-205-55-r16-91h-snoways-4-oto-kis-lastigi-uretim-yili-2019-p-HBV00000DW9I7

www.hepsiburada.com
    Goodyear 205/55 R16 91T UltraGrip 8 Oto Kış Lastiği (Üretim: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/goodyear-205-55-r16-91t-ultragrip-8-oto-kis-lastigi-uretim-2019-p-OTYSF778886

www.hepsiburada.com
    Bridgestone 205/55 R16 Blizzak LM001 91H Kış Lastiği (Üretim Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/bridgestone-205-55-r16-blizzak-lm001-91h-kis-lastigi-uretim-yili-2019-p-HBV000008A2KL

www.hepsiburada.com
    Nokian 205/55 R16 91H WR D4 Kış Lastiği (Üretim Yılı: 2019) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91h-wr-d4-kis-lastigi-uretim-yili-2019-p-OTKMT429527

www.hepsiburada.com
    Falken 205/55 R16 91H EuroWinter HS01 Kış Lastiği (Üretim: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/falken-205-55-r16-91h-eurowinter-hs01-kis-lastigi-uretim-2018-p-HBV000007HKCZ

• High Quality kullanıcısına yanıt
    kış lastiğinde 40bin benim için iyidir. yanlardan tel tel açılmalardan kastım aracın sürüş güvenliğini tehlikeye atacak bir olaya sebep vermemesi. yolda giderken patlar vs. aracımda çocuk da olacağı için o yüzden bu kadar irdeliyorum.

istanbuldayim takacağım en fazla 3-4 ay ama güvenlik benim için önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

kış lastiğinde 40bin benim için iyidir. yanlardan tel tel açılmalardan kastım aracın sürüş güvenliğini tehlikeye atacak bir olaya sebep vermemesi. yolda giderken patlar vs. aracımda çocuk da olacağı için o yüzden bu kadar irdeliyorum.

istanbuldayim takacağım en fazla 3-4 ay ama güvenlik benim için önemli.
    O boyutta bir sorun hiç yaşamadım, güveniyorum hala lastiğe. 3 4 ay değil de 8 ay falan kullanın alırsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

O boyutta bir sorun hiç yaşamadım, güveniyorum hala lastiğe. 3 4 ay değil de 8 ay falan kullanın alırsanız.

Alıntıları Göster
    cevap için çok sağolun. yazlıklarım şu anda iyi o yüzden 8 ay yazlık lastikde kalması daha iyi olur. bir de ben sadece önlere almayı düşünüyorum. o yüzden aralık ocak şubat mart kullanıp nisan başında yazliklara dönerim.

• quote:

@High Quality

Hocam Ankara için nokian fazla gelmez mi? Sanki daha çok doğu illeri için gibi. Bir de zaten araç yatıyor, hafta sonları gezme amaçlı kullanılıyor.

@sissil

İlk mesaj da belirtmiştim aslında, Ankara'da ikamet ediyorum.

Burada da gördüğüm kadarıyla sava tercih edilesi duruyor. Geçen kış komşum aracına almıştı. Ölçüleri farklıydı (daha küçüktü -aracı 306-) ve sanırım adet fiyatını 160,00 TL den almıştı. O zamanlar sava'yı ilk kez duyduğum için, eleştirmiştim kendisini. Lastik çok önemli, neden iyi bir marka almadın demiştim. Kısmet.
    Hocam bir noktayı düzelteyim. Aracınız için alacağınız nokian (wrd4) karda ultragripten daha iyi değildir. Asıl ağır kış koşullarında bu lastiği tavsiye etmem. Nokianın güzelliği kuru ve ıslak zemindedir. Islak zeminde ve kuru zeminde yaz lastiklerini cebinden çıkarır. Kar performansıda gayet yeterlidir. Sizin sorunuza gelince sawa goodyearın yan markasıdır, kaliteside iyidir ama ultragriple arasında fazla fiyat farkı yok. Bütçe el veriyorsa ultragrip alın. Yok 280-300 civarı bütçem var diyorsanız lassaya da bakın.

Bu arada fiyatlar uçmuş. 3 sene önce 225 50 17 nokianları 350 den almıştım. Şimdi 205 55 16 lar bile uçmuş.

• Merhaba,

Bir önceki aracımın yazlıkları Lassa Greenways ti ve memnundum ama kışlıkları ile ilgili pek yorum yok satış siteleri ya da forumlarda. O yüzden Lassa'yı hiç düşünmedim. Nokian hakkında aktardığınız bilgileri bilmiyordum. Ağır kış koşulları için olduğu yönünde bazı yorumlar gördüm ona göre değerlendirdim. Eğer dediğiniz gibiyse aslında tam aradığım lastik ama fiyatları cep yakıyor. Gayem pazarlıkla-puanla v.s. 4 lastiği 1.000,00₺ - 1.100,00₺ civarlarına maledebilmek. Konudaki markalardan (Goodyear, Sava, Debica, nokian -ki mümkün görünmüyor-) hangisini bu bütçeye halledebilirsem onu alacağım. Önceliğim Goodyear olmak şartıyla.
    Lassa kışlık tecrübem:

çok yakar, seslidir,

Anadolunun kış şartlarına uygundur.

Sava-debica iyi ama fiyatı çok yakın iken goodyear tercih etmek lazım.

Nokian wrD4 ve Sava hp2 modeli kullanıyorum, cok memnunum.

Asfalt kullanımı çok iyi.

Ama Sava S3 ve debica modelleri biraz kaba ve kırsal kullanıma daha uygun sanki.

https://www.hepsiburada.com/sava-debica/oto-lastikler-c-259720?filtreler=mevsim:K€C4€B1€C5€9F;jantcapi:16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 13 Ekim 2018; 11:8:28 >
  • Lassa Snoways almayinda ne aliyorsaniz alin bu kadar berbat bir lastik daha gormedim kormaron kullanmistim 2 sezon lassaya ders diye okutulmasi gereken bi lastik

• quote:

Merhaba,

Bir önceki aracımın yazlıkları Lassa Greenways ti ve memnundum ama kışlıkları ile ilgili pek yorum yok satış siteleri ya da forumlarda. O yüzden Lassa'yı hiç düşünmedim. Nokian hakkında aktardığınız bilgileri bilmiyordum. Ağır kış koşulları için olduğu yönünde bazı yorumlar gördüm ona göre değerlendirdim. Eğer dediğiniz gibiyse aslında tam aradığım lastik ama fiyatları cep yakıyor. Gayem pazarlıkla-puanla v.s. 4 lastiği 1.000,00₺ - 1.100,00₺ civarlarına maledebilmek. Konudaki markalardan (Goodyear, Sava, Debica, nokian -ki mümkün görünmüyor-) hangisini bu bütçeye halledebilirsem onu alacağım. Önceliğim Goodyear olmak şartıyla.
    Lassanin kisliklari berbat otesi hocam

Bende şu an lassa greenways var yazlık olarak. Yukarıda ozbayram'ın yazdığı mesaja tamamen katılıyorum. Kışlık olarak nokian wr d4 aldım geçen sene. Geçtiğimiz kış çok sıcak geçmesine rağmen greenways'lerden her anlamda daha iyi bir lastik. Havaların soğumasını iple çekiyorum şu an, kışlıkları takayım da araba kendine gelsin diye.
    Ses, konfor, yanal tutuş, fren performansı, ıslak tutuş falan her ne varsa wr d4 yazlık lassa'dan daha iyi.

Ben 2017 kasımda 4 tane 185/65/15 ölçüde XL d4'ü 907 liraya almıştım. Ki direk siteye girip sipariş verdim. Kupon falan araştırsam belki biraz daha ucuza gelirdi. Şimdi almak istesem 1400'den aşağı yok.
    Bence 2017 üretim lastikleri de düşünün. 1 seneden hiç bir şey olmaz.
  • quote:

Merhaba,

Nokianın ağır kış için birçok modeli var ama wr d4 bunlardan biri değil. Aslında ülkemize çok uygun bir lastiktir ama fiyatlatı epey tuzlu. Karar sizin ama ben olsam lassa alırdım...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.